İKİGAİ; Hayatın Anlamını Bulmak

çocuk mu uyutmuyor?
Ben erkenci olunca çocuklar da erken yatmaya alıştılar. Büyük oğlumu bebekken saat 8 de yatırdım şimdi 9 gibi mayışıyor. Küçükler biraz hengameye rastladılar üçünü birden uyt masal anlat falan derken 9 gibi yatırdım hep , onların da uyku saati 10 oldu. Demek istediğim siz kaca kadar tahammül ediyorsanız çocuğunuz da o saati zorluyor. Her annenin bu saat oldu daha çocuk uyumadı diye cinnet getirdiği bir saat vardır ya bu bende 12dir!!! sıkıyorsa 2ye kadar gezsinler tabi 6da uyanıyor bizimkiler . çocuk anneden anne çocuktan etkileniyor kısır bir döngü bu

Benimki aksam 8de uyur dogdugundan beri bu sekilde alistirdim o acidan rahatim tabi erken yatan cocuk da erken kalkiyor

Çok teşekkür ederim. Bu konu gayet güzele benziyor. Takibe aldım. Fırsatını bulunca okuyacağım.
Herkese sevgiler

Hoşgeldiniz :) Ben de sınav dönemlerinde çok geç yatıp, hatta jüri dönemleri hiç yatmayıp, yetişmek için erken kalkıyordum ve asla bir düzenim olmuyordu. Özellikle final dönemlerinde iyice şaşkına dönüyordum. Yaz tatiline girdim bu sefer geç yatıp geç uyanmaya başladım. O da beterin beteri oldu gerçekten... Yeni yeni kendimi toparlamaya başladım. Umarım hep birlikte hayatımızı daha anlamlandırabiliriz
Çok teşekkür ederim. Bu konu gayet güzele benziyor. Takibe aldım. Fırsatını bulunca okuyacağım.
Herkese sevgiler

Çok teşekkürler elecda hoşgeldin konuma

Otomasyonla sondan bir önceki mutsuz münasebetimizi tamamladık bugün. Yine de diğer dönemlerime göre oldukça kısa sürdü dersleri seçmem. Tam istediğim gibi olmasa da bu dönemki ders programımı ayarladım. Şimdi kalan beş günümü nasıl değerlendirsem de kendimi okula hazırlasam diye planlama yapacağımm

kendimi öğrencilik yıllarımda hayal ediyorum ve bugünün birikimi ile acaba okulların açılmasına 5 gün kalsa ne yapardım diye düşünüyorum, belki fikir olur sizin için de..
- Gardrobumu düzeltirdim, sabah okula giderken ne giyeceğimi ayarlar , yurtta evde daha iyi görünmek-hissetmek için kombinler yapardım
-Varsa buzdolabım ve kilerimi gözden geçirir, sağlıklı beslenebilmek için plan yapardım (Öğle yemeklerini okulda yemek, haftada 2 defadan fazla dışarıdan yememek , sağlıksız olan şeyleri mutfağa sokmamak gibi, tabi size göre olan şeyler)
-Geçtiğimiz yıl aldığım dersleri özellikle mesleki olanları konu başlığı bazında bile olsa gözden geçirirdim. Geçmiş atılması gerekn notları vs. atardım
- Yeni derslerim hakkında üst sınıflardan olabilir önemli tecrübeleri edinmeye çalışırdım. ( o hoca gıcık, bu ders çok zor gibi önyargıları bana aşılamalarına izin vermez daha fazla çalışırdım. Çalışmak+ motivasyonu yüksek tutmak ve bunu yıl boyu devam ettirmek önemli .)
-Yavaş yavaş sosyal medya hesaplarımla vedalaşıp, reel arkadaşlarımla daha fazla vakit geçirmeye çalışırdım.
- Bütçe planı yapar, kültürel faaliyetlere katılabilmeyi hedeflerdim.
Aklıma gelenler bunlar

İnanın yapmak isteyebileceğim, aklımda olan her şeyi yazmışsınız. Çok teşekkür ederim listenizin bana büyük yararı olacak. Dolap düzenleme işini iki haftadır yapıyorum, ama okul için de hazırlıklara başlasam çok iyi olur

Yatma hedefime 15 dk kalmis uykum yok :)nasil olacak bu erken yatma isi anlamadim :))

Yatma hedefime 15 dk kalmis uykum yok :)nasil olacak bu erken yatma isi anlamadim :))
yatağa girip kitap okuyun:)
Lavanta yağı lavanta kokusunun relaks etksi var yataok odanızda kullanın.
Papatya ve melisa çayı akşamları için gene onlar da relaks etki sağlar.
sabah canlılık ve enerji için de ADAÇAYI içebilirsiniz.
uyku saatinde cep telefonu ve tv yi kapatıp yatağa girmek önemli.

Dun gece aynen dediginizi yaotim kitap okudum yatmadan 1i geciyordu isigi kapttigimda uyumamsa rahat 2 bucugu bulmustur döndüm durdum yatakta belki bitki caylarinda faydalanabilirim. 7 olmadan uyandim bugun aksam erken uyurum umutluyum :)

İyi akşamlar herkese...
İki gündür dışardayım yazamadım yine konuya.
Dün Netflixte bir belgesele başladım. İsmi Hitler: Bir Kariyer. Başladım dediysem de tek bölüm ancak iki buçuk saat... Bir oturuşta izlememin imkanı olmadı ben de birkaç parçaya bölüp izledim. Bugün uykum gelene kadar bitiririm diye düşünüyorum. Bakalım umarım izleyebilirim.
Bu sezon Türk dizilerinin uzunluğu aklımı başıma getirdi diyebilirim. Geçen sene de aynıydı, aklın nerde diyebilirsiniz ancak geçen yıl akşam 21.00 oldu mu dizi izlemeye oturuyordum. Bu sezon bir dizinin yarıma kadar sürmesi beni yolumdan döndürdü resmen. Hiçbir diziye bağımlı değilim. Onun yerine kısa süreli olan belgesel dizilerini gün içinde izlemeye çalışıyorum. Umarım okul başlayınca da bu şekilde devam edebilirim. Bu şekilde yaptığımdan beri beynim daha rahat ve fiziksel olarak da daha aktif olduğumu fark ettim.

İki gündür eve gelip üstümden çıkardığım, sandalye üzeri kıyafetleri dolaptaki yerlerine yerleştirdim ve kirlileri ayırdım. Yine iki torba kadar kağıt çöpü çıktı (önceki yıllardan kalma notlarım, paftalar, eskizler.......) onlarla da çöpe atılmak üzere vedalaştım. Çok huzurluyum...

Bende bugun giysi dolaplarini düzenledim iki haftadir yapmak istiyordum fakat hep erteliyodum sonunda başardım ve kocaman bir yük kalktı sırtimdanUyku düzenine alışamadım hala saat kac oldu uyuyamiyorum

Kızlar burası ne böyle tarikat falan mısınız :)) Japon mutluluk sırrı mı? Onlar mutsuz ya ne mutlusu. Bkz. Aokigahara. Kendinize gelin özünüze dönün.

Bende bugun giysi dolaplarini düzenledim iki haftadir yapmak istiyordum fakat hep erteliyodum sonunda başardım ve kocaman bir yük kalktı sırtimdanUyku düzenine alışamadım hala saat kac oldu uyuyamiyorum

Ben de erken yatıyorum ama kalkmayı başaramıyorum hala... Mutsuzum, bu konuyu halletmem gerekiyor

Kızlar burası ne böyle tarikat falan mısınız :)) Japon mutluluk sırrı mı? Onlar mutsuz ya ne mutlusu. Bkz. Aokigahara. Kendinize gelin özünüze dönün.

Merhaba, mesajınız beni gülümsetti
Aslında konuyu açarken kitapla ilgili ana fikri düşündüm yani, bu yataktan kalkmak için bahanem ne? Bunun üzerine konu öyle devam etti fakat şuan direkt hayata anlam katmak, daha organize bir hayat sürmek ve kendimizi geliştirmek olarak tanımlanabilir. Tarikat falan yok ortada anlayacağınız bir de yılda birkaç yüz (resmi kaynaklarda 50-100 diyor ama bilemedimmm) kişinin intiharıyla herkes mutsuz burda diyemeyiz heralde ya Mutlu olanlar da kendi ikigaisini bulmuş olanlar zannımca...

Şaka yapıyorum tabii :)) Bir ikidir gözüme takılıyor konu kayıtsız kalamadım. Ne güzel kendinizi geliştirme yönünde bir adım atmışşınız tebrik ediyorum hepinizi. Intihar olayına gelince Japonya'da her yıl ortolama 25.000 civarında intihar vakaası olduğu söyleniyor (siz sadece ormana bakmışsınızdır muhtemelen), en yüksek orana sahip ülkelerden biri ama tabii biraz da onların kültürünün bir parçası bu kendini başarısız ve herhangi bir olaydan sorumlu tutan kişiler cezalarını kendisi kesiyor bizim kültürümüz de böyle bir sey yok biz mutlu, sorumsuz, başarılıları sahiplenen, sorumlulukları asla almayan, başarısızlıkları başkalarının üstüne atan bir toplumuz nasılsa :)))

Ahahah doğru, sadece ormanın adını verince ülkenin toplamına bakmak gelmedi aklıma. Danimarkalıları falan biliyordum ama Japonların intihara meyilli olduğunu da sizden öğrenmiş oldum.. ne de güzel dediniz vallahi çok doğru

Selamlar herkeseee
Feci şekilde şifayı kaptım, dün sadece boğaz ağrısı olarak başlamıştı fakat geceden beri nezle, grip, sinüzit, faranjit ne varsa hepsi azdı resmen Birinci sınıfa giden kuzenim okuldan hastalık kapmış; annesine, babasına, 5 aylık minnoş kardeşine de bulaştırmış. Zavallı kız ufacık bedeniyle hapşırıp duruyordu Dün çocukları sevmeye gidince sıradan bana da bulaştırdı sağolsun... Yatak döşek yatıyorum hayırlısı bakalım...

Gecmis olsun canım bol bol dinlenip zencefil bal karisimi yemeni tavsiye ederim

Selam kızlar!
En son pazar günü yazmışım, okulum ilk haftadan beni yordu ve adaptasyon sürecim biraz zorlu geçmekte. Fırsat buldukça burayı aktif tutmaya çalışacağım zira bu dönem dersleri pek istediğim gibi ayarlayamadım her güne iki ders şeklinde bir program oldu malesef. Bir de üstüne tez eklenince işin içinden nasıl çıkıcam fikri beni düşündürüyor...

Okulun başlamasıyla hayatım daha düzgün oldu diyebilirim. Her gün 6.10da kalkıp sabah rutinim olan işleri hallediyorum, bu dönem her sabah dersim olunca güne erken başlamak da güzel sonuçlar veriyor. Sonra hemen bir kahvaltı hazırlıyorum ve hazırlanıp çıkıyorum. 9-9.30 gibi okulda olmuş oluyorum. Dersler çoğu zaman buçuğa sarkıyor ama alelacele derse koşmaktan iyi oluyor biraz erken gitmek. Ilk hafta diye dün gitmedim, kızlar aklımı çeldi daha doğrusu derse girmiyim diye bugün de öğleden sonraki dersin hocası yurt dışında olduğu için ders yoktu, erken çıkıp eve geldim.

Şimdilik bu şekilde devam ediyor hayatım. Akşam 22.30 maksimum 23te uyumuş oluyorum ve bu benim için mükemmel bir olay. Uyumadan evvel biraz kitap okumayı alışkanlık haline getirdim, daha rahat uykuya daldığımı hissediyorum. Bir de ben hep sabah uyandığımda duşa girerdim. Bu dönem uyumadan duş alıyorum, onun da uyku kaliteme etkisi var diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…