- 27 Nisan 2019
- 5.131
- 13.288
- 198
- Konu Sahibi Dindirella
-
Peki planlamadan eşin haberi var kabul ediyor değil mi? Ona 300 yetiyorsa okey o zamanSigara icmiyorlar
Alkol de nadir
O zaman evlenmesin zengin koca arasinKiyafet kozmetik ihtiyac onun icin alir
Ya ben bir haftada 1 kilo et yiyemem zatenİyi de siz tek basiniza yasiyorsunuz. Bu adam yorganlari mi kemircek? Gotune don almayacak mi hiç? 500 lira tek basiniza mutfak masrafi yapiyorsaniz 2 kişi için 1.000 lira olarak dusunun.
Devamli kendi kiyafeti, kendi botoksu, kendi gezmesini hesapliyor adamin hiç gideri yok yani?
Asiri anlamsiz hesaplar yapiyorsunuz şu haliyle bile anlamsiz. Buyrun evlenin 3binle o dediklerini yapin sonra gelin anlatin lutfen, bakalim oluyor mu?
Etin kilosu 60-70 lira, ayda 1 kilo et almayla "et aliyorum, et yiyorum" dersiniz tabi ki.
1 kilo et bize 1 hafta anca yetiyor. Hesaplayin bakalim 500 lirayla oluyor mu?
Ton baligi tuketiyorum.tavuk yemiyorum.et masrafim 60 tl falan.yag tuketmiyorum.sadece tereyag o da az.seker kullanmiyorum.tuz da yok.un tam bugday unu aliyorum.sebze meyve aliyorum.
Yaban mersini zaten gramla satilir.ananas da butun halde 12 tl.bir ananas bana 5 gun yetiyor.bir ofurusta bir ananasi yemiyorum neticedevalla.iater inanin ister inanmayin bu gercek.niye yalan souleyeyim
Yaşam standartlarınıza bağlı bu. Asgari ücretlede geçinenler var. Kimisi asla A marka peynir yemem B marka olacak diye diretir mesela. Pahalıda olsa alışkanlıklarından taviz vermez. Belli yerlerden giyinmeyi tercih eder. Kuzeniniz her şekilde yaşarım diyorsa geçinilir yani.Kuzenim evlenecek.calismiyor.hastaligi dolayisiyla calisamaz yasi da 40.her isi yapamaz zaten.esinin evi var kira odemeyecekler.cocuk yok ikisinjn de 2. Evlkligi olacak.aile evinde rahatti.kiyafeti yemesi gezmesi teyzemlerin durumu iyi.ama evlenirsen kesinlikle bize guvenme diyorlar.bu devirde istanbulda sizce gecinebilirler mi? Hankmlar fikirlerinizi ve tecrubelerinizi yazar misiniz
Ediyo diyo da evlenince o is ole olmaz bencePeki planlamadan eşin haberi var kabul ediyor değil mi? Ona 300 yetiyorsa okey o zaman
Ya simdi yabanmersininin nasil satdigini mi tartisalimtemelde çoğu şey gramla satılıyor zaten :) 500 gr mesela. hatta inanır mısınız 1 kg da 1000 gr :)
neyse ben yabanmersinini hiç öyle gram usulü almadım. yarım poşet gibi birşey alıp ıhlamurla demleme veya kuruyemiş gibi yeme modundayız.
ince uzun kim ne alıyor hesaplayamam. 600 tl tek kişiyseniz yetebilir ucu ucuna mutfağa. ama 2 ve üstü yaşayanlar için yani kuzeninizin durumunda imkansız bir rakam.
Bencede olmaz.Ediyo diyo da evlenince o is ole olmaz bence
Buna katiyorumBencede olmaz.
Yarın pat makine bozuldu kimden kesip tamire verecekler? Adam çıkacak dışarı işi olacak elinden gitti 200 lira. 100lirayla bir ay idare edecek mi? Hastaneye gitmek zorunda kaldı diyelim al masraf kapısı. Canım cicim bitince başlarim böyle işe diyebilir.
Sizin yapabilecek birşeyiniz yok. Yaşayıp görecekler
Karın tokluğuna yaşarlarKuzenim evlenecek.calismiyor.hastaligi dolayisiyla calisamaz yasi da 40.her isi yapamaz zaten.esinin evi var kira odemeyecekler.cocuk yok ikisinjn de 2. Evlkligi olacak.aile evinde rahatti.kiyafeti yemesi gezmesi teyzemlerin durumu iyi.ama evlenirsen kesinlikle bize guvenme diyorlar.bu devirde istanbulda sizce gecinebilirler mi? Hankmlar fikirlerinizi ve tecrubelerinizi yazar misiniz
1000 tl ye mutfak benzin nasıl olacak. Evde 2 kişiyiz ayda en az 2500 tl evin mutfak ve temizlik malzemesi giderlerine gidiyor.1000 tl perinin masrafi,1000 tl mutfak benzin,1000 tl fatura gezme diye hesapliyor
Ya ben bir haftada 1 kilo et yiyemem zatenya hayat pahali hemfikiriz.ama mutfaga sird bogaza sa 1000 tl cok degil mi
Ya ben 3 4 cesit peynir aramiyorum sahsen.bi cesit alirim kaliteli alirim.ya herkesin beslenme sekli farkli.tereyagi kullaniyorum.et aliyorum ben de kiyma almam ama yeter yani.yetiyoTek kişiyim diyorsunuz. O yazdıklarım bizim minimum tükettiklerimiz iki kişi. Ki peynir 2-3 çeşit olur, balık deniz balığı olur, kıyma yerine et olur. Düzenli yemek pişen evde bunlar minimum şeyler ki biz genelde zeytinyağlı ile beslenen bir aileyiz. Ha bu arada riviera zeytin yağın kilosu 25 lira sızma 35-40 lira. Ayda 1.5-2 litrede bunlardan gider her gün yemek pişen bir mutfakta. Tek kişilik yetersiz mutfak masrafınızla bir aileninki bir olmaz. En az 2 hatta 3 kat hesaplayacaksınız.
Ton balığı tüketip de sağlıklı besleniyorum demeyin bir de gözünüzü seveyim. Bizde tüketiyoruz ara sıra ama sağlıklı bir besin değil o. Hele taze balıkla asla kıyaslanmaz.
Hayir yagli sekerli beslenmeyince mutfak masrafi az oluuormus bunu anladimKızlar yaban mersini yapısı zaten ağır sayılır. Alıp kilolarca yiyeni hiç görmedim. Şahsen canım çok çekerse kurusundan 10 liralık alırım bir hafta yeter bana. Alıp kurutmak daha da ucuza gelir. Alışverişi pazardan yapsan daha ucuz. 1kg meyve bir kişiye 1hafta gidiyor ortalama. Temizlik malzemesi bir al aylarca kullan. Yetismeyecek birsey yok yani.
Ya hu cok alsam o meyve bozulacak zatenÇok degil. Bir tencere baklagil kaynatip 3 gün yersen mutfak masrafin az olur ama sebze ve et agirlikli beslenirsen 2 kişi 1 kilo eti 1 haftada gayet tuketir hatta bazen yetmez bile.
Asiri yiyen kilolu tipler de değiliz.
Herseyden tadimlik alip butun ayı geçirirseniz herşeyim var dersiniz tabi ki. Dedigim gibi masrafi 2ye çarpin 2 kişilik hesaplayin tek kişi masrafinizi.
Bence ya botokstan vazgeçmeli ya da evlenmekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?