- 23 Aralık 2024
- 213
- 110
- 18
- 23
- Konu Sahibi yesilgunes
-
İstanbul'da okuyacağınız üniversite ve bölüm ile memleketinizde okuyacağınız üniversite bölüm eşdeğer ise ben aile evinizde okuyun derim. (İstanbul zor bir şehir ve deprem riski yüksek)Merhaba
İstanbul'da aylık 14 bin TL ile bir öğrenci yaşayabilir mi? Ulaşım, yemek vs ücretlerini de düşünürsek.
İstanbul'da okursam KYK yurdun da kalacağım. Hiç tanıdığım yok.
Aile evin de okursam yemek masrafı olmayacak, evden götüreceğim, dışarı da yemek yemeyi sevmiyorum. Ulaşım ücretim pek olmayacak, istediğim okul eve yakın. Geri kalan para cebim de kalacak.
Ailem baskıcı değildir, İstanbul'da okumayı istememin nedeni deneyim, farklılık vs için. Ama ne kadar mantıklı olur, zorlanır mıyım bilmiyorum. Kararsızım.
ODTÜ ya da Boğaziçi psikoloji diye düşündüm hepİstanbul'da okuyacağınız üniversite ve bölüm ile memleketinizde okuyacağınız üniversite bölüm eşdeğer ise ben aile evinizde okuyun derim. (İstanbul zor bir şehir ve deprem riski yüksek)
ODTÜ ya da Boğaziçi psikoloji düşünüyorumhangi okula gelmek istiyorsun hangi okullar arasında gidip geliyorsun, normal bı bölümse boşuna ugrasma yetmiyor istanbulda yaşama para, her hangi bir yerde de okuyabilirsin, bende İstanbul'da okudum ama aynı bölümü başka bir yerde daha az masrafla okurdum, tek artısı okulumun adı iste
Daha yılın ortasındayız, okuyacağın yer belli değil, sınav puanın belli değil. İstanbulun her ilçesi başka bir şehir gibi. Kazanırsan hangi ilçede olacağına bağlı olarak masrafın değişir. Kyk yurdunun çıkacağından bu kadar emin olman da ilginç. İstanbula gelen öğrencilerin herhalde yüzde 10’una anca kyk yurdu çıkıyodur.ODTÜ ya da Boğaziçi psikoloji diye düşündüm hep
Deneyim olur diye düşünüyorum ben de ama 14 bin TL ile zorlanirim gibi geliyor. İstanbulu da hiç bilmiyorumaçıkçası ben her şartta istanbulu tercih ederdim
Burs çıkar mı bilmiyorum, ailemin maddi durumu orta. Kyk bursu çıkar diye düşünüyorum.Burs çıkar mı size acaba? Hangi şehirdesiniz geçerli bir okul mu memleketinizdeki? İstediğiniz bölüm nedir? Yorumlar bunlara göre şekillenir.
Sen olasılık ihtimalinden bahsediyorsun, burs, KYK, okul hepsi olasılıga bağlı, hiçbir şey planladigin gibi gitmeyebilir, hayal kırıklığı yaşamanı istemem, daha planlı gidersen iyi olur, ailenle okulunu bitir, İstanbul'da gezmeye de gelirsin iş kurup yaşamaya da gelirsin okumak için belirli bütçeyle sıkıntılı olabilir, gerçekten pahalı olur hesabına uymazODTÜ ya da Boğaziçi psikoloji düşünüyorum
Yarı aç yarı tok bir öğrencilik geçirmiş biri olarak 14bin benim için iyi paraDeneyim olur diye düşünüyorum ben de ama 14 bin TL ile zorlanirim gibi geliyor. İstanbulu da hiç bilmiyorum
ODTÜ ya da Boğaziçi psikoloji düşünüyorumNe okuyacaksın?eğer illa büyükşehirde okunacak bir bölüm değilse hiç tavsiye etmiyorum.ailenin yanında oku maddi olarak zorlanmazsın.artık her şey çok pahalı değmez.
Son verileri bilmiyorum ama ikisi de iyiydi. Memleketiniz Ankara ise ODTÜ bence. İstanbul stresli zor bir şehir.ODTÜ ya da Boğaziçi psikoloji diye düşündüm hep
Kyk bir ihtimal diye düşündüm. Olmaz da özel yurtlar da var. Ama onların aylık ücretlerini karşılayamam bileDaha yılın ortasındayız, okuyacağın yer belli değil, sınav puanın belli değil. İstanbulun her ilçesi başka bir şehir gibi. Kazanırsan hangi ilçede olacağına bağlı olarak masrafın değişir. Kyk yurdunun çıkacağından bu kadar emin olman da ilginç. İstanbula gelen öğrencilerin herhalde yüzde 10’una anca kyk yurdu çıkıyodur.
Haklısınız aslinda, bunlar sınavdan sonra netleşecek şeylerSen olasılık ihtimalinden bahsediyorsun, burs, KYK, okul hepsi olasılıga bağlı, hiçbir şey planladigin gibi gitmeyebilir, hayal kırıklığı yaşamanı istemem, daha planlı gidersen iyi olur, ailenle okulunu bitir, İstanbul'da gezmeye de gelirsin iş kurup yaşamaya da gelirsin okumak için belirli bütçeyle sıkıntılı olabilir, gerçekten pahalı olur hesabına uymaz
Bence direk yaşadığınız yerde okuyun derim bir yskinimda aynı sizin dusuncenizle şehir dışında okudu sonra yapamadı geri geldiMerhaba
İstanbul'da aylık 14 bin TL ile bir öğrenci yaşayabilir mi? Ulaşım, yemek vs ücretlerini de düşünürsek.
İstanbul'da okursam KYK yurdun da kalacağım. Hiç tanıdığım yok.
Aile evin de okursam yemek masrafı olmayacak, evden götüreceğim, dışarı da yemek yemeyi sevmiyorum. Ulaşım ücretim pek olmayacak, istediğim okul eve yakın. Geri kalan para cebim de kalacak.
Ailem baskıcı değildir, İstanbul'da okumayı istememin nedeni deneyim, farklılık vs için. Ama ne kadar mantıklı olur, zorlanır mıyım bilmiyorum. Kararsızım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?