İkinci çocuk olarak evlatlık almayı düşünüyoruz

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.481
2.938
Kızlar benim yaşım 36 eşimin 42. Gebelik, doğum, emzirme süreci zor oluyor . Bebeğim şu an 4 buçuk aylık. Kardeşi olmasını istiyoruz ama yaşımdan ötürü zorlanacağımı düşünüyorum. Hem bir masumu himayemize almış olacağiz hem de evladıma kardeş olacak bir bebek evlat edinmek istiyoruz. Onu da emzirmek istiyorum evladımla birlikte. Süreç nasıl işliyor? Bilgisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim

Surec yaklasik 2 sene suruyor. Oyle bakkaldan domates alir gibi gidip alamiyorsunuz. Eger uzun sure once basvurmadiysaniz zor emzirme isi.
Basvurmadık evet. Emzirme işi zor o zaman. Hemen başvuru yapmak lazım o zaman belki emzirebilirim yine de.

Kendinize güveniyor musunuz ? Bir masumu alıcam kardeşi olsun vs güzel istekler belki ama bir çocuğun sorumluluğunu almak kolay değil. İyice ölçüp biçtiniz mi ? Lohusalık ve duygusallıktan mı istiyorsunuz yoksa gerçek bir istek mi ?

İlerleyen süreçte kendi oğlunuzla ayrım yapacak mısınız ? Bunları enine boyuna düşünün. Sırf emzirmek doğurmak zor geliyor diyerek evlat edinmek bana çok mantıklı gelmedi. Kendinizde o potansiyeli görüyorsanız bu işe kalkışın.

Kızlar benim yaşım 36 eşimin 42. Gebelik, doğum, emzirme süreci zor oluyor . Bebeğim şu an 4 buçuk aylık. Kardeşi olmasını istiyoruz ama yaşımdan ötürü zorlanacağımı düşünüyorum. Hem bir masumu himayemize almış olacağiz hem de evladıma kardeş olacak bir bebek evlat edinmek istiyoruz. Onu da emzirmek istiyorum evladımla birlikte. Süreç nasıl işliyor? Bilgisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim
Lütfen bu kararı bir süre erteleyin. Zaten bir evladınız var. Bebeğim 4 aylıkken (sanırım 8-9 aya kadar) ben de hemen ikinciyi yapmak istiyordum. Şu an 21 aylık ve değil evlatlığa kendi doğuracağım ikinci bir çocuğa tahammül edebileceğimi düşünmüyorum.

Bu çok bencilce geldi bana .

Lütfen bu kararı bir süre erteleyin. Zaten bir evladınız var. Bebeğim 4 aylıkken (sanırım 8-9 aya kadar) ben de hemen ikinciyi yapmak istiyordum. Şu an 21 aylık ve değil evlatlığa kendi doğuracağım ikinci bir çocuğa tahammül edebileceğimi düşünmüyorum.
Nedenn peki kendi doğuracağınız çocuga karşı bu hissiniz?

Basvurmadık evet. Emzirme işi zor o zaman. Hemen başvuru yapmak lazım o zaman belki emzirebilirim yine de.
Hasat mevsimi gelmemiş :) Siz ciddimisiniz, bu işlerin nasıl yürüdügüne dair bir fikriniz yok mu? Halı almaya karar vermiş gibisiniz, ayrıca gebelik dogum emzirmeye zorlanan bünyeniz yeni bir bebege nasil faydalı olacak, bırakın da gercekten her bakımdan yararı olacaklara gitsin yavrucaklar

Nedenn peki kendi doğuracağınız çocuga karşı bu hissiniz?
Çünkü minik masum problemsiz bebeğim 2 yaş sendromu yüklenmesiyle kendini ve beni epey zorlar hale geldi. Kakalı bezi değiştirirken kıyameti koparma, baloncuk üfleyip eğlendiğimiz oyuncağı eline alıp deterjanını içme (vermeyince kıyameti koparma), 2 derecede beresini çıkarma, yemek hazırlamam gerekirken bacaklarıma dolanıp kucak isteme gibi gibi günlük hayatta beni çok zorlayan şeyler yapmaya başladı. Kardeşi olsaydı hangisine yetişirdim bilmiyorum 🤷‍♀️ ama evlatlık ikinci bir çocuk olsaydı şunu biliyorum ki, hepimiz insanız, kendi canımızdan olanı başka yere koyardım bu da hayata şanssız başlamış o diğer cana haksızlık olurdu onun günahına girmek olurdu.

Evlatlık bebek edinmek isteyen ailelerin sürecini çok bilmediğinizi düşünüyorum (ikisini emziririm dediğiniz için). Evrak tamamlayıp başvuru yapacaksınız , Görüşme yapacaksınız, ev ziyaretine gelecekler, herşey uygunsa bekleme listesine gireceksiniz (bu sırada habersiz 1-2 ziyaret daha olacak) bulunduğunuz ile göre bekleme sıranız 2-3 yıl sürecek vs. Herşey yolunda giderse (yani zaten biyolojik bir çocuğunuz varken ikinciyi evlatlık almanıza kurumları ikna edebilirseniz) 2 yaş sendromunun ortasına bir de başka bir bebek gelecek. Diğerini emzirmeden kesmeye veya tuvalet eğitimi vermeye çalışırken işler iyice sarpa saracak. Bunu kendinize de, evladınıza da, diğer bebeğe de yapmak istemezsiniz.
Biraz şu günleri atlatın, coşup duran hormanlarınız, prolaktininiz bi kendine gelsin. Sonrasına bakarsınız. Belki koruyucu aile olursunuz vs vs

Seda fikrin aslında çok güzel. Ama şu dönem için doğru olmayabilir çünkü evlatlık alacağın çocukla daha çok ilgilenmen gerekecek size alışması düzeni olması için. Yani belki bebeğin 3-4 yaşına geldiğinde düşünebilirsin ama iki bebeği emzirmek aynı şekilde bakmak çok zorlar diye düşünüyorum. Bebeklerimiz akran haziran annelerindeyiz. Şahsen bebeğinin diş sancıları yürümesi ek gıdası derken zaten çok yorucu. Dediğim gibi gelen bebek çok çok ilgiye muhtaç olacak buna tam olarak hazır mısın? Sanırım bebek olarak evlatlık olarak edinmek istiyorsunuz emzirmek dediğin için. O bebekler zaten travma yaşamış oluyor ekstra ilgiye sevgiye muhtaç olacak. Buna hazırsan yapacak enerjin ve maddi imkanın varsa başvurun elbette

Öz evladınızdan ayırmayacaksınız belki çünkü o da bebek ve sevgiye ilgiye en az öz oğlunuz kadar muhtaç. Gönül ister ki dünyada hiçbir çocuk ilgisiz, sevgisiz, ailesiz kalmasın. Ama ilerde ergenlikte falan öz olsaydı da kızacağınız bir konuda sesinizi yükseltince kendinizi kötü hissedebilirsiniz. Öz oğlunuza kızarken bir, evlat edindiğiniz çocuğunuza kızarken bin kere düşüneceksiniz sırf ayrımcılık mı yapıyorum diye vicdan azabı çekmemek için. Bunları göze alabilecekseniz, psikolojik olarak yeterli olgunluğa eriştiyseniz bu işe girişin bence. Bir de bu işler hemen olmuyor. Evladına kavuşmayı bekleyen sırada bir çok aile var, birçok prosedür var; bilmem kaç yıl evli olmak gibi gibi. Bilgisi olanlar vardır burada. Sıra size gelene kadar oğlunuz çoktan büyümüş olur, bir arada büyütemezsiniz. Emzirmek falan gerçekçi bir hayal değil.

Sırf uğraşmamak için o sıkıntıları yaşamamak için kendi çocuğu yapmak istemeyen birinin evlatlık bir bebeğe gereken ilgiyi gosterebilecegini sanmıyorum, belki şuan size göre öyle değil ama zamanla tahammül edemezsiniz , ben olsam kendi öz evladı olan birine evlatlık vermezdim, ister istemez o ayrım yapılır, hiç çocuğu olmayan biri o hasreti yaşayan biriyle arasında çok fark olur, istisnalar vardır belki ama kaideyi bozmaz.

X