- 22 Ocak 2008
- 6.322
- 7.028
- 723
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ramazanda iftar verdin mi peki böylece zorla getirtmiş olurdunHayir iyi güzelde. Kimse gelmemesi garip değil mi?
yarisini bize yolla rahat et azicik:)Benım evde yol gecen hanı gıbı. Bi gelen bı daha gelmk istıyor ama bende cok yoruluyır ve bunalıyorum.
Oncelıkle guleryüz samımıyet sıcaklık vermelisin mısafıre. Özellikle yıyecek konusu cok önemli . Tabiri caizse mısafırın agzını 5 dk boş bırakmamalısın getirip götürükn hep guleryüzlü olmalısın. Yiyin için hep sizin için hazırladım demelisin. Mesela caydanlıkta cay bitti mi bı daha hazırlayım dıye ısrar etmelisin. Konuşurkn hal hatr sorduktan sonra sohbeti sen devam ettirmelisinki ev sahıbesi sensin çünkü.dökülen sacılan mı oldu hemen temizleyıpp içinden bişiler kopsada yoo hiç önemli degil diyebılmelisin meselaa :)))
doğumuna gunler kala 1 aylık gelen 6 kişilik misafirde guzel mi sence.. Tabi misafr denirse buna..arkdaşlar ne bıcım cevaplar bunlar. misafir kadar güzel birşey yoktur. ikram kadar güzel birşey yoktur. insana insan lazim ölümdede düğündede. ne demek kimse gelmiyor? hicmi arkdaşın yok? akrabayı gectim. yani acıkcası ben 100 kere görümceme gitsem ve o bir kere gelse bende artık gitmezdim. bunun altında size söylemedikleri bir sebep vardir
"Kimi bulamaz, kimi bilemez" diye cok sevdigim bir soz vardir, simdi gelmiyorlar diye yakiniyorsun ama cok sık gelindiginde rahatsiz olacak potansilyelde gordum seni, neden dersen, dedikodu yapmayan misafir yok gibi neredeyse, hadi baskasinin dedikodusunu gectim senin evinde yiyip icip sana laf sokup giden, evinin icinde olani gidip disarida baska sekilde kotuleyerek anlatan olacaktir, bak ben 4 sene neler cektim, inan yalniz ve kafam rahat gecirdigim tek bayramim, guleceksin bana insan bayramda yalnizim diye mutlu olur mu diye, sana da her resmi tatilde sehirdisindan en az 6-7 kisi yatili gelse sen de sevinirdin inan, hem de son is gununde sen isteyken haber ederler ya da sen isteyken gelip seninle ayni anda eve giren misafirin olsa daha cok sevinirsin gelmediklerine, evim daginik mi pis mi markete mi gitmem gerek kimsenin umrunda degil, pat diye gelip tatilinin son gunu aksam donerler, demezler bu gelin calisiyor, dinlensin, evini toparlasin, daha bu gelme hikayeleri bir de kaldiklari surede olanlari hic anlatmayim, ben de vaziyet buyken seni anlamama imkan yok hayatimGaliba anormallik bende :)))
Eşimin ailesiyle sıkı fiki olmak isterim. Ne güzel uzaksınız denilir.
Evime misafir gelmiyor diye üzülüyorum. Şanslısınız ne güzel denir.
Anladım. Bizde de öyle. Biz her hafta gideriz mesela kayinvalideye. Ama onlar 3 yılda 3-4 kez gelmişlerdir anca. Bence bu çok doğal. Düşün sen kayınvalidesin. Gündüz gelinine gidip otursan ne konuşacaksın, ne yapacaksın? Yaşıt değil, kan bağı yok. Belirli bir geçmiş yok. Onlar gelmezler yani o şekilde davetsiz falan.
Ben hiç çabalamadım gelsinler diye, çünkü her seferinde sinirimi bozuyorlar. Haftada 1 gitmek bile öbür haftaya kadar yetiyor bana sinir harbi olarak. O sebeple bana ne kadar uzak olsalar o kadar iyi.
Koca tarafından dost most olmaz insana...
Yaş ilerledikçe daha bir yalnız oluyor insan. Benim evime gelen kendi arkadaşım 3 adet. Geri kalan hep eşimin arkadaşları. Zamanla ben de onları benimsedim, o şekilde bir çevrem oldu. Hee dost var mı desen, yok. Çünkü beni anlayan yok. Gelseler nolur gelmeseler nolur diyorum artık...
Dedikodu sevmiyorsan ve yapmıyorsan kimse gelmez canım gelip de ne konuşacaklar senle en son izlediğiniz filmden mi bahsedeceksiniz ya da yeni çıkan bir kitaptan çok fazla aktivitesi yok genelde insanların senin akrabaların nasıl tam bilemem tabiki ama boşver bence yakın kafa dengi arkadaşın varsa onları çağır![]()
Evet çağırıyorum davet ediyorum ve zamanımız yok yada başka işimiz var diyorlar yada başka sefere. Bunu geçtim. Benim davet etmemi beklemeden insan size gelmeyi düşünüyoruz diyemez mi?yorumları okumadım ama sormazsam içimde kalır
çağırıyorsunuz da mı gelmiyor misafirler?
ya bide şöyle bişey varEvet çağırıyorum davet ediyorum ve zamanımız yok yada başka işimiz var diyorlar yada başka sefere. Bunu geçtim. Benim davet etmemi beklemeden insan size gelmeyi düşünüyoruz diyemez mi?
"Kimi bulamaz, kimi bilemez" diye cok sevdigim bir soz vardir, simdi gelmiyorlar diye yakiniyorsun ama cok sık gelindiginde rahatsiz olacak potansilyelde gordum seni, neden dersen, dedikodu yapmayan misafir yok gibi neredeyse, hadi baskasinin dedikodusunu gectim senin evinde yiyip icip sana laf sokup giden, evinin icinde olani gidip disarida baska sekilde kotuleyerek anlatan olacaktir, bak ben 4 sene neler cektim, inan yalniz ve kafam rahat gecirdigim tek bayramim, guleceksin bana insan bayramda yalnizim diye mutlu olur mu diye, sana da her resmi tatilde sehirdisindan en az 6-7 kisi yatili gelse sen de sevinirdin inan, hem de son is gununde sen isteyken haber ederler ya da sen isteyken gelip seninle ayni anda eve giren misafirin olsa daha cok sevinirsin gelmediklerine, evim daginik mi pis mi markete mi gitmem gerek kimsenin umrunda degil, pat diye gelip tatilinin son gunu aksam donerler, demezler bu gelin calisiyor, dinlensin, evini toparlasin, daha bu gelme hikayeleri bir de kaldiklari surede olanlari hic anlatmayim, ben de vaziyet buyken seni anlamama imkan yok hayatim![]()
Bencede eve misafir gelmemesi sıkıcı, bizdede tam tersi misafirim eksik olmaz çocukların arkadaşları onların anneleri bizim arkadaşlar, akrabalar, ben misafiri çok severim.
Hatta yatılı gelen misafirimde çok olur
Valla bence anormal biraz. 4 yıllık evliyim ilk iki sene Benim evimden misafir eksik olmadı. Şimdide sık sık evlerde toplanıyoruz ama bana kızım var zahmet olmasın diye gelmiyorlar. 3-4 toplanmada bir alıyorum yemek olmasa da çaya.
Hele kendi arkadaşlarım haftada bir ya bende ya onlardan birinde kahvaltıdayızdır. Hiç de kimsenin hayatından konuşmayız yüzde on belki. Genelde üniversiteden bahsederiz,aile içi sağlık sıkıntıları varsa onlardan,bebeklerden,atanan arkadaşlar yeni şehirleri anlatır. Hiç kimse ne almış be satmış ne giymiş konuşulmaz. O yüzde onluk kısım da eşin ailesi dedikodusu :) görümcem 1-2 haftada bir mutlaka okuldan dönerken uğrar kızımı sevmeye bazen arkadaşlarıyla gelir. Komşuları çağırırım. Akraba günümüz var anne tarafımı kuzenler eşleri yengeler dayılar teyzeler enişteler hepsini ağırladım. Bayram'da ziyaretimize gelen arkadaşlar olur. Derken ev bi şekilde aktif olur. Bize gelen yoksa kesin bi davetliyizdir
Ayyy bende bıktım bu durumdan insanlar ne kadar sığ yaşıyorlar herşeyi yaa sosyal medyadan hiç hoşlanmıyorum ordaki sanal hayatlardan da şimdi annelerimiz falanda özendi çok kızıyorum onlara bazen misafirliğe gidiyoruz yada birileri geliyor herkes telefonlara sarılmış falan böyle anlar dahi oluyor ayy o oraya gitmiş bu bunu yapmış.Zaten kadınlara dedikoduyu çok sever ee sosyal medyada iyi malzeme oluyor böylelerine. Açıkcası görüşmek istediğiniz kişiler böyle ise boş verinnn siz de güzel yeni ortamlara girin güzel kültür seviyesi yüksek arkadaşlıklar edinmeye bakın. O zaman evinize keyifle size sohbet etmeye gelecek eşleriniz çocuklarınız ile güzel vakit geçirebileceğiniz insanların gelmesi size daha çok keyif verecek gelip de onun bunun derdine düştükten sonra ..Diyorum ya kendimi uzaylı gibi hissediyorum. Özellikle facebook instagram gibi sanal dünya gereçleri çoğaldıkça sanki insanların öncelikleri çok farklılasti. Adam akıllı sohbet bile edilemiyor. Dedikoduda bana göre değil.
Inanirmisiniz yine taşıyacağım. Ve ben taşınmadan görümcem le ri davet etmiştim. Ancak bana dediği taşıyacaktır zaten diğer evine geliriz. Sanırım o evde neler yeniledim.ona bakmak isteyecek sonra birdaha da ayak basmayacak. İki ev değiştirdim ikisinde öyle yaptı. Bir kere geldi en fazla 1 saat durdu gitti. Evde ne var ne yok baktı neyi nerden aldım fiyatı ne kadar o kadar.
Anlayamıyorum. Herkes sanki kendi kabuğuna çekilmişte sanal medyadan hayatlarını paylaşıyorlar. Herkes herkesten orda haberdar oluyo resim ekliyorum vs. Ben onlarida kullanmıyorum artık.