İki soy isim?

Buradaki herkes de her gün her gün resmi evraklarla mı boğuşuyor nedir? Öyle bir yoğunluk yoksa, kırk yılda bir beş-altı harf fazladan yazacaksınız diye bu kadar kaosa sürüklenmeye gerek yok bence. :KK53: İkisini de kullanın ne olacak?
tek gunde 200-300 evrak imzalamistim bu iki soy ismimle. is hayatinda genelde kullaniliyor aslinda. bir sure sonra biktirici oluyor. ilk 6-7 yil hic zor gelmedi ama son 1-2 yildir gercekten bana fuzuli gelmeye basladi. esimin soyadi guzel olsa sadece onunkine gecicem. iyice bozulmayacagini bilsem tek kendi soyadimi kullanicam. ikisi de olmuyor devam simdilik

Ben ikisini de kullanıyorum . Bu biraz sizin karakterinizle alakalı bir durum ben kendi soyadımdan vazgecemedim çok seviyorum kızlık soyadımı . Bana kalırsa zorluk yok ama sizin için bu soyadı mevzusu önemli değilse kullanmayabilirsiniz burada herkes farklı cevap verecek uzun ne gerek var diyen de olur benim gibi düşünen de .
.

Evliyken eşimin soyadını kullanmıştım ama özel bi sebebi yoktu çift soyadı için nikah başvurusunda bunu belirtmek mi gerekiyormuş öyle bişey, hiç aklıma gelmemişti bu tür işler. Boşandıktan sonra çok sinir bozucu oluyor ama, 3 yıl geçti aradan hala alakasız alakasız yerlerde onların soyadı çıkıyor karşıma :KK11: eğer nasip olur da yeniden evlenirsem başka bir soyadının daha gelme düşüncesi bile ruhen yorucu insana kendini sürekli başka başka insanların sahiplendiği kedi yavrusu gibi hissettiriyor. Taşınır mal mıyız biz kadınlar ya ne saçma şey. En iyisi herkesin soyadının da kütüğünün de pılısının pırtısının da kendisinde kalması ama mansiyon ödülü gibi çift soyadla yetiniyoruz işte.

Evli değilim ama iki soyisim kullanmak bana çok uzun ve uğraştırıcı geliyor. Tercih etmezdim sanırım. Mesleki olarak ciddi bir rahatlık hissi vermeyecekse uğraşmayın bence.

Ben iki soyadı kullanıyorum. Hatta eşim beni bu konuda desteklemişti bile. Hiçbir sorun da yaşamadım şimdiye kadar. Bazen eşimin soyadını yazmayı unutuyorum o derece :KK48: O bana ailemden bir hatıra gibi geliyor. Ve iyi ki de almışım diyorum şimdi ♥ 😊

Hanımlar karar vermem lazım. Yazın evleniyorum. Kendi soy ismimi sen kullanmak istiyorum ana gereksiz mi karar veremiyorum. Yüksek lisans falan yaparsam kendi soy adımda olsun başarımda istiyorum ama kalabalık mı olur bilmiyorum. Tek ismim var. Altı harfli. Soy ismim beş harfli. Nişanlımın da soy ismi altı harfli. Kullananlar varsa zor oluyor mu?
Bende kullanıyorum sınavlarda zaten artık otomatik basılıyor.Sadece isim soyisim imza atcağanız yerlerde sabretmek gerekiyor biraz.

Hanımlar karar vermem lazım. Yazın evleniyorum. Kendi soy ismimi sen kullanmak istiyorum ana gereksiz mi karar veremiyorum. Yüksek lisans falan yaparsam kendi soy adımda olsun başarımda istiyorum ama kalabalık mı olur bilmiyorum. Tek ismim var. Altı harfli. Soy ismim beş harfli. Nişanlımın da soy ismi altı harfli. Kullananlar varsa zor oluyor mu?
Ben de kullanıyorum. Şimdi resmi olmayan tüm yerlerde eşimin soyismini kullanıyorum. 5+6+7 yaz yaz bitmiyor.
Bankada çalıştığım zamanlarda daha bir eziyetti resmi evrak imzalayacaksın kıslatma imkanın yok, kendi soy ismim aynı zamanda kadın ismi. Resmi kurumlarda isim soy isim karışması çok olup evrak kürekle çok uğraştım.
Velhasıl şu anki aklım olsa tek soy isim der geçerim

Buradaki herkes de her gün her gün resmi evraklarla mı boğuşuyor nedir? Öyle bir yoğunluk yoksa, kırk yılda bir beş-altı harf fazladan yazacaksınız diye bu kadar kaosa sürüklenmeye gerek yok bence. :KK53: İkisini de kullanın ne olacak?
Katılıyorum size👍 Kaldıki kaşe diye bir icat var bas kaşeni geç

Ben de benzer sebeplerden dolayı kendi soyadımla birlikte kullananlardanım.Hem avantaj hem de dezavantajları var. Özellikle imzanın altına isim ve soy isim yazdığımda (Bazen sayfalarca atılıyor)bunalıyorum , ama yine de soyadımı bırakmayı düşünemiyorum.Karar sizin🦅

2 soy ismi kullanıyorum çok memnunum. Eğer direkt eşimin soyismine geçseydim hiç mutlu olmazdım. Hele ki akademide olan insanlar için bu durum çok önemli. Kendi soyisminiz de olsun.
Ben nikah sırasında söylemeyi unutmuşum kendi soyismimi de kullanmak iatiyorum diye, sonra hemen gidip nüfustan başvuru yaptım.

Bana iki soyisim gereksiz geliyor, nedenmi?
İleride çoluk çocuk olunca onlar zaten tek babanın soyisimi oluyor. Bir evde iki soyisimi. Ama evlenmeden önce ismimle ün yaptığım bir işim olsaydı Tabiki düşünürdüm

Esimin soyadini kullaniyorum. Cift soyad kullanan butun tanidiklarimin zamanla artik sadece eslerinin soyadini kullandigini gozlemledim. Ya bir bikkinlik geliyor, ya da evlenirken bir heves ikisi aliniyor ama sonra gereksiz goruluyor gibi geldi. O yuzden en bastan hic ugrasmak istemedim.

Herkese verdiği cevaplardan dolayı teşekkür ederim. Bende benzer sebeplerden dolayı istiyorum ya da istemiyorum sizin gibi. Eşimin soy ismini kullanırsam sade ve daha hoş olacak. Ama kendiminkinden de vazgeçemiyorum :(

ben kendi soyadımı da kullanıyorum. adı üzerinde soy adı.. benim soyumun adı. ne münasebetle elin herifinin soyunu tek başına kabul edip kendi soyadımı atayım ki. çift isimli çok çok uzun isimli/soyisimli değilseniz hadi kullanmayın tamam da diğer türlü ben tek başına kocamın soyadını kabul etmedim etmem de.
eşine saygı/sevgi üç beş harfi attım/atmadımla ölçülmez bu arada. bu kişinin kendine saygısı ile alakalı bir durum bence.

Ben kullanmıyorum. Çok uzun oldu. Kulağa da göze de hoş gelmedi. Sizin de uzun oluyor gibi. Bilemedim.

2 ismim var ikisi de uzun kendi soyismim de 6 harfliydi. eşimin soyismi 10 harfli. ben 2 isim 2 soyisim kullansaydım adım komple 30 harf oluyordu :KK70: kullanamadım ama çok isterdim. tek ismim olsaydı kesin kullanırdım. ha 2 isim 1 soyisim ha 1 isim 2 soyisim. kullan gitsin.

Back
X