- 11 Aralık 2018
- 40.392
- 250.939
- 598
- Konu Sahibi Dindirella
-
İnanmıyoruz değil, inanıyoruz da sizinki gibi bir beslenme biçiminin hem sağlıksız hem bir aile için yetersiz olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Yani siz bu eksik beslenmeyle 600 lira harcıyorsanız iki kişilik bir ailenin minimum tam ve sağlıklı beslenmesi için en az 1000 hatta bence 1500 bizim gibi olunca 2500 gözden çıkarmanız gerekiyor. Sizin de kuzeninizin de hesaplarınız yanlış ve tutarsız.Ya ben 3 4 cesit peynir aramiyorum sahsen.bi cesit alirim kaliteli alirim.ya herkesin beslenme sekli farkli.tereyagi kullaniyorum.et aliyorum ben de kiyma almam ama yeter yani.yetiyoniye inanmiyonuz
Ben anladım sizi. Marketten alışveriş cokYa ben 3 4 cesit peynir aramiyorum sahsen.bi cesit alirim kaliteli alirim.ya herkesin beslenme sekli farkli.tereyagi kullaniyorum.et aliyorum ben de kiyma almam ama yeter yani.yetiyoniye inanmiyonuz
Yok bence bu alınan yerlerle alakalı. Mutfak alışverişi pazardan yaparız..temiz bir kasaptan et kiyma tavuk alsan 3ogun yenmez zaten iki üç günde bir etli yemek. 1000lira tutmaz. Zaten bizde yapılan yemek dökülmez illa bitecek. Bazen kimse yemek istemez iki yumurta kırarız kahvaltılık. Dışarıdan hazır içecek kola gazoz ayda bir belki. Hatta babam fazla meyve alırsa meyvesuyu yaparız içeriz. Herkes gözünün istediğini almazsa ihtiyacı olanı alırsa fazla fazla yetiyor.Hayir yagli sekerli beslenmeyince mutfak masrafi az oluuormus bunu anladim
Ya hu cok alsam o meyve bozulacak zateninanamiyorum tartistigim seye su an.hanimefendi sizin haftalik yediginizi ben aylik tuketiyorsam bu beslenmedigim anlamina gelmez uzgunum
Ben eksik beslenmiyorum bence.az tuketiyor olabilirim o konuda bi sey diyemem.ama ekmek,seker,yag,tuz tuketmemek eksikik degil ya da haftada 1 kg et yememek eksiklik degil.ben kilolarca meyve sebze alsam bozulur zaten.ya ben o kadar tuketememİnanmıyoruz değil, inanıyoruz da sizinki gibi bir beslenme biçiminin hem sağlıksız hem bir aile için yetersiz olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Yani siz bu eksik beslenmeyle 600 lira harcıyorsanız iki kişilik bir ailenin minimum tam ve sağlıklı beslenmesi için en az 1000 hatta bence 1500 bizim gibi olunca 2500 gözden çıkarmanız gerekiyor. Sizin de kuzeninizin de hesaplarınız yanlış ve tutarsız.
Kızlar yaban mersini yapısı zaten ağır sayılır. Alıp kilolarca yiyeni hiç görmedim. Şahsen canım çok çekerse kurusundan 10 liralık alırım bir hafta yeter bana. Alıp kurutmak daha da ucuza gelir. Alışverişi pazardan yapsan daha ucuz. 1kg meyve bir kişiye 1hafta gidiyor ortalama. Temizlik malzemesi bir al aylarca kullan. Yetismeyecek birsey yok yani.
Size yeter herkese yetmez ama. Adam belki 3 4 çeşit peynir isteyecek. Haftada 2 gün et isteyecek. Her hafta bir öğün balık isteyecek. Sabah kalkıp 3 yumurta yiyecek. Size yeten herkese yetmeyebilir. 2 kişilik hayatı kendimize göre yaşayamayız. Kuzeniniz sadece kendi penceresinden düşünüyor. 3 binle kendi kendine yaşıyormuş gibi bir hayat kuruyor. E bu adam ne olacak?Ya ben 3 4 cesit peynir aramiyorum sahsen.bi cesit alirim kaliteli alirim.ya herkesin beslenme sekli farkli.tereyagi kullaniyorum.et aliyorum ben de kiyma almam ama yeter yani.yetiyoniye inanmiyonuz
Esin cok yiyoBen tek basima tuketmiyorum esimle birlikte tuketiyorum ve size de kendi yaptiginiz masrafi 2yle çarpin diyorum en azindan. :))))
Herşeyi tekil hesapliyor ya kuzeniniz de...
Mutfak benzin 1.000 şeklinde
Neyse yaşayin ve gorun
Tamam çok 1000 lira. Biz de alıp alıp bozup atıyoruz yemediklerimizi zaten o yüzden mutfak masrafımız çok. Bir de en pahalı markete gidiyoruz hep. Haftada 3 kez pazar yapıp meyveleri bozup bozup atıyoruz. Ne diyeyim... 200 lira yeter mutfağa yav, etmiş balıkmış ne gerek varBen eksik beslenmiyorum bence.az tuketiyor olabilirim o konuda bi sey diyemem.ama ekmek,seker,yag,tuz tuketmemek eksikik degil ya da haftada 1 kg et yememek eksiklik degil.ben kilolarca meyve sebze alsam bozulur zaten.ya ben o kadar tuketememo sebeple 1000 tl cok bence
Ya simdi yabanmersininin nasil satdigini mi tartisalimmarkette plastik kaplarda gramlik satiliyor.ben kilolarca alanini gormedim daha.bana da yetiyor.bakin ben her seyi aliyorum yiyorum.ayrica fazla da harcayabilirim ama harcayamiyorum bu yetiyor bana.kalkip normal sut alsa,normal yogurt alsa zaten et yemiyorlar.nohut fasulye vs yeter niye yetmesin.600 tl ye cocuk buyuyen var mutfaga harcayip
Bakin pahali o ayri ama 600 de yeter bence
Adam calisiyor sadece.memur 5000 maasi ama 2000 tl arac kredisi var 4 yili var daha
Tamam çok 1000 lira. Biz de alıp alıp bozup atıyoruz yemediklerimizi zaten o yüzden mutfak masrafımız çok. Bir de en pahalı markete gidiyoruz hep. Haftada 3 kez pazar yapıp meyveleri bozup bozup atıyoruz. Ne diyeyim... 200 lira yeter mutfağa yav, etmiş balıkmış ne gerek var
ay bazen acaba başka bir dünyada mıyız biz diyorum, sonra küçük iskender'in "başka bir dünya olduğuna inanan bir salağı sevmişim" sözü aklıma geliyor, vazgeçiyorum :)
Birer kilo alınır elma portakal. Hatta portakal bazen 5kilo onu da meyvesuyu yaparız. Üstüne evde biri muz ister, biri böğürtlen falan. Neden çok çok alalim çöpe gitsin ki? Alınır o bitince tekrar öbür hafta alınır. Temizlik malzemeleri de kilo kilo dokmezsek yeterli oluyor. Hatta evde sirke yapıp temizlik için kullansam o masraf bile azalır. El bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, vernel her indirimde alırız 4-5 kg, tuvalet kağıtları havlu kağıtlar, diğer temizlik malzemeleri. Yeter artar bize. İşten artmaz dişten artar derler. Bizimki o hesap. Domates alındı çok mu geldi. Kışlık menemen yapar saklarız. Biber çok mu geldi kuruturuz. Aburcubur kültürümüz yoktur zaten. Ayda bir belki alınır. Atıştırmalık istersek evde 5 liraya 4 kişilik sufle yaparım yeriz. Öyle şu marka olmazsa hayatta yemem diyen yok zaten. Alacağımız markalar bellidir. Kötü markaları zaten kullanmayız. Daha nasıl yetmesin kiHaftada sadece 1 çeşit meyve mi yiyorsunuz siz? Ben de 1’er kilo alıyorum çoğu zaman ama en az 4-5 çeşit. Çamaşır ve bulaşık için jel deterjan kullanıyorum maksimum 1.5 ay gidiyor ikisi de. Bunun çamaşır suyu, yüzey temizleyicisi, camsili, elde bulaşık deterjanı, sabunu, şampuanı, banyo mutfak spreyleri, yağ çözücüleri.... daha sayayım mı
Aynen calisiyorum ve et seven biir degilim zate.evliyken de esim spor yapardi.lapa pilav tabuk yerdi adam hep.protein tozlari amino asidlerle yasiyodu.yine cok degildi masrafnormalde barinma masrafi disindaki her seyden kisilabilir,
hani ona yasamak denirse tabi,
ama kriz durumlarinda insan her durumu hesaba katiyor.
O yuzden adamin evi varsa her turlu gecinilir diyorum.
ama kuzenin hesap olmaz,
sizin hesap da olmaz,
zira tek kisi, bir de calisip oglen sirkette falan yiyorsaniz sizin 3-4 katinizi hesaplamak gerek.
Ben tek yasarken hic eve et almazdim ornegin, sirkette her gun et cikiyordu zaten, bana yetip artiyordu, ama esimin sirketinde oyle degil bir de kendisi et sever, et masrafim 0 ken atiyorum 300 olmustur.
kiyafet kozmetik 1000 tl diyen kisi en az yarisi kadar da esinin kiyafetine sporuna vermelidir, sonucta ben marka giyinirken esim pazardan giyinecek hali yok, bir de calisan o iken degil mi.
600 mutfak 800 gezme denmis olabilir, gezerken yiyecekler demektir bu da, zira 600 mutfak masrafi icin komik bir rakam.
yilda 2 tatil fikri super, ama burada da ekonomik tatil seceneklerinden bahsediyorsak. soyle Istanbuldan sadece ege falan dusunmeli, Akdenize kadar uzanmamali.
Ütopya
Siz deterjanjn iyisine para verirsiniz oburu kiyafetin iyisine verir deterjani ucuz alir.siz 4 cesit meyve alirsiniz oburu bir cesit alir oje alir.oncelkkler farkliHaftada sadece 1 çeşit meyve mi yiyorsunuz siz? Ben de 1’er kilo alıyorum çoğu zaman ama en az 4-5 çeşit. Çamaşır ve bulaşık için jel deterjan kullanıyorum maksimum 1.5 ay gidiyor ikisi de. Bunun çamaşır suyu, yüzey temizleyicisi, camsili, elde bulaşık deterjanı, sabunu, şampuanı, banyo mutfak spreyleri, yağ çözücüleri.... daha sayayım mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?