ikili tarama testi yaptırmayan varmı ??

ben 14. haftamın içindeyim, yani ikili test için son günler ama zaten yaptırmayı düşünmüyoruz eşim ve ben. Rabbim korusun,bir sıkıntı olsa sonucu kesin de değil,amniosentez denilen şey de bana çok korkutucu geliyor. bebeğe dışarıdan müdahale etmek mecbur kalmadıkça yanlış. ikili testin sonucu negatif çıksa ben bu sonuca bakarak bebeğimi aldıramam ki... Sonucu kötü çıkıp da (veya doktorlar kötü,kesin bir sorun var deyip de) çok sağlıklı doğan bir sürü bebek var. çok hikâye duydum böyle gerçekten.son zamanlarda da iyice arttı doğrusu. ben yaptırmayacağım inş. Rabbime emanet zaten.

canım bende yaptırmadım yaptırmayı da senn gibi uygun görmüyorum umarım hayırlısı budur ikimiz içinde..
bebeğim için endişeleniyorum kimseye de emanet edemiyorum..allah yardımcımız olsun:) sağlıklı olsun bebeklerimiz:)

testi bende yaptırmadım ve yaptırmayacagım.
öylydi böyleydi derken bebek olacak 20 -22 haftalık .aaaa dawn sendromlu diye ben yavrumu parça parça ettirip aldıramam.
ama yapanıda kınamam. karı kocanın beraber vermesi gereken bir karar.zor bir sınav.allah düşmanıma vermesin. ama küreteja karşıysanız hiç yaptırmayın daha iyi. en azından huzurunuz kaçmaz .rahimlerde olanı allah bilir yazar kuranda allah herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin .. bizedeee

bende yaptırmak istemeyenlerdenim ve yaptırmıcam sonuc ne olursa olsun farketmicek cunku allah büyük ne verirse kabulumuz

Bu ülke bu kadarmı cahilleşti.. Okudukça midem bulandı ..Ne günlere kaldık.. Hiç kimsenin düşüncesini eleştirmek haddim değil biliyorum ama bile bile aşıyorum haddimi..Hangi din hangi mantık engelli bebek dünyayı getirmeyi bu kadar meşrulaştırır..Utanıyorum bunları okudukça müslümanlığın bu kadar yanlış anlaşıldığından..yorumlara bak ; allah ne verirse , rahimde olanı yanlız allah bilir..Bu ne cahillik , engelli bebek dünyaya getirdiğinizde ne olacak bir düşünün , algılamaya çalışın..Bu bence kürtajdan çok daha acı bir durum.. Eğer öyleyse allah bilirse rahimdekini , herşeyi ona bırakıp öylece oturacaksak bilim ne işe yarar , doktorlar neyci , neden bu kadar bu çabalar.. Kanserili hastanın allah bilir deyip evde oturması gibi birşey yorumlarınız..Lütfen kendinize saklayın böyle yorumları.. Din asla böyle birşey demiyor , onuda kendinize alet etmeyin..

Bu ülke bu kadarmı cahilleşti.. Okudukça midem bulandı ..Ne günlere kaldık.. Hiç kimsenin düşüncesini eleştirmek haddim değil biliyorum ama bile bile aşıyorum haddimi..Hangi din hangi mantık engelli bebek dünyayı getirmeyi bu kadar meşrulaştırır..Utanıyorum bunları okudukça müslümanlığın bu kadar yanlış anlaşıldığından..yorumlara bak ; allah ne verirse , rahimde olanı yanlız allah bilir..Bu ne cahillik , engelli bebek dünyaya getirdiğinizde ne olacak bir düşünün , algılamaya çalışın..Bu bence kürtajdan çok daha acı bir durum.. Eğer öyleyse allah bilirse rahimdekini , herşeyi ona bırakıp öylece oturacaksak bilim ne işe yarar , doktorlar neyci , neden bu kadar bu çabalar.. Kanserili hastanın allah bilir deyip evde oturması gibi birşey yorumlarınız..Lütfen kendinize saklayın böyle yorumları.. Din asla böyle birşey demiyor , onuda kendinize alet etmeyin..

kendiniz de belirttiğniz gibi fazlasıyla haddinizi aşmısınız. Siz kim oluyorsunuz da bu insanlara cahil diyorsunuz?
herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı pardon???

ben de yaptırmadım bu testleri, araştırdım okudum ettim, doktorlara sordum ve bu kararı verdim.

bakınız bunlar sadece olasılığı belirten testlerdir, örneğin bir kadının sonucu 1/256 çıktı diyelim, bu sonuç bu kadından doğacak 256 çocuktan birinin down sendromlu (ve diğerleri) OLABİLME ihtimalini gösterir. Hiçbiri kesin sonuç ifade etmez. Risk yüksek çıkarsa hamile bayana sorulur, "aldıracak mısın aldırmayacak mısın?" diye. Herhangi bir tedavisi yok, kadın ister aldırır ister aldırmaz.Böyle bi riski göze almak istemeyen çıkabilir elbette

ama kimileri de vardır ki -mesela ben- ne olursa olsun bebeklerine zarar vermeyecekleri için bu testlere yanaşmazlar. Etrfaımızda testleri riskli çıkıp doğurana kadar ağlayan ve sonucnda sapasağlam yavrular doğuran onlarca kadın var

Ayrıca islamın özürlü bebeği öldürme hakkını verdiğini nereden çıkardınız? Ben ilahiyatçıyım, islam anneyle ilgili riskli veya ölümcül durumlarda kürtaja cevaz vermiştir
Allah korusun sapasağlam doğup yıllar sona özürlü olan yavrunuzu öldürür müsünüz? cevap hayırsa, o zaman sadece özürlü olma ihtimali var diye bir bebişin yaşama hakkını nasıl elinden alabilirsiniz?

özürlü olacağı kesin olan bebeklerin dahi yaşama hakkı vardır bana göre. Siz ne düşünürseniz düşünün beni bağlamaz
kimse de bana ve başkasına düşüncelerinden dolayı cahil diyemez. Hele söz konusu olan durum böylesine hassas ise

olasılık belirten teslerin ardından ki bunu sizinde bildiğinize eminim amniyon sıvısından alınan testle yüzde yüz rakamlar çıkıyor..

Sizin vicdanınız engelli bir bebek dünyaya getirmeye el veriyorsa , dinin onun bunun arkasına sığınıpta yapmayın bunları..Ondan sonra ilgilenilmeyen , bazen bir odaya hapsedilen , işkence gören ,çocuk manzaraları görüyoruz haberlerde..Sonradan engelli olmakla da hiç bir alakası yok konunun..Konu göz göre göre engelli bebek dünyaya getirmekte..cahillik kelimesine çok takılmışsınız bu arada yüzde yüz sonucu belli olabilecek bir durumun allah bilir , özürlü olmayabilir ,, ya tutarsa ,, rahimde olanı allah bilir diye yorumlar CAHİLİKTİR..Bilirsinizki cahillik okumayla yazmaylada geçmez..bakidir..

o yüzden kafanızdaki örümcek ağlarını temizleyip , din adı altında bunları toplamayıp ve konuyu başka yönlere saptırmadan yorumlar yapınız..

Peygamberimiz (sav), zamanında meydana gelen kasten çocuk düşürme olaylarını cinayet olarak adlandırıyor ve simdi cinayet işlemeye karsı olanlar cahil oluyor cok ilginc..Cahillik gercekten almıs basını gidiyor..Rabbim kimseyi böyle zor imtihanlara tabi tutmasın..Din yanlıs anlasılmıyor herkes rahat olsun..Kucagındaki bir bebegi öldürmekle karnındaki bebegi öldürmenin farkını hanginiz acıklar..Hic sanmıyorum o koca mantıgınızın bunu acıklayabilecegini..Örümcek agı.? İste böyle insanlara gülüyorum..

Arkadasın da dedigi gibi annenin hayati riski yoksa bu cinanayetin sıgınılacak bir tarafı yok.! Hepiniz anne yada anne adayısınız..Hicbir anne evladına zarar gelmesini istemez.Rabbim hepimizin evlatlarını korusun..Saglıklı olsunlar insallah.

Velhasılı kelam din acısından durum budur gerisi vicdana kalmıs.Kimse kimseyi yargılayamaz..Ama asıl cahillik mantıgınız almıyor diye gercekleri inkar etmektir.Kimse haddini aşmasın.!

olasılık belirten teslerin ardından ki bunu sizinde bildiğinize eminim amniyon sıvısından alınan testle yüzde yüz rakamlar çıkıyor..

Sizin vicdanınız engelli bir bebek dünyaya getirmeye el veriyorsa , dinin onun bunun arkasına sığınıpta yapmayın bunları..Ondan sonra ilgilenilmeyen , bazen bir odaya hapsedilen , işkence gören ,çocuk manzaraları görüyoruz haberlerde..Sonradan engelli olmakla da hiç bir alakası yok konunun..Konu göz göre göre engelli bebek dünyaya getirmekte..cahillik kelimesine çok takılmışsınız bu arada yüzde yüz sonucu belli olabilecek bir durumun allah bilir , özürlü olmayabilir ,, ya tutarsa ,, rahimde olanı allah bilir diye yorumlar CAHİLİKTİR..Bilirsinizki cahillik okumayla yazmaylada geçmez..bakidir..

o yüzden kafanızdaki örümcek ağlarını temizleyip , din adı altında bunları toplamayıp ve konuyu başka yönlere saptırmadan yorumlar yapınız..

amniyosentez kesin sonuç verir ancak bu da zararlı bir işlem oldugu için birçok kadın bunu da kabul etmez
hele hele defalarca düşük yapmış bayanlar daha da temkinli. Bu onların tercihi, bundan size ne?
Siz özürlü doğurdugunuz takdirde ona bahsettiğiniz şekilde "kötü" davranabilirsiniz. "Her engelli hemen hemen böyle muamele görür" tarzında bir düşünceniz varsa bence de asla engelli bir bebek dünyaya getirmeyin siz.

ayrıca siz engelli bir bebeği dünyaya getirmeyi VİCDANSIZLIK olarak addediyorsunuz, bir başkası da sırf bu sebeple onun yaşama hakkını elinden almayı VİCDANSIZLIK olarak addedebilir, kendi savundugunuzun dışında bişeyler dile getirildiğinde neden hemen "cahillik" yaftasına başvuruyorsunuz? Görüşünüzden dolayı kimse size cahil demiyor, kınamıyor, yadırgamıyor, ama siz ısrarla bu insanlara "cahil" diyorsunuz. Neden? Çünkü sizin gibi düşünmüyorlar, sizin gibi ileri görüşlü olamıyorar sözde!

cahillik baki değildir aslında, cahilliği baki olan ve öyle kalacak olan insanlar CEHALETİNİN FARKINDA OLMAYAN İNSANLARDIR
hele bir de bunların okumuş(!) versiyonu vardır ki, yazık asıl onların ukalallıkları ömür boyu cahilliğe esir eder kendilerini
yapacak bişey yok vesselam:KK34:

Anlaşıldı konu saptırılmaya ego tatminine döndü..Söylemediğim sözler yakıştırılmaya başlandı..Ve konu benim tartışmamın cümlelerimin dışına taşırıldı.. İlahiyatçı ocwmasy dinin özürlü bir bebeği doğurmayı meşrulaştırdığını ispatlayın bana kelime oyunu yapmayın..hangi din bunu meşrulaştırır ve sizin bu düşüncelerinizi din altında toplamayın bu benim düşüncem deyin.

((Bu onların tercihi, bundan size ne?)) Benim dediğimde bu onların sizin tercihiniz ,,Din size bunu emretmiyor yada bu konuda yol göstermiyor..

((Siz özürlü doğurdugunuz takdirde ona bahsettiğiniz şekilde "kötü" davranabilirsiniz. )) Ben kendi şahsıma yada sizin şahsınıza kötü davranırım yada davranırsınız demedim ((ilgilenilmeyen , bazen bir odaya hapsedilen , işkence gören ,çocuk manzaraları görüyoruz haberlerde..)) cümlesini kurdum..Yine kelime oyunlarınız..

((Ayrıca siz engelli bir bebeği dünyaya getirmeyi VİCDANSIZLIK olarak addediyorsunuz, bir başkası da sırf bu sebeple onun yaşama hakkını elinden almayı VİCDANSIZLIK olarak addedebilir, kendi savundugunuzun dışında bişeyler dile getirildiğinde neden hemen "cahillik" yaftasına başvuruyorsunuz? Görüşünüzden dolayı kimse size cahil demiyor, kınamıyor, yadırgamıyor, ama siz ısrarla bu insanlara "cahil" diyorsunuz. Neden? Çünkü sizin gibi düşünmüyorlar, sizin gibi ileri görüşlü olamıyorar sözde! )) Ben yukarıda saydığınız sebeplerden dolayı cahil kelimesin kullanmadım..Yine yazdığımı çarpıtmış yada algılayamamışsınız..((yüzde yüz sonucu belli olabilecek bir durumun allah bilir , özürlü olmayabilir ,, ya tutarsa ,, rahimde olanı allah bilir diye yorumlar CAHİLİKTİR.))

Dediğim gibi kelime oyunlarına girmeden objektif yorumlar yapalım lütfen ilahiyatçı bayan..

Anlaşıldı konu saptırılmaya ego tatminine döndü..Söylemediğim sözler yakıştırılmaya başlandı..Ve konu benim tartışmamın cümlelerimin dışına taşırıldı.. İlahiyatçı ocwmasy dinin özürlü bir bebeği doğurmayı meşrulaştırdığını ispatlayın bana kelime oyunu yapmayın..hangi din bunu meşrulaştırır ve sizin bu düşüncelerinizi din altında toplamayın bu benim düşüncem deyin.

((Bu onların tercihi, bundan size ne?)) Benim dediğimde bu onların sizin tercihiniz ,,Din size bunu emretmiyor yada bu konuda yol göstermiyor..

((Siz özürlü doğurdugunuz takdirde ona bahsettiğiniz şekilde "kötü" davranabilirsiniz. )) Ben kendi şahsıma yada sizin şahsınıza kötü davranırım yada davranırsınız demedim ((ilgilenilmeyen , bazen bir odaya hapsedilen , işkence gören ,çocuk manzaraları görüyoruz haberlerde..)) cümlesini kurdum..Yine kelime oyunlarınız..

((Ayrıca siz engelli bir bebeği dünyaya getirmeyi VİCDANSIZLIK olarak addediyorsunuz, bir başkası da sırf bu sebeple onun yaşama hakkını elinden almayı VİCDANSIZLIK olarak addedebilir, kendi savundugunuzun dışında bişeyler dile getirildiğinde neden hemen "cahillik" yaftasına başvuruyorsunuz? Görüşünüzden dolayı kimse size cahil demiyor, kınamıyor, yadırgamıyor, ama siz ısrarla bu insanlara "cahil" diyorsunuz. Neden? Çünkü sizin gibi düşünmüyorlar, sizin gibi ileri görüşlü olamıyorar sözde! )) Ben yukarıda saydığınız sebeplerden dolayı cahil kelimesin kullanmadım..Yine yazdığımı çarpıtmış yada algılayamamışsınız..((yüzde yüz sonucu belli olabilecek bir durumun allah bilir , özürlü olmayabilir ,, ya tutarsa ,, rahimde olanı allah bilir diye yorumlar CAHİLİKTİR.))

Dediğim gibi kelime oyunlarına girmeden objektif yorumlar yapalım lütfen ilahiyatçı bayan..

arkadaşım boşuna çabalıyosun.boşver he de geç.ben böyle bilim dışı söylemleri okuyup hiç kafama takmadan geçiyorum.
ikili testimi de yaptırıcam gerekrse amino yuda yaptırıcam.
allahın verdiği aklın nimetleri bunlar; fen bilim tıp ....
şeytan yaratmadıya ultrasonu.
allah akıl fikir vermiş kullanmak kullanmamak bize kalmış

kızlar konu biraz karışmış gibi ama lütfen birbirimiz birşeylerle itham etmeyelim
öncelikle çok hassas bir konu:özürlü bebek sahibi olmak mı kürtaj mı konusu
burada anlatılanlar başkalarına da rehber olmalı
ve benim fikirlerim
......
-bu tarz testler yüzde üzerinden yorum yapar %80-60 vs gibi
- bu tarz testler doğrudan değil dolaylı olarak yorum yapar, yani alınan bir kanla veya sıvıyla o örneğe geçmiş bilmem ne maddesi varsa miktarı da şu kadarsa bebek yüzde bilmem kaç sakat olacaktır
-%100 deniyorsa bilemem ama her testde yanılma payı olduğunu unutmamak gerekir
-Diyelim ki %100 ne nolacak hemen aldırmak mı lazım? Bebeğini hiç bir şekilde aldırmayı düşünmediği için bu testleri yaptırmayanları biliyorum bu sizin tercihiniz
- diyelim ki %100 kansersiniz denildi hemen ışın tedavisi vs. ye başlar mısınız? ben hiç bunu duymadım alırsınız tahlilleriniz vs. başka doktora gösterirsiniz, hatta bir başka doktora daha...en ufak bir kırıkta bile 3-4 doktorun görüşünü alan bizler ne oluyor da bir testte olumsuz sonuç çıktı diye kürtaja karar verebiliyoruz?
-o testlerin yanıldığına çok şahit oldum, bilmin dışında birşeyler söyleyip boş ümitler de vermek istemem bu durumdakilere ama her zaman da doğru çıkmıyor o testler
-ikiz bebklerim için o testler yapılrken doktorum ' herkese yapılyor neden bana yapılmadı demeyesn diye yaptırdım testi, bişey çıkmadı, çıksaydı da dikkate çok da dikkate almayacaktık' gibi bir yorum yapmıştı
- kan testlerinin dışında bir de ense kalınlığı gibi ölçümler var, bu aslında bazı şeyleri için iyi bir gösterge ama bunda da hatalar yapılabiliyor. atıyorum 16. haftada yapılması gereken testi doktorun biri 25. haftada yapmıştı ....e herhalde yani ense kalın çıkacak!!! doktorun bilmemesi imkansız ama artık doktorun dalgınlığı mıdır bnedir
-o kadar çok örnek var ki aldır denilip de sağlıklı doğan...hemşire bir arkadaşa çocuğunun kafası su gibi diyor doktor. tabi arkadaş üzgün düşük yapmak istemiyor doktor diyor ki ' ne diorum sana çocuk su kafa olacak su kafaaaa!' diyor. düşük yapması için 3 tablet veriyor birinciyi içtikten sonra akrabadan bir kadın doğumcuyu arıyor ve akrabsı olan doktor ilacın kalanlarını içmemesini söylüyor. 1 tane düşük ilacı içmesine rağmen bebek düşmüyor ve de sapasağlam doğuyor, çok güzel çok zeki bir kız...
-örnekler çok. hep olumsuz şeyler konuşulduğu için genelde hamileliğim boyunca forumda yazılanları okumamaya çalıştım.
-hamilelik boyunca moraliniz yüksek tutmaya çalışın, ya düşerse ya çıkarsa ya sakat olursa... eğer stres hormonlarını bu kadar gaza getirirseniz her şey olur, o yüzden biraz relaks olun
-bu durumda olanlara da Allah hayırlı bir çıkış yolu versin
-sevgilerle...

Sizin vicdanınız engelli bir bebek dünyaya getirmeye el veriyorsa , dinin onun bunun arkasına sığınıpta yapmayın bunları..ondan sonra ilgilenilmeyen , bazen bir odaya hapsedilen , işkence gören ,çocuk manzaraları görüyoruz haberlerde..sonradan engelli olmakla da hiç bir alakası yok konunun..konu göz göre göre engelli bebek dünyaya getirmekte..cahillik kelimesine çok takılmışsınız bu arada yüzde yüz sonucu belli olabilecek bir durumun allah bilir , özürlü olmayabilir ,, ya tutarsa ,, rahimde olanı allah bilir diye yorumlar cahiliktir..bilirsinizki cahillik okumayla yazmaylada geçmez..bakidir..

O yüzden kafanızdaki örümcek ağlarını temizleyip , din adı altında bunları toplamayıp ve konuyu başka yönlere saptırmadan yorumlar yapınız..

örümcek ağıyla dolu olsa keşke kafamız sizinki gibi aklı fukara zikri ukala olmaktan iyidir:KK47:

kızlar konu biraz karışmış gibi ama lütfen birbirimiz birşeylerle itham etmeyelim
öncelikle çok hassas bir konu:özürlü bebek sahibi olmak mı kürtaj mı konusu
burada anlatılanlar başkalarına da rehber olmalı
ve benim fikirlerim
......
-bu tarz testler yüzde üzerinden yorum yapar %80-60 vs gibi
- bu tarz testler doğrudan değil dolaylı olarak yorum yapar, yani alınan bir kanla veya sıvıyla o örneğe geçmiş bilmem ne maddesi varsa miktarı da şu kadarsa bebek yüzde bilmem kaç sakat olacaktır
-%100 deniyorsa bilemem ama her testde yanılma payı olduğunu unutmamak gerekir
-Diyelim ki %100 ne nolacak hemen aldırmak mı lazım? Bebeğini hiç bir şekilde aldırmayı düşünmediği için bu testleri yaptırmayanları biliyorum bu sizin tercihiniz
- diyelim ki %100 kansersiniz denildi hemen ışın tedavisi vs. ye başlar mısınız? ben hiç bunu duymadım alırsınız tahlilleriniz vs. başka doktora gösterirsiniz, hatta bir başka doktora daha...en ufak bir kırıkta bile 3-4 doktorun görüşünü alan bizler ne oluyor da bir testte olumsuz sonuç çıktı diye kürtaja karar verebiliyoruz?
-o testlerin yanıldığına çok şahit oldum, bilmin dışında birşeyler söyleyip boş ümitler de vermek istemem bu durumdakilere ama her zaman da doğru çıkmıyor o testler
-ikiz bebklerim için o testler yapılrken doktorum ' herkese yapılyor neden bana yapılmadı demeyesn diye yaptırdım testi, bişey çıkmadı, çıksaydı da dikkate çok da dikkate almayacaktık' gibi bir yorum yapmıştı
- kan testlerinin dışında bir de ense kalınlığı gibi ölçümler var, bu aslında bazı şeyleri için iyi bir gösterge ama bunda da hatalar yapılabiliyor. atıyorum 16. haftada yapılması gereken testi doktorun biri 25. haftada yapmıştı ....e herhalde yani ense kalın çıkacak!!! doktorun bilmemesi imkansız ama artık doktorun dalgınlığı mıdır bnedir
-o kadar çok örnek var ki aldır denilip de sağlıklı doğan...hemşire bir arkadaşa çocuğunun kafası su gibi diyor doktor. tabi arkadaş üzgün düşük yapmak istemiyor doktor diyor ki ' ne diorum sana çocuk su kafa olacak su kafaaaa!' diyor. düşük yapması için 3 tablet veriyor birinciyi içtikten sonra akrabadan bir kadın doğumcuyu arıyor ve akrabsı olan doktor ilacın kalanlarını içmemesini söylüyor. 1 tane düşük ilacı içmesine rağmen bebek düşmüyor ve de sapasağlam doğuyor, çok güzel çok zeki bir kız...
-örnekler çok. hep olumsuz şeyler konuşulduğu için genelde hamileliğim boyunca forumda yazılanları okumamaya çalıştım.
-hamilelik boyunca moraliniz yüksek tutmaya çalışın, ya düşerse ya çıkarsa ya sakat olursa... eğer stres hormonlarını bu kadar gaza getirirseniz her şey olur, o yüzden biraz relaks olun
-bu durumda olanlara da Allah hayırlı bir çıkış yolu versin
-sevgilerle...

ne güzel söylemişsin valla duygularıma tercüman oldun insanlar hep olumsuzu düşünüyorlar ben de öyleym okudukça içim sıkılıyor ama sonuç olrk ben de 2li testi yaptrmıcam doktordan doktora degişiyor görüşler ve çogu malesef sadece kendi dertlerinin peşinde

bende yaptırmayı düşünmüyorum en erken yapılan 2li testin zamanında bile bebek artık canlı bir insandır kürtaj olmak bi nevi cinayet oluyor zaten sağlıksız veya bozuk bi gebelik kendiliğinden düşer atılır eğer yaşıyorsa vardır bi hikmeti allahtan gelen herşey bizler için imtihandır bize verdiği evlat ister sağlıklı olsun ister olmasın onun emanetidir kabullenip sevgiyle bakıp büyütmek yetiştirmek gerekir ayrıca sakat yada sağlıksız insanlar diğerleri için bi uyarıdır sağlığın kıymetini bilip şükretmek için biraz derin düşünmek lazım

hey dostum bu ne şiddet bu ne celal.Allaha tam teslim olmuş ve bu düşünceyi savunan insanlara bu hakaret hakkını nerden aldın acaba.biz size tam aksini söyleyip" katilliği savunuyosunuz kardeşim"diyomuyuz hayır.size ne olduda millete bu kadar kızdınız.çocuk anne karnında diye dünyaya gelmiş bebek gibi görünmemesi onun bir insan olduğu gerçeğini değiştirmez.bu zamana kadar duymadım valla sendromlu çocukları ana karnında tedavi edildiğini.tabiki çocukların kalbini durduruyolar..pardon ama ben sakat çocuk getiremem sizin kalbiniz nasıl dayanıyor derken burda Allahın merhametini sorguluyosunuz.eğer elden gelen bi şey yoksa insanlar napsın.emin olun dünyaya gelmiş sendromlu çocuklar bu düşüncelerden utanç duyuyolardır.bunun dinin arkasına sığınmakla ne alakası var.insan hakları evrensel beyannamesindede bu madde vardır..her canlının yaşam hakkı vardır elinden alınamaz.taki annenin hayatını tehlikeye atmıyosa.bunun gericilikle tedavi kabul etmemezlikle uzaktan yakından alakası yok nasıl alaka kurmuşssun hayret :KK36:.tabi din cahilliktir.600 senelik dogmalarla zaman öldürmenin ne anlamı var.

hanımlar bende 2liye geç kalmıştım 3lü test içinde doktorum 5hafta sonra gel direk 4lüyü yapalım dedi. 2hafta sonra kontrolüm var, bende yaptımakta kararsızım. ama aldırmayı düşünmesek bile bazı durumlarda bebeğe erken müdahele için testin önemli olduğunu duydum.

Bugün benimde Doktorum 2li testten bahsetti 4 hafta sonra isterseniz yaparız dedi...bende şimdi nette araştırıyorum nedir ne değildir nasıl yapılır. riskli bile çıksa bebeğimi aldırmayı düşünmediğim için kararsız kaldım. En iyisi hiç yaptırmıyım diyorum ama bilemedim... benim ablamdada hem 2 li hemde 3 lü test riskli çıkmıştı ama amniyosentez kesinlikle yaptırmadı bebeğe zarar verme olasılığı çok yüksek olduğu için... ve nurtopu gibi bir kızı oldu Maşallah. Allah herkesin bebeğini kendine bağışlasın. Yani aldırmayı düşünmeyenler için bence gereksiz testler. Allah ne verirse ona razıyız ne diye boşuna içim içimi yesinki? Ne kadar stressli olursak okadar çok bebeğe yansır moralimizin çok yüksek olması gereken dönemde canımı hiç bir şekilde sıkmak istemiyorum...

çok fazla yorum yapmak istemiyorum tabii herkesin kendi iç dünyası kendi kararı kendi yaşantısı..
konu biraz amacından sapmış gibi duruyor din insan vicdanı ile ilgilidir,dayatmalardan oluşmaz diye biliyorum ki oku diye başlayan bir kitabımız var
ikincisi cahilliğin tanımını herkesin iyi anlaması gerekiyor diye düşünüyorum gözleriniz de bir perde olduğunu düşünün ve körü körüne o yolda yürüyorsunuz ve hiç sorgulamıyorsunuz işte bu cahilliktir..
test konusunda aklı karışan arkadaşlar ise zorlu dönemler oluyor hepsi birer olasılık hesabı aslında sadece biraz daha dikkatle bakmamamız sağlayan olaylar.yaptırdığınız zaman içiniz rahat hissedecek iseniz yaptırın sadece %100 garantili diye bakılmasın diye düşünüyorum.
herkese saygılar

arkadslar panik yapmayın zaten kan tahlillerinizi sürekli yptırıyorsanız hiç sorun yok demektir:) bi sorun olunca çıkıyor ki... allahın izniyle sağlıkla alacağız bebeişlerimizi kucağımıza:KK70:

X