• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi İki yas tuvalet egitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Çişin var mi, sorusunu sormak yanlışmış. Onun yerine çiş yapmaya götürmek gerekiyormus.
3 günde çiş eğitimi yazinca googledan geliyor. Çiş deneyimim blog yazinca da farklı bloglardan takip edebilirsin.
Evde olduğum 3 gün, alti ciplak ya da bol pijamali gezdi.
Paçası lastikli pijama giydirin ki kaka yaparsa yere düşmesin :)
Ben oturma odasına lazimlik koydum. Üstüne oturdu. Eline telefon verdim. Hadi lazimliga otur video açıcam dedim. Severek oturdu.
Evet 1. Gün hep yerlere yapti hali yoktu bol bol göl ile karsilastim.
2. Gün de ayni.
3. Gün de ayni. Video izlerken tesadufen lazimliga yapıyordu. Bol bol su meyve suyu süt verdim.
Kendime zaman verdim 1 ay sabirla ogreticem. 1 ayda gelisme olmazsa birakirim ara veririm dedim. Cocuk islata islata anlıyor durumu.
Geceleri de altina alez serdim. Gece baktim islatmissa pijamasini degistirdim. Altina havlu serdim.
Lazimlik cok rahatti. Çiş olayina 29 aylikken bbaslamisiz. Geriye gitmedi. Cok yavaş öğrendi.
Simdi 32 aylik. Ben derim çiş yapalim diye. Sabah uyaninca ay karnim sisti pipiye çiş geldi derim. Birlikte yaparız. Annemlerin bahçesi var. Ağaç suluyoruz diyerek oraya da yaptık.kuzenleri gösterdi. Tabiki cok anlattim. Abi oldun çiş sarkisi
İlk 3 ya da 7 gün hic gelisme olmuyor. Ama sabirla ogreniyor. Fikir olsun ben cok okudum, makale blog forum, ama cocuk uygulamada beni böyle yonlendirdi.
Slip külot iyi oluyor. Kaka gelirse orda kaliyor. İnan bana altini degistirip popsunu silmekten wc olayı daha rahatmis.

Canım 3 ayda çiş eğitimi olmaz 2 bilemedin 3 haftada oturması gerek sen eziyet etmişsin kendine de çocuğu da..

Kızım ilk denediğimde bile gece ıslatmıyordu ve kakasını 1 yaş civarı beze yapmamaya başlamıştı ilk bende o aylarda denedim 2 yaş 3 aylık flndı ve dediğim gibi gece tutabildiğine güvenerek hazır diye düşündüm ama değilmiş 3-4 hafta sonra anladım ve beze döndük 3 yaşa 1-2 ay kala tekrar denedim ve 3 gün sürdü hepsi. Cidden okuyanlar bunu dikkate alın. 2 haftada gözle görülür şekilde bitmesi lazım olayın yoksa sıkıntı var demektir

Kısa ve net cevap vereyim.bezi çıkart bir daha asla takma.gece de gündüz de.ben öyle yapmıştım kızım 2 yaşındayken

Hanimlar banlanmadan önce lütfen şu işi kısa ve net anlatın bana. Oğlum 26 aylık. Bugün su sandalye lazimliktan aldım. Oğlum kaka yaparken kaka diyor evet oyle olunca hemen tuvalete goturebilirim ama çişinin farkında bile değil. Nasıl başlamalıyım ben bu ise?

Bekleyerek. Çünkü erken. 2 yaşta bir ay ugrasirsiniz sizde evladinizda yıpranır. 3 yaşta iki günde çözersiniz. En azından 30 aylık olana kadar beklenmeli

Bir hazırlık süreci yaptınız mı? Çocuğunuz tuvaleti, tuvalette ne yapıldığını, tuvalet kağıdını falan filan biliyor mu mesela? Bununla ilgili çocuk kitapları var, biz çok faydasını gördük. Bence zırt diye bezi çıkarıp, başlamak yerine, önce çocuk kafa olarak buna hazırlanmalı. Oğlumun Tuvalet Kitabı'nı öneririm bunun için. Biz kız için olanını kullandık, sık sık okurduk. Kızım 31. ayında 4-5 günde bir daha altına kaçırmamacasına halletti bu işi. Daha önceki aylarda bir iki kez denemiştim, istememişti, ısrar etmemiştik. İlk zamanlar tuvalete her yaptığında, işi eğlenceli kılmak için banyo dolaplarına resim, yıldız filan çizdik, silinebilen kalemlerle tabi. =)) Tuvalet şarkıları filan söylerdik. (Sevimli Dostlar - Tuvalet Zamanı şarkısı var mesela) Siz de bulursunuz kendinize göre eğlenceli yollar.

Hanimlar banlanmadan önce lütfen şu işi kısa ve net anlatın bana. Oğlum 26 aylık. Bugün su sandalye lazimliktan aldım. Oğlum kaka yaparken kaka diyor evet oyle olunca hemen tuvalete goturebilirim ama çişinin farkında bile değil. Nasıl başlamalıyım ben bu ise?
Bence hazır değil ben oğlumu bu yaz alıştırdım 3 yaşındaydı iki günde öğrendi
Bence yazın alıştırın halıları toplayın yerden çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız

Şimdi eğer ay yere yapar modunda iseniz biraz daha büyüsün

Oğlumun bezini çıkardığımda konuşmuyordu

Klozet şeklinde lazımlık ve atlet kilot aldık bezi olan çocuklar bady giyiyor diğerleri baba gibi atlet giyiyor dedik

Bir gün çiş yaptı vs suya es derdi es dedi

O çiş dedim bizim gibi sen de tuvaletine yapacaksın dedim

Etrafa yapmaya devam etti ama 3. günden sonra o söyledi hiç çişin var mı gel yapalım demedim

Gece yatarken dışarı çıkarken yapalım dedim sadece büyükler gibi

Etrafa yaptığında da sildim geçtim saatlerce yer ovalamadım zira bu da suçluluk duygusu yaratıyormuş

Bu arada benimki meme de emiyordu gece üstten emer alttan yapar sanmıştım ama yapmadı

Sabah da çocuk uyanmadan bakın bezi kuru mu çoğu çocuk sabah uyanıp yapıyor anne de bezi dolu diye düşünüyor

Kolay gelsin

sanki henüz hazır değil gibi çocuğunuz. ben de ilk çocuğumda ben zamanı gelmiştir başlayayım diye düşündüm ama o hazır değilmiş. üstelik 36 aylıktı.. sizinki baya baya erken oluyor. elbette çocuğa göre değişir ancak kabul edelim ki erkek çocuklar bu konuda biraz daha yavaşlar.

çocuğunuz hazır olduğunda belli edecektir. bırakın günlerce uğraşmayı tam hazırsa 1 gün bile sürmeyecektir işiniz.

Külot bez. Çocuğum hiç ıslak kalmadı ki. Rahatsız olmaması için, çoğu zaman bezi boşken bile değiştiririm. Terleyip, rahatsız olur diye. Sadece bir kere eve çok geç geldiğimiz bir gun bezi ıslak kalmıştı ve elini bezine götürüp, rahatsız oluyordu. Nasıl başlasam, ne yapsam
ıslak kalsın rahatsz olsun ve anlasın hemen değiştirmeyin .

İnsanoglunun doğal olarak gerçekleştirdiği bir şeyi egitime sokmak bana mantıklı gelmiyor siz istediginiz kadar egitin o istediği zaman öğrenecek çocuklarınıza ben kaba davranmadan tuvalet eğitimi veriyorum dediğinizi duyar gibiyim ama tuvalet bir egitimi diye bir şey olamaz .. kibar veya kaba çocuğunuzun henüz bilmediği gozlemlemedigi taklit etmediği bir şeyi soyut bir şekilde öğretmek bana oldum olası saçma geliyor kaşık tutmayı ogrettiginizi sanarsiniz ama aslında zamanı gelmiştir o öğrenmiştir siz istediğiniz kadar kendinizi yirtin . Kusura bakmayın ama çocuk senin s....tigini görmezse anlamaz bilmez .benim fikrim bu.

Neden ısrar?
Hazır olduğuna nasıl kanaat getirdiniz ki?
Çocuğunuz altını kendi çıkarma giyme, poposunu silme, tuvaletini tutma, gece hiç çiş yapmama becerileri kazandı mı?
Çişe alıştırılan çocuklar totosunu kendi mi temizliyor. :KK57: Kızım 20 aylıkken bıraktı bezi şu an 3,5 yaşında hala totoyu ben temizliyorum. Kendisine bu işi bırakmak akıl işimi gerçekten yoksa ben mi anormalim.

Çişe alıştırılan çocuklar totosunu kendi mi temizliyor. :KK57: Kızım 20 aylıkken bıraktı bezi şu an 3,5 yaşında hala totoyu ben temizliyorum. Kendisine bu işi bırakmak akıl işimi gerçekten yoksa ben mi anormalim.
Oğlumun bezi var ama klozete yaptığında kendi temizliyor.
Peçetisini koparır, önünü ayrı arkasını ayrı siler, sifonu çeker, pantolonu kaldırır ‘atlet içeyii’ der ve el yıkamaya geçer.
Tuvalet eğitimi sadece bezi bırakmak değildir ki çocuk her şekilde kendi tuvalet becerisini kazanmalıdır.
Bu sebeple 24 aydan önce olmaz, ideal yaşı 3 tür.

Sabah bezinin kuru olması çok önemli anladığım kadarıyla. Hanımlar, şimdi lazimlik aldım dedim ya, yarın kakasını yapmadan önce haber verdiğinde, hemen alıp, lazimligina koysam, en azından kakasını yapsa bu bir sorun olur mu? Çiş değil de sadece kakaya alissa şimdilik?
ne yaparsanız yapın ne düşünürseniz düşünün o kendi istediğinde ya da hazır olduğunda bırakacak.O 1 yaşında bırakan arkadaşlarına bakma sen. Sen anlayacaksın zaten. Oğlum 2 yaş cıvarı kaka geldiğinde koltuk arkalarına saklanırdı gizli saklı köşelere giderdi. Bezi çıkarınca gece de gündüz de takmayacaksınız. Zaten öncesinde gece bezleri kuru kalkıyorlar. Çocukları gece çişe kaldırmak bana mantıklı gelmiyor. kızım da 20 aylıktı çok uzun zamandır gece bezleri kuru idi. Ben çalıştığım için annem kardeşim bakıyor. Sıcakta pişer altı işesin istediği yere karışma dediler. Kendileri gittiğinde onu da götürdüler wc ye. Onlar çıkardı bezi ben akşam erken diye taktım ısrarla. Annem kızsa da erken dedim ama dediğim gibi kızım tuvalete gitmek istedi. Çıkarınca 1 2 hafta sık sık çiş var mı deyin yok dese de belli aralıklarla wc ye götürün. Ben iki çocuğumda da asla lazımlık yada başka bir şey kullanmadım direk normal tuvalate götürdüm. şu an 3,5 yaşında 20 aylık bıraktık bir kere bile gece çişe kaldırmadım sadece bir kere gündüz uykusunda altına kaçırdı o kadar. Zamanı gelince o da yapacak tuvalete.
Sizin çocuğunuz da bir birey kime göre neye göre geç ya da erken. Kimseye kulak asmayın.

Back