ben malesef geç kalmışım bayram tatili girdiği için araya doktor önümüzdeki ay 4 lü test yaparız dedi ense kalındığı 1.5 mm çıktı...bir sorun olurmu acaba acayip kafama takıldı ..???
kaç haftalık hamilesin benim 11 hafta 4 günlükken ense kalınlığı 1.4 mmdi zaten 3 mmin altında olması gerekiyormuş yani seninki de normal bence ya bi de anlamadığım 4lü test ne o zaman niye 2li 3lü testler yapılıyor
şuan 14+ 2 haftalık..doktor sorun olmadığını söyledi ama işte gene de ister istemes insanın aklına takılıyo..10 aralıkta 4 lü test yapacağını söyledi ama forumda hiç 4 lü test yaptıranla karşılaşmadım acaba benim doktor mu bilmior :) ..
4lü test, yeni yeni 3'lü test yerine kullanılmaya başlanılan ve güvenilirliği 3'lü testten daha iyi olan bir test, doktorun bilgisinde bir problem yok yani :)
ben 14. haftamın içindeyim, yani ikili test için son günler ama zaten yaptırmayı düşünmüyoruz eşim ve ben. Rabbim korusun,bir sıkıntı olsa sonucu kesin de değil,amniosentez denilen şey de bana çok korkutucu geliyor. bebeğe dışarıdan müdahale etmek mecbur kalmadıkça yanlış. ikili testin sonucu negatif çıksa ben bu sonuca bakarak bebeğimi aldıramam ki... Sonucu kötü çıkıp da (veya doktorlar kötü,kesin bir sorun var deyip de) çok sağlıklı doğan bir sürü bebek var. çok hikâye duydum böyle gerçekten.son zamanlarda da iyice arttı doğrusu. ben yaptırmayacağım inş. Rabbime emanet zaten.
Kesinlikle haklısın canım da insan gene de bi çaresi vardır diye umut edio bilmek istio merak edio yani..herşeyin hayrlısı olur herkes için inşallah..SAğ salim sağlıklı bir şekilde bebeklerimize kucağımıza almamızı nasip etsin Allah'ım (AMİN)
mrb arkadaşlar 2 hafta sonra ikili tarama testi istedi doktorum yapacaz dedi yani... arkdaşlara sordum sadece anneden kan alıyorlar bebekle ilgili bi durum yok dediler annenin kanındada belli olabiliyormuş yanii.. bebeğin ense kalınlığını ölçüyorlarmış bide ultrsynda yaptıran varmı yakınlarda
selam kizlar.kusura bakmayin ama ben bu testleri cok ama cok sacma buluyrum.ben hamilelgimi amerikada gecirdim doktorum dediki 2li 3lu test yaptircakmisin bizde dedikki ne ise yariyo o testeler bebekde bi sorun varmi ona bakiyo.e peki kesin mi hayir degil.peki bi sorun varsaa tedavisi var mi _eevt ..-ne peki?-aldirmakkk!!!!
yani kisacasi bastan sona sacma ben asla ama asla bebgimi aldirmayi dussunmedigim icin hicbirirni yaptirmadim ve hicde pisman degilim.Rabbimden gelen hersey kabulum dedim.
ayrica bu testi yaptiriyosun bakiyosun sonuc riskili sonra nolouyo dogurana kadar binbir turlu sitres sonra bide bakiyosun evladin sapasaglam aynisi annemin basina gelmisdi.coook ama cok pisman olmusdu annem.
sanirim turk doktorlarinn nerdeyse hepsi oneriyo yaptir diyo ama amerikadaki doktorlarin coguda gereksz diyo acik acik degil ama..ben trye geldigimde 5-6 dr degistirdim nerdeyse hepsi yaptirdin mi yok yaptir yaptirmaliydin icin rahat ederdi bende dedim zaten benm icim rahat Allaha sukur.
kisacasi ben yaptirma taraftari degilim amam tabi sizi bileemem.RAbbim hepimizin bebeklerine saglik versin ins amin.herkeze hayirli dogumlar.