• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki kisi 3000 tl ile gecinebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam çok 1000 lira. Biz de alıp alıp bozup atıyoruz yemediklerimizi zaten o yüzden mutfak masrafımız çok. Bir de en pahalı markete gidiyoruz hep. Haftada 3 kez pazar yapıp meyveleri bozup bozup atıyoruz. Ne diyeyim... 200 lira yeter mutfağa yav, etmiş balıkmış ne gerek var 😂

Bütçe yoktur 1.000 lira mutfaga ayiramiyordur aile anlarim, 3binle de gecinilir derim, gecinenler de var zaten ama 3bin gibi bir rakamdan, 1.000 lira gibi bir rakami SİRF keyfi kiyafete, kozmetige ayirmayi hayal edip botoks ve tatil hayalleri kuran birinin mutfaktan kisarak geçinme planlari... 🙄🙄🙄 Çok ilginç durumlar.

Konu sahibi,saka bu degil mi? 3000 lira butceli bir aile 600 lira makyaj malzemesine verebilir mi sizce? Şok oldum gercekten
Mutfak masrafiyla esdeger botox parasi
Valla ne diyecegimi bilemedim,kuzeniniz evlenmesin,ya da karsi taraftaki zavalli evlenmesin en azindan kuzeninizle
Net soru su arkadaslar
3000 tl nin 1000 tl si fatura ve benzine
600 tl si mutfaga
800 u gezmeye
600 u aylik kuzenin masrafina diye son olarak planladi.sizce yeter mi?600 de hicbi sey degil zaten yani bi makyaj malzemesi alsa iki.kahve icse disarida bitti.aylik 100 100 de biriktirip botox unu yaptiracak.

Birer kilo alınır elma portakal. Hatta portakal bazen 5kilo onu da meyvesuyu yaparız. Üstüne evde biri muz ister, biri böğürtlen falan. Neden çok çok alalim çöpe gitsin ki? Alınır o bitince tekrar öbür hafta alınır. Temizlik malzemeleri de kilo kilo dokmezsek yeterli oluyor. Hatta evde sirke yapıp temizlik için kullansam o masraf bile azalır. El bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, vernel her indirimde alırız 4-5 kg, tuvalet kağıtları havlu kağıtlar, diğer temizlik malzemeleri. Yeter artar bize. İşten artmaz dişten artar derler. Bizimki o hesap. Domates alındı çok mu geldi. Kışlık menemen yapar saklarız. Biber çok mu geldi kuruturuz. Aburcubur kültürümüz yoktur zaten. Ayda bir belki alınır. Atıştırmalık istersek evde 5 liraya 4 kişilik sufle yaparım yeriz. Öyle şu marka olmazsa hayatta yemem diyen yok zaten. Alacağımız markalar bellidir. Kötü markaları zaten kullanmayız. Daha nasıl yetmesin ki

Öyle 4-5 kiloluk deterjanlar, koli koli tuvalet kağıtları almak için evde yer lazım. Benim evimde yok mesela onları depolayabileceğim bir yer. En fazla 24’lü tuvalet kağıdı sığıyor dolaba daha büyüğünü bile alamam. Bu insanların evi de 80 metrekareymiş. Zaten pek öyle indirim takip edecek bir ablaya benzemiyor botokslu ablamız. Yani sonuç olarak imkansız. Bu arada anladığım kadarıyla siz de ev geçindirmiyorsunuz, ailenizle yaşıyorsunuz. Normal o zaman...

Siz deterjanjn iyisine para verirsiniz oburu kiyafetin iyisine verir deterjani ucuz alir.siz 4 cesit meyve alirsiniz oburu bir cesit alir oje alir.oncelkkler farkli
Bence de öncelikler farklı. Sağlık her şeyden önce gelir benim için. Ojem eksik kalsın, deterjanım toksik kimyasal içermesin.

Ya caikcasi elin adamini bakmak isyemiyorlar diye dusunuyorum bilemem de

Elin adami dedikleri kisi kızlarının esi olacak.
Ayrica adam istanbulda ev + 3000 tl ile butceye gayet yeterli katki sagliyor. Bu zihniyetle bakiyorsak kuzeninizden ne geliyor? Adam niye "elin kizina" baksin?

Konu sahibi,saka bu degil mi? 3000 lira butceli bir aile 600 lira makyaj malzemesine verebilir mi sizce? Şok oldum gercekten
Mutfak masrafiyla esdeger botox parasi
Valla ne diyecegimi bilemedim,kuzeniniz evlenmesin,ya da karsi taraftaki zavalli evlenmesin en azindan kuzeninizle
1000 liradan 600 liraya düştü ama lütfen, gelişme var.

hayır ben de semt içi marketten alıyorum. gidip makrocenter dan almıyorum misal. ki ondan pahalı marketler de var yani. 3000in çok üzerinde kazanıyorum, ayol sadece pazar ayda 1000 tl ye yakın tutuyor. peyniri, sütü, tereyağı, zeytinyağı.
en nihayetinde makina yağı karışmamış yağ yemek en temel insanlık hakkım olduğundan bunları bildiğim kaliteli markalardan seçiyorum.
yada ben yanlış besleniyorum bilemedim.
Yağı mı biraksaniz acaba🤣🤣
Hanimlar gecinmek zor elbette.ama herkesin onceligi farkli.siz yag alirsiniz o oje alir.🤷‍♀️herkesin tercihi.

Bütçe yoktur 1.000 lira mutfaga ayiramiyordur aile anlarim, 3binle de gecinilir derim, gecinenler de var zaten ama 3bin gibi bir rakamdan, 1.000 lira gibi bir rakami SİRF keyfi kiyafete, kozmetige ayirmayi hayal edip botoks ve tatil hayalleri kuran birinin mutfaktan kisarak geçinme planlari... 🙄🙄🙄 Çok ilginç durumlar.
Az önce ütopya dedim ama sen böyle yazınca distopya gibi göründü gözüme 😂

hah ben de onu anlamıyorum. doğalgazından, yemenden ödün verip botox ve gezmeyi düşünmek bana çok tuhaf geliyor.
hadi gezmeyi bir derece anlayayım, sosyal varlıklarız. ama botox yani.. ne biliyim, ben de kendine bakmayı seven biriyim ama botox yaptırmak için gidip az kaliteli bir yiyecek almam yada doğalgazı kısmam yani.

Cok agir olmadi mi misschery🙄
Ailesinin durumu iyi calismasa da araci var botox u dolgusu kuaforu gidiyor.ailesi evlenirsen yardim talep etme diyor

Eeee ben de onu diyorum

40 yasinda bir insanin ailesine yaslanmasi komedi, erkek olsun kadin olsun. Ailesi dogru demis, evli bir insan 40 yasinda bir zahmet kendini gecindirsin anne babadan para istemesin

Calismaya gelince sosyal fobi ama kuafore botoksa giderken sosyal fobi kayboluveriyor :olamaz:

Son yorumumu yapayim. 40yasinda genc, eli ayagi tutan bir kadini sirtinda tasimaya razi bir adam, evi maasi da var. Kuzenininse hicbir geliri yok. Bu adami bulduguna sukretsin fazla hesap yapmadan yurusun. Bu kadar.

1000 liradan 600 liraya düştü ama lütfen, gelişme var.
Şok icerisindeyim
Hani tamam nasil yaptiklarini anlamiyorum,ulkede asgari ucretli olup da aile gecindiren,tek maasla 3 cocuk okutan bir grup var ama onlarin da ayda 600 lira makyaja ayirdigini,disarida kahve ictigini falan sanmam. Yapsalar o ucretlere hayatta kalamazlar cunku. Konu sahibini daha oncesinde gormuslugum olmasa biri bizimlen egleniyi diyecektim gercekten

Hanimlar gecinmek zor elbette.ama herkesin onceligi farkli.siz yag alirsiniz o oje alir.🤷‍♀️herkesin tercihi.

Oje tencerey dokurup salca kavuramiyor ama ... insanlar cocuklarini ojeyle mi beslesin?

Valla panpa o kuzenin calismayi gec, maddi hesap kitap islerini de bilmiyor dunyadan bihaber yasiyor. Adamin eve getirdigi parayi sacip savurur o kadar. Adam niye evlenmek istiyor :olamaz:

sağlıklı beslenme hepsini içerir :) siz önce bi beslenme bilinci mi kazansanız acaba :)

yağ ve oje arasında seçim yapmak da ne biliyim ? ojenin içinde formaldehit var mesela. ben olsam zeytinyağına devam ederim, tırnaklarımla formaldehit almaktansa.

Öyle 4-5 kiloluk deterjanlar, koli koli tuvalet kağıtları almak için evde yer lazım. Benim evimde yok mesela onları depolayabileceğim bir yer. En fazla 24’lü tuvalet kağıdı sığıyor dolaba daha büyüğünü bile alamam. Bu insanların evi de 80 metrekareymiş. Zaten pek öyle indirim takip edecek bir ablaya benzemiyor botokslu ablamız. Yani sonuç olarak imkansız. Bu arada anladığım kadarıyla siz de ev geçindirmiyorsunuz, ailenizle yaşıyorsunuz. Normal o zaman...
Aynen bizim koyacak yer var ondan fazla bile olsa bozulmaz ürünleri alıyoruz. Ev ekonomisini bilirim. Çalıştığım zamanda değişmedi şimdi de değişmedi. Mutfak, temizlik konusunda masraf az çok bellidir. Mesela yol masrafı olacak ama ona yorum yapmam çünkü kendi aracimla gidip gelmedim. Konu sahibinin kuzeni ne indirim takip edecek, ne pazara gidecek, ne böyle tasarruf edecek birine hiç benzemiyor. Tek önceliği kıyafet ve kozmetik. Ailesi bu yüzden evlenince bakmayız demişler Haklı olarak. Kuzeni ve kocası orta yolu bulacaklar artık.

Ve 3000 lirayi kazanan da bu kisi degil sanirim. En vahimi. Elalemin herifinin parasiyla botox. hemen kocami aramam lazim aksama ayaklarima kapansin kurban olam sana hanim diye ;)

Ve 3000 lirayi kazanan da bu kisi degil sanirim. En vahimi. Elalemin herifinin parasiyla botox. hemen kocami aramam lazim aksama ayaklarima kapansin kurban olam sana hanim diye :KK66:

Yani konu ilk başlarda normaldi. 😬 Ama botokslar, tatiller işin içine girince...
Şoklara ugradim ben de, adamin parasi olsa bari...
1.000lira yemeye çok, ojeye botoksa az. 😁
Adam zaten ot gibi fotosentez yapiyor heralde hiçbir masrafta adamdan söz edilmiyor. 🤣 Sanki kendi kazaniyor ve tek basina gecincek gibi bir havasi var. 😁

Ve 3000 lirayi kazanan da bu kisi degil sanirim. En vahimi. Elalemin herifinin parasiyla botox. hemen kocami aramam lazim aksama ayaklarima kapansin kurban olam sana hanim diye ;)
Kuzen kendi kazandığı parayı hiç harcamamis sanırım. Harcasaydi öyle plan yapmazdı :)

Net soru su arkadaslar
3000 tl nin 1000 tl si fatura ve benzine
600 tl si mutfaga
800 u gezmeye
600 u aylik kuzenin masrafina diye son olarak planladi.sizce yeter mi?600 de hicbi sey degil zaten yani bi makyaj malzemesi alsa iki.kahve icse disarida bitti.aylik 100 100 de biriktirip botox unu yaptiracak.

Cıks bu hesap tutmaz.

1. Arabanin tek masrafi benzin degil.
Kaskosu sigortasi muayenesi, istanbuldaysa buyuk ihtimal otopark...

2. 600e yeme icme olmaz. Olursa da saglikli olmaz. Calisan kisilerin masrafi dusuk olur. Sabah ve ogleni isyerinde yiyoruz. Aksam da cok yemek saglikli degil diye hafif gecistiririz normalde. Ama 1ayi askin suredir evdeyiz. 3 ogunu evde yiyince miktar cok katliyor.
Kuzeniniz evde olacak. Hele ki misafir vs olursa...

3. Adamin hic mi gideri yok?
Sigara, berber, gozluk/lens, vitamin, giyim kusam ayakkabi ihtiyaci? Kuzen için 600 konmus ama adam ne yapacak?
Adam cebinde meteliksiz mi gezecek? Bir cep harcligi da mi olmasın?

4. Evde tamir tadilat cilingir bozulan esya hic mi olmaz? Elektrik supurgesinin torbasi bile paketi 100 tl civari. Gecen kis bulasik makinam bozuldu 800 tl hala icim acir aklıma geldikce.

3000le gecinilir ama botoxlu, 800 lira gezmeli bütçeli bir yasam olmaz. Kit kanaat yuvarlanir giderler. Bir makyaj malzemesi + 2 kahveye 600 tl uygun gorulen bir hayatta 3000 tl maasli bu abimizi harcamayin.
Starbucksta en buyuk boy en pahali kahve 20 tl. Makyaj hic yapmam ve urunleri de bilmem ama bu kadar pahali bir sey mi? Daha uygunlari yok mudur? 1 parcaya 400 500 mü veriliyor? Allah yardimcisi olsun herkesin. Ya kuzeninizin ailesi de destek olacak, ya kuzen calisacak, ya kuzen daha kendi masraflarina gore birini bulacak ya da buldugu adamin gucune gore yasayacak.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back