İki soy isim?

Bence değil, hele ki sürekli insanlarla içiçe olan bir iş yapıyorsanız, benim soyadım değişti herkes farketti herkese anlatmak durumunda kalıyorum, can sıkıcı.
O farkli bir durum , insanlar meraklarindan soruyor seninkini sirf bosanma hikayeni duymak icin , bosandim deyip gececeksin bunda abartilacak bir durum yok

Bosandiktan sonra da bir çare bulunur umarım.

Benim sinirlerimi bozuyor bu kanun.

bana cok sacma geliyor soyadina bu kadar anlam yuklemek
Bizim 4 kisilik ailemizde 3 farkli soyadi var
Sadece bir kere doktora gittik ben ve 2 cocugum da sirayla muayene olacaktik , isimlerimizi soyleyince komik oldu , bende gulerek ne enteresan aileyiz dedim , doktor da bence sahane bir ailesiniz dedi , biz hicbir sikinti yasamadik soyadi yuzunden , kime ne , ne manasiz birseydir insanlari ilgilendirmesi

Kullananlara saygım sonsuz fakat ben kullanmadım. Kullanmayı da hiç düşünmedim açıkçası. Biraz geleneksel düşünüyorum sanırım bu konuda. Öte yandan isim ve soyisim kalabalığını da sevmiyorum. Tek isim ve tek soyisim taraftarıyım. Yüksek Lisans mezunuyum akademik olarak ilerliyorum başarı benim başarım, soyadına neden mal edeyim ki. Bu benim bakış açım tabiki, karar sizin :KK28:

bende evlendikten 7 yıl sonra kızlık soyismimi kullanmak istedim. önceki soyadım kısa oluncada çok yakıştı çok memnunum 6 yıldır da kullanıyorum.hoşunuza gidecekse karar sizin.
Nufusa basvurarak mi yaptiniz? Ben 7 aylik evliyim . Zamaninda onemsemedim proseduru de bilmiyordum evlendim direk esimin soyadini almis oldum. Nufus ehliyet pasaport heryerde guncellendi yeniledik herseyi. Simdi alisamiyorum pismanim keske zamaninda iki soyadi icin basvursaydim diye? Suanda istesem butun kurumlar icin yenilenmem gerekecek degil mi:(

Nufusa basvurarak mi yaptiniz? Ben 7 aylik evliyim . Zamaninda onemsemedim proseduru de bilmiyordum evlendim direk esimin soyadini almis oldum. Nufus ehliyet pasaport heryerde guncellendi yeniledik herseyi. Simdi alisamiyorum pismanim keske zamaninda iki soyadi icin basvursaydim diye? Suanda istesem butun kurumlar icin yenilenmem gerekecek degil mi:(
evet nüfusa giderek yaptırıyorsunuz

O farkli bir durum , insanlar meraklarindan soruyor seninkini sirf bosanma hikayeni duymak icin , bosandim deyip gececeksin bunda abartilacak bir durum yok

Boşandım deyip geçmek kolay bir şey değil ki, gün içinde tanımadığım bir milyon insanla muhatabım, niye benim özel hayatım onlara merak malzemesi olsun, iyi niyetlisi kötü niyetlisi var, herkes seni dinlerken boşanma hikayeni anlatmak ya da herkese bilgi vermek hiç hoş bir durum değil.

evet hepsini yavaş yavaş yenilersin bütün resmi olan herşeyi ben yaptım hiç sıkıntı olmadı. ben çok memnunum kullandığıma
Biraz zaman gecmesini bekliyim bari bikac yil :( simdi yenilemek istesem esim bozulur. Ugrasmak da zor gelir

Biraz zaman gecmesini bekliyim bari bikac yil :( simdi yenilemek istesem esim bozulur. Ugrasmak da zor gelir
olabilir biraz zaman geçsin eşinizde kirilmasin değiniz gibi. ben 7 yıl sonra bir anda arkadaşım kullanıyordu çalıştığım yerde hoşuma gitti önceki soyadımı eklentim eşimde sağolsun birşey demedi iyiki yaptırmışım.😊

Boşandım deyip geçmek kolay bir şey değil ki, gün içinde tanımadığım bir milyon insanla muhatabım, niye benim özel hayatım onlara merak malzemesi olsun, iyi niyetlisi kötü niyetlisi var, herkes seni dinlerken boşanma hikayeni anlatmak ya da herkese bilgi vermek hiç hoş bir durum değil.
Daha cok yenisin o yuzden kolay gelmiyordur belki ama inan cok kolay :)
Ayrica musterilerin nerden anliyor soyadinin degistigini? Masanda isimlik mi var? Cok rahatsiz oluyorsan isimligi goremeyecekleri bor yere kaldir , bilgisayarinin onune vs

Daha cok yenisin o yuzden kolay gelmiyordur belki ama inan cok kolay :)
Ayrica musterilerin nerden anliyor soyadinin degistigini? Masanda isimlik mi var? Cok rahatsiz oluyorsan isimligi goremeyecekleri bor yere kaldir , bilgisayarinin onune vs

Anlatmak zor gelmiyor, ama ben yapı itibariyle özel hayatını hiç mi hiç konuşmayı sevmeyen biriyim ve insanlar ezelden beri meraklı. Evlensem de boşansam da çocuğum da olsa sevmiyorum konuşmayı, dolayısı ile benim için çok sinir bozucu.

İsimlik zorunlu, internet şubeden tutun her yerde ismimiz ve soyisimimiz var ve maalesef çoğu uzun zamanlı müşterim ve haliyle soranlar oluyor. İsimlik kaldıramıyorum kurallara aykırı.

Ben kullanıyorum 🖐🏻 söylenince kulağa güzel geliyorsa kullan bence benimde adım soyadım beş harfli eşimin soyadı altı harfli bir sorun olmuyor benim için. Birbirine yakışmasaydı ya da çok uzun olsaydı kullanmazdım ama.

Uyumluysa kullanın, uzunluğundan ziyade, kulağa nasıl geliyor o önemli bence 😊
Mesela oğlumun iki ismi var, iki ismi toplam 9 harf, soyadımiz da 7 harf, düşününce kalabalık geliyor, ama kulağa kötü gelmiyor.
Sizinki de öyleyse kullanın 😊

avukat doktor akademisyen vs kendi ismi ile kariyer yaptı ise kızlık soyadını kullanması mantıklı. onun dışında mantıksız geliyor.

Ben kullanmadım ismim 6 harfli soy adım 4 harfliydi ona rağmen kullanmadım eşimin soyadı da 7 hafli yeternci uzun diye. Ama kullanan iş arkadaşlarım var hemde iki isimli ve iki soyisimli ama iş yerinde çok alay konusu eden oluyor söyle söyle bitmiyor diye şimdi resmi nikah sonrası eşinin soyadını almak zorunda değilsin istersen kendi soyadınla revam edebiliyorsun

Back
X