Bir haftadır günlük olarak kurulan 06.05 alarmını istisnasız her gün kapatıp 7.30'a kuran, sonra onu da kapatıp 8.13 alarmı ile güne başlayabilmeyi ümit eden ve sürekli bölünen uyku ile toparlanamamış beynin "başka alarma gerek kalmaz iki dakika daha"larıyla 11.40'ta günü kaçırmış, sersem bir şekilde yataktan fırlayan bir pearl'ün serzenişi, hayata anlam katma çabası, kendi
İKİGAİ'sini bulma arayışıdır bu konu.
İKİGAİ, özetle Japonların mutlu ve uzun yaşama sırrı adı altında benimsedikleri bir yaşam stili, bir hayat felsefesi. Kendimize sorduğumuz dört temel sorunun da kesişimi olarak şematize ediliyor.
Sorular ile kendi İKİGAİ'mizi bulmamız dileğimle...
1. Sevdiğin şey ne?
2. Dünyanın ihtiyacı olan şey ne?
3. Yeteneklerin neler?
4. Sana para kazandıran şey ne? Minimal yaşama geçmeye çalıştığım bu süreçte, yataktan kalkmama yardımcı olacak bir diğer fikir arayışındayken, aslında çok da popüler olan ikigai'den yararlanmaya karar verdim. Benim sabah 6ya alarm kurmamı sağlayan şey de aslında yapmak istediğim çok şey olması ve günü kendime yetirememe kaygısı. Bir iki kere bunu başarmış olsam da her gün uygulamama imkan olmuyor. Her sabah buraya güncelleme girerek süreklilik sağlayabileceğimi düşünüyorum. Bir gün içinde yapmak istediklerimi ilk mesaja listelemek daha mantıklı geldi. Her gün ne kadarına ulaşabilmişim diye de gün sonu raporlaması yapabilirim hem...
- Sabah namazı ile uyanmak
- Günlük spor - egzersiz rutini
- Her gün en az 30 sayfa kitap
- Sağlıklı beslenme
- Rafine şekersiz hayat
- Derli toplu - göz yormayan oda
- Kullanılmayan, bana yük eşyalardan uzak bir hayat
- Daha az sosyal medya - Daha çok eski arkadaşlar
- Daha çok gezen - hayata değer veren bir ben!
Virabismillah!