İki yıldır evime sadece 1 kere misafir geldi :(

Evet kapım her zaman açık sizinde bize beklerim diyorum her defasında. Ama arayip ta geleyim diyen yok. Çok mu sıkıcıyim ne :)))
Eşimin yeğenleri bana yazılıya geleceklerdi.beni sevenlerdide pizza yapardım sevdikleri şeyleri yapardım. Gece babaları gelip alırdı. Halbuki yatılıya gelirlerdi düşünün!
Eskiden hep arar sorarlardi. Ne zaman ki görümcem hamile olduğunu söyledi ve sırf markalı eşyalar gönderdi onlara. Benimle diyaloğun kestiler. Eskisi gibi arayıp sormazlar. Hep ben yazarım napiyorsun diye. Ne bileyim bazen böyle hayatın tüm kötülüğünü yapmışımdır yalnız kalmaya mahkumdur edilmiş gibi hissediyorum kendimi.

Yakında yine taşıyacağım. Bakalım orda yine nasıl olcak.
sıkıcı filan degilsin

sadece insanlara iyilik yaramiyor bi tuhaflar.

takma kafana...

afferdersiniz yanlisanlamayin ama hani acaba hizmetinizden memnun kalmamis olabilirler acaba ondan gelmek istemiyor olabilirelr belkide ? ama diger yandan da gelmeyen gelmesin derdim . ne cocuguna bakmayan misafirle ugrasirsin ne de dedikoduyla .

canim profiline baktim öğretmensin sanirim.

kaynanan gorumcen eltin.. bilemiyorum ev hanimimi calisiyor mu ama.. (sevgili ev hanimlari lutfen alinganlik yapmayin olurmu) konusacak pek konu bulamiyorsun.

cocuk koca ev isi yemek... baska ne konusacaksin? iki lafin belini dedikoduyla kirmiyosan tarzlarina hitap etmemis oluyorsun...

calistigin okulda kafa dengi ogretmen arkadaşlarla iletisim kursan onlar gelip gitse evine bence daha guzel olur... en azindan konusacak birsuru konunuz olur: okul öğrenciler veliler dersler sinavlar vs vs vs

Hiç üzülme derim.rabbim başka dert vermesin . Gelene sen hizmetini hürmetini yaparsın ... davet mi bekliyorlar acaba hani arayıp atıyorum cumartesi bana gelin demenizi filan ..

Bende öyle düşündüm. Birkaç kez davet ettim. Müsait değiliz yok şu yok döneriz araşırız diyorlar.gerisi gelmiyor.

Evet öğretmenim. Yapı olarak sakın, çekingen yani fazla konuşmayan bir tipim.cogu alırsın der. Yinede ben hep konuşkan güler yüzlü olmaya çalışırım. Ama artık yapmacık mi geliyor samimi mi gelmiyorum anlamadim ki. Yani dedikodu yapmayı sevmem ama genelde tüm misafirlikte sohbetler bunun üzerine kurulu.kim ne yapmış vs vs buda beni bayiyor haliyle.

Ben kitap okumayı çok severim.edebiyat hakkında sohbet etmeyi vs. Ama sanırım bu bu çağda sıkıcı bir meziyet anlasilan. Herkes neyi nerden almış konusuyo bana boş geliyo. Ama iste bana benzeyen bir arkadaş bulamadım maalesef. Prensip olarak iş arkadaşlarıyla çok sıkı fiki olmayı yeglemiyorum.

Evet öğretmenim. Yapı olarak sakın, çekingen yani fazla konuşmayan bir tipim.cogu alırsın der. Yinede ben hep konuşkan güler yüzlü olmaya çalışırım. Ama artık yapmacık mi geliyor samimi mi gelmiyorum anlamadim ki. Yani dedikodu yapmayı sevmem ama genelde tüm misafirlikte sohbetler bunun üzerine kurulu.kim ne yapmış vs vs buda beni bayiyor haliyle.

Ben kitap okumayı çok severim.edebiyat hakkında sohbet etmeyi vs. Ama sanırım bu bu çağda sıkıcı bir meziyet anlasilan. Herkes neyi nerden almış konusuyo bana boş geliyo. Ama iste bana benzeyen bir arkadaş bulamadım maalesef. Prensip olarak iş arkadaşlarıyla çok sıkı fiki olmayı yeglemiyorum.
o zaman bunun gibi sosyal mecralardan ilgi alanlarina gore arkadaşlıklar kurabilirsin.

baktin elektrik cok tuttu reelde de görüşürsunuz

sizin üzülecek bir şeyiniz yok. anladığım kadarıyla tarz uyuşmazlığı var ortada. yani ilgi alanları farklı olduğunda konuşacak şey bulmak da zorlaşıyor. bunu ben de yaşıyorum yıllardır ve alıştım artık. öğretmenler odasında bile sadece diziler, survivor gibi şeyler konuşuluyor. dedikodu yapılıyor. öğretmenler karılarını kocalarını çekiştiriyor. ya da sürekli alışveriş sitelerine giriliyor. ne bileyim müdürün karısıyla ilişkisi sorgulanıyor falan. ben de kitap okumaktan hoşlanıyorum fakat bunun için bana okulumda lakap bile takıldı. yani eğitimci dediğin insanlarla bile ortak nokta bulamıyorsun bazen. senni çok iyi anlıyorum. arkadaş edinmekte ben de sıkıntı yaşıyorum.

aynı zamanda insanların özel hayatıyla ilgili sorular sormak ayıpmış gibi geliyor. fakat onlar bana sorduğunda şaşırıyorum. belki de biz uzaylıyızdır bilemedim. :dondurma:

bence sıkmayın canınızı. kafa dengi bir kişi olsun yeter. yoksa bile anladığım kadarıyla kendi kendinize yetebilen bir kadınsınız. sıkıntı yok bence.

Kesinlikle bende bazen uzaydan geldim mi diye düşünüyorum.

Ben insanların maaşını hiç merak etmem de sormam da. Bana ayıp gelir. Ama başkalarının bu konuda bile konuşacak şeyleri bulmalarını ve sürekli merak edip sormaları ni algilayamiyorum. Belkide farklı olduğum için sıkıcı geliyorum.

sizin üzülecek bir şeyiniz yok. anladığım kadarıyla tarz uyuşmazlığı var ortada. yani ilgi alanları farklı olduğunda konuşacak şey bulmak da zorlaşıyor. bunu ben de yaşıyorum yıllardır ve alıştım artık. öğretmenler odasında bile sadece diziler, survivor gibi şeyler konuşuluyor. dedikodu yapılıyor. öğretmenler karılarını kocalarını çekiştiriyor. ya da sürekli alışveriş sitelerine giriliyor. ne bileyim müdürün karısıyla ilişkisi sorgulanıyor falan. ben de kitap okumaktan hoşlanıyorum fakat bunun için bana okulumda lakap bile takıldı. yani eğitimci dediğin insanlarla bile ortak nokta bulamıyorsun bazen. senni çok iyi anlıyorum. arkadaş edinmekte ben de sıkıntı yaşıyorum.

aynı zamanda insanların özel hayatıyla ilgili sorular sormak ayıpmış gibi geliyor. fakat onlar bana sorduğunda şaşırıyorum. belki de biz uzaylıyızdır bilemedim. :dondurma:

bence sıkmayın canınızı. kafa dengi bir kişi olsun yeter. yoksa bile anladığım kadarıyla kendi kendinize yetebilen bir kadınsınız. sıkıntı yok bence.
yaa suan cok saskinim kendim gibi birilerini bulabileceğimi hic sanmazdim...

utanmadan senin yatak odana mudahale edebiliyorlar evet bu millet boyle garip...

bu arada numunelik olarak bizler kaldik galiba sadece

Eşinin tarafının çok gelmemesini anlarım. Bana da gelmezler. Hele ki davetsiz, şu gün sana gelmek isteriz dediklerini hiç duymadım. Ben de nadir çağırırım, ya gelirler ya gelmezler. Çünkü gelin olduğumuz için ister istemez çekinme oluyor. Hiç kendimde aramadım kabahati...

Kendi akrabalarım zaten kopuk. Genel olarak görüşme yok. Saray sofrası kursam, mehter takımıyla karşılama yapsam gelmezler. 3 yıllık evliyim, daha dayım evimi görmedi.

Mesela bende akraba çok ama gelme potansiyeli olan hiç yok. Ama bu ben çocukken de böyleydi, benlik bir durum değil. Kınama, nişanıma bile sayılı akrabam geldi, düğüne zar zor geldiler, 1 saat durup gittiler. Evime gelmeyeceklerini biliyordum yani...

Ama arkadaşlarımız gelir. Yatıya kalırlar, yemeğe gelirler, kahvaltıya gelirler. Annemin komşuları (benim de samimi olduğum) gelir.

Yani eşinizin tarafı haricinde de mi gelen yok? Veya çok arkadaş çevreniz mi yok?

Konuşacak konu sıkıntısı bende de var. Çünkü ben de sizdenim. Hiç millet kadar rahat olamadım, bin düşünür, bir konuşurum. Para mevzularına giremem, onu bunu çekiştiremem. Patavatsız insanlara sinir olurum mesela...

İnsanlar bana özel soru sorunca veya laf sokunca şaşırıp kalırım. Verecek cevap bulamam, kaç gün sonra derim ayy şöyle deseydim ya diye...

Bu arada ben de kitap kurduyum :)

Allahtan eşim çenebaz ben yırtıyorum. O olmayınca stres yapıyorum.

Yani eşinizin tarafı haricinde de mi gelen yok? Veya çok arkadaş çevreniz mi yok?

Esim in tarafından hiç kimse gelmedi. Ama sürekli benim gitmemi isterler. Eskiden hep arardım ne zaman müsaitseniz gelmeyi düşünüyorum diye. Bana derler diye ki. Ne münasebet biz bir aileyiz. Öyle şey denir mi. Kapımız hep açık istediğin zaman gel. Iyide aynı şeyi ben onlara dedim çıt yok.

Ancak evime kimse gelmiyor. Arkadaşlarım çoktu evlendikten sonra herşey değişiyor. Onlarda evlendi. Eski bağ kalmadı. Yeni arkadaş ortamları içinde vaktim yok sanki. Bide sıkılıyorum artık. İnsanlara güven sorunum gelişti. Ama en azından ailelerle güzel diyalog olsun istemiştim. Oda olmadı maalesef.

Konuşacak konu sıkıntısı bende de var. Çünkü ben de sizdenim. Hiç millet kadar rahat olamadım, bin düşünür, bir konuşurum. Para mevzularına giremem, onu bunu çekiştiremem. Patavatsız insanlara sinir olurum mesela...

İnsanlar bana özel soru sorunca veya laf sokunca şaşırıp kalırım. Verecek cevap bulamam, kaç gün sonra derim ayy şöyle deseydim ya diye...

Bu arada ben de kitap kurduyum :)

Allahtan eşim çenebaz ben yırtıyorum. O olmayınca stres yapıyorum.

Ayni ben
Benim esimde çok konuşkan dır ve atak.biraz bende bu yönden yırtıyorum. Ama çözüm bu değil maalesef. Bilmiyorum belki doğrusu bu.

Bu durumu bilen görümcem mesela sürekli bana laf söyler onlara gittiğimde. Benim evime o kadar kişi geliyor herkes rahat ediyor, benim evimde huzur var bir sen rahat edemiyorsun diyor. Rahat etmediğimi nerden çıkartıyorsa.

bu arada numunelik olarak bizler kaldik galiba sadece

ay aynı ben ya. hatta laf sokma olduğunu bile bazen günler sonra anlıyorum :D

bence vardır bizim gibi insanlar ama azar azar serpiştirilmişiz. iyice sıkılalım, birbirimizi bulamayalım diye : D

allahtan benim nişanlım da çok konuşkan. o varken bana gerek kalmıyor :D

Esim in tarafından hiç kimse gelmedi. Ama sürekli benim gitmemi isterler. Eskiden hep arardım ne zaman müsaitseniz gelmeyi düşünüyorum diye. Bana derler diye ki. Ne münasebet biz bir aileyiz. Öyle şey denir mi. Kapımız hep açık istediğin zaman gel. Iyide aynı şeyi ben onlara dedim çıt yok.

Ancak evime kimse gelmiyor. Arkadaşlarım çoktu evlendikten sonra herşey değişiyor. Onlarda evlendi. Eski bağ kalmadı. Yeni arkadaş ortamları içinde vaktim yok sanki. Bide sıkılıyorum artık. İnsanlara güven sorunum gelişti. Ama en azından ailelerle güzel diyalog olsun istemiştim. Oda olmadı maalesef.

Anladım. Bizde de öyle. Biz her hafta gideriz mesela kayinvalideye. Ama onlar 3 yılda 3-4 kez gelmişlerdir anca. Bence bu çok doğal. Düşün sen kayınvalidesin. Gündüz gelinine gidip otursan ne konuşacaksın, ne yapacaksın? Yaşıt değil, kan bağı yok. Belirli bir geçmiş yok. Onlar gelmezler yani o şekilde davetsiz falan.

Ben hiç çabalamadım gelsinler diye, çünkü her seferinde sinirimi bozuyorlar. Haftada 1 gitmek bile öbür haftaya kadar yetiyor bana sinir harbi olarak. O sebeple bana ne kadar uzak olsalar o kadar iyi.

Koca tarafından dost most olmaz insana...

Yaş ilerledikçe daha bir yalnız oluyor insan. Benim evime gelen kendi arkadaşım 3 adet. Geri kalan hep eşimin arkadaşları. Zamanla ben de onları benimsedim, o şekilde bir çevrem oldu. Hee dost var mı desen, yok. Çünkü beni anlayan yok. Gelseler nolur gelmeseler nolur diyorum artık...

ay aynı ben ya. hatta laf sokma olduğunu bile bazen günler sonra anlıyorum :KK70:

bence vardır bizim gibi insanlar ama azar azar serpiştirilmişiz. iyice sıkılalım, birbirimizi bulamayalım diye : D

allahtan benim nişanlım da çok konuşkan. o varken bana gerek kalmıyor :KK70:

Ben de... Hatta annem diyor bana sana bu laf sokmuş resmen diye, ben o zaman uyanıyorum :D

Aynen aynen çok nadir var bizim gibiler :D

Benim de eşim çenebaz, o kadar lafı nereden buluyor hiç anlamıyorum valla :D

Ya arkadaşlar kendimi kötü hissediyorum. Kötü bir insanım galiba. Esimde fesat ve kinci olduğumu söylüyor. Ya arkadaşlar iki yıldır evime misafir gelmiyor. Sizler neler yapıyorsunuz?

Örneklemek gerekirse

Yeni evlendiğimde kayinvalidem dedim hergün biri gelirdi.haliyle tüm hizmeti ben yapardım. Kendi annemle babamın evinden de misafire alışkınım. Ancak kendi evime geçtiğinden bu yana kimse gelmiyor. Kayinvalidem gelirdi yeminle elmasın kadar sorardım rahat etmezdi kendi evine giderdi.her haftasonu biz giderdik onun yanına. Ki kendi odasını hazırladım bizim evde ona.

Neyse eşimin akrabalarını davet ettim. Bir kere. Haliyle içimden gelerek her çeşit güzel şeyler hazırlamaya çalıştım. Kayinvalidem vali mi geliyor derdi. Asıl sorun misafir geldiğinde sohbet edecek konu bulamamak. Kös kös oturmanın yanlış olduğunuda biliyorum.nasilsin naptin şu bu gerisi gelmiyor.insanlarin çok özel hayatına karışıyorsun gibi geliyor.baskalari hakkında konuşmasında sevmem. Herneyse.

Bu misafirlerden sonra kaç kere davet etmeme rağmen pek kimse gelmedi evime.hep ben biz gittik esimle. Ama zamanla insanın zoruna gidiyor.

Milleti davet etmekte gelmiyor içimden. Bir kerede arayıp gelmek istiyoruz desinler. Hep ben mi davet etcem ve red cevabı alcam?

Artık telefonda açmıyorum direk mesajla davet ediyorum.esim yanlış olduğunu söylüyor.
bu hafta yine iki tanıdığı davet ettim. İşimiz var dediler başka zaman. Görümcem 1 kere geldi oda tek bir sat oturdu gitti. Biz 100 kere gitmisizdir ona.

Sizler nasıl yapıyorsunuz bu konuda?
Bide evde buzluğa anı misafirler için ne gibi şeyler yapıyorsunuz? Ya resmen Stress oluyorum artik.

Dedikodu sevmiyorsan ve yapmıyorsan kimse gelmez canım gelip de ne konuşacaklar senle en son izlediğiniz filmden mi bahsedeceksiniz ya da yeni çıkan bir kitaptan çok fazla aktivitesi yok genelde insanların senin akrabaların nasıl tam bilemem tabiki ama boşver bence yakın kafa dengi arkadaşın varsa onları çağır ;)

Back
X