İki soy isim?

Benim de iki soyismim var. Evlenirken çok istemiştim ama şimdi çok uzun geliyor. Bazen adımı söylerken sadece bir soyisim söylüyorum.

Ben kullanıyorum ikisini birden. Herhangi bir sorun yaşamadım. Benim ismim 6 harfli. Soyadım 7 harfli. Esimin soyadı da 4 harfli. Kısa değil. Bazen kendi soyismimi kullaniyorum. Eşiminkini pek kullanmıyorum resmi belgeler haricinde. Kendi soyadımi seviyorum. Iyiki kullanmışim

Hanımlar karar vermem lazım. Yazın evleniyorum. Kendi soy ismimi sen kullanmak istiyorum ana gereksiz mi karar veremiyorum. Yüksek lisans falan yaparsam kendi soy adımda olsun başarımda istiyorum ama kalabalık mı olur bilmiyorum. Tek ismim var. Altı harfli. Soy ismim beş harfli. Nişanlımın da soy ismi altı harfli. Kullananlar varsa zor oluyor mu?
Ben kullaniyorum cok seviyorum fakat surekli yazarken sorun oluyor. Bircok yere kisaltarak yazmaya basladim artik benin adim 8 harfli soyad 6 esiminki 5 sonuc yazmaktan bikmis bir ben var

Kızlık soyadımla, eşimin soyadı aynı olduğu için sorun yok.

Fakat çocuklarım iki isimli. İleride düşünemiyorum. Resmi bir daireye gidiyorlar falan düşünsenize misal; Zeynep Ayşe Çevik Yücel olsun isim ve soy isimleri karşıdaki kimse, "Ne diyon bacım sen," der herhalde :D

Hanımlar karar vermem lazım. Yazın evleniyorum. Kendi soy ismimi sen kullanmak istiyorum ana gereksiz mi karar veremiyorum. Yüksek lisans falan yaparsam kendi soy adımda olsun başarımda istiyorum ama kalabalık mı olur bilmiyorum. Tek ismim var. Altı harfli. Soy ismim beş harfli. Nişanlımın da soy ismi altı harfli. Kullananlar varsa zor oluyor mu?
Benim 2 ismin olmasaydı kesinlikle kullanirdim ama 2 isim bi de 2 soyisim baya bi garip ve gereksiz uzun olcakti bende kullanmadım keşke iki isim koymasalardi bana ben çocuguma tek isim koycam insallah :)

Ben ilk evliliğimde kullanmadım, şimdi boşandım heryerden soyadı değiştireceğim diye 1 aydır uğraşıyorum. Bir daha evlenirsem ikisini de kullanmayı düşünüyorum:)

Adim 4+ soyadim 5+ eşimniki 5
benimkini kullanmiyorum istemedi eşim.. :(
kendi soyadima eşiminki birleştince çok yakışıyordu istemedi iste

Ben de evlenme aşamasındayım ama kendi soyismimi kullanacağım sadece. Çünkü sevgilim yabancı ve onların ülkesinde hem anneden hem babadan soyismi alınıyor yani onun hali hazırda iki soyismi var :) Üç soyisimli olmamak için ben sadece kendiminkini kullanmaya devam edeceğim.
Hem akademideyim bir süredir ve yayınlarım var o yüzden her şekilde kendi soyismimi de kullanmaya devam etmek tercihim.

Keske biz evlendigimizde sadece kendi soyadimizi kullanabilseydik. Ben esimin soyadini almak hic istememistim mesela. Niye erkegin nüfusuna giriyoruz ki?
Yine feministligim tuttu

Kullanıyorum, kaşemide aldım imza işlerinde onunla hallediyorum. Yine olsa yine kullanırım :)(Birbirine de çok yakın iki soyisim bu arada.)

Adım ve soyadım 6şar harf, eşimin soyadı beş. Ben kullanmadım açıkçası kendi soyadımı. Söylenişi zor geldi , peşpeşe ulanmıyor. Mesleğimden dolayı her yere ad soyad imza kullanıyorum günlük hayatımda pratik olmayacaktı

bende evlendikten 7 yıl sonra kızlık soyismimi kullanmak istedim. önceki soyadım kısa oluncada çok yakıştı çok memnunum 6 yıldır da kullanıyorum.hoşunuza gidecekse karar sizin.

Oglumla soyadim farkli , herhangi bir sorun yasamiyorum , soyadina bu kadar mana yuklemek sacma degil mi?

Bence değil, hele ki sürekli insanlarla içiçe olan bir iş yapıyorsanız, benim soyadım değişti herkes farketti herkese anlatmak durumunda kalıyorum, can sıkıcı.

akademık karıyerim falan yok
ama kesinlikle kullanman seni daha mutlu edecektir bence

ben kocamın soyadını kullanmıyorum ama ilerleyen zamanlarda kızlık soyadımı da ekletecem inşallah
ama şuan erken ,

he bu arada tedavi oldugum prof dr adını açtım baktım senın yazdıgın sayılarda ve çok ta güzel duruyor ,
kimseyi dinleme o babanla olan bağın :cry:

Yargıtay kararı ,çocuklardan ayrı soy ismi olan anneler için ne düşünüyor peki ?

Benim erkek arkadasimin ulkesinde cogu zaman annenin, babanin ve cocugun soyisimleri dahi farkli olabiliyor. Zaten iki soyisimli olduklari icin ben de sadece kendi soyismimi kullanacagim. Bunun cocuk uzerinde nasil bir etkisi olabilir?

ben babamı çok sevdiğim için, onun ismini sildirip elin adamının ki koydurmak çok ağrıma giderdi sanırım. Bir de soy babadan geçer sonuçt, evlediğin erkekten değil.

Babamı sevmesem, umrumda olmazdı...

Back
X