İkili test sonucu riskli çıktı

Carrie hayirli olsun. Benim de ikili test sonucum hem yas hem hormon yuksek risk çıkmıştı. Doktorum yas riskine takilmadigini soyledi. Ama hormon degeri yüksek çıkınca nifty testi yaptirdik sonucu guzel geldi. Ense ve burun ölçümleri de iyiydi. Senin sadece yas riski çıkmış burun kemigi ve ense ölçümü iyiyse hiç takılma. Ayrıntılı ultrason da yapılınca için rahatlar.

%99 küsür bir sonuç veriyor.
Tesekkurler. Az kalmis dogumuna allah saglik sihhat versin, anali babali buyusun .
Evet bende sadece yas riski vardi ama baya korkutmustu dr beni..

Tesekkirler verdiginiz bilgiler icin. 2 hafta sonra detayliya girecem. 3lu tarama testi yaptirdim orda kan degerleri ve ultrazon normal. Yas riski de daha dusuk cikti. 1/260
Hayırlı haberler alırsın inşallah cnm.3 lü iyi çıkmış.Detaylıda iyi çıkar bence.Bende Pazartesi doğum yapacağım.Yazarım bizde ki durumları

Bu değer hangisinde çıktı.Eğer yaşta çıktıysa hiç korkmayın.Ense kalınlığı burun bu ölçümler nasıldı.

Cnm merhaba yazii simdi okudum. Benmde ikili riskli cikmisti hemde seninkindn daha riskli 1/80 di risk . Amniyosentez dedi yaptirmadim cubku onda da kaybetme ihtimali vardi herseyiyke kabulum allahim onu bana verdi dedim hergun dua ettim kuran okudum yavruma suan kucagimda 18 aylik sapasaglam yavrumu emziriyorum allahim korusun tum yavrulari benmkinide.insallah allahin izniyle sende saglikli bi sekilde kucagina alirsin yavrunu bol bol dua et bebeginle konus rabbim dua edeni bos cevirmez. Allah yardimcn olsyn bana da yazarsan durumunu sevinirim. Amniyosentez yaptirdin mi acaba. Ben buralara girip cok okuydm acaba riskli olyp saglikli doguran varmidiye.moral olur umarim sana yazdiklarim

Canım senin yazdığın değerlerden riskin ne olduğu belli değil trisomi kombine risk diye bir bölüm var 120/1 gibi değerler yazar. O bölüm riski gösterir. Benim de 2 li testim riskli çıktı.

Arkadaşlar lütfen bana da bişey söyleyin. Eksiğim varsa sorarsanız söylerim olduğu gibi yazıyorum 2li test sonucum şöyle;

Papp-a : 5194.00 Mom; 0.94
Hcg(t1) : 49362.0 Mom : 0.58
Nt: 2.1 mm. Mom 1.52

Down sendromu Risk : 1:31300 Cutoff . 1 .250
Sadece yaş: 1: 520

Eş değer yaş riski < 15.0

Trisomi 18/13 1:99000. 1300 Düşük risk.

Doktor Riskin düşük çıkmış ama su aldırabilirsin yada imza atıp aldırmak istemediğini belirtebilirsin dedi imza atıp çıktım. İçim içimi yiyor. Devlet hastanesine gidiyorum muameleyi tahmin edersiniz hiç bişey soramıyoruz bile..
Eşim pazartesi özel hastaneden randevu almış dayanamayıp. İçimiz rahatlasın diyor. oda 500 tl ücret ama herşeyine bakıcaklar diyor. Suan 15+5 günlük bebeğim.
Bide sizlere sormak istedim kızlar ense kalınlığımı yüksek çıkmış?

Arkadaşlar lütfen bana da bişey söyleyin. Eksiğim varsa sorarsanız söylerim olduğu gibi yazıyorum 2li test sonucum şöyle;

Doktor Riskin düşük çıkmış ama su aldırabilirsin yada imza atıp aldırmak istemediğini belirtebilirsin dedi imza atıp çıktım. İçim içimi yiyor. Devlet hastanesine gidiyorum muameleyi tahmin edersiniz hiç bişey soramıyoruz bile..
Eşim pazartesi özel hastaneden randevu almış dayanamayıp. İçimiz rahatlasın diyor. oda 500 tl ücret ama herşeyine bakıcaklar diyor. Suan 15+5 günlük bebeğim.
Cnm bildiğim kadarıyla ense kalınlığı normal çıkmış.2.1 çıkmış.Yaş riski çıkmış sende de 520 bebekten 1 i down lu demek yani.Bence bekle 20. Haftada ayrıntılı ultrasonda iyi bir doktora gidersin.

Cnm bnce sonuclarin normal simdi bnmkileri unuttum ama down sendromu riskim 81/1 di benmkinin.ama suan kucagimda saglikli 22 aylik bebegim var rabbim korusun insallah cümlemizin evladini icindede bnmkini insallah. Demem o ki o testlere inanıp moralini bozma ki seninki gayet normal değerlerde. Saglikla kucagina al yavrunu insallh

Merhaba 13 haftalık gebeyim. Bebeğimin ense kalınlığı 5.94 çıktı. Ama diğer organlarında hiç bir sıkıntı yok sağlıklı duruyor dedi ama ödem çok fazla var dedi etrafında ikili testimde sıkıntılı çıktı. Fetal dna istediler. Acaba bu testi devlette yaptıran var mı yada benim gibi durumu olup düzelen iyi günler

Merhaba 13 haftalık gebeyim. Bebeğimin ense kalınlığı 5.94 çıktı. Ama diğer organlarında hiç bir sıkıntı yok sağlıklı duruyor dedi ama ödem çok fazla var dedi etrafında ikili testimde sıkıntılı çıktı. Fetal dna istediler. Acaba bu testi devlette yaptıran var mı yada benim gibi durumu olup düzelen iyi günler
Çevremde ense kalınlığı çok yüksek çıkıp zamanla bu kalınlığın azaldığı ve sağlıklı bebek doğuran tanıdıklarım var. İkili taramada kombine riskiniz kaç çıktı?

Yüksek riskli çıktı. Down risk 1586. Trisomi 1.6413 yazıyor. Ödem varmış bebğin etrafında ama bütün organlarına baktılar. Hiç bir şey bulamadı burun kemiğide oluşmuş bir tanı konması için fetal DNA istedi. Eğer oda riskli çıkarsa naparım çok boşlukta kaldım.

Yüksek riskli çıktı. Down risk 1586. Trisomi 1.6413 yazıyor. Ödem varmış bebğin etrafında ama bütün organlarına baktılar. Hiç bir şey bulamadı burun kemiğide oluşmuş bir tanı konması için fetal DNA istedi. Eğer oda riskli çıkarsa naparım çok boşlukta kaldım.
Bu risk yüksek risk değil ki size kim söyledi yüksek risk diye. Yüksek risk olması için 270 ve üzeri olması lazım. Ki bunun doğruluk oranı %5. Sizin ki düşük risk grubunda.

Doktorum yazdı. Bir Perinatolojiye gönderdi. Benim gibi bebekte ödem olupta sağlıklı bir bebek getiren var mı?perşembe günü ümraniye araştırmadan genetik bölümden randevu aldım.inşallah uğraştırmadan fetal DNA testini yaptırabilirim.

Doktorum yazdı. Bir Perinatolojiye gönderdi. Benim gibi bebekte ödem olupta sağlıklı bir bebek getiren var mı?perşembe günü ümraniye araştırmadan genetik bölümden randevu aldım.inşallah uğraştırmadan fetal DNA testini yaptırabilirim.
Ödem olduğundan riskli görmüştür durumu yoksa 1586 yüksek risk değil. Allah yardımcınız olsun. İnşallah sonuçlarınız temiz çıkar dualarım sizinle

Siz ne yaptınız. Ümraniyeden genetik ten randevu aldığınızı yazmışsınız. Ben de zeynep Kamil genetik ten randevu aldım. Fetal DNA yaptılar mı ya da ne yaptılar
Ya benim işlerim bir türlü rast gitmedi. Ümraniyeye gittim genetik direk git yaptır demiyor Perinatoloji gidip onun onaylaması gerekiyormuş. Bende kartal araştırmada bir Perinatoloji doktoruna göründüm bebeğimin suyu azalmış konseye çıkmam gerekmiş çapaya sevk ettiler direkt bende hiç oraya gitmeden özel bi muayenesi olan bir doktora göründüm bebeğimi alıcaklar sağlıksız bşr bebek olduğu için böyle olmuş sıkışmış dün rahimden ilaç verdi sancım olsun diye hiç olmadı bugün bi daha verdi ilsçtan bekliyorum sancım gelirse gidicem kendi düşücekmiş sonra uyutup temizleme olacakmış şuan 16 haftalık gebeliğim son buldu. 😓

Ya benim işlerim bir türlü rast gitmedi. Ümraniyeye gittim genetik direk git yaptır demiyor Perinatoloji gidip onun onaylaması gerekiyormuş. Bende kartal araştırmada bir Perinatoloji doktoruna göründüm bebeğimin suyu azalmış konseye çıkmam gerekmiş çapaya sevk ettiler direkt bende hiç oraya gitmeden özel bi muayenesi olan bir doktora göründüm bebeğimi alıcaklar sağlıksız bşr bebek olduğu için böyle olmuş sıkışmış dün rahimden ilaç verdi sancım olsun diye hiç olmadı bugün bi daha verdi ilsçtan bekliyorum sancım gelirse gidicem kendi düşücekmiş sonra uyutup temizleme olacakmış şuan 16 haftalık gebeliğim son buldu. 😓
Hadi ya üzüldüm olsun tekrar sağlıklı bir gebelik olur inşallah. Zor bir şey. Allah yardım etsin😔

Çok geçmiş olsun

X