Hayırlı olsun sayfanız :) Hem tavsiye almak hem de vermek amacı ile geldim:) Zamanı verimli kullanmak adına öncelikle uykuya çözüm bulmalı diye düşünüyorum. Bulmalı da nasıl? :)
Hoşgeldiniz :)
Ben aslında günümü kendimce verimli geçirebiliyorum ancak tatil başladığından beri üstümdeki rehaveti atamıyorum. Genellikle akşam 11 buçuk olduğunda uyku moduna geçmeye çalışıyorum. En geç yarım gibi uyumuş oluyorum. Tatilimin bitmesine bugün itibariyle 20 gün kaldı ve bu süre zarfında düzenimi oturtup uzuuunca bir zaman devam ettirmek istiyorum
Benim tek sorunum uyku şu sıralar, ders çalışırken biraz dinlenip uzanayım derken uyuyakalıyorum her seferinde kalmasam da uyku bastırınca pek verim alamıyorum yaptıklarımdan. Benim de 11 ya da buçuk gibi uykum geliyor :)
Erken kalkayım diyorum onu da sadece bir kaç gün yapabiliyorum, düzenli hale nasıl getirebilirim bilmiyorum
Yeni okumaya başladım bende kitabı
Kitabın başında okumak çok güzel gidiyordu ancak ortalara doğru örnekler absürttü bence; köy hayatında bunları yapmak zaten çok kolay olurdu. Esas mesele bizim gibi büyükşehirlerde stres yönetimini sağlayabilmek....
Katılıyorum. Köy hayatının getirisi zaten bu. Kitabın ortalarına geldim ama şahsen tatmin edici bişeyle karşılaşmadım daha. Ama bu konuyu takip edicem belki biz kendi ikigaimizi birlikte buluruz.Ki sen bulmuşsun.
Tam olarak buldum diyemiyorum henüz çünkü hala o yataktan kalkmamak için bahaneler üretiyorum, bir türlü tereddütsüz kalkmayı başaramıyorum. Bu süreçte birbirimizi motive ederiz diye umuyorum
Bende çocuklardan o yatağa girmekte güçlük çekiyorum. Yavaştan aslında düzen oturmaya başladı ama benim kafamda daha oturmadı. Umarım ederiz. Sağlıklı bi yaşam çok istiyorum. Az uyuyup uykuya doymak zinde enerjik olmak falan çok uzak geliyor.
Ben de az uyku daha çok verim diye yola başladım. Umuyorum başarırız...
Günaydınlar,
Bugün regl oldum maalesef bütün motivasyonum yerle bir oldu. İlk gün benim için ölümden beter geçiyor... Hiçbir şeye elim gitmiyor, yataktan çıkmak zaten mümkün değil. Bel, bacak, kasık ağrıları da eklenince bugünüm mahvoldu anlayacağınız...
İlk günü ben felç oluyorum sanki. Tuvalete gidesim gelmiyor her şeye amaaan modunda oluyorum.
Bir haftadır günlük olarak kurulan 06.05 alarmını istisnasız her gün kapatıp 7.30'a kuran, sonra onu da kapatıp 8.13 alarmı ile güne başlayabilmeyi ümit eden ve sürekli bölünen uyku ile toparlanamamış beynin "başka alarma gerek kalmaz iki dakika daha"larıyla 11.40'ta günü kaçırmış, sersem bir şekilde yataktan fırlayan bir pearl'ün serzenişi, hayata anlam katma çabası, kendi İKİGAİ'sini bulma arayışıdır bu konu.
İKİGAİ, özetle Japonların mutlu ve uzun yaşama sırrı adı altında benimsedikleri bir yaşam stili, bir hayat felsefesi. Kendimize sorduğumuz dört temel sorunun da kesişimi olarak şematize ediliyor.
Sorular ile kendi İKİGAİ'mizi bulmamız dileğimle...
1. Sevdiğin şey ne?
2. Dünyanın ihtiyacı olan şey ne?
3. Yeteneklerin neler?
4. Sana para kazandıran şey ne?
Minimal yaşama geçmeye çalıştığım bu süreçte, yataktan kalkmama yardımcı olacak bir diğer fikir arayışındayken, aslında çok da popüler olan ikigai'den yararlanmaya karar verdim. Benim sabah 6ya alarm kurmamı sağlayan şey de aslında yapmak istediğim çok şey olması ve günü kendime yetirememe kaygısı. Bir iki kere bunu başarmış olsam da her gün uygulamama imkan olmuyor. Her sabah buraya güncelleme girerek süreklilik sağlayabileceğimi düşünüyorum. Bir gün içinde yapmak istediklerimi ilk mesaja listelemek daha mantıklı geldi. Her gün ne kadarına ulaşabilmişim diye de gün sonu raporlaması yapabilirim hem...
- Sabah namazı ile uyanmak
- Günlük spor - egzersiz rutini
- Her gün en az 30 sayfa kitap
- Sağlıklı beslenme
- Rafine şekersiz hayat
- Derli toplu - göz yormayan oda
- Kullanılmayan, bana yük eşyalardan uzak bir hayat
- Daha az sosyal medya - Daha çok eski arkadaşlar
- Daha çok gezen - hayata değer veren bir ben!
Virabismillah!
benim fikrim :
canım sen bu listeyle en az 3 yıl çabalarsın , sonra olmadı ya der başka şey arasın bir 3 yıl da oradan geçer..... nereden mi biliyorum kendimden biliyorum canım
ne yapmak istediğini anladım, yapamadığında ne hissettiğini de anladım.buradan yola çıkarak sana bir çözüm söyleyeceğim. öncelikle davranışlarımız da kaslarımız gibidir . birden bire değiştiremezsin çünkü uuzn yılar içinde oluşurlar ve ne kadar çok tekrarlarsak o kadar sağlamlaşırlar. sen bir günde 20 kilo verebilir misin bu da öyle .. ben denedim ve başka bir şeyin işe yaradığını buldum. öncelikle davranışlarına da kaslarına davranman gerektiği gibi davranacaksın. önce hafif ısınma hareetleriyle kendini hazırlayacaksın. bunu her gün yaparak kendine inanmaya başlayacaksın. aniden zorlayamazsın. az az .. nasıl mı ?! şöyle
önce 30 sayfa kitap değil 2 sayfa kitap okuyacaksın. bu iki sayfa olmazsa olmaz olacak . koşul ne olursa olsun o 2 sayfayı her gün ama her gün okuyacaksın. böylece yavas yavas ısınma yapmış olacaksın. en az 2 sayfa fazlası sana kalmış tabi.
youtube de zinciri kırma ismiyle bakarsan ne dediğimi anlarsın. inan bana çok işe yarıyor
bir süre sonra 2 sayfa az geldiğinde onu arttırmaya başlayacaksın yani kendini hazır hissettiğinde bunu kendin bilirsin zaten.
güzel bir uyuku icin:
Asiri karanlik bir oda. perde/ stor genelde yetmiyor- ben tavan camlarina takilan günes isigini 100%98 emen bir panjur aldim.
rahat ve vucuda uygun (kilo, boy) yatak, yastik ve yorgan.
odada elektronik alet olmamali
yatmadan önce hafif yemek (aksam yemegi) ve en az 2 saat önce elektronik aletlerden uzak kalinmali.
yatmadan önce sicak bir dus ve dar gelmeyen (en iyisi ciplak aslinda) pijama veya gecelik.
ben bunlari uyguluyorum daha dogrusu annem bebeklikden böyle alistirmis ve genelde ortalama 5 saat uyuyarak zimba gibi geziyorum.