Ikılem, 3ünden biri! Ablalarımdan yardım istiyorum.

canım buğdayla geleceğin olmayacağını kafana koymuşsun zaten ona dönmen yersiz.biraz bencilce olacak belki ama bu zamanlar senin geleceğin için çok önemli o yüzden başkalarının problemleriyle kafanı meşgul etmek yerine kendi hayatına odaklanmalısın.ultimatom bu yönden senin için iyi birlikte ders çalışmanız hedeflerinizi yüksek tutmanız falan güzel yani ileride onunla da bir geleceğin olmayabilir ama en azından bu arkadaşlığın sana faydası var şu an için

kaleminiz,ifadeniz guzel..ama bu etkinligi kendi yasaminizda yaratmaniz daha dogru olacaktir..suanda sizi kararsizliga iten duygularinizin ve mantiginizin celismesiyse ikisinide birakin..insanin kendisine ve karsisindakilere verebilecegi en buyuk kotuluk kararsizlikla yanlis adimlarina halen devam ediyor olmasidir..eger bu durumu karsinizdakilere yasatmanizin nedeni soylediginiz gibi onlari kotu etkilememekse dusuncelerinizin yanlisligi yarin onlarla birlikte sizide uzecektir..karariniz netlesene kadar kendinizle olan gorusmelerinizi siklastirmanizda fayda var--

kaleminiz,ifadeniz guzel..ama bu etkinligi kendi yasaminizda yaratmaniz daha dogru olacaktir..suanda sizi kararsizliga iten duygularinizin ve mantiginizin celismesiyse ikisinide birakin..insanin kendisine ve karsisindakilere verebilecegi en buyuk kotuluk kararsizlikla yanlis adimlarina halen devam ediyor olmasidir..eger bu durumu karsinizdakilere yasatmanizin nedeni soylediginiz gibi onlari kotu etkilememekse dusuncelerinizin yanlisligi yarin onlarla birlikte sizide uzecektir..karariniz netlesene kadar kendinizle olan gorusmelerinizi siklastirmanizda fayda var--

dün giremedim, cevaplar birikmiş. hepsini ayrı ayrı okuyup değerlendiirdim. çok teşekkür ediyorum değerli fikirleriniz için :)

bilmiyorum ama sana acayip sinir oldum kendini çok zeki sanıyorsun ayak üstü çok yalan söylerim çok kötü diyosun yazında ama altında yatan anlam karşıma çıkanlar bana denk değil ben çok zekiyim tıp istiyorum falan gibisindende şirin kız numarasına yatmışsın bence filimin kötü adamı sensin umut verdiğin buğday vardı sonra ondan daha yakışıklı ultimatom çıktı geldi ultimatom tıpı kazanamassa sen tıpı kazandığında okulda bir dna bulursun artık bana sorarsan ne yapman gerektiğini millete hava atmak istediğinde ultimatomla gez duygularını paylaşmak teselliye ihtiyacın olduğunda buğdaya yanaş okulu kazandığında ikisinide bırak dna nicki olan adamla evlen sen okulu kazanamaz buğday yada ultimatom kazanırsa hangisi iyi yerdeyse ona gidersin zaten onlarda birbirine alışmış onlarada koymaz bu durum :)

Kizcagiz degilim, olmak da istemem. Zavalilik cagiristiriyor. Yine de tesekkur ederim zahmet edip fikrinizi belirttiginiz. icin. Ben kotu bir sey yapmiyorum, yapmamak icin burdayim. Sizin de fikirlerinizi almak istememin sebebi bu.

evet bence sen bir kızcayızsın bunu şimdi anlamassın karadenizin küçük ilçelerinde bu anlanmaz zaten büyük şehre geldiğinde sana kızcağız muameseli yaptıklarında anlarsın bunu yaptığın gayet kötü bişey derecem var diye ortada geziyosun ama doktorda olsan prof da olsan sen kızcağız olarak kalacaksın bundan emin ol çünkü şimdi yaptıklarını birgün sana başkası yapacak o zaman anlıcaksın ki ben zavallı bir insanım

Lise ortamının vermiş olduğu atmosfer ile üniverste hayatının vermiş olduğu atmosfer bambaşka.Biçoğumuz üniversteye geçtiğimizde yenileniriz.
Arkadaş ortamının yenilenmesi,yasadığın şehrin yenilenmesi..vs pskolojik olarak eskiye dair bişeyi anmak dahi istemeyiz.
Seçeneklerde çok fazla oluyor üniverstede,arkadaş seçimi konusunda.Kendini bilen insan sayısı fazla.
Özetle şunu anlatmaya çalışıyorum,üniversitede 2.tercihin ile hacettepe tıpa girip,üniverste hayatını berebaer okuma fikri çok çok zor,yani fazlasıyla toz pembe bir hayal.

Oladabilir elbet,istisnalar varmı bilemiyorum,ama yakın çevremde lisede büyük aşk yasayıpta ünivestye geçince o aşkıda geride bırakan çok kişi var.
Somut örnek,erkek kardeşim var,çok sevdiler lise birbirlerini.Aynı üniverste aynı bölüm(hukuk)istiyorlardı.
Kardeşim 1 yas büyüktü,ve kazandı istediği bölümü.Kızda bir yıl sonra kazandı aynı bölümü ama farklı bi üniverste.Netice aynı iehirdeler,istedikleri bölümdeler,ama farklı üniversteler.
Yani onlar şuanda mutlu ama dediğim gibi en istisna örnek bu şuana kadar gördüğüm.

Demem oki geleceğinde illaki birilerini geleceğe taşıma mecburiyetinde hissetme kendini.Niçin bu zorunluluk?
Biraz akışına bıraksan..zeki,yasına göre olgun sayılabilcek birisin.Bence bu olayları üniverste zamanına bırakmalısın.Daha yetişmiş,kendini bilen insanlar arasından seçimini yaparsın.
Üniversteye başladığında bu söylediklerimi yasadıkça daha iyi anlarsın,o atmosferi tatman gerekicek..

kelimeleri bu kadar güzel ve akıcı kullanmak sen yaştaki bir kız için tabi ki farklı olduğunu hissettiriyor..
ama sen de bahsetmişsin,senin de hayatta kırgınlıkların var belli ki..buğday ı en iyi sen anlarsın..

asıl anlayamadığım ne biliyor musun? bu kadar her şeyin ayrımını yapabilen birinin yarın buğday a çok
acı vereceğini hesap etmemiş olması..sen kendi duygularını tatmin yoluna giderken seni hala safça seven,
hiç bir beklentisi ve gayesi ! olmayan kişiye bir şekilde zarar veriyor olman...şuan hedef ve amaç koymamış olmayabilir
hayatına...sanmıyorum ki çoğu kişi ben bile 16 yaşımda şuan ki işimi yapacağımı biliyordum..o yaşlarda bu tür şeyler çok
net bir çizgiyle çizilmez çünkü..hayat farklı yerlere akıtabilir suları...

hayatında sadece derslerine ve amacına odaklanman gerekirken farklı farklı şeylerin karmaşasını yaşıyorsun..çok emin duruyorsun
şuan ama hayat bazen acı olabilir..o hiç bir amacı yok dediğin delikanlı bir gün öyle bir şekilde karşına çıkabilir ki ben neredeyim o ne olmuş diyebilirsin..
kendinden ,başarılarında bu kadar emin görünme sadece naçizane bunu söylemek istiyorum..

aaaaaaaaahhhhhhh gençliikkkkkkkk....
buğdayı bırak çünküüü sen onu aldatmışsın..
bu dönüp dolaşıp patlar biyerde...
diğeriyle mutluluklar dilerim...
çok güzel anlatmışsın zeki bi kızsın belli ama bu aynı anda iki kişiyi idare ettiğin gerçeğini değiştirmez...

Son düzenleme:
Laptop'a bir geceyim hayirlisiyla hepsine cevap verecegim tek tek :) fikirleriniz icin cok tesekkur ederim, iyi ya da kotu tum elestirilere de acigim, bunu goze alarak yazdim zaten buraya. Hoscakalin :)

Bence Fen lısesını bırak edebıyata gec ısık var sende :)))

Genclıgımı hatırladım be! O bugday senın bu ultımatom benım ey gıdı eyy

Ben de bugday diyorum cunku bugday duygu, ultimatom mantik dedin.

Mantigi secmek icin cok cok kucuksun. Tut ki sectin, mutlaka kabul etmeyeceksin ama ultimatomla her sartta zaten bitecek. En azindan sevdiginle ol. Onla ani yasa. Bu yastaki asklar kalici olmuyor guzelm. Olsa da bir 5 sene snra sen zaten onu begenmeyeceksin. Tut ki devam etti, cocuk yasi geregi diger kizlar kesfedecek ve baskalarini tanimak ve her yasi geregi her cicekten bal almak isteyecektir. Yani anlayacagin bu yastak iliskiler kalici olamiyor. Cidden cocuksunuz daha.

Evet ben de bu noktaya barnah basacağdım. Yazının ilk bölümünde sınav başarılarından bahsetmişsin, tam akademik başarılara geldik derken iş senin lise aşklarınla bölündü.

İlk kısmın alakasını kuramadım. Soruna gelince senden büyük kardeşim var canım, ben bu tür şeyleri onun için bile erken bulurum. Dahası büyük hedeflerin varsa duygusal ilişkiler çok büyük ihtimalle bu hedeflerini baltalar. "Birbirimize destek çıkar hallederiz" hevesi pratikte çok da mümkün olmayan bir durum.

bence kendinden eminsin,her yoruma pekistirici cevaplarin var
okul hayatinda cok basarilisin.
ama bi o kdrda duygulardan,baskalarinin ne hissedebileceginden emin olsaydin
bugday yokken oburunu( ismi neydi bilmiyorum kirk yil dusnsem aklima gelmez) opmezdin,
oburu yokken bugdayn yaninda olmak istemezdin

bence sen okul hayatinda yeterince one cikmissin, sirtini bu okul kademesine dayama,
gelecigini dusunmek ders calismakla olmaz
varsin bi seviye asaga dus, AMA hayatin mantigini ogren ilk basta
basarilar...

Son düzenleme:
buğday mı?? ultimatom mu?bu arkadaş dalga geçiyor gibime geldi benim.ne 16 yaşında bir kız olduğuna inandım,nede yazdıklarına.
doğru olduğunu farzedersek,psikolojisi bozuk.egosuyla başı dertte,derim ancak.

Bence o buğday denen çocuktan uzak durmalısın. Hepimizin çocukluk aşkları olmuştur ama kaçımız onlarla sevgili olduk ki. Bırak çocukluğuna ait bi hatıra olarak kalsın. Hem sen iyilik perisi misin de çocuğa destek olmayı kendine bi borç biliyorsun? Eğer o buğday denen çocuk senin onu düşündüğün kadar kendini düşünseydi sigara kullanmazdı. Hem sigaranın kazığını yemiş biri olarak sana, buğdayla arkadaş kalmanı hiç tavsiye etmem. Sigara içen liseli çocuk saygıyı hak etmez, o sadece özentidir. Hem senin ultimatomla aynı anda o çocukla da arkadaş kalman biraz abes kaçar. Hoş bişey değil bu durum.

Öte yandan her genç kızın hayali olan ultimatomun düşüncelerinden emin misin? Bu çok önemli. Genelde erkekler, o çağlarda kendinden küçük kızları önemsemezler ve öylesine birlikte olurlar ama ultimatom eğer istisnaysa bence buğdayı falan çıkar aklından. Bak çocuk hem uzun boylu hem çalışkan hem de yakışıklıymış. :) Eğer düzgün bi lise ve üniversite hayatının olmasını istiyorsan ikilemlerden uzak kalıp, 'kendin' için en iyi seçeneği seçip, kararlı olmalısın. Onu mu bunu mu seçeyim derken lise hayatını heba etme. Sonuçta her dönemin güzelliği kendine has.

Uzun lafın kısası; ister onu seç, ister bunu; ama sakın istikrarını kaybetme, her zaman kararının arkasında dur.

Bi de aldatma, o çok kötü bişey, hele ki aldatan senin gibi zeki bir kız ise...

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

ben şuanki sözlüm 1 ay sonraki nişanlımla 13 bçk yaşında tanıştım ve erken vs demeyeceğim o yüzden.(şuan 22 bçk yaşındayım) sadece bizimki çok fazla saftı ve çocukçaydı.

şimdi esmer kahverengi gözlü olması bana itici geldi diğer çocğun önce bunu belirteyim hani anlatmışın ve beliki sana çok çekici geliyor belirtmek istedim...

birde demişinki geleceğimiz yok ortalama bir öğrenci..

canım sen sanıyormusunki en iyi üniversitede okuyanlar en iyi maaşları alıyor??? benim sözlüm özel bir ünv. de yarı burslu okuyor ben en iyi devlet okullarından birinden mezun oldum ama benim bir aylık kazancımın 2 katını kazanıyor biliyor musun?? sigara da içiyor ama kötü çocuk değil.:)) hep çok sevdi beni bende onu... o yaşlarda sigara içene iyi gözle bakılmıyor serseri gözüyle bakılıyor belki ama serserilikle alakası yok... büyüdükçe daha iyi göreceksin.

bence seni herkesin ultimatom dediğin çocğn peşinde koşması ama onun seni seçmesi olayı çekmiş gibi. ben sevgi aşk bağı hissetmedim aranızda ve uzun süreli bir ilişki olabilceğini de düşünmüyorum...

ama buğdayla da geleceğiniz olamaz. çünkü şuan 16-17 yaşında ve zamanla adam olmaya başladıkça bunu kabul edemez hale gelmesi çok muhtemel çünkü çocuğu bildiğin aldatmışsın... yani diyeceğim o ki ikisi de sana yaramaz. ama biliyorum vazgeçmeyeceksin ve ultimatomla devam edip bir yandan da buğdayla mesajlaşmayı sürdürceksn çünkü buğday senin egonu tatmin eden ve kendini iyi hissettiren biri olacak... sonç olrak zaman ne getirirse onu yaşa ama olacaklar büyük ihtimal bunlar.. çünkü daha O insan karşına çıkmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…