• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki yabancı gibiyiz evde,beni sevdiğini bile sanmıyorum..

konuyu sonuna kadar okumadım gerçi ama benim sana tavsiyem onu her geldiğinde güler yüzle karşıla..ve bu güler yüzüne devam et..bence eşinin senden istediği tek şey bu..kızdığı zaman sen alttan al ve gülerek işi tatlıya bağla..güler yüz sadakadır ve sadaka dağıtmak huzurun tek kaynağıdır..
bence o da seni seviyor..sonuçta içkisi kumarı yok, seni aldatmamış..insan sinirden her şeyi söyleyebilir bu yüzden kin tutma..masraf konusunda titizse buna yapacak bir şey yok..bu konuda ona uyum sağlamalısın..mesela ev hanımısın, neden çocuğunu kreşe verdin bunu anlamadım:)
püften sebeplerle huzurunu kaçırma..çocuklarını düşün, hepiniz için hatta sevdiğin eşin için bile yuvanı koru..bu da bir tatlı sözüne bir güler yüzüne bağlı..alan el veren elden üstündür..bu durumda bile önce sen sevgini verirsen devamı gelecektir..
cinsel sorununuz içinse bitkisel ilaçlardan dene bence..eşinin midesimi yanıyo mesela al bu sana iyi gelir de cinsel sorunu için olan çayı ona içir:)
sabretmek için otur tesbih çek namaz kıl..haline şükret..sabret çünkü Allah sabredenlerle beraberdir..

dediğim gibi önce güler yüz..bir dönem evlenme programları izlemiştim..oradan bir sonuç çıkardım..çoğu erkeğin kadında aradığı ilk özellik kapıda güler yüzle karşılanmak ve sabah güler yüzle uğurlanmak..ve tabii yemek..onun sevdiği yemekleri istediklerini pişirmeye çalış..zaten kendin bakımlıymışsın, evin genel temziliği de önemli, çamaşırları falan da tabii..
bence sorun şu ikinizde birbirinizi seviyorsunuz ama kapris yapıyorsunuz..yuvayı dişi kuş yapar bu yüzden kaprisi ilk bırakan sen olmalısın canım:) merak etme tüm erkekler aynı..hepsi odun..onları işleyecek olan biziz..milli gazetede okumuştum, erkeğinize bebeğiniz gibi davranın diye..belki de çözümünüz burda ne biliyorsun:)
hadi bir adım at ve bu akşam onu güler yüzle karşıla tamam mı..hatta akşam telefon edip "seni özledik erken gel canım" diye arayabilirsin bile:) kaybedeceğin hiç bir şey olmaz..

Son düzenleme:
konuyu sonuna kadar okumadım gerçi ama benim sana tavsiyem onu her geldiğinde güler yüzle karşıla..ve bu güler yüzüne devam et..bence eşinin senden istediği tek şey bu..kızdığı zaman sen alttan al ve gülerek işi tatlıya bağla..güler yüz sadakadır ve sadaka dağıtmak huzurun tek kaynağıdır..
bence o da seni seviyor..sonuçta içkisi kumarı yok, seni aldatmamış..insan sinirden her şeyi söyleyebilir bu yüzden kin tutma..masraf konusunda titizse buna yapacak bir şey yok..bu konuda ona uyum sağlamalısın..mesela ev hanımısın, neden çocuğunu kreşe verdin bunu anlamadım:)
püften sebeplerle huzurunu kaçırma..çocuklarını düşün, hepiniz için hatta sevdiğin eşin için bile yuvanı koru..bu da bir tatlı sözüne bir güler yüzüne bağlı..alan el veren elden üstündür..bu durumda bile önce sen sevgini verirsen devamı gelecektir..
cinsel sorununuz içinse bitkisel ilaçlardan dene bence..eşinin midesimi yanıyo mesela al bu sana iyi gelir de cinsel sorunu için olan çayı ona içir:)
sabretmek için otur tesbih çek namaz kıl..haline şükret..sabret çünkü Allah sabredenlerle beraberdir..

dediğim gibi önce güler yüz..bir dönem evlenme programları izlemiştim..oradan bir sonuç çıkardım..çoğu erkeğin kadında aradığı ilk özellik kapıda güler yüzle karşılanmak ve sabah güler yüzle uğurlanmak..ve tabii yemek..onun sevdiği yemekleri istediklerini pişirmeye çalış..zaten kendin bakımlıymışsın, evin genel temziliği de önemli, çamaşırları falan da tabii..
bence sorun şu ikinizde birbirinizi seviyorsunuz ama kapris yapıyorsunuz..yuvayı dişi kuş yapar bu yüzden kaprisi ilk bırakan sen olmalısın canım:) merak etme tüm erkekler aynı..hepsi odun..onları işleyecek olan biziz..milli gazetede okumuştum, erkeğinize bebeğiniz gibi davranın diye..belki de çözümünüz burda ne biliyorsun:)
hadi bir adım at ve bu akşam onu güler yüzle karşıla tamam mı..hatta akşam telefon edip "seni özledik erken gel canım" diye arayabilirsin bile:) kaybedeceğin hiç bir şey olmaz..

Gerçekten yardım amaçlı bu yazıyı yazdığınızı biliyorum ama allah rızası için konuyu iyice okuyup anlayıp yorum yapın...
adam bana hakaret edicek küfür edicek bende hiçbirşey olmamış gibi güleryüz gösterip alttan alacağım ???
gerçekten bunun adı sabır mı yoksa başka birşey mi ben çözemedim...

oğlumun okuluna gelince benim oğlum 6 yaşında..
bunun benim ev hanımı olup evde oturmamla bir alakası yok çocuk eğitimine 5 yaşında başlanılması gerekir ...

içkisi kumarı aldatması yok diye diğer herşeyi kabul etmemi ve beni aşağılayan hakaret eden kocama güleryüz göstermemi bekliyorsunuz...

5gündür kendi hakkımı savunduğum için benimle konuşmayan eşimi arayıp seni çok özledik erken gel dememi istiyorsunuz?
eğer ben bunu ona söylersem okkalı bir küfür yer hakarete uğrar üstüne birde aptal durumuna düşerim gerçekten bu duruma düşmemi istemezsiniz ...
yinede teşekkürler beni düşünerek yazdığın için...

tabii içkisi kumarı olmayan, aldatmayan koca, mümkemmel kocadır, mumla arasan bulunmaz öyle adam!!:27::27:

Tamam arkadaşın bana yardımcı olmak için yazdığını biliyorum çokta teşekkür ederim ama ben bir kadın olarak bu zihniyeti anlamıyorum ve asla hiçbir zaman anlamayacağım..
şuanda o kadar sinirliyim ki,
sebebiyse eşimin bana her kavgamızda bu örneği veriyor olması bir anda sanki karşımda onu gördüm ...
'içkim mi var kumarım mı daha ne istiyorsun'
şu cümleyi her tartışmamızda tekrarlar artık bıktım inanın artık konuşmak bile istemiyorum... yoruldum.........

Tamam arkadaşın bana yardımcı olmak için yazdığını biliyorum çokta teşekkür ederim ama ben bir kadın olarak bu zihniyeti anlamıyorum ve asla hiçbir zaman anlamayacağım..
şuanda o kadar sinirliyim ki,
sebebiyse eşimin bana her kavgamızda bu örneği veriyor olması bir anda sanki karşımda onu gördüm ...
'içkim mi var kumarım mı daha ne istiyorsun'
şu cümleyi her tartışmamızda tekrarlar artık bıktım inanın artık konuşmak bile istemiyorum... yoruldum.........

sana böyle diyen adama sende içkim yok uyuşturucum yok, çocukları dövmüyorum, sövmüyorum sana küfür etmiyorum, başka erkeklere bakmıyorum daha ne istiyosun gibi saçmalıcaksın ya neyse.....

sana böyle diyen adama sende içkim yok uyuşturucum yok, çocukları dövmüyorum, sövmüyorum sana küfür etmiyorum, başka erkeklere bakmıyorum daha ne istiyosun gibi saçmalıcaksın ya neyse.....

İnan artık ne yapacağımı bilmiyorum ...
şuan ki duruma göre ben suçluyum evet şaka gibi ama o mesajı çektiğim için suçluyum
tam 5gündür yüzünü görmedim gece geç gelip sabah erken çıkıyor çocuklarda 5gündür görmüyor ama hiç sormuyorlarda buradan anlaşılır bir babanın ne kadar baba olduğu ...
sadece küçük kızım bir kere sordu birkere ağladı artık hiiç sormuyor bile..
ilgili bir baba olsaydı çocuklar onu yüz kere aramıştı şimdi ...
hatta oğlum hiç olmadığı kadar huzurlu acı ama bu böyle .
bende bıraktım gidişine ne olacaksa olsun.

Bugün tatil günü ama sabah erkenden çıkıp gitti...
neden böyle yapıyor anlamıyorum ne yapmaya çalıştığınıda bilmiyorum sadece buraya size yazabiliyorum rahatlamak için çünkü kimseyle bu konuyu paylaşmış değilim en yakın arkadaşım bile bilmiyor...
sadece buraya yazıyorum..
ne kadar böyle gidecek bilmiyorum ama duruşumu asla değiştirmek istemiyorum isterse 1ay sürsün böyle...
benden bekliyor her defasında olduğu gibi
suçlu o ama onun hesabına göre suçlu benim
kavga ettiğimizde hep gidip ben barışmak isterim benden şu hareketi beklemiyordu ama bunu hiçbir zaman belli etmeyecek biliyorum...
olurda konuşmak isterse ki onu biraz tanıyorsam asla bunu yapmayacak
nasıl konuşacağımı bilmiyorum
konuşsam bile hiçbir işe yaramayacak biliyorum kafam o kadar karışıkki...
ben bu defa asla ilk giden olmayacağım ama biliyorum ki o da bunu yapmayacak..
bilmiyorum.....
konuşmak istiyorum desem ben istemiyorum diyecek hatta ileri gidip yine bana aşağılık biriymişim muamelesi yapacak yüzüme bakmayacak sus sesini duymak istemiyorum falan diyecek çünkü onu tanıyorum aynen böyle yapacak ve otomatik olarak beni suçlu yerine koyacak ve ben yine çıldıracağım

Bugün tatil günü ama sabah erkenden çıkıp gitti...
neden böyle yapıyor anlamıyorum ne yapmaya çalıştığınıda bilmiyorum sadece buraya size yazabiliyorum rahatlamak için çünkü kimseyle bu konuyu paylaşmış değilim en yakın arkadaşım bile bilmiyor...
sadece buraya yazıyorum..
ne kadar böyle gidecek bilmiyorum ama duruşumu asla değiştirmek istemiyorum isterse 1ay sürsün böyle...
benden bekliyor her defasında olduğu gibi
suçlu o ama onun hesabına göre suçlu benim
kavga ettiğimizde hep gidip ben barışmak isterim benden şu hareketi beklemiyordu ama bunu hiçbir zaman belli etmeyecek biliyorum...
olurda konuşmak isterse ki onu biraz tanıyorsam asla bunu yapmayacak
nasıl konuşacağımı bilmiyorum
konuşsam bile hiçbir işe yaramayacak biliyorum kafam o kadar karışıkki...
ben bu defa asla ilk giden olmayacağım ama biliyorum ki o da bunu yapmayacak..
bilmiyorum.....
konuşmak istiyorum desem ben istemiyorum diyecek hatta ileri gidip yine bana aşağılık biriymişim muamelesi yapacak yüzüme bakmayacak sus sesini duymak istemiyorum falan diyecek çünkü onu tanıyorum aynen böyle yapacak ve otomatik olarak beni suçlu yerine koyacak ve ben yine çıldıracağım

seni çok iyi anlıyorum ALLAH bitmeyen yerinden sabır versin..:58::58:

Dün oğlum eşimi aramış benim cebimden o da tabi benim diye meşgule almış bidaha aramış tam o sırada gördüm aldım elinden meşgule düşürdü yine bende mesaj çektim sinirlenip
seninle konuşmak için seni arayacağımı zannetme diye benden özür dileyeceksin dedim bana mesaj çekti
ben herşeyi göze aldım o çektiğin mesajın hesabını vereceksin yazmış(konu açarken yazdığım ilk mesaj)
bende ona herşeyi konuşmaya hazır olduğumu yazdım
bana
kesinlikle seninle konuşmam özür dilemem beni kaybettin demiş
bende seni hiçbir zaman kazanamadımki..
peki konuşmayalım yoruldum artık dedim.

sonuç;
sanırım sona yaklaştım...
ne yapıcam bilmiyorum annemin evine gidemem sığıntı gibi yaşayamam düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum dışarıda çalışmamın imkanı yok
bu evi bana bırakırmı bilmiyorum bırakırsa faturaları nasıl öderim nasıl geçinirim 2çocukla...
ben çok çaresizim ...
insanların dedikodularından hiç bahsetmiyorum bile bu iş ortaya çıktığında çok kötü şeyler olacak en kötüsüde benim ailemde hatta sülalemde bir tane bile boşanma yok... herkes mutlu olduğundan değil... kimsenini cesareti yok...
bir keresinde böyle bir durum olmuştu birilerinin arasında herkes müdahale etti barıştırmaya çalıştı bunları istemiyorum
sonra benim ailem onu çok seviyor insanların beni hatalı diye damgalamasından çok korkuyorum üstelik birde yalancı olacağım ilişkimin çok iyi olduğunu zannediyor herkes ...
öyle kötü durumdayım ki...

Canım git abinle konuş.
Eşini işe alıp besleyeceğine seni alsın.
Arkanda abin varken niye maddi sıkıntı yaşayacakmışsın ki?

Canım git abinle konuş.
Eşini işe alıp besleyeceğine seni alsın.
Arkanda abin varken niye maddi sıkıntı yaşayacakmışsın ki?

çok defa anlattım ah canım ya keşke o işler okadar kolay olsaydı
birincisi daha öncede yazdım ben kapalıyım abim kadın çalıştırmıyor
ikincisi abim karısı tarafından nasıl söylenir bilmiyorum ama karısına çok bağlı diyim siz anlayın yani benim öyle abime gitmek gibi bir lüksüm yok direkt karısı karşıma çıkar çünkü söz konusu paraysa beni hiç sevmez çünkü para onun için herşeydir ve sadece onundur ...
keşke herşey bu kadar kolay olabilseydi....
abim diye bir seçeneğim yok...
isterse karun olsun yok...
imkanı yok daha çok açmak istemiyorum sadece imkansız diyeyim siz anlayın
yani kısacası şöyle
annemler abime bağımlı abimde karısına ...
hal böyle olunca bırakın abimi annemde bile kalmam batacak onlara...
üstelik benim annem hasta sese hiç gelemez benim çocuklarım malum biri 3 dğeri6 yaşında
ben ne yapıcam şimdi...
bir insan ne kadar çaresiz kalabilirse o kadar çaresizim...

Sen de kardeşisin. Eşin senden ayrılırsa seni ortada bıracak hali yok.
Mecburen bakacak. Buna mecburlar. Ağaç kovuğundan çıkmadın ya.
Gidip onlarda yaşamazsın tabi ama abinin durumu o kadar iyise sana mutlaka yardımcı olur.
Canını sıkma. Allah yardımcın olsun.

kızlar lütfen bana fikir verin 1ay uzaklaşmaya karar verdım ama onumu göndermelıyım yoksa benmı uzaklaşmalıyım? 2çocuğum var biliyorsunuz .. Ben gıdersem benım ıcın cocuklar ıcın cok zor olacak ama o tek basına annesıne gıdebılır zaten 12den once eve gırmıyor obur yandan gıtmek belkı bana ıyı gelecek lütfen cok kararsızım

çok üzülüorum bunları okudukça :(( evlilikte neden hep kadınlar ezilior? neden hep kurtarmaya çalışan taraf kadın oluor? sevginin bittiğini hisstemesine rağmen neden kendi hislerinin peşinden hep kadınlar koşuyor?kocalarının yaptıklarına rağmen en ufak bi iyi ışık görünce neden hep kendini feda edercesine herşey için çabalıor?

bu kadar fedakar bi erkek gördunuz mu hiç?karısı bu kadar üzecek onu ve o hala karısının peşinden gidecek.Adam bütün gün çoluk çocukla uğraşak ev temizlicek yemek yapıcak derlicek toplucak yedırdcek içircek . üzerine bide hakaret işitcek yaptığı iş begenılmıcek .adam karısı için yinede kendini feda edecek.mantıga bile sığmıor.Eminim bunları okuyan kımsenin gözünde bi erkek canlanmamıştr.

Erkeklerin tek savunması çok çalışıorum yoruluorum.ama kadınlar erkekten daha erkek çunku çalışan bi çok kadın var hem ev düzeni sağlıor hem çalışıor hem çocuk buyutuor.ee erkeklik nerde o zaman?

biraz feminist gbi oldum ama bunları okudukça o kadar uzuluorum ki kadın olarak doğduguma isyan edesim gelıor.Nişanlıyım,bunları okudukça evlilikten korkuorum uzaklaşıorum.allah hepimize hayırlısını versin.Bi insanın içinde nankörlük huzursuzluk warsa ağzınızla kuş tutsanız yaranamssınız.Fazla heba etmeyın kendınzı.Genç yaşta yolunuza bakın olmuosa zorlamayın.Allah yardımcınız olsun,güç versin.

sen çalışmıyosun dimi canım bence çalışmaya başla mutlaka
gözlemlerime göre, ev hanımlarını eşleri bi süre sonra görmüyo, hepsi öyle demiyorum ama genelde bunu gözlemliyorum, eşlerini sadece evin kendinin ve çocukların alt yapı işlerini halleden bi robot gibi görmeye başlıyolar, çalışmaya başlayarak dikkatini çekebilirsin

kesinlikle çalışmayan eşler aşağılanıyor.artı birde hergün o yapılan temizlk çocuk bakma yemek yapma kadının göreviymiş buna zorunluymuş gibi görülüyor çok yanlış.kadına teşekkür edilmesi gerek bu durumda değer bilinilmesi gerek.evlilikte herşey eşittir.öyle bunu ben yapmam sen yap bunlar kadın işi vs. yok gerektiğinde herşey yapılır.örneğin;bir tanıdığım kadında eşide çalışıyor kocası gerektiğinde ütü yapıp evi bile süpürüyor yeni nesilde bu daha çok tabi çünkü erkekler okuldu vs.ydi kendi ayaklarının üzernde durmasını biliyorlar yemek yapmayı vs.öğreniyorlar.şuna inanıyorum ki çalışan kadınların çoğunun kocası ellerinden daha çok tutuyor.kadın bikere bütçeye yardım ediyor oda yoruluyor diye.çalışma imkanınız yoksa dahi kesinlikle faal olun kurslara gidin hobileriniz olsun birşeylerle uğraşın bu sizin hem kendinizi değerli hissetmenizi sağlarken hemde kocanızın gözünde değeriniz değişecektir.

kesinlikle çalışmayan eşler aşağılanıyor.artı birde hergün o yapılan temizlk çocuk bakma yemek yapma kadının göreviymiş buna zorunluymuş gibi görülüyor çok yanlış.kadına teşekkür edilmesi gerek bu durumda değer bilinilmesi gerek.evlilikte herşey eşittir.öyle bunu ben yapmam sen yap bunlar kadın işi vs. yok gerektiğinde herşey yapılır.örneğin;bir tanıdığım kadında eşide çalışıyor kocası gerektiğinde ütü yapıp evi bile süpürüyor yeni nesilde bu daha çok tabi çünkü erkekler okuldu vs.ydi kendi ayaklarının üzernde durmasını biliyorlar yemek yapmayı vs.öğreniyorlar.şuna inanıyorum ki çalışan kadınların çoğunun kocası ellerinden daha çok tutuyor.kadın bikere bütçeye yardım ediyor oda yoruluyor diye.çalışma imkanınız yoksa dahi kesinlikle faal olun kurslara gidin hobileriniz olsun birşeylerle uğraşın bu sizin hem kendinizi değerli hissetmenizi sağlarken hemde kocanızın gözünde değeriniz değişecektir.

yalnız tarihlere bakarsanız bunların hepsi eski konu.sanırım farketmediniz.diğer yazdığınız konularda öyle.

hemcınsım olarak senı bu duruma dusuren bırınden nefret edebılırım acıkca soyluyorum. bır kadın aynı yastıga bas koydugu ınsana laf soylendıgı zaman hatalıda olsa kabul etmesı cok zordur emınım ama nolur bana kırılma. sen onun malı degılsın. sen cok degerlısın cunku sen bır annesın. herkes ılıskıye gırmeden once sorun yasıyabılır. bu senın secımın degıl. bu yuzden yargılanamazsın. annesın sen yaa annee.. cok kutsalsın. o senı ezemez. evet kadınlar saygı gostermelı esıne ama esı onu ezdıkce saygı nasıl gosterılebılır. bende ewlenmek uzereyım.v e gercekten biraz daha anlattıklarını okusaydım aglıycaktım az kaldı. yanlıs anlama sana acımıyorum. acıncak bı halde degılsın cunku sen guclu we 2 tane aslan gıbı elat yetıstıren bırısın. fıkır ıstersen.. bu ewlılık sen ne yaparsan yap daha bı kotu duruma dusmez zaten. bence umursama ewde o yokmus gıbı yap bırazda. soru sordugunda cevap ver vermedgınde hıc konusma. cek kendını yanı. o sana üzerimde yüksün dediğinde ben sana karılık yaptım ben senı dort dortluk yasattım we en onemlısı ben sana 2 tane aslan gıbı ewlat werdım. ben yuk degıl anca baştacı olurum de. nlur kendını ezdırme. senı tanımıyorum kımsın nesın bılmem ama su an sana deger werıyorum we oturdum bunları yazıyorum. ben we kadınlar kulubundekı tum kadınlar. sen degerlısın bunu unutma....:5:

Back
X