ikinci çocuk ? son kez soruyorum, bu kez içimi dökerek :( yardımınızı bekliyorum

bende doğumun sezeryenle yaptım ve kan değerlerim çok düştü sürekli baygınlık geçirdim buna rağmen haftasına yanlız kalı baktım kimseden beklenti içinde olmazsanız üzülmezsiniz.2. çocuk yine aynı sorunlar diyorsunuz göze alamıyorsanız yapmayın evet insan gerçekten nefes almak istiyor ama imkan yoksada çocuğunuzda yapacaksınız herşeyi.benimde kayınvalidem bakmadı annemde ben çalışmaya başlayana kadar arada bir uğradı ve ne laflar söylüyordu ki şu an kızıma bakıyor allah razı olsun bazen öyle kelimelr kullanıyorki yutkunuyorum ne yapayım.ayrıca annenizde eşinizin ve kayınvalidenizin yaptığı tavırlara alınmış oalbilir ki yine 1 ay kalmış yanınızda .bence çok zor bir süreç 2. çocuğu kendinizi hazır hissetmiyorsanız hiç yapmayın muhtemelek daha yeni yeni deliksiz uyumaya başlamışsınızdır :) ama gerçekten kendinizi hazır hissediyorsanız yapın yetebilecekseniz iki evladınızada.

1 Nisandan itibaren yeni uygulama geliyor.
Devlet çalışan anneye bakıcı parası verecek.
Eğer pilot bölgede başarılı olup yaygınlaşırsa ikinci bebişi o zaman patlat bence :)

anneler ve kayınvalideler zaten bizleri ve eşlerimizi büyüterek sıralarını atlattılar.
şimdi bizlerin sırası. ne anne ne de kayınvalide çocuk bakmak zorunda değil. ha kendisi arzu eder sırar eder ayrı mesele ama beklentiye girmek hata olur.
ben sizi 2. çocuğa hazır görmedim hiç ve görünen o ki 1. ye de hazır değilmişsiniz.
insanlardan çok fazla şey bekleyip de alınmak kendinize zarar.

Bir bebeği iki yaşına bu kadar zor getirmişken ikincisini düşünmezdim.

1 Nisandan itibaren yeni uygulama geliyor.
Devlet çalışan anneye bakıcı parası verecek.
Eğer pilot bölgede başarılı olup yaygınlaşırsa ikinci bebişi o zaman patlat bence :)
Pilot bi uygulama o. İzmir Ankara İstanbul gibi illerde sadece 5 000 kişiye verilecek.

Secim yatırımı :)

bence de ikinci çocuk için biraz daha bekle. hatta şartlar düzelmezse aynı şeyleri yaşayacağını düşünüyosan hiç yapma.
benim şahsi fikrim tabi bu.

İzmir Ankara İstanbul gibi illerde sadece 5 000 kişiye verilecek.
ilk olarak uygulanacak pilot iller ; Bursa İzmir Antalya.

Kndin istiyorsan bakarim diyosan yap kardes baskalarina guvenme... is hayatinda olmak istiyosanda krese ver calis... ama ne olursa olsun kimseye guvenme kendin bakcaksan yap bebisi...

sgk nın verdiği bilgiyi yazdım ben. avrupa birliği hibeli bi proje bu, değişiklik olmuş olabilir.

hayır yok normalde iki olsun derim ama sizin çevreniz sizi zora sokmak için elinden geleni yapıyor.Yani afedersiniz ama benim anneannem kardeşime bir 3 ay baktı geri aldık 4 ay baktı geri aldık bayğı bayağı baktı yani herkes de torununa bakıyor.Ama bakmak zorunda mı tabiki değil madem öyle siz de çocuk yapamazsınız ikinciyi şartlarınız uygun değil çevrenizde kimse anlayışlı değil hiç kendinize sıkıntı yapmayın..

sgk nın verdiği bilgiyi yazdım ben. avrupa birliği hibeli bi proje bu, değişiklik olmuş olabilir.
ben de haberlerde bu iller pilot bölgeler olucak diye dinlemiştim canım. senin verdiğin bilgi de doğrudur değişiklik de olmuş olabilir. herşey olur valla. görücez nisandan sonra bakalım.

Benim annem de yaklasık olarak aynı seyleri yaşamasada benzer olarak aynı durumda kalmıs.Annanem ben cocuk bakmak onun sorumluluğunu almak istemiyorum demiş anneme ve teyzeme.Babanem zaten yoktu.Babam devlet memuruydu bakıcı gıbı bir opsiyon hıc olmadı.Babam anneme ben 2. cocugu ıstemıyorum ilk cocuguma sağladığı şartları sağlayamam diyerek istememiş.Velasıl ikinci cocuk şart falan değil.Durumunuz var ise bakıcı tutabilirsiniz.Durumunuz yok ise zaten 2. cocuk düşünceniz biraz anlamsız.Annenize ve Kayınvalidenizde kızmamalısınız kanımca.Çünkü kimse kimsenin sorumluluğunu almak,cocuguna bakmak zorunda değil.Tek cocuk meselesine gelince asla üzülmedim tek cocuk olduğum için yada bir şekilde eksik hissetmedim.

istemiyorsanız yapmayın.
bu konuda vicdan yapmanıza gerek yok doğurup bakacak olan sizsiniz.

bence 2. çocuğa hiç niyetlenmeyin birinciyi büyütün ve iş hayatınıza geri dönün herşeyin rayına girdeğine inanırsanız o gücü bulursanız 2. çocukta olur elbet ama ben çocuk yetiştirmede yardımcı olmayan bir babaya ancak konu mankeni oluyorsa 1 çocuk yeterli diye düşünüyorum taşın altına sizin kadar o da el koyuyorsa 2. çocuğu bırak 3. bile doğurulabilir.

İkinci çocuğu düşünmemelisin...
Çünkü daha yeni yeni kendinizi psikolojikmen toparlamışsınız ve kimseye muhtaç olmadığınızı gösterin eşinize, kayınvalidenize ve özellikle annenize..

Annenize hayret ettim pess diyorum...!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…