• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci çocuğum olacak ilk çocuğumun pskolojisi ne olcak ?

ADUMM

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2014
1
0
6
34
Ankara
Selam arkadaşlar foruma yeni katıldım mayıs ayında ikinci çocuğum olacak oğlum 2,5 yaşında pskolojisinin kötü etkilenmemesi için neler yapmalı ? Nasıl davranmalıyım ? Yorumlarınızı bekliyomm :))

Ayy sorma arkadaşım ben daha hamile bile kalmadım ama aklımda hep bu soru var yapmamız gereken genel olarak ilgiyi büyük çocuktan kesmeden bebeği de kabullendirebilmekk
Yani ne kardeşi için hani yaparlar ya biz o bbeği sevmiyoruz falan demiycez ikisinin de bizim için çok değerli olduğunu ve kardeşiyle ilerde yapabileceklerini anlatarak kıskançlığı azaltmaya çaşoşaağız Allahh kolaylık versin

Bir 4 yasinda birde 2 aylik bir kizim var.ilk kuzum ilk gozagrisi oldugu icin pek simartildi etraftan.hamile oldugumu ogrendigimizde evyah dedik. Hayatta babasini paylasmaz,benim kucagima aldirmaz.
İlk zamanlar kizim aglayan,altina yapan,yemek yiyen oyuncak bebek isterdi.sana derdim gercek bebek alicaz aglicak yemek yicek senin bebegin olucak.kuzum dogdu onu sevmeye cok hevesliydi.asla elleme,yapma demedik.kontrollu olarak sevmesine izin verdik.babadi kucagina almak istediginde surat asti,o bebek henuz kucuk sevgiye ihtiyaci var seni ne kadar cok seviyorsak onuda seviyoruz dedik.her banyo ya ablamizi bekledik.okuldan gelince banyo yaptiricaktim sensiz olmuyor,yikayamiyorum,hem sensiz agliyor dedim.asla soyutlamadim onu.ben altini degistirdim o pisik kremi suruyor.tabi ki benim gozetimimde:)
Simdi ise sanirsiniz o dogurdu bildiginiz kucuk anne:)soyutlamamak inanin cokk ise yariyor..

Back