iki kücük cocukla bosaniyorum...

Ayni duygular icindeyiz ama Allah yardim edecektir.cocuk nasil?benim ki pek iyi degil.sürekli aglamakli,sikayetci ve huzursuz...
yeğenim babasına pek düşkün bi çocuk değildi.babasına evine,eşine,çocuğuna düşkün bi baba eş değildi zaten.deniz astsubayıydı sürekli seyire gittiği için babasından uzak kalmaya alışıktı.seyirden gelince bile doğru düzgün çocuğunu kucağına almayan adam,boşanınca bi anda mükemmel bi baba oldu.şimdi üzerine titriyor.çocukta farkında babam eskiden böyle değildi diyor.en kötüsüde babası görmeye geldiğinde çocuğun huyu çok değişiyor.pahalı oyuncaklar,kıyafetler,gezmeler çocuğun gözünü boyuyor.o zamanlar çok şımarık oluyor ama Allahtan aynı şehirde değil 1 hafta kalıp gidiyor.çocuklar çok arada kalıyor canım

:KK43: İçim cız ediyor okudukça; olan hep çocuklara ve annelere oluyor.
Erkekler bir şekilde sıyırıyor kendini sıkıntılardan. Fakat işte ilk başlarda böyle.
Sonra bir bakıyorsun kadın kurmuş çok guzel bir hayat , adam battıkça batıyor.
Çoğunlukla böyle örnekler gördüm.. Tersi çok azdır bildiklerimden.
...

İstemediğiniz bir yere çocuğunuzu göndermek çok zor, öyle iyi anlıyorum ki sizi. Üstelik bu kişiler sizin yüreğinizi taşımıyorsa, diliniz kültürünüz , vicdanınız farklıysa..

Yine de ne bileyim ya bir çocuğa " bu kişi şöyle böyle" demek o çocuğu ileride psikolojik sorunları olan bit insan yapabilir.

İlk aşılananlar, katlanarak şekil alır.
çok dogru cnm bnm insan okdr acı endişe duyorki canının parcasını ona vermek istemiyor babsıdır görsün tbiki en büyük hakkı ama bir baba gibi hamileyken eşine vuran bir baba zaten evladına daha dogmadan vurmus bi babadır..cnm bnm yorumların ve desteklern için teşekkrler

Allah yardımcın olsun.Bir tanıdığım hafta içi okulda hizmetlilik, hafta sonu evlerde temizlikçilik yaptı. 2 kızını ünv. okuttu. Şimdi boyunca meslek sahibi kızları var. Ama çocuklarla bol bol konuşun, doğruyu güzeli iyiliği yetinmeyi çalışmayı anlatın. Bence her şey güzel olacak.

Bosanirken cocugunuzda var miydi?nasil düzene girdi hayatiniz?
HAYIR YOKTU ÇOCUĞUM BUNA RAĞMEN ZORLANDIM ÇOK.BELKİ ÇOCUĞUM OLSA DAHA AZ HATA YAPARDIM.BİR YAPRAK GİBİ SAVRULDUM 10YIL BOYUNCA .HER SEVİYORUM DİYENE İNANDIM.RUHUM ÇOKYARALANDI.ŞİMDİKİ AKLIM OLSA DAHA SAKİN DAVRANIRIM.ŞİMDİKİ EŞİM AMAN AMAN MÜKEMMEL DEĞİL BAZEN KATLANAMIYORUM...AİLEMLE BİRLİKTE YAŞADIM İŞE BAŞLADIM YAVAŞ YAVAŞ TOPARLANDIM.EŞİM DÖVMEZ,PARAYI BANA TESLİM EDER,UYUMLUDUR ,YEDİĞİMİZE,İÇTİĞİMİZE GEZDİĞİMİZE KARIŞMAZ.AMA BİZE HİÇ İLGİ GÖSTERMEZ SADECE DIŞARDA GÖSTERİŞ YAPAR.BU HUYUDA DİĞER İYİ HUYLARI SİLİYOR GÖZÜMDE...YANİ BENDE PAMUK İPLİĞİNDEYİM.AMA ANNEM İSTEMİYOR BOŞANMAMI BURDA YAPAMAZSIN FALAN DEDİ.KIZIM BÜYÜMÜŞ(2,5YAŞINDA)Bİ EV TUTAR OTURURMUŞUM.O EVİN KİRASI YEMESİ İÇMESİ VS .. NE OLACAK O ÇOCUK EVDE TEK DURAMAZ ÇALIŞAMAM.İŞTE BÖYLE ....KAFANI ŞİŞİRMEYEYİM...

HAYIR YOKTU ÇOCUĞUM BUNA RAĞMEN ZORLANDIM ÇOK.BELKİ ÇOCUĞUM OLSA DAHA AZ HATA YAPARDIM.BİR YAPRAK GİBİ SAVRULDUM 10YIL BOYUNCA .HER SEVİYORUM DİYENE İNANDIM.RUHUM ÇOKYARALANDI.ŞİMDİKİ AKLIM OLSA DAHA SAKİN DAVRANIRIM.ŞİMDİKİ EŞİM AMAN AMAN MÜKEMMEL DEĞİL BAZEN KATLANAMIYORUM...AİLEMLE BİRLİKTE YAŞADIM İŞE BAŞLADIM YAVAŞ YAVAŞ TOPARLANDIM.EŞİM DÖVMEZ,PARAYI BANA TESLİM EDER,UYUMLUDUR ,YEDİĞİMİZE,İÇTİĞİMİZE GEZDİĞİMİZE KARIŞMAZ.AMA BİZE HİÇ İLGİ GÖSTERMEZ SADECE DIŞARDA GÖSTERİŞ YAPAR.BU HUYUDA DİĞER İYİ HUYLARI SİLİYOR GÖZÜMDE...YANİ BENDE PAMUK İPLİĞİNDEYİM.AMA ANNEM İSTEMİYOR BOŞANMAMI BURDA YAPAMAZSIN FALAN DEDİ.KIZIM BÜYÜMÜŞ(2,5YAŞINDA)Bİ EV TUTAR OTURURMUŞUM.O EVİN KİRASI YEMESİ İÇMESİ VS .. NE OLACAK O ÇOCUK EVDE TEK DURAMAZ ÇALIŞAMAM.İŞTE BÖYLE ....KAFANI ŞİŞİRMEYEYİM...

Sevgi yok mu ? Bu saydığınız huylar ( şiddet dışında , zaten olması gereken ) hepsi çok guzel huylar. Uyumlu olması hayatınıza karışmaması bence evliliği devam ettirebilecek özellikler.
İlgi konusu çok göreceli. Eğer oturup bir tas yemeği huzurlu bir şekilde yiyorsanız evde kavga yoksa, çocuğunuzun sağlıklı buyuyeceği bir ortam varsa iyi değerlendirin derim.
Boşanmak hiç kolay değil. Bir defa yaşamışsınız, şimdi ise çocuğunuz var.
Hemen hemen her evliliğin artıları eksileri vardır; sizin soylediğiniz bence diğer guzel huyları silmiyor. Tabi yaşayan sizsiniz, bilemiyorum.

Sevgi yok mu ? Bu saydığınız huylar ( şiddet dışında , zaten olması gereken ) hepsi çok guzel huylar. Uyumlu olması hayatınıza karışmaması bence evliliği devam ettirebilecek özellikler.
İlgi konusu çok göreceli. Eğer oturup bir tas yemeği huzurlu bir şekilde yiyorsanız evde kavga yoksa, çocuğunuzun sağlıklı buyuyeceği bir ortam varsa iyi değerlendirin derim.
Boşanmak hiç kolay değil. Bir defa yaşamışsınız, şimdi ise çocuğunuz var.
Hemen hemen her evliliğin artıları eksileri vardır; sizin soylediğiniz bence diğer guzel huyları silmiyor. Tabi yaşayan sizsiniz, bilemiyorum.
SIK SIK SENİ SEVİYORUMLAR HAVADA UÇUŞMUYOR AÇIKCASI ...BİRAZ BENCİL RAHATINA DÜŞKÜN Bİ İNSAN KENDİSİ.YEMEKLERİMİZ EĞLENCELİDİR SIKSIK KAVGADA ETMEYİZ.SESİNİ YÜKSELTMEZ KÜFÜRLÜ KONUŞMAZ.SADECE BİLGİSAYAR OYUNU OYNUYOR BÜTÜN GÜN Bİ KADIN OLARAK İLGİSİZ KALIYORUM.İLTİFATLAR GENELDE ONUN ÇOK SEVDİĞİ YEMEKLER TATLILAR YAPILINCA ....PEK KONUŞMAZ SOHBET ETMEZ ...BENDE TEREDDÜT YAŞIYORUM AYRILMA KONUSUNDA ELBETTE ...BELKİDE ÇOK ŞEY BEKLİYORUM BİLMİYORUMKİ...GEÇEN Bİ ARKADAŞ EŞİNDEN ARABAYI İSTEMİŞ ODA BENİ ÖRNEK ALIP ALMADIĞINI SORMUŞ ANAHTARI VERMEMİŞ.BEN AKANS IN EŞİNE BENZEMEM KAFANA GÖRE BİNİP GİDEMEZSİN DEMİŞ .ANAHTAR BENDE DURUR BEN İSTEDİĞİMDE BİNER GİDERİM AMA DUYGUSAL BOŞLUKLAR YAŞIYORUM...

kendinizi ekonomik olarak garantiye almadan bir adım atmayın dicem ama demesi kolay diyorsunuz. Valla hayat çok zor destekleyeniniz yoksa iki çocukla ne yapacaksınız bi planınız var mı? iyi bir plan yapın en az ne kadar kira verirsiniz nasıl bir ev size uygun faturaları göz önünde bulundurun yemesi içmesi... eşyanız var mı yok mu.... her şey olurda bir anda yokluğa düşmeyin.... o yoklukta da huzur olmuyor....

Allah yardımcın olsun.Bir tanıdığım hafta içi okulda hizmetlilik, hafta sonu evlerde temizlikçilik yaptı. 2 kızını ünv. okuttu. Şimdi boyunca meslek sahibi kızları var. Ama çocuklarla bol bol konuşun, doğruyu güzeli iyiliği yetinmeyi çalışmayı anlatın. Bence her şey güzel olacak.
Akans bence anlatigin kadariyla evliligin beklentilerini ilgi konusunda karsilayamiyor olsa da bosanilacak kadar kötü degil...

SIK SIK SENİ SEVİYORUMLAR HAVADA UÇUŞMUYOR AÇIKCASI ...BİRAZ BENCİL RAHATINA DÜŞKÜN Bİ İNSAN KENDİSİ.YEMEKLERİMİZ EĞLENCELİDİR SIKSIK KAVGADA ETMEYİZ.SESİNİ YÜKSELTMEZ KÜFÜRLÜ KONUŞMAZ.SADECE BİLGİSAYAR OYUNU OYNUYOR BÜTÜN GÜN Bİ KADIN OLARAK İLGİSİZ KALIYORUM.İLTİFATLAR GENELDE ONUN ÇOK SEVDİĞİ YEMEKLER TATLILAR YAPILINCA ....PEK KONUŞMAZ SOHBET ETMEZ ...BENDE TEREDDÜT YAŞIYORUM AYRILMA KONUSUNDA ELBETTE ...BELKİDE ÇOK ŞEY BEKLİYORUM BİLMİYORUMKİ...GEÇEN Bİ ARKADAŞ EŞİNDEN ARABAYI İSTEMİŞ ODA BENİ ÖRNEK ALIP ALMADIĞINI SORMUŞ ANAHTARI VERMEMİŞ.BEN AKANS IN EŞİNE BENZEMEM KAFANA GÖRE BİNİP GİDEMEZSİN DEMİŞ .ANAHTAR BENDE DURUR BEN İSTEDİĞİMDE BİNER GİDERİM AMA DUYGUSAL BOŞLUKLAR YAŞIYORUM...

Kucuk harfle yazmanız gerekir forum kuralı olarak, söylemek istedim , uyarı almayın diye.
..

Her evlilikte farklı bunlar işte. Kimisi bundan şikayetçi, kimiside bu" yu yaşıyor şu yok diyor.
..
Bence bu saydığınız özellikler ilgi işte ötesi yok. Size ilgili olmasaydı nefes aldırmazdı.
Dip dibe her an sevgi sozcuklerinin havada uçtuğu çok sayılı evlilikler var ki zaten oyleside uzun surmuyor .
Evliliklerde o alakanın farklı şekilde gosterilmesi var. Boyut değiştiriyor aşkta , birçok şeyde.
Kıymetli olanı huzur..

kendinizi ekonomik olarak garantiye almadan bir adım atmayın dicem ama demesi kolay diyorsunuz. Valla hayat çok zor destekleyeniniz yoksa iki çocukla ne yapacaksınız bi planınız var mı? iyi bir plan yapın en az ne kadar kira verirsiniz nasıl bir ev size uygun faturaları göz önünde bulundurun yemesi içmesi... eşyanız var mı yok mu.... her şey olurda bir anda yokluğa düşmeyin.... o yoklukta da huzur olmuyor....
Ben evli kaldigim sürece cocuklar oldugu icin calisamazdim cünkü ailem baska bir sehirde ve esim de bunu bildigi icin beni kölesi gibi görmeye basladi.simdi ailemle yasiyorum 8 aylik bir bebegim var.onu 2 yasina getirir ve diger kizim okula baslar o sirada.cocuklara annem bakacak.ben de ise baslarrim insallah.simdilik böyle...

Son düzenleme:
Su anda en büyük sikintim,bir meslegimin olmamasi.asgari ücretle sekreterlik nereye kadar bilmiyorum...kuaförlük kursuna baslayip,meslek edinmek istiyorum ama...

Ben evli kaldigim sürece cocuklar oldugu icin calisamazdim cünkü ailem baska bir sehirde ve esim de bunu bildigi icin beni kölesi gibi görmeye basladi.simdi ailemle yasiyorum 8 aylik bir bebegim var.onu 2 yasina getirir ve diger kizim okula baslar o sirada.cocuklara annem bakacak.ben de ise baslarrim insallah.simdilik böyle...

iyi bari çok şükür sevindim ailen destek oluyor.... Allah bağışlasın bebişini... öyle olduktan sonra yaparsın hiiiç arkana bile bakma... kpss ye hazırlan boş zaman geçirme... ne mezunusun bilmiyorum ama memurluk kurtuluş olur senin için...

iyi bari çok şükür sevindim ailen destek oluyor.... Allah bağışlasın bebişini... öyle olduktan sonra yaparsın hiiiç arkana bile bakma... kpss ye hazırlan boş zaman geçirme... ne mezunusun bilmiyorum ama memurluk kurtuluş olur senin için...
Ailem yillarca bosanmamdan yana olmadi,ben de cesaret edemedim.ama simdi cok destekciler cünkü bu evlilik düzelsin diye cirpindigimi gördüler...

Lise mezunuyum aslinda ben de düsünüyorum kpss'yi ama kazanamamaktan korkuyorum galiba.kpss'ye, 6 yil önce girmistim,hazirlik yapmadan 70 aldim.hic matematigim yok sadece sözelde iyiyim.kazanir miyim acaba hazirlansam?

Ailem yillarca bosanmamdan yana olmadi,ben de cesaret edemedim.ama simdi cok destekciler cünkü bu evlilik düzelsin diye cirpindigimi gördüler...

Lise mezunuyum aslinda ben de düsünüyorum kpss'yi ama kazanamamaktan korkuyorum galiba.kpss'ye, 6 yil önce girmistim,hazirlik yapmadan 70 aldim.hic matematigim yok sadece sözelde iyiyim.kazanir miyim acaba hazirlansam?

70 puan az değil kazanırsın.... hem lise mezunu olman bile avantaj ..... çalış bu sene zaten giremezsin seneye kadar vaktin var... değerlendir bu zamanı... bu arada da bebişin büyür.... zaman öylede böyle de geçecek miss gibi memur olursun ilk maaşınla da annene güzel bi kıyak yap bir hediye al :KK66:

cnm çok geçmiş olsun insallah hersey senn için çok iyi olur. Allah yarıdmcın olsun

70 puan az değil kazanırsın.... hem lise mezunu olman bile avantaj ..... çalış bu sene zaten giremezsin seneye kadar vaktin var... değerlendir bu zamanı... bu arada da bebişin büyür.... zaman öylede böyle de geçecek miss gibi memur olursun ilk maaşınla da annene güzel bi kıyak yap bir hediye al :KK66:
Annem bundan sonra elim kolum herseyim.ona ne yapsam az.söylediginiz dogru zaten en az bir yil evdeyim bebek icin.o sürede hazirlanabilirim.

Kizimda bu gergin ve sikintili evlilikten dolayi tirnak yeme ve dîs gicirdatma var.pedogogla görüsücem...
bu sitede fazla özel bilgilerimi vermemeye çalışıyorum ama bir itirafta bulunacağım bende sizin gibi bir anne babanın çocuğuydum ve kayıp bir çocukluğum var. (ailem boşandığında ergen bir yaştaydım) ben hiç çocuk olamadım. gecenin bir yarısı korkuyla uyandığım bir çocukluğum vardı hep kevga, hep çığlık, acı... dindar bir ailenin çocuğu değilim ama ben o küçükcük yaşımda geceleri dua ederdim babam annemi dövmesin diye. varlıklı bir çocukluk geçirdim heşeyim tamdı ama o kadar mutsuzdumki. sadece huzur arıyordum.ve boşanma süresince anneme en büyük desteği yine ben verdim. sonunda huzura kavuşup kendi kişiliğimi anca boşanmalarından sonra geliştirebilmiştim. huzura kavuşmuştum. annemle yaşamayı seçtim . o kadar zor günler geçirdikki. özel okuldan devlete geçtiğimde kitap parası bulamıyorduk servis parasını borç alıyorduk kiramızı dedemler ödüyordu eski çirkin bir evimiz vardı (boşanmadan önce villada yaşıyorduk) ama o kadar mutluydumki. inanın bana hayatımda ilk defa o kadar mutluydum. herhangi bir paranın o güne kadar sağlayamayacğı bir rahatlık, özgürlük, huzur...annem koca evi çekip çevirdi bir başına. bugün annemle hala gurur duyuyorum hiçbir şeyi yoktu boşandığında ne bir işi ne bir çöpü ama başardı. hayatımda tanıdığım en en güçlü, en mükemmel kadın. kendi anneliğimde de hep onu örnek aldım. sizde annem gibi olabilrsiniz. çok büyük zorluklar sizi bekliyor realistik olmak gerekirse. ama sonu huzur mutluluk olacak güçlü olun. ben aynı şeyleri çocuğunuzun gözünden yaşamış biri olarak söylüyorum her gününüz bir öncekinden daha kolay geçecek inanın bana. çocuğunuzum tüm o tırnak yeme diş gıcırdatma sorunlarıda yaşadığı stresten. hepsi geçecek zamanla.

X