- 22 Ekim 2013
- 139
- 28
-
- Konu Sahibi dilektekniker
Sağol canım allah isteyen herkeese bir evlat nasip etsin,inş en kısa zamanda alırsın yavrunu kucağınaRabbime bin şükür canim yavrunu saglikla kucagina alirsin İnşallah bizler icinde dua et bende tekrardan hamile kalmak istiorum rabbim saglikli bir evlat banada nasip edrr insallah hamile annelerden dua bekliorum once senelerdir bebek hasretiyle yananlara sonra da bana ❤❤❤
Canim ben pek değerlerden anlamıorum ama benim ikili tarama testim risksiz çıktı ama bebeğim down sendromlu dogdu ama agir kalp hastasi oldugu icin kaybettik detayli ultrasonda sorun cikmazsa korkma derim peronatoloji bolumu riskli gebeliklere bakıyor bi git oradan da bisey derler belkiselam bana yardımcı olurmusunuz çok kafam karıstı ikili testte pappa 1,74 mom 1,8 çıktı fb hcg 61,3 1,42 risk var dedı doktor perınolojı bolumune yonlendırdı lutfen yardım
Canım senin yazdığın değerlerden riskin ne olduğu belli değil trisomi kombine risk diye bir bölüm var 120/1 gibi değerler yazar. O bölüm riski gösterir. Benim de 2 li testim riskli çıktı.selam bana yardımcı olurmusunuz çok kafam karıstı ikili testte pappa 1,74 mom 1,8 çıktı fb hcg 61,3 1,42 risk var dedı doktor perınolojı bolumune yonlendırdı lutfen yardım
Canim ben pek değerlerden anlamıorum ama benim ikili tarama testim risksiz çıktı ama bebeğim down sendromlu dogdu ama agir kalp hastasi oldugu icin kaybettik detayli ultrasonda sorun cikmazsa korkma derim peronatoloji bolumu riskli gebeliklere bakıyor bi git oradan da bisey derler belki
Yaş riskinden dolayı demiş o zaman çünkü diğerleri gayet iyi. Korkulacak bir şey yok bence.trisomi kombine risk 1.10000 çıkmıs
papa 1.74 fbhcg 61.3 yas rıskı 1.71
ense kalınlığı 0.79
cut off değerlerının alttında yazıyor ıkılı test te en alttada 13/18 test rıskı nuchal translucency 1.10000 dirr bu dusuk bir rıskı ısaret eder demıs ama bana doktor rısklı gozukuyor dedı baska bı bolume yonlendırdı onlar değerlendırıcek dedı çok kafam karıstı sabah tekrar gıdıcem
Allah razi olsun ayrıntılı ultrasonda kalp kapakciginin tek oldugu ve iki tane buyuk delik oldugu cikmisti doktor aldirmami soyledi down sendromlu olur sakat olur bir suru şey soyledi.ama.ben yavrumdan vaZgeçmedim ama malesef doğdu kalbi fazla dayanamadi melek.oldu yavrumBaşınız sagolsun.. cok uzuldum gercekten. ayrintili ultrasonda bir sorun cikmamis miydi peki ve dortlu tarama yaptirmis miydiniz?
Bu değer hangisinde çıktı.Eğer yaşta çıktıysa hiç korkmayın.Ense kalınlığı burun bu ölçümler nasıldı.
Cnm seninde yaştan dolayı risk çıkmış 178 de 1 yani diğer değerler güzel.20.Haftadan sonra detaylı ultrasonda herşeyine bakılır bebeğinin.Çok takılma yani benim iki bebeğimde de yaş riski yüksek çıktı.Detaylıda hiç bir sorun olmadığını gördük.Hayırlı doğumlar şimdidensiz bu işten anlıyorsunuz sanırım.
benim test sonuçlarımı da yorumlayabilir misiniz?
Doktor yüksek risk var dedi ve amniosentez önerdi.
gebelik yaşı : 12+1
PAPP-A - 2.95 mIU/ml -- 1.11 MoM
fb-hCG - 71,4 ng/ml --- 1.89 MoM
Yaş riski 1:178
Kombine Trisomy 21 riski 1:1615
Trisomy 13/18 + NT < 1:10000
CRL ölçümü - 58,5
Nuchal translucency MoM - 0,65
Ultrason esnasınsa burun kemiği oluşmuş dedi ama test sonucunda Nasal Bone - bilinmiyor diye yazmışlar.
Teşekkürler. :)
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.Cnm seninde yaştan dolayı risk çıkmış 178 de 1 yani diğer değerler güzel.20.Haftadan sonra detaylı ultrasonda herşeyine bakılır bebeğinin.Çok takılma yani benim iki bebeğimde de yaş riski yüksek çıktı.Detaylıda hiç bir sorun olmadığını gördük.Hayırlı doğumlar şimdiden
Yok cnm yaptırmadım.Detaylıyı bekledim.Çünkü sadece yaş riski çıkmıştı diğer değerlerim güzeldiCevabiniz icin cok tesekkur ederim.
Peki siz harmony veya nifty testini yaptirdiniz mi?
Bende detayliyi bekliyim o zaman. Biraz tedirginim acikcasi sirf yas yuzunden bu kadar korkuttu dr beni. Cok tesekkurler crazy3527 hanim. :)Yok cnm yaptırmadım.Detaylıyı bekledim.Çünkü sadece yaş riski çıkmıştı diğer değerlerim güzeldi
Yok canım ya yaptırmadım.Daha da moralim bozulur diye.İlk oğlumun doktoru da çok korkutmuştu beni.Şindi bu doktorum yaş riski önemli değil detaylı da varsa birşey çıkar.Diğer değerler güzel bebeğin gelişimi de güzel dedi.Bunda da yaptırmadım.Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.Bence de detaylı ultrasonu bekle.İyi bir yerde yaptır.Sağlıkla al sende kucağına yavrunu canım.Bende detayliyi bekliyim o zaman. Biraz tedirginim acikcasi sirf yas yuzunden bu kadar korkuttu dr beni. Cok tesekkurler crazy3527 hanim. :)
Edit : bu arada uclu ve dortlu testleri yaptirdiniz mi? Ben simdi onlari yaptirmaktam sogudum yine yas riski cikacak ve daha cok moralimi bozacaklar diye.
Bu arada dogumunuza da az kalmis, allah bebeginizi saglikli bir sekilde kucaginiza almayi nasip etsin insallah
Bende detayliyi bekliyim o zaman. Biraz tedirginim acikcasi sirf yas yuzunden bu kadar korkuttu dr beni. Cok tesekkurler crazy3527 hanim. :)
Edit : bu arada uclu ve dortlu testleri yaptirdiniz mi? Ben simdi onlari yaptirmaktam sogudum yine yas riski cikacak ve daha cok moralimi bozacaklar diye.
Bu arada dogumunuza da az kalmis, allah bebeginizi saglikli bir sekilde kucaginiza almayi nasip etsin insallah
arkadaslar nıpt testı yaptıran varmı sonuc % kac dogru acaba
Tesekkirler verdiginiz bilgiler icin. 2 hafta sonra detayliya girecem. 3lu tarama testi yaptirdim orda kan degerleri ve ultrazon normal. Yas riski de daha dusuk cikti. 1/260Yok canım ya yaptırmadım.Daha da moralim bozulur diye.İlk oğlumun doktoru da çok korkutmuştu beni.Şindi bu doktorum yaş riski önemli değil detaylı da varsa birşey çıkar.Diğer değerler güzel bebeğin gelişimi de güzel dedi.Bunda da yaptırmadım.Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.Bence de detaylı ultrasonu bekle.İyi bir yerde yaptır.Sağlıkla al sende kucağına yavrunu canım.