iki kücük cocukla bosaniyorum...

Kizlar su anda esimle bosanma asamasindayim.7 yillik evliliğin son 4 yili fiziksel,ekonomik siddetin en agir sekilde yasandigi ve artik sabrimin bitirerek,katlanarak gecirdim.esim sevgisiz,saygisiz,beni düsmani olarak gören,deger vermeyen,bana herseyi cok gören lokmama kadar konusan biriydi.hamileyken bile siddet gördüm,gerisini siz düsünün.ve yine siddet gördüm ve bosanmaya karar verdim.

Ama iki kücük kizim var.onlara yetebilir miyim?sorumsuz bir baba yerine, tüm gayretimle onlara güzel bir yasam sunabilir miyim?korkularim var.bana cesaret verin lütfen...
bnde hamileyken şidt gördüm ve boşanmaya karr verdim şimdi bebeğim dogdu minick mahkememde basladı burdaki kızlarda baana cok destek verdi cok korkuyordum cok cok cok şimdi birz daha iyim güçlü ol cnm yapabilirsin napalım bizim cocuklarımızbda kaderi böyleymiş öyle sorumsuz babası olcagına hiç olmasın

U
bnde hamileyken şidt gördüm ve boşanmaya karr verdim şimdi bebeğim dogdu minick mahkememde basladı burdaki kızlarda baana cok destek verdi cok korkuyordum cok cok cok şimdi birz daha iyim güçlü ol cnm yapabilirsin napalım bizim cocuklarımızbda kaderi böyleymiş öyle sorumsuz babası olcagına hiç olmasın

Sorumsuzluk ve daha bir sürü sey.cocugunuzu gösteriyor musunuz?

canım çok yanlış yapıyorsun
bak google yap, aç oku
yaptığın gerçekten yanlış!!!
malesefki babalar
U

Sorumsuzluk ve daha bir sürü sey.cocugunuzu gösteriyor musunuz?
daha mahkeme bir karar vermedi 3 ay boyunca babası 4 kez filan geldi gördü hiç bişşi demedik babasıdır görsün dedik ama sonra gitmiş ifade vermiş bana bebeğimin yüzünü bile göstermediler diye yazık işte

Şimdi görüştürmek istemiyor olabilirsiniz içinizdeki acının etkisiyle fakat asla ve asla babasını çocuklarınıza kötülemeyin.
O küçük yüreklere, kötülük, nefret duygusunu aşılıyorsunuz hiç yere.

Büyüdüklerinde bu aşıladığınız duygular size karşı da dönebilir, dönerde.

Ayrıca büyüdüklerinde babaları illaki karşılarına çıkacak ya da yavrularınız elbet isteyecek görüşmeyi. Kendi düşünceleri olgunlaştığında kızlarınız sizi affetmeyebilir.

Bu şekilde verdiğiniz emekleriniz heba olur yıllar sonra.

Eklemek istiyorum ; kimse kolay kolay olaylar sıcakken ne görüşmek ister ne de evladını göstermek ister. Bunu yapabilen çok azdır. Ben olsam bende görmesini istemezdim.

Evladını düşünen baba adam gibi hareket eder. Fakat işte bunu sadece anneler bilmeli. Çocuk başka türlü bilmeli.

Uzman desteği alınabilir çocuklar için.

Şimdi görüştürmek istemiyor olabilirsiniz içinizdeki acının etkisiyle fakat asla ve asla babasını çocuklarınıza kötülemeyin.

Ayrıca büyüdüklerinde babaları illaki karşılarına çıkacak ya da yavrularınız elbet isteyecek görüşmeyi. Kendi düşünceleri olgunlaştığında kızlarınız sizi affetmeyebilir.

çok dogru aslında ama bnm kayınvalidem hiç acımadan bebeğime o kötü duyguları asılıcak bizde sanırım birgün onları bizden almasınlar diye mecbur bırakılıyoruz bn okdr cok tehtt alıyorum ki alıcam onu senden gör bak o cocouk seni anne yerine koymıcak filn....

çok dogru aslında ama bnm kayınvalidem hiç acımadan bebeğime o kötü duyguları asılıcak bizde sanırım birgün onları bizden almasınlar diye mecbur bırakılıyoruz bn okdr cok tehtt alıyorum ki alıcam onu senden gör bak o cocouk seni anne yerine koymıcak filn....

:KK43: İçim cız ediyor okudukça; olan hep çocuklara ve annelere oluyor.
Erkekler bir şekilde sıyırıyor kendini sıkıntılardan. Fakat işte ilk başlarda böyle.
Sonra bir bakıyorsun kadın kurmuş çok guzel bir hayat , adam battıkça batıyor.
Çoğunlukla böyle örnekler gördüm.. Tersi çok azdır bildiklerimden.
...

İstemediğiniz bir yere çocuğunuzu göndermek çok zor, öyle iyi anlıyorum ki sizi. Üstelik bu kişiler sizin yüreğinizi taşımıyorsa, diliniz kültürünüz , vicdanınız farklıysa..

Yine de ne bileyim ya bir çocuğa " bu kişi şöyle böyle" demek o çocuğu ileride psikolojik sorunları olan bit insan yapabilir.

İlk aşılananlar, katlanarak şekil alır.

eğer bir anne çocuğuna yetemeyecek olsaydı en önce mahkemeler çocukların velayetini anneye vermezdi. çocuklar evin içinde şiddeti görerek sizin için üzülerek korkarak sinerek büyüyecek eğer boşanmazsanız. boşanırsanız ise maddi açıdan daha zor ama huzurlu sağlıklı kişiliklerini geliştirebiecekleri okul başarılarının ilişkilere olan güvenlerinin sarsılmayacağı ve en önemlisi şiddetin gözlerinde normalleşmediği bir ortamda büyüyecekler. çocuklarınız için doğru seçimi yapmışsınız. hiç korkunuz olmasın. kendinize güveniniz tam dimdik durun hayatta kızlarınıza örnek olacaksınız sizinle hep gurur duyacaklar. elbetteki zorluklar yaşanacak ama zamanla düzeniniz oturur herşey daha güzel olur. bol şans. allah yardımcınız olsun.

Su an pek iyi sayilmam.kendimi yük hissediyorum aileme karsi...ama tedbir nafakasi alip ailemin alt katina gecicem.bebegim oldugu icin calisamam annem yapamaz iki cocukla...
evli kalıp sizi döven söven yaşam haklarınıza saldıran o adama yük olacağınıza ailenize yük olun. kendi öz ananız babanız bir kere başınıza kakmaz bunu içten gönülden yapar. sizde zamanla durumu toparlarsınız aile böyle bir şey zaten kimin ihtiyacı varsa ona destek olunur.

Bu cocuk gorme gormeme korkulari da ben de vardi. Merak etmeyin hersey oyle guzel oluyor ki. Sadece su bosanma sureci cok sinir bozucu ve yipratici. Sonrasinda bir sene falan eski aliskanliklari unutma ve yeni duzen kurma donemi olarak geciyir o da biraz yipratici ama bosanma kadar degil. Hayat telasi zaten bazi seyleri dusundurtmuyor bir sure sonra. Allah yardim ediyor sanirim. Ben issizdim bosanirken. Simdi isim var. Hayat yavas yavas duzene giriyor. Onlar da pismanlik yasamaya.

dün, başka bir konudan alıntı yaparım demiştim. bakın aşağıda benim o konuya yaptığım yorum, altında da bir eğitimcinin yorumu var.
ama eğer gerçekten, babalarının çocukları döveceğini düşünüyorsanız, o farklı bir olay, yorum yapmak çok zor.

özlem-ilişki boyutu ayrı, o konuda sayfalar yazsak yetmez
ama benden size şöyle bir tavsiye
ne olursa olsun
ne kadar canınız yanarsa yansın
sakın çocuğunuzu babasına karşı doldurmayın, hatta gerçekleri de sadece yaşı geldiğinde çok üstü kapalı anlatın, detaya inmeden
bırakın çocuğunuz, yaşı geldiğinde, kendisi karar versin annesi ve babası hakkında, yaşayarak görerek
bu yazdıklarım "baba babadır" demek için değil, aksine hiç katılmıyorum bu lafa
babası belki gün gelecek görmek istemeyecek, belki gün gelecek pişman olup hergün görmek isteyecek
ileride çocuğunuzun gözünde
"onu babasından uzaklaştıran kişi" olmak istemiyorsanız
bırakın kimin ne olduğuna yaşı gelince o karar versin, siz hep nötr durun

bir eğitimci olarak yazdıklarınızaaa katılıyorum bir dönem aynı yaş gurubu 3 öğrencim birbirlerinden ayrılar fakat resmen tavırlar haeketler aynı sorumsuzlar ukalalar sanki hiç kimseyi takmıyorlar etraflarına karşı öfkeliler bir o kadarda umursamazlar yalancılar ama gözlerine baktığınızda o kadar temizler idareden numaralarını aldım annelerinn aradım açğırdmkadınların anlattıkları hikaye aynı eşleri başka kadınlar için evini terk etmiş çocuklara bunlar ballandıra balladıra anlatılmış telkinler yapılmış babayla görüşme (hoşş arayan soranda yok ya)
anneleri anlayabiliyorum bir nevi intikam gibi çocuğunun gözünden babayı düşürüyor bak baban böyle biri oysaki çocuğun dünyasında bu babasının silmesi değil babanın yaradılışta simgelediği bütün herşeyi silmesi demek.Bırakın babası onun gözünde harikalar diyarı olsun kaldırabileceği zaman öğrensin gerçekleri o zaman hayatıda ellerinden kaymamış olur.

dün, başka bir konudan alıntı yaparım demiştim. bakın aşağıda benim o konuya yaptığım yorum, altında da bir eğitimcinin yorumu var.
ama eğer gerçekten, babalarının çocukları döveceğini düşünüyorsanız, o farklı bir olay, yorum yapmak çok zor.
Alttaki alintiyi daha önce okumustum.cocuguma babasini kötülersem yani dogrulari anlatirsam ne olur psikolojik olarak diye.biliyorum dogru bir sey yapmiyorum ama karsimda normal bir insan yok.ayni evdeyken bile benim cocugumun beni sevmesine tahammül edemeyen tuhaf biriydi.kizimi görüstürsem,benim elimden alirlar ve kizimin basina neler gelir.dayak,horlanma,asagilanma ,taciz ve daha fazlasi.cok korkuyorum o yüzden kizimi korumak icin babasiyla görüstürmemem lazim.

Karsimda dogru düzgün,akli basinda bir adam olsaydi.ben kendim götürüp görüstürürdüm gururla.ama öyle degil ne yazik ki...

Alttaki alintiyi daha önce okumustum.cocuguma babasini kötülersem yani dogrulari anlatirsam ne olur psikolojik olarak diye.biliyorum dogru bir sey yapmiyorum ama karsimda normal bir insan yok.ayni evdeyken bile benim cocugumun beni sevmesine tahammül edemeyen tuhaf biriydi.kizimi görüstürsem,benim elimden alirlar ve kizimin basina neler gelir.dayak,horlanma,asagilanma ,taciz ve daha fazlasi.cok korkuyorum o yüzden kizimi korumak icin babasiyla görüstürmemem lazim.

Karsimda dogru düzgün,akli basinda bir adam olsaydi.ben kendim götürüp görüstürürdüm gururla.ama öyle degil ne yazik ki...

kızın onunla görüşürse, kızını elinden alacaklarına nasıl bu kadar eminsin?
yani bunu çok "emin" yazıyorsun, bir sebebi var mı?

Ben verdigim emeklerin bosa cikmasina engel olmak icin bu yolu seciyorum.cünkü kizim babasina cok düskün ve ne söylese yapar.ben evlilik boyunca aralarindaki iliski güclü olsun diye cabaladim asla kizima baban bana bunlari yapiyor demedim ve bunu yaparken hic isteyerek yapmiyorum.fakat kizim o adamla görüsürse,onunla yasamak ister ikna olup ve bana düsman ederler.iste bunlari bildigim icin mecburum kizimi korumak adina...

Siddet uygulayacak kadar degersiz olan bir sözde adamla evlenmisim ne yazik ki...ben lise mezunuyum ama bir meslegim yok.asgari ücretle calisirim.yani sormak istedigim su onlari güzel yetistirip,okutup mutlu görmek istiyorum.yetebilir miyim kizlarima?onlari koruyamamaktan ve söz gecirememekten korkuyorum.kendime olan güvenim azaldi kizlar...
canım ben 10 yaşındayken babam vefat etti.ablamda var.annemde bizi babasız büyüttü.çok güçlü olmalısın.çocukların seni ağlarken görmemeliki sana güvensinler.benim ablamda eşinden ayrıldı.7 yaşında bir kızı var.iş arıyor şuan.çok zor hayat mücadelesi içinde olmak ama öyle dik dur ki eski eşin onsuzda yaşadığını anlasın.onsuzda çocuklarını mutlu ettiğini görsün.

kızın onunla görüşürse, kızını elinden alacaklarına nasıl bu kadar eminsin?
yani bunu çok "emin" yazıyorsun, bir sebebi var mı?
Eski es su anda evli kizkardesinin yaninda ve onlarin lokantalarinda kayriliyor yani calismamak icin oraya kacti aslinda.ve öyle bir kizkardesi var ki vicdansiz,merhametsiz.kizimi alip orada büyütmek isteyeceklerdir.kizkardesi de beni üzmek adina destekcisi o sözde adamin.

Kizim orda kalirsa bir daha gelmez babasi ona,beni öyle bir anlatir ki ikna olur, zaten düskün.kizim cok kötü seyler yasar.o yüzden karsimdaki yapmadan, ben yapiyorum ne yazik ki...

canım ben 10 yaşındayken babam vefat etti.ablamda var.annemde bizi babasız büyüttü.çok güçlü olmalısın.çocukların seni ağlarken görmemeliki sana güvensinler.benim ablamda eşinden ayrıldı.7 yaşında bir kızı var.iş arıyor şuan.çok zor hayat mücadelesi içinde olmak ama öyle dik dur ki eski eşin onsuzda yaşadığını anlasın.onsuzda çocuklarını mutlu ettiğini görsün.
Ben bu aralar genelde agliyorum zaten ama gececek bu aglama dönemi.sonrasi önemli...ablaniz nasil?

eğer bir anne çocuğuna yetemeyecek olsaydı en önce mahkemeler çocukların velayetini anneye vermezdi. çocuklar evin içinde şiddeti görerek sizin için üzülerek korkarak sinerek büyüyecek eğer boşanmazsanız. boşanırsanız ise maddi açıdan daha zor ama huzurlu sağlıklı kişiliklerini geliştirebiecekleri okul başarılarının ilişkilere olan güvenlerinin sarsılmayacağı ve en önemlisi şiddetin gözlerinde normalleşmediği bir ortamda büyüyecekler. çocuklarınız için doğru seçimi yapmışsınız. hiç korkunuz olmasın. kendinize güveniniz tam dimdik durun hayatta kızlarınıza örnek olacaksınız sizinle hep gurur duyacaklar. elbetteki zorluklar yaşanacak ama zamanla düzeniniz oturur herşey daha güzel olur. bol şans. allah yardımcınız olsun.
Kizimda bu gergin ve sikintili evlilikten dolayi tirnak yeme ve dîs gicirdatma var.pedogogla görüsücem...

Ben bu aralar genelde agliyorum zaten ama gececek bu aglama dönemi.sonrasi önemli...ablaniz nasil?
boşandığı ilk dönem çok ağlıyordu.durup dururken ağlama nöbetleri geçiriyordu ama şimdi iyi şükür.bazen beddua ediyor bazen isyan..iş bulamadığı için sıkıntıda iş bulursa dahada iyi olacak inşallah

boşandığı ilk dönem çok ağlıyordu.durup dururken ağlama nöbetleri geçiriyordu ama şimdi iyi şükür.bazen beddua ediyor bazen isyan..iş bulamadığı için sıkıntıda iş bulursa dahada iyi olacak inşallah
Ayni duygular icindeyiz ama Allah yardim edecektir.cocuk nasil?benim ki pek iyi degil.sürekli aglamakli,sikayetci ve huzursuz...

X