• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi İki yas tuvalet egitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Anladım, taktığınız için yapıyor olabilir mi? Birkaç gün sabredip deneseniz yine?
Gündüz bunu kazandıysa gece de biraz sabırla aşabilir diye düşünüyorum.
Sizde tersi olmuş, kızlar erken oğlanlar geç bırakır derler genelde:)
taktigim icin oldugunu sanmiyorum ilk alistiginda gizli takiyordum uyuduktan sonra. bi sure yatak koruyucu da denedim.
genetik biraz benim kardeslerim de oyleydiler

Merhaba benim oğlum da 17,5 aylık. Daha önce benim başka bi konumda konuşmuştuk galiba pdr uzmanıydınız yanılmıyorsam yine rahatsız ediyorum :) bizimki de 1 ay sonra sünnet olacak sünnet sonrası 1 ay da iyileşme travmayi atlatma süresi vs derken 20 aydan itibaren tuvalet konusunda bişeyler yapmak istiyorum tuvalet iletişimi mi olur yoksa tuvalet eğitimini mi denesem nasıl ilerlesem bilmiyorum. 2 yıllık ücretsiz izin içerisindeyken sünnet bakımını da tuvalet eğitimini de kendim halletmek istediğimden bakıcıdan tuvalet eğitimi alması pek doğru olmayacağından ötürü bu acelem :)

Öğlen uykusunda falan çoğunlukla bezi kuru uyanıyor bazı sabahlar da az çiş oluyor belki kuru uyuyup uyaninca yapıyor da olabilir net gözlemlemedim henüz. Onun dışında kakasi geldiği zaman biliyor suratindan anlıyorum zaten kendi de söylüyor çömeliyor kaka diyerek. Pipi bölgesini tanıyor bi kere banyo yapacağı zaman çıplakken çisini yaptı gördü pipi çiş dedi ama henüz bezine çiş yaparken söylemiyor zaten 2 ay var önümde başlamak için. Bizim tuvalete ne için gittigimizi biliyor çişş diyor arkamızdan bu söylediklerim 3 4 aydır olan şeyler sanırım tuvalet iletişimimiz var diye düşünüyorum yavaş yavaş anlatmıştım ona birkaç ay öncesinden beri. Çoğu şeyin bilincinde yani. Siz ne düşünüyorsunuz 2 ay sonra nasıl ilerleyelim sizce? Bide şubatta 21 ay gibi memeyi bıraktırmayı düşünüyorum ise başlarken zorlanmasın çok üzülmesin diye başlamadan çok önce alışsın diye. Çok mu yüklenme olacak çocuğa sizin fikriniz nedir pdr uzmanı olarak görüşünüzü önemsiyorum :)
Öncelikle çok teşekkür ederim. Onure ettiniz beni.
Tuvalet iletişimi 0-18 ay da etkili. Sebebine gelecek olursak bebekler 18 aya kadar biz diye hareket ediyor, sonrasında biz kavramı "ben" e dönüyor. Tabi bunlar bıçak gibi kesilmiyor. Bazen 17 ay da bazense 19 ay olabilir. Siz bebeğinizden anlarsınız zaten. Ancak muhtemelen iletişimden ziyade BOTE( baskıcı olmayan tuvalet eğitimi) uygun olacaktır. Zaten temelleri atmışsiniz ve çiş, kakayi anlıyorsunuz. Bote için Facebook'ta tuvalet iletişimi grubundan yararlanabilirsiniz. Ben daha detaylı bakmadım ama tuvalet eğitimi diyebiliriz.
Sünneti sormamissiniz ama birşeylr diyeceğim umarım kafanızi karıştırmam😚 oğluma da sünnet yaptırmadik henüz. İlk bir yılda istiyordum ben doktorumuz lokal anestezi dahi olsa anesteziden uyanamama ihtimali olduğunu ve ilk bir yıl önermedigini söyleyince erteledik. Yazın da fırsat olmadı, doktora karar veremedik falan da derken, ekim ayında kesin yaptiracaktik. Ancak artık beden algısı oluşmaya başladı oğlumun, her ne kadsr 2 yaş denilse de bu, bebekten bebeğe farkediyor. Ki sizin oğlunuzun beden algısı oluşmuş. Sünneti erteledik. 6-7 yaş civarina
Emzirmeyi sonlandırma işine gelirsek. Emzirmek anne ve bebek arasında mahrem birsey. Dışardan emzir,. emzirme demek pek doğru değil aslında ama ben çok üzülüyorum emzirmeyi bırakmak isteyenlere. Dünya sağlık örgütü en az 2 yıl diyor, üst sınır yok. Sütun faydası hiç bitmiyor zaten. 16/18-24/26 ay arası memeye çok düşüyor bebeler, anneler de genel de bu dönem emzirmeyi sonlandırma kararı alıyor. Sizin tedirginliginiz uyku sanırım biraz da. Çalışırken kimsenin uyutamayacagi kaygısı. Oğlum memede uyuyor. Ben de ücretsiz izindeyim, ama bir hafta çalışmam gerekti ve babası baktı. En son 9 ay civarı bebek arabasinda uyuyan oğlum babası bakarken orada uyudu.
Son olarak meme düşkünlüğü sebebini de belirmek isterim çünkü insan sebebi anlayınca daha anlayışlı oluyor. 18 ay civarı bebek anneden farklı bir birey olduğunu farketmeye başlıyor ve kaygılaniyor. Anneden ayrılmak istemediği için iyice yapışıyor. Sonrasi bağımsızlık 😀 bır de emzirmeyi pat diye sonlandırmayin, birşey sürmeyin, aci olmus, büyüdün vs. Demeyin. Kademeli olarak ayırın ve en sona gece emmelerini bırakın. Etrafta vardır muhakkak şunu sürdüm çok kolay oldu, bir gün ağladı sonra hiç aramadi diyen. Onlar sadece buz daginin görünen kısmı.

Son düzenleme:
Öncelikle çok teşekkür ederim. Onure ettiniz beni.
Tuvalet iletişimi 0-18 ay da etkili. Sebebine gelecek olursak bebekler 18 aya kadar biz diye hareket ediyor, sonrasında biz kavramı "ben" e dönüyor. Tabi bunlar bıçak gibi kesilmiyor. Bazen 17 ay da bazense 19 ay olabilir. Siz bebeğinizden anlarsınız zaten. Ancak muhtemelen iletişimden ziyade BOTE( baskıcı olmayan tuvalet eğitimi) uygun olacaktır. Zaten temelleri atmışsiniz ve çiş, kakayi anlıyorsunuz. Bote için Facebook'ta tuvalet iletişimi grubundan yararlanabilirsiniz. Ben daha detaylı bakmadım ama tuvalet eğitimi diyebiliriz.
Sünneti sormamissiniz ama birşeylr diyeceğim umarım kafanızi karıştırmam😚 oğluma da sünnet yaptırmadik henüz. İlk bir yılda istiyordum ben doktorumuz lokal anestezi dahi olsa anesteziden uyanamama ihtimali olduğunu ve ilk bir yıl önermedigini söyleyince erteledik. Yazın da fırsat olmadı, doktora karar veremedik falan da derken, ekim ayında kesin yaptiracaktik. Ancak artık beden algısı oluşmaya başladı oğlumun, her ne kadsr 2 yaş denilse de bu, bebekten bebeğe farkediyor. Ki sizin oğlunuzun beden algısı oluşmuş. Sünneti erteledik. 6-7 yaş civarina
Emzirmeyi sonlandırma işine gelirsek. Emzirmek anne ve bebek arasında mahrem birsey. Dışardan emzir,. emzirme demek pek doğru değil aslında ama ben çok üzülüyorum emzirmeyi bırakmak isteyenlere. Dünya sağlık örgütü en az 2 yıl diyor, üst sınır yok. Sütun faydası hiç bitmiyor zaten. 16/18-24/26 ay arası memeye çok düşüyor bebeler, anneler de genel de bu dönem emzirmeyi sonlandırma kararı alıyor. Sizin tedirginliginiz uyku sanırım biraz da. Çalışırken kimsenin uyutamayacagi kaygısı. Oğlum memede uyuyor. Ben de ücretsiz izindeyim, ama bir hafta çalışmam gerekti ve babası baktı. En son 9 ay civarı bebek arabasinda uyuyan oğlum babası bakarken orada uyudu.
Son olarak meme düşkünlüğü sebebini de belirmek isterim çünkü insan sebebi anlayınca daha anlayışlı oluyor. 18 ay civarı bebek anneden farklı bir birey olduğunu farketmeye başlıyor ve kaygılaniyor. Anneden ayrılmak istemediği için iyice yapışıyor. Sonrasi bağımsızlık 😀 bır de emzirmeyi pat diye sonlandırmayin, birşey sürmeyin, aci olmus, büyüdün vs. Demeyin. Kademeli olarak ayırın ve en sona gece emmelerini bırakın. Etrafta vardır muhakkak şunu sürdüm çok kolay oldu, bir gün ağladı sonra hiç aramadi diyen. Onlar sadece buz daginin görünen kısmı.
Çok teşekkür ederim bote'yi araştıracağım. Sünnet konusunda bende ucu ucuna yetistigimizi düşünüyorum haklısınız beden algısı baya oturdu bizimkinin... 2-6 önerilmiyor ama çocuktan çocuğa değişiyor dediğiniz gibi. Ama malesef 6 yaş sonrasını da pek olumlu göremiyorum sanki şimdi az da olsa olumlu atlatma ihtimalimiz var diye düşünüyorum hani 6 yasindan sonra kastrasyon korkusunu yenecek ama bilinci gayet açık olduğundan yine de travma kalirsa diye korkuyorum şimdi bi ihtimal hic hatırlamama ihtimaline sığınmak istiyorum 😁 emzirme konusunda da verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler yok ben de öyle soğutarak bıraktırmak istemem :) 2 yaşından önce kesmek istememin sebebi de 2 yas öncesi ise başlamam gerekebilir belki o yüzden çocuk pat diye hem meme gitti hem anne işe gitti diye düşünmesin diyeydi bilmiyorum ne kadar doğru :/ persentil olarak da %10-25 arasında daha çok emmeye ağırlık veriyor malesef... ilerleyiş olarak sünnet sonrası toparlayınca bote sonra da yavaştan emmeyi kesmek daha sonra da işe başlamak nasıl bi sıralama sizce...Çok teşekkürler yardımlarınız için :)

Chocolita Chocolita ... bakar mısınız yine aynı mevzu. İlk sayfayı okuyun yeter. Ay sakin olayım diyorum..
Evet canım evet okudum.. İcimi o kadar rahatlatıyorsun ki 🥰 herkes doğru bildiğini yapiyor işte ama bilinmeyen şey doğru bir tanedir. Kişilere göre şekillenen şey eğilimli olduğumuz alışılagelmiş durumlar..

Çok teşekkür ederim bote'yi araştıracağım. Sünnet konusunda bende ucu ucuna yetistigimizi düşünüyorum haklısınız beden algısı baya oturdu bizimkinin... 2-6 önerilmiyor ama çocuktan çocuğa değişiyor dediğiniz gibi. Ama malesef 6 yaş sonrasını da pek olumlu göremiyorum sanki şimdi az da olsa olumlu atlatma ihtimalimiz var diye düşünüyorum hani 6 yasindan sonra kastrasyon korkusunu yenecek ama bilinci gayet açık olduğundan yine de travma kalirsa diye korkuyorum şimdi bi ihtimal hic hatırlamama ihtimaline sığınmak istiyorum 😁 emzirme konusunda da verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler yok ben de öyle soğutarak bıraktırmak istemem :) 2 yaşından önce kesmek istememin sebebi de 2 yas öncesi ise başlamam gerekebilir belki o yüzden çocuk pat diye hem meme gitti hem anne işe gitti diye düşünmesin diyeydi bilmiyorum ne kadar doğru :/ persentil olarak da %10-25 arasında daha çok emmeye ağırlık veriyor malesef... ilerleyiş olarak sünnet sonrası toparlayınca bote sonra da yavaştan emmeyi kesmek daha sonra da işe başlamak nasıl bi sıralama sizce...Çok teşekkürler yardımlarınız için :)
Rica ederim, ne demek 🥰
Sıralamaniz iyi duruyor , ancak tabi ki her çocuk , her aile, her ilişki farklı olacağı için sürece göre hareket edersiniz.
Tek bir doğru yok bu konularda, bebeğinizi en iyi siz bilirsiniz. Tuvalete hazır olduğunun sinyallerini sünnetten once fazlaca verir. Tuvalet alışkanlıgini öne alırsınız ya da sünnet sonrası tuvalet konusunda zorlanırsınız, memeyi öne alırsınız.

Rica ederim, ne demek 🥰
Sıralamaniz iyi duruyor , ancak tabi ki her çocuk , her aile, her ilişki farklı olacağı için sürece göre hareket edersiniz.
Tek bir doğru yok bu konularda, bebeğinizi en iyi siz bilirsiniz. Tuvalete hazır olduğunun sinyallerini sünnetten once fazlaca verir. Tuvalet alışkanlıgini öne alırsınız ya da sünnet sonrası tuvalet konusunda zorlanırsınız, memeyi öne alırsınız.
Çok teşekkürler üçünü de güzellikle atlatiriz umarım :)

Sabah bezinin kuru olması çok önemli anladığım kadarıyla. Hanımlar, şimdi lazimlik aldım dedim ya, yarın kakasını yapmadan önce haber verdiğinde, hemen alıp, lazimligina koysam, en azından kakasını yapsa bu bir sorun olur mu? Çiş değil de sadece kakaya alissa şimdilik?

cevabı bende merak ediyuorum:)

Sizi anliyorsa hikaye falan okuyorsani,.beze elvada kitabi var. Ben onu okumustum. Surekli anlatmistim hepimizin kucukken bezli olgunu bu yasta biraktigini falan.

Klozet ten korktugu ve banyoda da tedirgin oldugu icin ben lazimligi.odasina koydum. Çizgi film izlerken vs hep teklif ediyorduk. Kaka cisten daha zor cunku korkabiliyorlar.

İkisini ayni anda deneyip bezi tamamen atmaniz lazim. Gece caktirmadan takabilirsiniz bir sure.

Biz bu şekilde yaptik. İlk hafta gercekten asiri zor gelmisti..en zorlandigim.esiklerden biridir. Ama max. 2 haftada hallolmustu. Sabir gerekiyor.

bizimde kaka serüvenimiz şöyle başladı belki 20 aylık bile değildi. normalde bezine yaparken bile kucağımda tuvalet pozisyonunda yapar oğlum kakasını. bebekliğinden beri böyle. çünkü hep kabızlık yaşadığımız için bu şekilde alıştı. bigün üzerini değiştiriken çırılçıplak anne kaka otur dedi . kucağıma oturup öyel yapmak istedi ama oan bezi yok. üzerime kaka yapmasını istemediğimden tuvalate oturmak istermisin diye teklif ettim. kakasını yapğtıkça su sesinden çok mutlu oldu kahkahalarla kakasını yaptık. bu süre. 2 yaşına kadar devam etti. ama bezini çıkarmadım. çünkü tuvalet eğitimine başlamamıştım. çişinin daha farkında bile değildi. açıkçası erkende olduğunu düşündüğümden böyle bi tutum takındım. hiç ama hiç bezine yapmadı. kakasının geldiğini anladığımızda hoop tuvalet teklifi yapıp koşturuyoduk. 2 yaşında tuvalete gitmek istemedi. bende herşey yolunda gittiği için çişe de geçmeyi düşünüyodum. bezi tamamen atcaktım. inatlaşmalar başladı. tv , şeker teklif edip götürmeye çalıştık. bak kakanı tuvalate yaparsan tv izleyebilirsin. hadi bak kakalarımız gulu gulu yapıp yüzsünler vs türlü dil döktük.. zorlada olsa gidiyordu.. son 2 haftadr tuvaltein t sini bile konuşturmuyor bize. asla yapmak istemiyor daha 18-19 aylıktan beri bezine yapmayan çocuk şimdi ennnn başa döndü. napcaz ne yapmalıyız nası unuttturmalıyız bu inadı bilemiyorum.. ki ben tuvalet eğitiminde çocukların asla zorlanmaması gerektiği kanaatinde olduğum için oldukça serbest bıraktım.hala daöyle . ama başa dönünce korkmaya başladım. peki ben sizce başlamalımıyım beklemelimiyim. biçok hikaye kitaplarımız var. ord hikaye okurken aa bak bezini bırakmış artık dediğimde bile inatlaşıyor yyooooook bırakmamıştır belki şurdadir diye sayfalarda bez arıyoruz. 2.çocuk düşünüyorum artık. şu tuvalet işini halletmeden o işe girişmek de istemiyprum

Back