- 8 Mart 2015
- 25.110
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.197
- 598
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Şöyle, çocuğunuz şuan çok küçük aslında.Evet, sabah uyandığında az da olsa çiş yapmis oluyor bezine. Peki tutmayi nasıl öğrenecek. Bezi varken ve emici bir bezken neden tutmak istesin ki. Aklımda sorular : (
Kesinlikle size katılıyorum bende 34 aylıkken başladım 1 ay oldu iyi ki daha önce zorlamamışım diyorum çünkü hala ben söylüyorum tuvalete gidelim diye. Unutuyor bazen hala. Kimsenin lafına bakmamak lazım. Yavrularımızı bizden başka kimse tanıyamazOğlum 39 aylık, öğretmeninin, eşimin ve çevremin tüm ısrarlarına, baskılarına rağmen hala başlamadım.
Çünkü çocuk sabah dolu bir bezle uyanıyor daha.
Tutma refleksi gelişmedi ki vereyim.
Yani bunlar eskisi gibi annenin karar verdiği durumlar değil, çocuk hazırsa başlar.
En önemli kriterler de saydığım beceriler.
Yoksa çocuğu korkutabilirsiniz, başarısız bir dönemden sonra özgüveni zedeleyebilir.
Hazır olan çocuk zaten 3 günde alışıyor.
Şöyle, çocuğunuz şuan çok küçük aslında.
Biraz daha büyüdüğünde göreceksiniz ki gün içinde 3 saat önce takmış olduğunuz bez hala kup kuru.
Yani tutma refleksi gelişiyor, artık her geldiğinde değil aralıklı olarak çok yapıyor anlamıma gelir.
Benim oğlumda gündüz sorun yok ama gece çok uyanıp su içtiği ve ben çocuğu saatte 1 uyanıp haydi tuvalete gidelim demek istemediğim için sabah kuru bez peşindeyim.
Çocukların uykusu aldığı besin kadar kıymetliyken, niye gece uykusunu defalarca böleyim ki?
Kendi hazır olunca zaten maksimum 1 kere kalkacağı hale gelecek.
Başkalarına kulaklarınızı kapayın, çocuğunuz için en iyi olanı seçin.
Ben yazın vereyim dedim, yahu sabah çişi çıkıyor bezinden.Kesinlikle size katılıyorum bende 34 aylıkken başladım 1 ay oldu iyi ki daha önce zorlamamışım diyorum çünkü hala ben söylüyorum tuvalete gidelim diye. Unutuyor bazen hala. Kimsenin lafına bakmamak lazım. Yavrularımızı bizden başka kimse tanıyamaz
Gece bezi nasıl kuru kalacak ki. Kendi kendine gelen bir süreç mi bu. İnanın bilmediğim.icin soruyorum.
İlk zamanlar gerçekten çok zor bi dünya şey okuyoruz kafamız karışıyor. Kuru kalması derken tamamen degil eskisine göre az. Benim òğlum 2 yaşında çok doluydu mesela kalktığında denemedim bile bide kışa gelmişti 2 yaş dönemi. Sonra yazın ameliyatım falan oldu iyiki de denememişim ama boşuna zorlarmışım yavrumu. Anlatıcaksınız sürekli. Biz şarkılı lağzımlıktan aldık şarkı söyleyince çok hoşuna gidiyodu. Bizi anlattık sürekli. Kakayı kendi parćası olarak gördükleri için korkuyolar yapmak istemiyorlar onunda annesi babası var hadi ozlemişlerdir gonderelim daha ne hikayelerGece bezi nasıl kuru kalacak ki. Kendi kendine gelen bir süreç mi bu. İnanın bilmediğim.icin soruyorum.
Kaka yaparken gizlenme oluyor mu?Sabah bezinin kuru olması çok önemli anladığım kadarıyla. Hanımlar, şimdi lazimlik aldım dedim ya, yarın kakasını yapmadan önce haber verdiğinde, hemen alıp, lazimligina koysam, en azından kakasını yapsa bu bir sorun olur mu? Çiş değil de sadece kakaya alissa şimdilik?
Benimde en büyük korkum kakaydı çok şükür çiştem çok daha rahat hallettik onu. Çiko gibi kaka geldi diye koşuyor tuvaleteBen yazın vereyim dedim, yahu sabah çişi çıkıyor bezinden.
Neyse dedik klozete oturma alıştırması yapalım, cıyak cıyak ağlıyor.
1 ay o korkuyu yendik, ikinci ay aparat aldım oynadı falan, şuan 3. Aydayız canı sıkılınca ‘anne çişim geldi senin gbi yapıcam’ diyor ama asla kakasını yapmıyor tuvalete.
Gün içinde her çişini söyleyip, gece de kuru kalkınca bıraktıracağım.
Benim oğlum zaten huysuz, iyice zıtlaşmadan aşama aşama yapalım bu işi diyorum, kimseye anlatamıyorum.
Ama arkadaşlarım diyor ki hazır olan çocuk ‘bana bez takma’ diyor ve zaten 1 haftada öğrenmiş oluyor, gece kaldırmak ise çocuğa en büyük işkence o sebeple uzak dur diyorlar.
tabi pedagog da aynı görüşte ama hem bilg hem de tecrübeli güvendiğim annelerden aynı şeyleri duyunca, artık ben de böyle düşünüyorum.
Kaka yaparken gizlenme oluyor mu?
Yani bir utanma durumu varsa deneyin, yoksa hiç başlamayın derim.
Bunlar hepsi bir aşama, önce utanacak, sonra tutma refleksi gelişecek, sonra rahatsız olup değiştirmenizi isteyecek, sonra kuru bez kalkacak falan.
Ben işte kuru ben aşamasına kadar geldim, ha gayret kuyruğundayım meselenin
Ama bildiğim kadarıyla da kaka en sıkıntılı süreç, çocuklar tuvalet eğitiminde en çok kakada zorlanıyorlar, çişlerini öğrenseler bile kakalarını bez dışında yapmak istemiyorlar.
Siz tersten giderseniz de değişik bir strateji olabilir, daha kolay çişe geçiş yapabilirsiniz belki.
Farkinda olmalı öncelikle. Belki su an hazir değil, once bunu netlestirmelisiniz. Ben kendimden örnek vermek istiyorum. Oğlum 37 aylıktı. Ben önce surekli anlattim çünkü tuvalette ne yaptığımızı merak etmeye başlamıştı. Ben de anlattım yaklaşık 1 ay sonra da ben de gidicem demeye başladı. Bezi bir çıkardık hem gece hem gündüz. Sadece pijama giydirdik yapinca rahatsiz oldu, çişin gelince söyle tuvalete gidelim pijaman ıslanmasın dedim. Büyük abdestinde bir iki kez zorlandı sonra yapınca onda da sorun kalmadı. Halıları da toplamadim ordan burdan çiş kaka da temizlemedim, lazimlik hic kullanmadim, alaturka tuvalet candır bizim icin. 3 günde halloldu.Hanimlar banlanmadan önce lütfen şu işi kısa ve net anlatın bana. Oğlum 26 aylık. Bugün su sandalye lazimliktan aldım. Oğlum kaka yaparken kaka diyor evet oyle olunca hemen tuvalete goturebilirim ama çişinin farkında bile değil. Nasıl başlamalıyım ben bu ise?
Hah, benim demek istediğim tam da bu.Farkinda olmalı öncelikle. Belki su an hazir değil, once bunu netlestirmelisiniz. Ben kendimden örnek vermek istiyorum. Oğlum 37 aylıktı. Ben önce surekli anlattim çünkü tuvalette ne yaptığımızı merak etmeye başlamıştı. Ben de anlattım yaklaşık 1 ay sonra da ben de gidicem demeye başladı. Bezi bir çıkardık hem gece hem gündüz. Sadece pijama giydirdik yapinca rahatsiz oldu, çişin gelince söyle tuvalete gidelim pijaman ıslanmasın dedim. Büyük abdestinde bir iki kez zorlandı sonra yapınca onda da sorun kalmadı. Halıları da toplamadim ordan burdan çiş kaka da temizlemedim, lazimlik hic kullanmadim, alaturka tuvalet candır bizim icin. 3 günde halloldu.
Yani kendimi düşünüyorum, ben gece kaldırırsam biterim zaten geceleri hala 5 6 kere ağlar oğlum, deliksiz uyumuyor.Benimde en büyük korkum kakaydı çok şükür çiştem çok daha rahat hallettik onu. Çiko gibi kaka geldi diye koşuyor tuvalete
Siz söyleyince düşündüm bende gece kaldırıyorum kesin bikere uyuyarak yapıyo çişini ama bu akşam deniyim kaldırmıyım bölmiyim uykusunu. Bide şuna dikkat ettim birileri varken daha çok altına yapıyor. Evde iyiyiz hiç kaçırmadığı günlef oluyo ananesine gidince sanki özellikle yapıyor 2 gün annemdeydik beni bitirdi bu günlerde geçicek diyorum
Çok sıvı tüketiyor bizim yaramaz. 2.5 yıl oldu bezi bırakalı, her gece 1 kez kaldırıp götürüyoruz.kendisi uyanıp mızmızlanıyor ama uykusunu açamıyor, uyur vaziyette yaptiriyoruz. Sabaha karşı uyanır uvalete giderse bizi yaptim diye uyandiriyor.Hah, benim demek istediğim tam da bu.
Hazır olan çocukta öyle sürünme olmuyor, zaten kendi talep ettiği için hemen adapte oluyor sürece.
Peki gece ne yapıyorsunuz, bazı uzmanlar ve kreşteki hocalarımız 2 saatte bir kaldırım diyor, görüştüğüm pedagog ve çevremdeki bilgisine güvendiğim anneler ise sakın ha, çocuk çişi gelince zaten uyanır hale gelince bez bırakılır, yazık günah o çocuğa uykusu mu bölünür diyor.
Sadece bu gece uyumadan önce 1 bardak süt, koca biberon kardeşinin mamasından içti, gece ağladığında da su içecek benimki.Çok sıvı tüketiyor bizim yaramaz. 2.5 yıl oldu bezi bırakalı, her gece 1 kez kaldırıp götürüyoruz.kendisi uyanıp mızmızlanıyor ama uykusunu açamıyor, uyur vaziyette yaptiriyoruz. Sabaha karşı uyanır uvalete giderse bizi yaptim diye uyandiriyor.
Ben de hazır değil mi acaba diye çok düşündüm. Birde kreşe verme durumumuz vardı artık halletmemiz lazım diye vazgeçmedim kafasıda daha çok karışmasın diye. Bu akşam söz anne seni üzmicem kendim gidip yapıcam çişimi dedi annanesinde öyle deyincede içim eriyor. Allah size de kolaylıklar versin küçükte varsa daha da sabır gerekicek.Yani kendimi düşünüyorum, ben gece kaldırırsam biterim zaten geceleri hala 5 6 kere ağlar oğlum, deliksiz uyumuyor.
Ağlarken tuvalete de götüremem, ekstra uyandıramam da, nasıl olacak hiç bilmiyorum.
Bir de bende küçüğü var, abisi ona özenip bana da bez tak der diye korkuyorum, ikisine aynı anda yazın versem oğlum 4 yaş olacak ona da kıyamıyorum offf.
Yalnız anlatınızdan çocuğunuz tam hazır değilmiş gibi geldi bana, bu süreçten sonra başa sarmak da olmaz.
Dışarıda oyun ve mutluluktan unutuyorlar herhalde bir de çocuklar düzenleri değişince tepki olarak ilk tuvalet meselesini kullanırmış, inadına yaparlarmış.
Bayağı size külfet olmuş, yazık valla.
Tez zamanda başarın inşallah:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?