ikinci çocuk mu yoksa iş hayatına dönüş mü ?

Bende biraz önce buna benzer bi konu açtım ama durumlarimiz çok farklı

kardeş olması çok iyi bisey benim bi derdim olsa abla mi arıyorum.
Ne söylesem ondan çıkmıyor en iyi sağlam bir dostum kimselere degismem

Ben tek Çocuğum benim çocuğumun dayısı teyzesi olmaması o kadar kötü ki. Yada siz şöyle düşünün insan tek Çocukken bi yerden sonra kabulleniyor ama torununuz olursa? bu eksikliği ona yaşatmayın bence . Kardeşi olsun olurda bi gün insanın annesi babası olmayınca kardeşten ana baba kokusu gelir.

Canım peki çok hastalandı mi kreşe giden evladin bebek varya evde insan korkuyor

Tatlım benim gibi uyuz bi tipsen Ikinciyi şimdi unut ben yaptım aynen o yaş aralığında hazır akıllı uslu kızım çıldırdı oğlumda 40 günlük ama kolik uyanık kaldık bağırıyor uykuda yok perişaniz tabi herkes bir olmaz bu arada evde b... götürüyor kı zaten Afedersin lavaboya bile gidecek zaman yok

bu konu benim de kafamı kurcalıyor. oğlum 16 aylık. annem bakıyor. ikinci çocuğa annem bakamayacak maalesef yoruldu kadıncağız. ve ben çalışıyorum. acaba ikinci çocuğu çok ara vermeden yapsam mı yoksa biraz beklesem mi diye düşünüyorum. sonrada rahata alışıp tekrara aynı serüvene başlamak zor olur mu diye düşünüyorum.
kafam karışık baya..

Valla eşim dört kardeş; ben tek çocuğum. Hiç kardeşlerine imrenmedim; yani aklımdan böyle bir şey geçmedi siz yazıncaya kadar.

Oğlum da tek çocuk olacak; ben küçükken derdim hep iki tane doğuracağım diye ama çocuk sahibi olmamız sıkıntılı; oğlum bile mucize sayılır.

Yine de arayı açmayın derim ben; sonradan yapmak daha zor ve yaş farkı artınca da talepler de çok farklılaşıyor.

Biri sinema tiyatro derdinde iken diğeri bebek oluyor ve birlikte de oynayamıyorlar.

İkinci birinciye nazaran kolay büyüyor; büyük oynarken ona bakıp oyalanıyor; ama büyüğü iyi idare etmek gerekebiliyor; o dönem sıkıntılı olabilir. Biraz büyüdüklerinde birbirlerine destek olurlar daha iyi olur gibi

Benimki 4,5 yaşında sıfırdan bir bebek daha benim gözümde çok büyüyor; henüz unutmadan yapın eğer niyetli iseniz

Valla bende çok düşündüm bu konuyu. En son kardeşsiz olmaz dedim ve şuan 5 aylık hamileyim.
Aralarında tam 3,5 yaş olucak. Tam ideal kardeş için.
Sizin yaşınız kadar kardeşlerin yaşıda önemli. Ben tam 30 yaşında 2. anne olucam oda ideal :)
Maddi durumunuz el veriyorsa bence yapın.

merhaba
diğer konunuzu okuyordum peşpeşe aynı konudan kapanmış konunuz
burdan yazayım dedim..eşimin yardım etmemesinden dolayı 2. çocuğa çok uzaktım
bizimkine kv baktı ve çook yardımcı oldu.. işime devam ettim ama 2. yi kızım küçükken düşünmedim
yaşı büyüdükçe istemeye, kardeşli arkadaşlarına özenmeye başladı.. benim 1 kızkardeşim var
ve benim için nimet.. dua ettim "Allah' ım bizim ve kızımız için 2. çocuk hayırlı ise sağlıklı hayırlı evlat nasip eyle diye

çok şükür oldu :) kızım şuan 9 yaşında doğana kadar 9,5 olacak
ama dediğim gibi kv baktı ve iyidir ben çalıştım
sizin yaşınız müsaitse çalışıp bikaç yıl bekleyip 2. yi öyle yapabilirsiniz
ama şuan hepiniz için de zor geçer bu süreç

napicaksin Turkuazz ?

bu arada mesele birilerinin ikinci cocuk sart demesi mi, yoksa senin ikinciyi icten ice istemen mi ?
Sen istemiyor olsaydin baskalarinin dedigi viz gelir tiris giderdi bence.

biraz daha dusun derim, illa hemen su an hamile kalmak zorunda deyilsin.

bu arada cocuk buyutmek kesinlikle kolay deyil.
emin ol, hic kimse gule oynaya buyutmuyor, hepimiz zorlaniyoruz.

ama benim icin yavrumun annem demesi ve bana sarilmasi zorluklarini unutturuyor.
maddiyatim var ama benim de senin gibi zorluklarim var, kariyer ve kim bakicak meselesi.
parayla baktirabilirim ama yurt disinda guvenilir birine baktirmak ta zor.
ve yasim da 36 artik.
ama gene de ikinciyi yapmaya kara verdim senin gibi dusundukten sonra.
en az bir sene boyunca da kariyerime ara vericem ins.
gerisini de sonra dusunucem.
hayat hem uzun hem kisa.
kariyeri secsem de kariyerimin elimde kalicagi kesin deyil, cocuk secsem de tekrar istedigim sartlarda kariyerime geri doenbilecegim kesin deyil. hayatta hic bir sey kesin deyil. Benim sartlarimda kafriyer icin her zaman tekrar baslayabilirim ama cocuk icin baslayamam.

Butun bunlardan sonra, dusundukten sonra, ben ic huzurumu ve mutlulugumu bu sekilde bulacagima inandigim icin zorluklarina ragmen secimimi yaptim. 3,5 hafta sonra oglumu kucagima alicagim gunleri bekliyorum insallah.
Sana da Allah kolaylik versin.

umarim sen de yaparsin.
ama pisman olup o cocuktan cikarirsan pismanligin acisini ikinci cocuk yapma derim.

Bence kesinlikle iş hayatına dönün. İkinci bir hamilelik ve sonrasında yine evde iki çocuk bakımı sizi pisikolojik olarak yorabilir ve mutsuz edebilir. En azından empati kuruyorum , beni ederdi .. Sadece anne değilsiniz , aynı zamanda kadınsınız da.. Kendinizi ikinci planda bırakmayın.

ben bu konuda bayağı bir düşünmüşümdür, konularımda var burada. ben imkan varken tek çocukta kalmayı çocuğa haksızlık olarak görüyorum.bu benim m görüşüm yalnızca. çok kardeş olup arada samimiyetin olmaması da biraz ebeveynlerle ilgili bence.

ben şu an 3.seceneği uyguluyorum. oğlum 2.5 yaşında 2 yaşında kreşe verdim işe başladım. 5 yaşına gelince de 2.çocuğu düşünüyorum.

Kızım 2 yaşında, 10 ay kadar önce işe döndüm. 2.çocuğu Allah nasip ederse ve bir sürpriz olmazsa 2-3 sene sonra düşünüyorum

benim bir ablam bir de abim var. abim annemle aynı binada oturuyor annemlere gitmesem abimi göremezdim eminim. hiç aramaz nasılsın diye. soğuk da davranmaz ama sıcak da değil. ablam da öyle. eşim ablasıyla görüşmüyor mesela. bu örnekleri gördükçe kardeşe ne gerek var diyorum. ben dolaşmak evimde kitap okumak bol bol uyumak v.s. şeyler istiyorum ikinci çocuğa vereceğim bir enerjim yok ama bir yandan da ikinci çocuk fikri içimi kıpırdatıyor. ikinci çocuk istemiyorum desem de içimde hep acabalar var..

Kızım bebek henüz ama kararım kesin bir daha bu döngüye girmek istemiyorum ki bebeğim zor bi bebek değildir... Bence sende istemiyorsun gibi geldi bana.

Sakin tek birakmayin cocugunuzu derim ben.. Ben tek cocugum ve hep ozenirim kardesi abisi ablasi olanlara.. Bu yasida en uygun zaman bence cnku cevremde sizin verdiginz 2 ornekte var . 5 yasnda olursa eger karfesi kaldiramiyo ve cok hircin oluyo. Okul donemine getirmeyin bu kardes isini bence. Ama ne zaman olursa olsun bi kardes yapin bence. Ben su yasimda olsa isterim valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…