çocuk mu uyutmuyor?Merhabalar hanimlar 2-3 gundur ben de cok gec yatmaktan aslinda mutsuz oldugum farkina varmisken karsilastim bu topikle esim gec uyuyor ben de kpss calisma doneminde gec yattığım icin iyice aliskanlik haline geldi kacta yatarsam yatayik kucuk cocugum oldugu icin sabah erken kalkmak zorundayim ben de oyle 9-10larda yatamam ama kendime 12 de yatma hedefi koydum normalde 2 gibi falan yatiyorum.dun 12 de yatacagim dedim oyle boyle derken yataga gitmem 1i buldu umarim bugun erken yatabilirim :)
Benimki aksam 8de uyur dogdugundan beri bu sekilde alistirdim o acidan rahatim tabi erken yatan cocuk da erken kalkiyorçocuk mu uyutmuyor?
Ben erkenci olunca çocuklar da erken yatmaya alıştılar. Büyük oğlumu bebekken saat 8 de yatırdım şimdi 9 gibi mayışıyor. Küçükler biraz hengameye rastladılar üçünü birden uyt masal anlat falan derken 9 gibi yatırdım hep , onların da uyku saati 10 oldu. Demek istediğim siz kaca kadar tahammül ediyorsanız çocuğunuz da o saati zorluyor. Her annenin bu saat oldu daha çocuk uyumadı diye cinnet getirdiği bir saat vardır ya bu bende 12dir!!! sıkıyorsa 2ye kadar gezsinlertabi 6da uyanıyor bizimkiler . çocuk anneden anne çocuktan etkileniyor kısır bir döngü bu
Çok teşekkür ederim.merhabalar. benzer problemleri yaşıyorum sayfanızı biraz daha inceleyeceğim.elecda nın verimli rutin ini düzenli olarak takip etmek bana iyi geldi. Kendime ödev bildim onu okuyorum düzenli olarak.
Size uyku konusunda görüşümü yazmak istiyorum. Uyku önemli çünkü. kendinizi suçlu hissetmeyin uyanamıyorum diye bence. daha sabahtan gergin uyanıyorsunuz anlaşılan. uzuuun yıllar sonunda 9 saat uyumanın bana göre olduğuna karar verdim:) Çocukluktan beri saat 8 de yatardım. Üniv yıllarımda tavuk diye dalga geçilince kendimi kötü hissettim ve hep 12lerde yatıp sabah 7de kalkmıyorum diye üzüldüm. Kendime hedefler koydum hep ve kaybettim. hedefi: geç yatıp 7 de kalkacaktım.
Şimdiki rutinim şu saat 8:30-9da herkes yatağa , sabah 6.30da kalkış. Çocukları uyutmak 9,30-10 u bulabiliyor.ama saat 11de uyursam doğrudan kalkış saatimiz 8 oluyor.
Hem onkoloji doktorları da demiyorlar mı saat 10:00 da yatın, o saatten sonra kortizon seviyesi daha yüksek olur dinlenin diye?
Şükürler olsun benim gibi erken yatan-erken kalkan ve tavuk olmayan (!) eğitimli kariyerli insanlara da rastladım ve geç yatma çabamdan vaz geçtim. Önemli olan sağlıklı uyku. Umarım siz de en kısa zamanda bedeninizin uyku süresi ihtiyacını tespit edebilirsiniz .
Merhabalar hanimlar 2-3 gundur ben de cok gec yatmaktan aslinda mutsuz oldugum farkina varmisken karsilastim bu topikle esim gec uyuyor ben de kpss calisma doneminde gec yattığım icin iyice aliskanlik haline geldi kacta yatarsam yatayik kucuk cocugum oldugu icin sabah erken kalkmak zorundayim ben de oyle 9-10larda yatamam ama kendime 12 de yatma hedefi koydum normalde 2 gibi falan yatiyorum.dun 12 de yatacagim dedim oyle boyle derken yataga gitmem 1i buldu umarim bugun erken yatabilirim :)
Çok teşekkür ederim.Bu konu gayet güzele benziyor. Takibe aldım. Fırsatını bulunca okuyacağım.
Herkese sevgiler
kendimi öğrencilik yıllarımda hayal ediyorum ve bugünün birikimi ile acaba okulların açılmasına 5 gün kalsa ne yapardım diye düşünüyorum, belki fikir olur sizin için de..Otomasyonla sondan bir önceki mutsuz münasebetimizi tamamladık bugün. Yine de diğer dönemlerime göre oldukça kısa sürdü dersleri seçmem. Tam istediğim gibi olmasa da bu dönemki ders programımı ayarladım. Şimdi kalan beş günümü nasıl değerlendirsem de kendimi okula hazırlasam diye planlama yapacağımm
kendimi öğrencilik yıllarımda hayal ediyorum ve bugünün birikimi ile acaba okulların açılmasına 5 gün kalsa ne yapardım diye düşünüyorum, belki fikir olur sizin için de..
- Gardrobumu düzeltirdim, sabah okula giderken ne giyeceğimi ayarlar , yurtta evde daha iyi görünmek-hissetmek için kombinler yapardım
-Varsa buzdolabım ve kilerimi gözden geçirir, sağlıklı beslenebilmek için plan yapardım (Öğle yemeklerini okulda yemek, haftada 2 defadan fazla dışarıdan yememek , sağlıksız olan şeyleri mutfağa sokmamak gibi, tabi size göre olan şeyler)
-Geçtiğimiz yıl aldığım dersleri özellikle mesleki olanları konu başlığı bazında bile olsa gözden geçirirdim. Geçmiş atılması gerekn notları vs. atardım
- Yeni derslerim hakkında üst sınıflardan olabilir önemli tecrübeleri edinmeye çalışırdım. ( o hoca gıcık, bu ders çok zor gibi önyargıları bana aşılamalarına izin vermez daha fazla çalışırdım. Çalışmak+ motivasyonu yüksek tutmak ve bunu yıl boyu devam ettirmek önemli .)
-Yavaş yavaş sosyal medya hesaplarımla vedalaşıp, reel arkadaşlarımla daha fazla vakit geçirmeye çalışırdım.
- Bütçe planı yapar, kültürel faaliyetlere katılabilmeyi hedeflerdim.
Aklıma gelenler bunlar
yatağa girip kitap okuyun:)Yatma hedefime 15 dk kalmis uykum yok :)nasil olacak bu erken yatma isi anlamadim :))
Dun gece aynen dediginizi yaotim kitap okudum yatmadan 1i geciyordu isigi kapttigimda uyumamsa rahat 2 bucugu bulmustur döndüm durdum yatakta belki bitki caylarinda faydalanabilirim. 7 olmadan uyandim bugun aksam erken uyurum umutluyum :)yatağa girip kitap okuyun:)
Lavanta yağı lavanta kokusunun relaks etksi var yataok odanızda kullanın.
Papatya ve melisa çayı akşamları için gene onlar da relaks etki sağlar.
sabah canlılık ve enerji için de ADAÇAYI içebilirsiniz.
uyku saatinde cep telefonu ve tv yi kapatıp yatağa girmek önemli.
Bende bugun giysi dolaplarini düzenledim iki haftadir yapmak istiyordum fakat hep erteliyodum sonunda başardım ve kocaman bir yük kalktı sırtimdanİyi akşamlar herkese...
İki gündür dışardayım yazamadım yine konuya.
Dün Netflixte bir belgesele başladım. İsmi Hitler: Bir Kariyer. Başladım dediysem de tek bölüm ancak iki buçuk saat... Bir oturuşta izlememin imkanı olmadı ben de birkaç parçaya bölüp izledim. Bugün uykum gelene kadar bitiririm diye düşünüyorum. Bakalım umarım izleyebilirim.
Bu sezon Türk dizilerinin uzunluğu aklımı başıma getirdi diyebilirim. Geçen sene de aynıydı, aklın nerde diyebilirsiniz ancak geçen yıl akşam 21.00 oldu mu dizi izlemeye oturuyordum. Bu sezon bir dizinin yarıma kadar sürmesi beni yolumdan döndürdü resmen. Hiçbir diziye bağımlı değilim. Onun yerine kısa süreli olan belgesel dizilerini gün içinde izlemeye çalışıyorum. Umarım okul başlayınca da bu şekilde devam edebilirim. Bu şekilde yaptığımdan beri beynim daha rahat ve fiziksel olarak da daha aktif olduğumu fark ettim.
İki gündür eve gelip üstümden çıkardığım, sandalye üzeri kıyafetleri dolaptaki yerlerine yerleştirdim ve kirlileri ayırdım. Yine iki torba kadar kağıt çöpü çıktı (önceki yıllardan kalma notlarım, paftalar, eskizler.......) onlarla da çöpe atılmak üzere vedalaştım. Çok huzurluyum...
Bende bugun giysi dolaplarini düzenledim iki haftadir yapmak istiyordum fakat hep erteliyodum sonunda başardım ve kocaman bir yük kalktı sırtimdanUyku düzenine alışamadım hala saat kac oldu uyuyamiyorum
Kızlar burası ne böyle tarikat falan mısınız :)) Japon mutluluk sırrı mı? Onlar mutsuz ya ne mutlusu. Bkz. Aokigahara. Kendinize gelin özünüze dönün.
Şaka yapıyorum tabii :)) Bir ikidir gözüme takılıyor konu kayıtsız kalamadım. Ne güzel kendinizi geliştirme yönünde bir adım atmışşınız tebrik ediyorum hepinizi. Intihar olayına gelince Japonya'da her yıl ortolama 25.000 civarında intihar vakaası olduğu söyleniyor (siz sadece ormana bakmışsınızdır muhtemelen), en yüksek orana sahip ülkelerden biri ama tabii biraz da onların kültürünün bir parçası bu kendini başarısız ve herhangi bir olaydan sorumlu tutan kişiler cezalarını kendisi kesiyor bizim kültürümüz de böyle bir sey yok biz mutlu, sorumsuz, başarılıları sahiplenen, sorumlulukları asla almayan, başarısızlıkları başkalarının üstüne atan bir toplumuz nasılsa :)))Ben de erken yatıyorum ama kalkmayı başaramıyorum hala... Mutsuzum, bu konuyu halletmem gerekiyor
Merhaba, mesajınız beni gülümsetti
Aslında konuyu açarken kitapla ilgili ana fikri düşündüm yani, bu yataktan kalkmak için bahanem ne? Bunun üzerine konu öyle devam etti fakat şuan direkt hayata anlam katmak, daha organize bir hayat sürmek ve kendimizi geliştirmek olarak tanımlanabilir. Tarikat falan yok ortada anlayacağınızbir de yılda birkaç yüz (resmi kaynaklarda 50-100 diyor ama bilemedimmm) kişinin intiharıyla herkes mutsuz burda diyemeyiz heralde ya Mutlu olanlar da kendi ikigaisini bulmuş olanlar zannımca...
Şaka yapıyorum tabii :)) Bir ikidir gözüme takılıyor konu kayıtsız kalamadım. Ne güzel kendinizi geliştirme yönünde bir adım atmışşınız tebrik ediyorum hepinizi. Intihar olayına gelince Japonya'da her yıl ortolama 25.000 civarında intihar vakaası olduğu söyleniyor (siz sadece ormana bakmışsınızdır muhtemelen), en yüksek orana sahip ülkelerden biri ama tabii biraz da onların kültürünün bir parçası bu kendini başarısız ve herhangi bir olaydan sorumlu tutan kişiler cezalarını kendisi kesiyor bizim kültürümüz de böyle bir sey yok biz mutlu, sorumsuz, başarılıları sahiplenen, sorumlulukları asla almayan, başarısızlıkları başkalarının üstüne atan bir toplumuz nasılsa :)))
Gecmis olsun canım bol bol dinlenip zencefil bal karisimi yemeni tavsiye ederimSelamlar herkeseee
Feci şekilde şifayı kaptım, dün sadece boğaz ağrısı olarak başlamıştı fakat geceden beri nezle, grip, sinüzit, faranjit ne varsa hepsi azdı resmenBirinci sınıfa giden kuzenim okuldan hastalık kapmış; annesine, babasına, 5 aylık minnoş kardeşine de bulaştırmış. Zavallı kız ufacık bedeniyle hapşırıp duruyordu Dün çocukları sevmeye gidince sıradan bana da bulaştırdı sağolsun... Yatak döşek yatıyorum hayırlısı bakalım...
Gecmis olsun canım bol bol dinlenip zencefil bal karisimi yemeni tavsiye ederim