- 4 Haziran 2024
- 221
- 381
- 18
- Konu Sahibi yesilgunes
-
İstanbulda şu an kyk yurdu çıkması piyango vurması gibi bir şey. Kyk kapasitesi 40 bin civarı. Öğrenci sayısı ne kadarmış diye googledan bakayım dedim 2 milyona yakın üniversite öğrencisi varmış. 2 milyon kişiye 40 bin kapasite orantısızlığı sen düşünKyk bir ihtimal diye düşündüm. Olmaz da özel yurtlar da var. Ama onların aylık ücretlerini karşılayamam bile
Ankara'da yaşıyorum, ailem baskıcı değil. Sakin bir hayatım var, istediğim okul evime de yakın. Istanbul u hiç bilmiyorum. Ailemle biraz araştırdık ama benim nerede yasayabileceğim konusun da kafamız karıştı. Çünkü hiç tanidiğimiz yok. Benim tüm çevrem buradaBilmediğiniz çok büyük bi şehirde tek başınıza afallayabilirsiniz. Yapamaz mısınız yaparsınız. Ama biraz gözünüz açık ve kendinizi korumayı biliyor olmalısınız. Mesela Avrupa ve Anadolu yakası arasında dağlar kadar yaşam kalitesi farkı yaratan ilçeler var. Özellikle gözde, nispeten güvenli ilçelerde yaşam çok pahalı mümkün değil 14 binle geçinemezsiniz. Kykda yaşamayı falan geçtim yani öğrencisiniz sonuçta arkadaşlarla bi kafeye gitmek en az 300-400 lira şu anda. Tabi dümdüz çay içip çıkmayacaksanız ki pek mümkün olmayabilir. Kaliteli yemeklerde 500-600 en az tutacak ücret her seferinde. Normalde İstanbul bir birey olarak hayata tutunmak için çok uygun bi şehir olsa da bence şu an hem kişisel olarak hem deprem riski vs etkenlerle pek güvenli bi şehir değil. Metrolar falan inanılmaz dolu oluyor. Sakin bi hayatınız varsa İstanbul size boğabilir. Yerinizde olsaydım kendi memleketimde ya da başka büyük şehirlerde okumayı tercih ederdim. Bunu da İstanbul'da doğmuş büyümüş biri olarak söylüyorum. Hayatım eğer beni farklı bi şehre yönlendirebilecek nitelikte olsaydı hiç durmazdım.
Ben bunu bilmiyordum, aileme söylecegim. Bilgilendirdiğiniz için de teşekkür ederimİstanbulda şu an kyk yurdu çıkması piyango vurması gibi bir şey. Kyk kapasitesi 40 bin civarı. Öğrenci sayısı ne kadarmış diye googledan bakayım dedim 2 milyona yakın üniversite öğrencisi varmış. 2 milyon kişiye 40 bin kapasite orantısızlığı sen düşünburaya okumaya gelecek kişi özel yurda veya kiraya para vermeyi göze alarak gelmeli maalesef.
Konularının çoğu bitti, günlük deneme çözüyorum sadece. Netlerim de iyi. Ama aklıma da çok takılıyor, acaba başka bir yere tasinsam hayatım nasıl olur diyeAileniz ankarada madem, olur da kazanırsanız tabi ki ODTÜ diyorum ben. Ben de ODTÜ mezunuyum. Yine de daha sene ortası böyle şeyleri düşünmeye vakit kalıyorsa gerçekten oraları kazanacak kadar çalışıyor musunuz emin olamadım
Istanbul deprem bolgesi olduğu için benim seçeneklerim arasında asla olamaz mesela.
İşte bu yüzden okul konusunda ya Ankarada ya da başka büyük şehirde şansınızı denemenizi, okul bitip iş hayatına atılırken İstanbul'u tekrar değerlendirmenizi öneririm.Ankara'da yaşıyorum, ailem baskıcı değil. Sakin bir hayatım var, istediğim okul evime de yakın. Istanbul u hiç bilmiyorum. Ailemle biraz araştırdık ama benim nerede yasayabileceğim konusun da kafamız karıştı. Çünkü hiç tanidiğimiz yok. Benim tüm çevrem burada
Kesinlikle aile yanı derim.istanbul sadece gezmeye guzel. Arada gelirseniz hep seversiniz. Yasarsaniz nefret edersinizMerhaba
İstanbul'da aylık 14 bin TL ile bir öğrenci yaşayabilir mi? Ulaşım, yemek vs ücretlerini de düşünürsek.
İstanbul'da okursam KYK yurdun da kalacağım. Hiç tanıdığım yok.
Aile evin de okursam yemek masrafı olmayacak, evden götüreceğim, dışarı da yemek yemeyi sevmiyorum. Ulaşım ücretim pek olmayacak, istediğim okul eve yakın. Geri kalan para cebim de kalacak.
Ailem baskıcı değildir, İstanbul'da okumayı istememin nedeni deneyim, farklılık vs için. Ama ne kadar mantıklı olur, zorlanır mıyım bilmiyorum. Kararsızım.
Odtü olacaksa gitme zaten İstanbul’aBurs çıkar mı bilmiyorum, ailemin maddi durumu orta. Kyk bursu çıkar diye düşünüyorum.
Ben Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ ya da Boğaziçi psikoloji düşünüyorum.
İstanbul'da okursam KYK yurdun da kalacağım. Hiç tanıdığım yok.
Aile evin de okursam yemek masrafı olmayacak, evden götüreceğim, dışarı da yemek yemeyi sevmiyorum. Ulaşım ücretim pek olmayacak, istediğim okul eve yakın. Geri kalan para cebim de kalacak.
Yahu demeyeyim diyorum ama kendimi tutamayacağım. daha -de -da ekinin nasıl yazılacağını bilmiyorsunuz Boğaziçi psikolojiden bahsediyorsunuz, inandırıcı gelmedi hedefleriniz. Türkçe çalışın bol bol.ODTÜ ya da Boğaziçi psikoloji diye düşündüm hep
Neyse yaşasın görsün. Gerçekten bazı şeyler dışarıdan çok kolay görünüyor sanırım. Hayal kurmak da güzel tabi ama bunun için çok önceden vakit harcamak, stres olmak falan gereksiz. Bir yandan da gerçekçi olmak lazım.Yahu demeyeyim diyorum ama kendimi tutamayacağım. daha -de -da ekinin nasıl yazılacağını bilmiyorsunuz Boğaziçi psikolojiden bahsediyorsunuz, inandırıcı gelmedi hedefleriniz. Türkçe çalışın bol bol.
Burs çıkar mı bilmiyorum, ailemin maddi durumu orta. Kyk bursu çıkar diye düşünüyorum.
Odtü ve boğaziçi arasında tercih yapıyorsan ve evin odtüye yakınsa çok düşünmeye gerek yok sanki. Manisada yaşayıp iki şehirden biri olsaydı ayrı düşünülürdü.Burs çıkar mı bilmiyorum, ailemin maddi durumu orta. Kyk bursu çıkar diye düşünüyorum.
özelden güvenilir bir kaç ajans yazar mısınkykda kalırsan yaşarsın tabii ki nedem yasamayasin?
yuzmilyon tane event-ajans var istanbulda. hepsine yaz tek tek , kendini tanit. seni whatsapp gruplarina eklesinler. konserlerde, sirket pikniklerinde, konferanslarda, calistaylarda , dugunlerde, acilislarda, her türlü organizasyonda rahatlikla is bulursun. ssk da yapmıyorlar günlük is oldugu icin, kredin falan riske girmez. geliri de pekcok ise gore oldukca iyi. en guzel tarafi da musaitsen gidiyorsun duzenli is değil.
aile evinde okudugun okul Lise 5 olur, üniversite olmaz
Nereye gittiniz ya yeşil yok su yok diyince yine mi Ankara sikayet ediliyor diye düşündümsırf kızım istediği için geldim
daha iki hafta oldu arkama bakmadan kaçmak istiyorum
ne var burda anlamadım gitti
bizim en azından yeşilimiz suyumuz vardı
İlk öğrencilik yıllarımda bu tarz ajans işleri çok yaptım ve gerçekten çok eğlenirdik, evden alıp bırakılan ve promosyon ürün verenleri özellikle çok severdikkykda kalırsan yaşarsın tabii ki nedem yasamayasin?
yuzmilyon tane event-ajans var istanbulda. hepsine yaz tek tek , kendini tanit. seni whatsapp gruplarina eklesinler. konserlerde, sirket pikniklerinde, konferanslarda, calistaylarda , dugunlerde, acilislarda, her türlü organizasyonda rahatlikla is bulursun. ssk da yapmıyorlar günlük is oldugu icin, kredin falan riske girmez. geliri de pekcok ise gore oldukca iyi. en guzel tarafi da musaitsen gidiyorsun duzenli is değil.
aile evinde okudugun okul Lise 5 olur, üniversite olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?