• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk düşünmeyenler?

BengisuCan91

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2022
471
-299
11
33
Arkadaşlar bu zamanda ikinci çocuk şart mı sizce hayat pahaliligi cocugun bakimi egitimi vs derken bunlari nasil göze alabiliriz ki

Bence çocuk meselesini ‘şart’a bağlamamak gerekiyor. Sizin durumunuzu en iyi siz bilirsiniz. Bakıp bakamayacağınızı, maddi manevi bu sorumluluğu alıp alamayacağınızı siz bilirsiniz ve ona göre karar vermelisiniz şart diye değil. Sadece ikinci çocuk değil bence ilk çocukta da son çocukta da hepsi için aynı görüşteyim.

Çocuk yapmak bir insan yetiştirmek inanılmaz büyük ve hayat boyu süren bir sorumluluk. Bir insana sabırla, şefkat ve sevgiyle bakmak onun için emek harcamak gibi düşüncelereniz yoksa asla çocuk yapmamalısınız. İkinci çocuk da çekirdek ailenin (özellikle anne ve babanın) ortak kararı olmalıdır. Toplumda üreyelim gitsin adı altında bir baskı ve üstüne yetmezmiş gibi aaa bi de kardeş yapın tek çocuk olmaz şımarık olur gibi beklentiler var. Siz kimseyi ve kimsenin düşüncesini önemsemeden sadece kendinize sorun ikinci bir çocuğa hazır mıyım? Ona maddi manevi ne verebilirim? Yetebilir miyim? Gerçekten istiyor muyum? Diye. Konuşanlar hep başından beri ‘’ee evlenmiyor musun?’’ dan beri konuşanlar onların çeneleri kapanmaz kimseye faydalarıda olmaz

Benim çocuğum henüz yok ama hep kardes istemişimdir yaşıma yakın olsun vs çok çocuklu ailelere imrenirim hep 😅
Ama daha 1. Yok o yüzden atıp tutmuş olmayayım belki yaparım belki de zor gelir yapmam

Daha kızım dokuz aylık ve ikinci çocuk düşüncesi bana o kadar uzak ki düşünür müyüm diye bile düşünmüyorum😃
Bende diyordum öyle ikinci çocuğu büyütecek psikoloji yok bende diye ve kızımı o kadar zor buyuttumki oe zor şeyler yasadimki asla diyordum ama kizim hep kardeş istiyordu ve benim esimde tek çocuk ve kardessizligin zorluklarını biliyoruz eşimin kimsesi yok yani derdini anlatabileceği zor zamanında elinden tutacağı kizimizda öyle olmasın bir kardeşi olsun dedik şimdi kizim 7 yasinda oğlum 5 aylik iyiki varlar 🙂

Arkadaşlar bu zamanda ikinci çocuk şart mı sizce hayat pahaliligi cocugun bakimi egitimi vs derken bunlari nasil göze alabiliriz ki
Genel olarak çocuk bir şart değil ki zaten. Doğur doğurabildiğin kadar değil, doğur bakabildiğin kadar.

Ben düşünmüyorum. Bence şart diye bir şey yok. Maddi ve manevi yetebilmek lazım. Maddi olarak yetebilirim belki ama manevi yönden yetemeyeceğimi düşünüyorum. Bu sorunun doğru cevabı yok; yaşam şartlarınıza, sosyal desteğinize, psikolojik sağlamlığınıza, ekonomik durumunuza vs vs bir çok etkene göre değişir.

Ben oğlumu 30yasinda doğurdum ve 2. Çocuk istemedim. Biz tayinciyiz hep geziyoruz oğlum bir nevi yalniz büyüyor. Sonra o 6 yasindayken korunmayı bıraktık ama olmadi simdi 8 yaşında oğlum hamileyim ve ben 38 yaşındayım biraz geç kalmış hissediyorum.

Bende diyordum öyle ikinci çocuğu büyütecek psikoloji yok bende diye ve kızımı o kadar zor buyuttumki oe zor şeyler yasadimki asla diyordum ama kizim hep kardeş istiyordu ve benim esimde tek çocuk ve kardessizligin zorluklarını biliyoruz eşimin kimsesi yok yani derdini anlatabileceği zor zamanında elinden tutacağı kizimizda öyle olmasın bir kardeşi olsun dedik şimdi kizim 7 yasinda oğlum 5 aylik iyiki varlar 🙂
Allah bağışlasın. Tüm çocuklarımız iyi ki varlar. Kardeşlik duygusu çok güzel ve kardeşim iyi ki var. Belki zamanla benim de düşüncem değişir.😊

Allah bağışlasın. Tüm çocuklarımız iyi ki varlar. Kardeşlik duygusu çok güzel ve kardeşim iyi ki var. Belki zamanla benim de düşüncem değişir.😊
Eminim değişir çünkü evlat bambaşka birsey Allah hepimizin evlatlarına önce sağlık versin gerisi geliyor allahin izniyle ama iki çocuk çok zor😂😂

Oğlum şuan 5 yaşında, o kadar kararsızım ki, ilerde pişman olur muyum kardeş yapmadığıma diye düşünüyorum, ama hiç cesaretim yok, alerjikti çok zor büyüttüm

Sınanmak istemediğim bir konu. Oğlum beni çok zorladı ve zorluyor. Fazla kaygılı bir anneyim ve ikinci çocuk olursa ikisini birden psikolojim kaldırmaz diye düşünüyorum.sonuçta mutlu anne mutlu çocuk. O yüzden ikinci çocuk düşünmüyorum. Allah isteyen tüm kullarına nasip etsin inşallah 🤲

Kardeşi olsun isterdim ama bir çocuğa anca yetebiliriz... Onun için sanırım piyango filan vurmazsa çocuk işi bitmiştir .

Tekrar aynı şeyleri sil baştan yaşayacak olmak beni korkutuyor. Tam her şey rayına oturmuş bir düzene girilmiş ve bu düzene alışmışız (en önemlisi artık uyuyabiliyoruz) şimdi yeni bir bebek düşüncesi strese sokuyor beni 🙁 belki çok ilerde ekonomik ve ruhsal bir rahatlıkta tekrar düşünülebilir.

Oğluma hamileyken o 5 6 yaslarindayken kardes yaparız kardeşsiz kalmasin diyordum.
Suan oglum 5.5 yasinda. Ama istemiyorum. Hele ekonomiyi ve dunyanin gidisatini göz önüne alinca cok ürkütücü geliyor.

Back