- 15 Temmuz 2013
- 4.395
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.618
- 358
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Sıvı gecirmez alezler işinizi görür, dert etmeyin. Bizimki de birkaç kez göl oldu. Durumu farkedince oturup bi de ona ağlıyor, canım yatağım diye:)Sadece bu gece uyumadan önce 1 bardak süt, koca biberon kardeşinin mamasından içti, gece ağladığında da su içecek benimki.
Yemek yemediğinden mideyi sıvıyla dolduruyor, her gece yatmadan neredeyse yarım litre tüketmiş oluyor.
Çok tedirgin oldum şimdi siz öyle deyince
Mecbur uyandıracağız yani yoksa yatak göl olur bizim...
Aldım aldım depo ettim 3 tane:)Sıvı gecirmez alezler işinizi görür, dert etmeyin. Bizimki de birkaç kez göl oldu. Durumu farkedince oturup bi de ona ağlıyor, canım yatağım diye:)
Oğlum 39 aylık, öğretmeninin, eşimin ve çevremin tüm ısrarlarına, baskılarına rağmen hala başlamadım.
Çünkü çocuk sabah dolu bir bezle uyanıyor daha.
Tutma refleksi gelişmedi ki vereyim.
Yani bunlar eskisi gibi annenin karar verdiği durumlar değil, çocuk hazırsa başlar.
En önemli kriterler de saydığım beceriler.
Yoksa çocuğu korkutabilirsiniz, başarısız bir dönemden sonra özgüveni zedeleyebilir.
Hazır olan çocuk zaten 3 günde alışıyor.
Bezine damla damla yapması var, sabah takılan bezin öğleden sonra hala kuru olması var.Tutma refleksinin gelisip gelismedigini gormek icin ona firsat vermemisiniz ki.altinda bez oldugu surece 6-7 yasina kadar bile bezle devam edebilir. Önce bezi çıkaracaksiniz ki tutmayi ogrensin. Sadece gece bezi dolulugu bir referans degil ki. Aksam cok su icerse yatmadan kisa sure once besleniyorsa gece de devam eder cis yapmaya. Tuvalet eğitimi verdigimizde baya bir sure gece tuvalete kaldirdik bir kez oğlumu. Hala bile eger sabaha karsi bir kez tuvalete goturursek daha iyi uyuyor.
Ben de 3 yasinda verdim ama kendi zamansizligimdan. Gece gunduz ayni anda ogrendi max. 2 hafta icinde. Geceyi de sorunsuz atlattik alt kacirma vs pek yaşamadık.
Tutma refleksini sağlayan sinirler 2 yaşında gelişmiş olmuyor diye bılıyorum ben bu yuzden elbette tutamayacak
Hocamız öyle söyledi hazır olmayan çocuğu da yaşından önce zorlamak travma yaratır ayrıca 2 yaşa erken diyorlar kulaktan dolma bir şey demiyorum yani...1 yasinda alisan bebekler var ama. Kardesim tam 1 yasinda kendiliginden birakmis. O konuda farkli farkli gorusler var.
Kendi deneyimime gore konusuyorum bence bu konuda yaniliyorsunuz.Şöyle, çocuğunuz şuan çok küçük aslında.
Biraz daha büyüdüğünde göreceksiniz ki gün içinde 3 saat önce takmış olduğunuz bez hala kup kuru.
Yani tutma refleksi gelişiyor, artık her geldiğinde değil aralıklı olarak çok yapıyor anlamıma gelir.
Benim oğlumda gündüz sorun yok ama gece çok uyanıp su içtiği ve ben çocuğu saatte 1 uyanıp haydi tuvalete gidelim demek istemediğim için sabah kuru bez peşindeyim.
Çocukların uykusu aldığı besin kadar kıymetliyken, niye gece uykusunu defalarca böleyim ki?
Kendi hazır olunca zaten maksimum 1 kere kalkacağı hale gelecek.
Tutma refleksi burada en önemli şey işte, gündğz olanı geceye de uyguladığında mesele tamamdır.
Başkalarına kulaklarınızı kapayın, çocuğunuz için en iyi olanı seçin.
Sabah bezinin kuru olması çok önemli anladığım kadarıyla. Hanımlar, şimdi lazimlik aldım dedim ya, yarın kakasını yapmadan önce haber verdiğinde, hemen alıp, lazimligina koysam, en azından kakasını yapsa bu bir sorun olur mu? Çiş değil de sadece kakaya alissa şimdilik?
Gece icin o uyuduktan sonra bez takip o uynmadan cikarabilirsiniz.Hah, benim demek istediğim tam da bu.
Hazır olan çocukta öyle sürünme olmuyor, zaten kendi talep ettiği için hemen adapte oluyor sürece.
Peki gece ne yapıyorsunuz, bazı uzmanlar ve kreşteki hocalarımız 2 saatte bir kaldırım diyor, görüştüğüm pedagog ve çevremdeki bilgisine güvendiğim anneler ise sakın ha, çocuk çişi gelince zaten uyanır hale gelince bez bırakılır, yazık günah o çocuğa uykusu mu bölünür diyor.
Eve işemeden öğrenen çocuk var mıdır bilemedim suan
Evet aynenKülot bez de olmaz bence. Halıları kaldır,yataklara alez,koltuklara alt değiştirme bezi ve örtü serip altını direk ac normal külot giysin. O yaptıkça farkında olacak rahatsız olup soyleyecek,ilk gün belki hep kaçırır ama sonra gitgide azalıyor ve öğreniyorlar.
durrr bi sakin daha 26 aylik acelen ne?Hanimlar banlanmadan önce lütfen şu işi kısa ve net anlatın bana. Oğlum 26 aylık. Bugün su sandalye lazimliktan aldım. Oğlum kaka yaparken kaka diyor evet oyle olunca hemen tuvalete goturebilirim ama çişinin farkında bile değil. Nasıl başlamalıyım ben bu ise?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?