ben 14. haftamın içindeyim, yani ikili test için son günler ama zaten yaptırmayı düşünmüyoruz eşim ve ben. Rabbim korusun,bir sıkıntı olsa sonucu kesin de değil,amniosentez denilen şey de bana çok korkutucu geliyor. bebeğe dışarıdan müdahale etmek mecbur kalmadıkça yanlış. ikili testin sonucu negatif çıksa ben bu sonuca bakarak bebeğimi aldıramam ki... Sonucu kötü çıkıp da (veya doktorlar kötü,kesin bir sorun var deyip de) çok sağlıklı doğan bir sürü bebek var. çok hikâye duydum böyle gerçekten.son zamanlarda da iyice arttı doğrusu. ben yaptırmayacağım inş. Rabbime emanet zaten.
ben malesef geç kalmışım bayram tatili girdiği için araya doktor önümüzdeki ay 4 lü test yaparız dedi ense kalındığı 1.5 mm çıktı...bir sorun olurmu acaba acayip kafama takıldı ..???
Bu ülke bu kadarmı cahilleşti.. Okudukça midem bulandı ..Ne günlere kaldık.. Hiç kimsenin düşüncesini eleştirmek haddim değil biliyorum ama bile bile aşıyorum haddimi..Hangi din hangi mantık engelli bebek dünyayı getirmeyi bu kadar meşrulaştırır..Utanıyorum bunları okudukça müslümanlığın bu kadar yanlış anlaşıldığından..yorumlara bak ; allah ne verirse , rahimde olanı yanlız allah bilir..Bu ne cahillik , engelli bebek dünyaya getirdiğinizde ne olacak bir düşünün , algılamaya çalışın..Bu bence kürtajdan çok daha acı bir durum.. Eğer öyleyse allah bilirse rahimdekini , herşeyi ona bırakıp öylece oturacaksak bilim ne işe yarar , doktorlar neyci , neden bu kadar bu çabalar.. Kanserili hastanın allah bilir deyip evde oturması gibi birşey yorumlarınız..Lütfen kendinize saklayın böyle yorumları.. Din asla böyle birşey demiyor , onuda kendinize alet etmeyin..
olasılık belirten teslerin ardından ki bunu sizinde bildiğinize eminim amniyon sıvısından alınan testle yüzde yüz rakamlar çıkıyor..
Sizin vicdanınız engelli bir bebek dünyaya getirmeye el veriyorsa , dinin onun bunun arkasına sığınıpta yapmayın bunları..Ondan sonra ilgilenilmeyen , bazen bir odaya hapsedilen , işkence gören ,çocuk manzaraları görüyoruz haberlerde..Sonradan engelli olmakla da hiç bir alakası yok konunun..Konu göz göre göre engelli bebek dünyaya getirmekte..cahillik kelimesine çok takılmışsınız bu arada yüzde yüz sonucu belli olabilecek bir durumun allah bilir , özürlü olmayabilir ,, ya tutarsa ,, rahimde olanı allah bilir diye yorumlar CAHİLİKTİR..Bilirsinizki cahillik okumayla yazmaylada geçmez..bakidir..
o yüzden kafanızdaki örümcek ağlarını temizleyip , din adı altında bunları toplamayıp ve konuyu başka yönlere saptırmadan yorumlar yapınız..
Anlaşıldı konu saptırılmaya ego tatminine döndü..Söylemediğim sözler yakıştırılmaya başlandı..Ve konu benim tartışmamın cümlelerimin dışına taşırıldı.. İlahiyatçı ocwmasy dinin özürlü bir bebeği doğurmayı meşrulaştırdığını ispatlayın bana kelime oyunu yapmayın..hangi din bunu meşrulaştırır ve sizin bu düşüncelerinizi din altında toplamayın bu benim düşüncem deyin.
((Bu onların tercihi, bundan size ne?)) Benim dediğimde bu onların sizin tercihiniz ,,Din size bunu emretmiyor yada bu konuda yol göstermiyor..
((Siz özürlü doğurdugunuz takdirde ona bahsettiğiniz şekilde "kötü" davranabilirsiniz. )) Ben kendi şahsıma yada sizin şahsınıza kötü davranırım yada davranırsınız demedim ((ilgilenilmeyen , bazen bir odaya hapsedilen , işkence gören ,çocuk manzaraları görüyoruz haberlerde..)) cümlesini kurdum..Yine kelime oyunlarınız..
((Ayrıca siz engelli bir bebeği dünyaya getirmeyi VİCDANSIZLIK olarak addediyorsunuz, bir başkası da sırf bu sebeple onun yaşama hakkını elinden almayı VİCDANSIZLIK olarak addedebilir, kendi savundugunuzun dışında bişeyler dile getirildiğinde neden hemen "cahillik" yaftasına başvuruyorsunuz? Görüşünüzden dolayı kimse size cahil demiyor, kınamıyor, yadırgamıyor, ama siz ısrarla bu insanlara "cahil" diyorsunuz. Neden? Çünkü sizin gibi düşünmüyorlar, sizin gibi ileri görüşlü olamıyorar sözde! )) Ben yukarıda saydığınız sebeplerden dolayı cahil kelimesin kullanmadım..Yine yazdığımı çarpıtmış yada algılayamamışsınız..((yüzde yüz sonucu belli olabilecek bir durumun allah bilir , özürlü olmayabilir ,, ya tutarsa ,, rahimde olanı allah bilir diye yorumlar CAHİLİKTİR.))
Dediğim gibi kelime oyunlarına girmeden objektif yorumlar yapalım lütfen ilahiyatçı bayan..
olasılık belirten teslerin ardından ki bunu sizinde bildiğinize eminim amniyon sıvısından alınan testle yüzde yüz rakamlar çıkıyor..
Sizin vicdanınız engelli bir bebek dünyaya getirmeye el veriyorsa , dinin onun bunun arkasına sığınıpta yapmayın bunları..ondan sonra ilgilenilmeyen , bazen bir odaya hapsedilen , işkence gören ,çocuk manzaraları görüyoruz haberlerde..sonradan engelli olmakla da hiç bir alakası yok konunun..konu göz göre göre engelli bebek dünyaya getirmekte..cahillik kelimesine çok takılmışsınız bu arada yüzde yüz sonucu belli olabilecek bir durumun allah bilir , özürlü olmayabilir ,, ya tutarsa ,, rahimde olanı allah bilir diye yorumlar cahiliktir..bilirsinizki cahillik okumayla yazmaylada geçmez..bakidir..
O yüzden kafanızdaki örümcek ağlarını temizleyip , din adı altında bunları toplamayıp ve konuyu başka yönlere saptırmadan yorumlar yapınız..
kızlar konu biraz karışmış gibi ama lütfen birbirimiz birşeylerle itham etmeyelim
öncelikle çok hassas bir konu:özürlü bebek sahibi olmak mı kürtaj mı konusu
burada anlatılanlar başkalarına da rehber olmalı
ve benim fikirlerim
......
-bu tarz testler yüzde üzerinden yorum yapar %80-60 vs gibi
- bu tarz testler doğrudan değil dolaylı olarak yorum yapar, yani alınan bir kanla veya sıvıyla o örneğe geçmiş bilmem ne maddesi varsa miktarı da şu kadarsa bebek yüzde bilmem kaç sakat olacaktır
-%100 deniyorsa bilemem ama her testde yanılma payı olduğunu unutmamak gerekir
-Diyelim ki %100 ne nolacak hemen aldırmak mı lazım? Bebeğini hiç bir şekilde aldırmayı düşünmediği için bu testleri yaptırmayanları biliyorum bu sizin tercihiniz
- diyelim ki %100 kansersiniz denildi hemen ışın tedavisi vs. ye başlar mısınız? ben hiç bunu duymadım alırsınız tahlilleriniz vs. başka doktora gösterirsiniz, hatta bir başka doktora daha...en ufak bir kırıkta bile 3-4 doktorun görüşünü alan bizler ne oluyor da bir testte olumsuz sonuç çıktı diye kürtaja karar verebiliyoruz?
-o testlerin yanıldığına çok şahit oldum, bilmin dışında birşeyler söyleyip boş ümitler de vermek istemem bu durumdakilere ama her zaman da doğru çıkmıyor o testler
-ikiz bebklerim için o testler yapılrken doktorum ' herkese yapılyor neden bana yapılmadı demeyesn diye yaptırdım testi, bişey çıkmadı, çıksaydı da dikkate çok da dikkate almayacaktık' gibi bir yorum yapmıştı
- kan testlerinin dışında bir de ense kalınlığı gibi ölçümler var, bu aslında bazı şeyleri için iyi bir gösterge ama bunda da hatalar yapılabiliyor. atıyorum 16. haftada yapılması gereken testi doktorun biri 25. haftada yapmıştı ....e herhalde yani ense kalın çıkacak!!! doktorun bilmemesi imkansız ama artık doktorun dalgınlığı mıdır bnedir
-o kadar çok örnek var ki aldır denilip de sağlıklı doğan...hemşire bir arkadaşa çocuğunun kafası su gibi diyor doktor. tabi arkadaş üzgün düşük yapmak istemiyor doktor diyor ki ' ne diorum sana çocuk su kafa olacak su kafaaaa!' diyor. düşük yapması için 3 tablet veriyor birinciyi içtikten sonra akrabadan bir kadın doğumcuyu arıyor ve akrabsı olan doktor ilacın kalanlarını içmemesini söylüyor. 1 tane düşük ilacı içmesine rağmen bebek düşmüyor ve de sapasağlam doğuyor, çok güzel çok zeki bir kız...
-örnekler çok. hep olumsuz şeyler konuşulduğu için genelde hamileliğim boyunca forumda yazılanları okumamaya çalıştım.
-hamilelik boyunca moraliniz yüksek tutmaya çalışın, ya düşerse ya çıkarsa ya sakat olursa... eğer stres hormonlarını bu kadar gaza getirirseniz her şey olur, o yüzden biraz relaks olun
-bu durumda olanlara da Allah hayırlı bir çıkış yolu versin
-sevgilerle...