ikinci çocuk kararsızlığı

x_muhendis_anne_x

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
276
232
Merhabalar, bu aralar kafamın içinde gündemde olan bir sorunu sizinle paylaşmak fikir almak istiyorum.

İkinci çocuk kararını nasıl verdiniz? Aradaki yaş farkı kaçtı? ve bu yaş farkından memnun musunuz?

Benim kızım 2,5 yaşında, çok uyumlu, merhametli, anaç bir yapısı var. Büyütürken (maşallah) hiç bir zorluğunu yaşamadım. Her ortama uyum sağlar, adapte olur. Yavaş yavaş bir kardeş istiyorum ama cesaret de edemiyorum. Şimdiden bile hem ev hem iş, eve gidince yemek, çocuk derken kızımla uyuyup kalıyorum çoğu zaman pilim bitiyor çünkü. İkinci olunca nasıl yeterim yapabilir miyim bilmiyorum. Sizler bu kararı nasıl verdiniz?

Ayrıca 2-3 ay önce pko olduğumu öğrendim ve hemen hamile kalamayabilirsin dedi doktorum. Benim planım bu yaz tatilini de rahat gezip tozarak geçirmek ve yaz bitişi hamile kalmak. Acaba ne de olsa bir kaç ay hamile kalamam deyip şimdiden korunmasam mı? Yoksa birden pat diye hamile kalırsam diye tedbiri elden bırakmamak mı?

Yetişememekten çok korkuyorum ama çok da istiyorum. Çok kararsız kaldımm. :110:

Bir de çocuğun biri yaramazsa öbürü uysal olur derler ya ben uysal hakkımı kullandım yaramaza mı denk gelicem şimdi :confused: :KK70: kafamda deli sorular :halay::KK48:

öncelikle yaşınız kaç, mutlu giden bir evliliğiniz varsa 2.çocuk için arayı çok da açmayın derim, hamilelikti filan derken zaten kızınız kreş yaşına gelir, en azından yarım gün o kreşte olur, sizde bebeğinizle ilgilenirsiniz, şöyle düşünün ilk çocukta tecrübesizdiniz şimdi daha tecrübelisiniz ve bu size ister istemez bir pratiklik katacaktır. :KK9:bebek olunca aileden yardım alabileceğiniz birileri de varsa hemen çalışmalara başlayın derim zira doktorun dediği de ortada, hakkınızda hayırlısı olsun:KK200:

öncelikle yaşınız kaç, mutlu giden bir evliliğiniz varsa 2.çocuk için arayı çok da açmayın derim, hamilelikti filan derken zaten kızınız kreş yaşına gelir, en azından yarım gün o kreşte olur, sizde bebeğinizle ilgilenirsiniz, şöyle düşünün ilk çocukta tecrübesizdiniz şimdi daha tecrübelisiniz ve bu size ister istemez bir pratiklik katacaktır. :KK9:bebek olunca aileden yardım alabileceğiniz birileri de varsa hemen çalışmalara başlayın derim zira doktorun dediği de ortada, hakkınızda hayırlısı olsun:KK200:

29 yaşındayım, 4 yıldır evliyim. Çok şükür evliliğimde önemli bir sıkıntım yok, mutuyum. Kızım zaten kreşe gidiyor 2 yaşından beri. İki aile de yanımızda ve onlar da destek olur. Ama benim tembelliğim sanırım durduruyor beni korkutuyor :KK48:

29 2.çocuk için ideal bir yaş bence canım bende 30'da oğlumu kucağıma aldım ama keşke daha erken olsaydı diyorum ben 40 yaşındayken o 10 yaşında olacak, yıldan yıla enrjimiz, sabrımız, yorgunluğumuz da artıyor, bak ne güzel aileler de yanında bu çok kıymetli bişey, yerinde olsam daha fazla düşünmeden eyleme geçerdim :KK15:

Merhabalar, bu aralar kafamın içinde gündemde olan bir sorunu sizinle paylaşmak fikir almak istiyorum.

İkinci çocuk kararını nasıl verdiniz? Aradaki yaş farkı kaçtı? ve bu yaş farkından memnun musunuz?

Benim kızım 2,5 yaşında, çok uyumlu, merhametli, anaç bir yapısı var. Büyütürken (maşallah) hiç bir zorluğunu yaşamadım. Her ortama uyum sağlar, adapte olur. Yavaş yavaş bir kardeş istiyorum ama cesaret de edemiyorum. Şimdiden bile hem ev hem iş, eve gidince yemek, çocuk derken kızımla uyuyup kalıyorum çoğu zaman pilim bitiyor çünkü. İkinci olunca nasıl yeterim yapabilir miyim bilmiyorum. Sizler bu kararı nasıl verdiniz?

Ayrıca 2-3 ay önce pko olduğumu öğrendim ve hemen hamile kalamayabilirsin dedi doktorum. Benim planım bu yaz tatilini de rahat gezip tozarak geçirmek ve yaz bitişi hamile kalmak. Acaba ne de olsa bir kaç ay hamile kalamam deyip şimdiden korunmasam mı? Yoksa birden pat diye hamile kalırsam diye tedbiri elden bırakmamak mı?

Yetişememekten çok korkuyorum ama çok da istiyorum. Çok kararsız kaldımm. :110:

Bir de çocuğun biri yaramazsa öbürü uysal olur derler ya ben uysal hakkımı kullandım yaramaza mı denk gelicem şimdi :confused::KK70: kafamda deli sorular :halay::KK48:
Ilk cocugu yaramaz olup, 2.yi istemeyenlere soylenen bi ikna sozu o canim . Benim kizimda 2.5 yasinda ama suan hiic 2.cocuk dusunemiyorum

Pko'lu olmanız kısmına birşey demeyeceğim ama 2 buçuk yaş arayla iki çocuğum var ve oldukça zor, yaşadığım tecrübeyle iki çocuk arası en az 4 yaş olmalı diye düşünüyorum.

İlk çocuğum uyumayan bir bebekti ikinci öyle olmaz diye düşündüm daha beter bir haldeyiz :) yani her çocuk kendine özel birinci öyle olunca ikinci şöyle olur tamamen efsane. Hakkınızda hayırlısı olsun.

valla yaşımdan dolayı gözümü kararttım ben, araları 2,5 yaş kuzucukların :) her türlü zor, rahata alışmadan olsun istedim, uykusuzluğa alışıyosun, dağınıklığa alışıyosun vs. vs. benim oduna az güvenebilsem 3. de isterim ama onun ki canda benimki ne yeter, Allah sağlık sıhhat huzur mutluluk ömür versin:anne:

Pko'lu olmanız kısmına birşey demeyeceğim ama 2 buçuk yaş arayla iki çocuğum var ve oldukça zor, yaşadığım tecrübeyle iki çocuk arası en az 4 yaş olmalı diye düşünüyorum.

İlk çocuğum uyumayan bir bebekti ikinci öyle olmaz diye düşündüm daha beter bir haldeyiz :) yani her çocuk kendine özel birinci öyle olunca ikinci şöyle olur tamamen efsane. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ne çıkarsa şansımıza artık :KK70: teşekkürler Bu yaz sonu olursa biz de yaş aralığını 4 e yaklaştırmış olacağız zaten :)

valla yaşımdan dolayı gözümü kararttım ben, araları 2,5 yaş kuzucukların :) her türlü zor, rahata alışmadan olsun istedim, uykusuzluğa alışıyosun, dağınıklığa alışıyosun vs. vs. benim oduna az güvenebilsem 3. de isterim ama onun ki canda benimki ne yeter, Allah sağlık sıhhat huzur mutluluk ömür versin:anne:

Ayyy 3ü ben düşünemiyorum bilee ikinci de bile bin kere düşünüyorum :KK70: amin hepimize :KK68:

Tamda benim bu aralar aklımı kurcalayan sorunun cevabı konuşulmuş bu başlıkta :)
Benimde oğlum 18 aylık şu anda. Bende 2. Yi yapsam mı diyorum. Yakın ve arkadaş gibi büyümelerini çok istiyorum aslında. Gerçekten insan kararsız kalıyor. Tecbüre yaşayan annelerimiz azıcık bizimle paylaşsa keşke

Tamda benim bu aralar aklımı kurcalayan sorunun cevabı konuşulmuş bu başlıkta :)
Benimde oğlum 18 aylık şu anda. Bende 2. Yi yapsam mı diyorum. Yakın ve arkadaş gibi büyümelerini çok istiyorum aslında. Gerçekten insan kararsız kalıyor. Tecbüre yaşayan annelerimiz azıcık bizimle paylaşsa keşke
2 yas sendromunu atlatin derim.
benin kizim 20 aylik.
1 haftada taniyamaz hale geldik.
uyumlu akilli bebegim gitti zor,inatci,huysuz bi kiz haline geldi durduk yere.
ben bu kadar zor olacagini tahmin etmezdim bu sendeomun.
zira gecen ay bende bebek dusuncesindeydim ama su aralar komple erteledim.

Bunun cevabi cocuğun mizacina,sizin sabriniza göre değişir bence. Hergun gördüğüm ikinci çocuğunu dünyaya getirmiş bir anne var,büyüğünün dünya umrunda değil. Istese 5 tane dogursun,sorunsuz halleder.Benimkilerin arası 4 yaş,kardeş kıskançlığını,karakter değişimini,anne babayı hedef tahtası görüp bezdirmeyi dibine kadar yasadik. Allah affetsin,keşke çocuksuz kalsaydım veya ikinciyi yapip da buyugunu delirtmeseydim dediğim çok oldu.

Aah ah keşke ikinci çocuk olunca neler yaşayacağımızın bir fragmanı olsa da izlesek ona göre karar versek :halay: benim de hala kararsızlığım sürüyor. Kızım sakin mizaçlı konuştuğumuzda anlıyor ve inat etmiyor ama kardeşi olunca da böyle olacağının bir garantisi yok ki. Günden güne bile huyları değişiyor çocukların.

Selamlar hanımlar size kendimden örnekler vereyim ilk kızım 8 yaşında, son derece uyumlu ve sorunsuz büyüdü hiçbir problem yaşatmadı bize bebekliğinden beri, 4 yaşında kardeşi doğdu ikinci kızım, o da çok rahat büyüdü ve bu yıl ikincim 4 yaşına girecek diye tekrar bebek niyetlenmiştik ki süprizi ikizlere hamile kaldım doğumum yaklaştı ve şükürler ediyorum ki çocuklarımı iyili 4er yaş arayla doğurmuşum. Avantajlarına gelirsek 4 yaşında bir çocuk tuvaletine kendi gidip temizlenmeyi öğrenmiş oluyor, anne babayla rahat rahat hertürlü aktivitesini yapmış sinema tiyatro gezi park vs oluyor.. kendi kendine giyinip soyunabiliyor anneye muhtaçlığı kalmıyor bebek arabası vs dertleri bitmiş oluyor, odasını toplayıp yediği tabağını mutfağa kaldırabiliyor, acıktığında eline 1 meyve alıp yıkayıp yiyebiliyor.. benim hamileliklerim çok ağır ve komplikasyonlu geçiyor şuanda hastanede yatıyorum erken doğum tehlikesinden, kızlarıma babannesi bakıyor ama gözüm arkada değil bana sadece sevgi bağı ihtiyaçları var başka türlü muhtaç değilller çok şükür

Yani tavsiyem bebeklerinizin bebeklikten çıktığına emin olun kardeş çok güzel birşey ama anneye doyamayan bebek kardeşini de aşırı kıskanıyor

X