İkinci El Gelinlik Kavgası

Caytiryakisikadin

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2019
131
56
32
Merhaba

Gelinliğimi ikinci el almak istiyorum. Çalışmıyorum ve nişanlımı da zora sokmamak istiyorum. Ayrıca gelinlik fiyatları çok yüksek. Bir defa giyeceğim bir elbiseye 6, 8 bin vermek istemiyorum. Bundan dolayı annem sürekli söyleniyor. Bir kez olacak alsın neden almayacakmış senin insanlardan neyin eksik diyip duruyor. Anneme hak veren var mı aranızda? Yazık değil mi o kadar ay çalışsın ben de bir gelinliğe yatırayım adamın emeğini.
Siz ne düşünüyorsunuz? Siz olsanız annenizi nasıl ikna ederdiniz?

Güncelleme: Çoooookkk mutluyummm. Bugün nişanlım geldi ve 3750 tl ye en cok beğendiğim gelinliği kiraladım içinde bindallı, duvak, taç da var. Gelinlik uzerime göre uyarlanıp tadilat olacak :) ve böylece bir konu daha kapandı :KK70:

Son düzenleme:
Bulabilseydim ben de ikinci el alacaktım bulamadım malesef.

Şimdi bir ton para saydığımız gereksiz bir elbise duruyor gardropta. Yani en iyisini yaparsın bence.

Anneni nasıl ikna edebilirsin pek fikrim yok ama bence ikna etmene gerek yok. Senin düğünün, sen giyeceksin, kimsenin söz söylemeye hakkı yok.

Bulabilseydim ben de ikinci el alacaktım bulamadım malesef.

Şimdi bir ton para saydığımız gereksiz bir elbise duruyor gardropta. Yani en iyisini yaparsın bence.

Anneni nasıl ikna edebilirsin pek fikrim yok ama bence ikna etmene gerek yok. Senin düğünün, sen giyeceksin, kimsenin söz söylemeye hakkı yok.

Hakkı yok ama cok kavga ediyor artık sinirlerim bozuldu. Insallah bulabilirim zaman daralıyor

Aslında o kadar yüksek bir meblağ da olmayabilir. Bir sene önce evlendim ve çok severek beğenerek diktirdiğim gelinliğe 2600 lira verdim. Çok daha uygun fiyatlı olanları vardı hatta bir ay sonra evlenen arkadaşım 1500 liraya satın almıştı. Diktirip kiralama seçeneği de mevcuttu çoğu yerde. Anneniz yıpranmış bir gelinlik olacağını düşünüyor olabilir. Bulunduğunuz şehirde sadece gelinlik üzerine çalışan bir merkez çarşı vs varsa gidin görüşün uygun bir şeyler bulursunuz inşallah.

Aslında o kadar yüksek bir meblağ da olmayabilir. Bir sene önce evlendim ve çok severek beğenerek diktirdiğim gelinliğe 2600 lira verdim. Çok daha uygun fiyatlı olanları vardı hatta bir ay sonra evlenen arkadaşım 1500 liraya satın almıştı. Diktirip kiralama seçeneği de mevcuttu çoğu yerde. Anneniz yıpranmış bir gelinlik olacağını düşünüyor olabilir. Bulunduğunuz şehirde sadece gelinlik üzerine çalışan bir merkez çarşı vs varsa gidin görüşün uygun bir şeyler bulursunuz inşallah.

Bulunduğum ilde çok fazla seçenek yok cok aradım uygun olanını. Rekabet olmayınca herkes yüksekten fiyat biçiyor

Annesinin kızı için biriktirdiği çeyiz parasını oğulcuğuna yedirip kızını zorda bırakan bir anneyi dinlemezdim sanırım
A aaa o konu sahibi mi miymiş? Çok üzüldüğüm ve annesine kızdığım için mesajları yazıp yazıp silmiştim. 😕 annenizi hiiiiiiiç dinlemeyin öyleyse. Milletten ne eksiğin var derken dönüp kendi yaptığına bakmalı önce.

Dinlemiyorum ama aşırı söyleniyor duymazdan gelemiyorum
Durumumuz yok madem kızının gelinliği özel olsun istiyordun anneannemin bana biriktirdiği parayı katakülleyle alıp oğluna yedirmeseydin de bana layık gördüğün sıfır bir gelinlik alsaydın derdim sanırım.

Bırakın söylensin ya.He de geç.

Senin icinde kalmayacaksa al.

Bende kiraladim ama sonra birilerine bu sebepten kizmisligim vardir hareketleri dolayisiyla.Neyse evde yer kaplama derdi yok.Annemde cok kiziyordu arada hala soylenir.Napacaktim onu derim hemen dogru diyosun der. :))

Suan eger olsaydi nere koyardim bilmiyorum gercekten fazlalik. Ama nikah kiyafetini guzel secebilirsin hatira olarak. Daha sade şık bir sey.Hem arada giyme firsatinda olur.Tabi bilemem gelinligi bazen giyip fantazi yapanlarda varmis.

2.el değildi ama teşhirdeydi ürün. O yüzden 2bine aldım. Giydim. Sonra arkadaşım evlendi. Istedi. Verdim. O da giydi.

Ben eşya alırken masraftan kaçmadım. Ama gelinlik ayakkabı gibi masrafları kıstım. Arttirdigim para ile balayında ege ve marmara turu yaptık.

Bence mantıklı bir yatırımdı.

Ama benim ailem de eşim de elini taşın altına koydu. Hiçkimse beni bir şeye zorlamadı. Içimde kalan hiçbir şey yok.

Halen daha para biriktiriyorum
Yazın gezmeye gideceğiz diye :)

A aaa o konu sahibi mi miymiş? Çok üzüldüğüm ve annesine kızdığım için mesajları yazıp yazıp silmiştim. 😕 annenizi hiiiiiiiç dinlemeyin öyleyse. Milletten ne eksiğin var derken dönüp kendi yaptığına bakmalı önce.
Kadın kızının çeyiz parasına el koymuş arsızca gelinlik hesabı yapıyor.

Bulunduğum ilde çok fazla seçenek yok cok aradım uygun olanını. Rekabet olmayınca herkes yüksekten fiyat biçiyor
Aslında yakınsanız Ankara And Çarşı'da seçenek bol ve fiyatlar da uygun. Günübirlik gitme imkanınız olursa tabi..
Kendinizi bunun için de sıkmayın önceki konunuzda sizin için çok üzülmüştüm ve sabrınıza hayran kalmıştım. Allah yardım eder ve güzel bir yuvanız olur inşallah :) bulamazsanız da ikinci el alır ya da kiralarsınız annenizi hiç önemsemeyin bu konuda.

Annen senin için o kadar çabalayıp kenara köşeye para koyup hiç bişey gözünde kalmasın diye çeyizini dizmiştir eminim.. Kızının güzel bir gelinlik giymesini istemesi kadar da doğal birşey yok. Burda anneniz hakkında söyleneceğinize daha uygun 2.el olmayan gelinlikçi bulabilirsiniz. Benim gelinliğin özel dikimdi 2500 verdim. 6 8 bin olarak nerelere bakıyorsunuz anlamış da değilim. Annenizden bir sürü şey isterken sorun değil ama nişanlınızı zora sokmamak adına annenize kızıp onu ikna etmeye çalışıyorsunuz :-)
Bunu yapmayın.. istanbulda yaşıyorsanız benim gelinlikçimi önerebilirim. Çok iyi gelinlikler dikiyor..

Senin icinde kalmayacaksa al.

Bende kiraladim ama sonra birilerine bu sebepten kizmisligim vardir hareketleri dolayisiyla.Neyse evde yer kaplama derdi yok.Annemde cok kiziyordu arada hala soylenir.Napacaktim onu derim hemen dogru diyosun der. :))

Suan eger olsaydi nere koyardim bilmiyorum gercekten fazlalik. Ama nikah kiyafetini guzel secebilirsin hatira olarak. Daha sade şık bir sey.Hem arada giyme firsatinda olur.Tabi bilemem gelinligi bazen giyip fantazi yapanlarda varmis.

Hayatımda giydiğim en rahatsız elbiseydi çıkarmak için dakikaları saymıştım. Fantezi için giymek :KK14:

X