İki ismi birlikte kullanmak

sunflower26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2023
1
0
1
34
Merhaba. Bebeğimin ismi Ömer Bera. İki ismi birlikte kullanmak sizce zor veya saçma mı? Ben ne kadar birlikte kullansamda çevrem tek kullanıyor. Bende bu yüzden çift kullanmakta diretmesem pes mi etsem diye düşünüyorum.

Doğrusunu bilemem bana biraz itici geliyor bu kadar uzun isimleri peş peşe söylemek. Önceden isimler kısaltılırdı, 2-3 harflik hale getirilirdi ki bence hala gençler öyle kullanıyor. Ama çocukken inatla uzuun uzun söylemek garip.

İki isim alakasız, bera zaten kolay bir isim değil bence etrafta tekte anlayan çıkmaz pek. Ben de iki ismi peş peşe kullanmaya uyuz oluyorum, ilkokulda hüseyin hamza vardı travmam onunla başladı tren gibi isim uzatmaya gerek yok bence kendi de kullanmaz zaten öyle birini seçer. E peşpeşe söylenmesi zor isimler seçmişsiniz ekstra olarak. Haklılar yani

Biraz tekerleme gibi, birlikte söylenmesi özellikle aile büyükleri için zordur.

İki isim bana da çok itici geliyor, ikisi birlikte uzun uzun söylendiğinde de yadırgıyorum açıkçası. Etrafımda iki isimli çocuklar var, bir ismini seçip söylemek istiyorum mesela, ikisini birden söyleyince çocuğa soyismini de ekleyip sesleniyormusum gibi komik geliyor soyleyemiyorum. Ama bu sefer de annesi uzaktan seslenirken ya da kızarken bile özene özene iki ismi birden kullanınca ayıp etmiş gibi hissediyorum tek isim soyleyemiyorum.

Etraf özellikle tek isim kullanıyorsa bence siz de hangisini seviyorsanız tek onu kullanabilirsiniz. İki isim bazı insanlar için çok yorucu

Eğer 2 ismin birlikte kullanılmasını istiyorsanız pes etmeden öyle söyleyin etrafınızdakilerde bir şekilde söylerler

Küçük kızımın adı Hande Mina ve biz hep beraber söyledik kreşe giderken de öğretmeni sordu hangi ismini kullanıyorsunuz 2 sini dedik
Ve şuanda herkes2 isim kullanıyor biri tek ismini söylese kızıyor 5 yaşında

Benim kızın iki adı var, peşpeşe akıcı oluyor. Biz evde tek kullanıyoruz ama öğretmeni ikisini de söylüyormuş. Ömer Bera peşpeşe söylenmesi zor olmuş. Tek isme yoğunlaşın derim günlük hayatta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…