• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki gündür makinede duran yıkanmış nevresimler

Yaprak dokumu izliyorum hep iş yapcaksam ama iyice Leyla’nın pembe paltolu haline döndüm

Yaprak dökümüyle iş yapın fikreti örnek alın biraz :) gülüyorum ama biliyorum bu çok ciddi ve gerçek bir sorun.

Dua edin bu durumunuz için. 1-2 haftada düzene girersiniz.

Allah kimseyi boşluğu dert edecek kadar boş bırakmasın.

Bi silkelenip kendinize gelin aşırı rahatsınız galiba. İşte ev işi her gün olan bir şey bir gün yapmazsanız ertesi güne daha fazla iş çıkar. Temizlik candır hele ki şu korona zamanı en çok dikkat etmeniz gerekir. Hamileliğiniz daha da ilerlemeden başlayın bir odadan.Ya da Bi kadın tutun baştan sona bi yapsın sonrasını siz düzenli şekilde her gün yapın o zaman işiniz azalır. Çocuk doğduktan sonra bu şekilde devam ederseniz hasta edersiniz çocuğu da Allah korusun. Eşiniz iyi sabrediyor ama yeni evlisiniz diye ses etmiyor bence sonra derse ağırınıza gitmesin
Olmuyo hasta :D tozdan alerji olabilir belki ama bizde o da olmadı. Survivor oldu yavrucum :P

Konu sahibinin eşi ne diyo bilmiyorum da benimki arada söyleniyor kalk yap o zaman diyorum :D her allahın günü çamaşır, kurutma ve bulaşık makinesi çalışıyor yıldım ya. Robot süpürge sürekli mesaide. Sonra akşam bi bakıyorum ee her şey aynı

Evinize temizlikçi alma imkanınız yok mu en azından bir düzen oturtana kadar. Ayrıca çok eşya çok toz çok kalabalık demek emin olun. Bebek olduktan sonra bebeğin huyuna suyuna göre iş yükü artabiliyor. Benim kızım bana yapışık, diş çıkartıyor çok huysuz. Ama emekledigi ve her bulduğu şeyi ağzına götürdüğü için sürekli temizlik yapmam gerekiyor. Bebek olmadan bı rutine bağlayın bence hayatınızı.
Doğru da şu pandemide hamileyken eve birini çağırmak nekadar olur bilemedim🤣 ay kendime gülesin geliyor çağırmasamda bu pasaklılıkla zaten korona olursun diyenler olacaktır muhtemlen

Bide şey var mesela Çelik tencereler su lekesi ve kullanmaktan kararıyor ya mesela öyle durunca hiç yemek pişireyim gelmiyor ama tencere çok hangisinden başlıcam da hepsini tellicem diyip bırakıyorum
Kaç yaşındasın merak ettim :)

Olmuyo hasta :KK70: tozdan alerji olabilir belki ama bizde o da olmadı. Survivor oldu yavrucum :p

Konu sahibinin eşi ne diyo bilmiyorum da benimki arada söyleniyor kalk yap o zaman diyorum :KK70: her allahın günü çamaşır, kurutma ve bulaşık makinesi çalışıyor yıldım ya. Robot süpürge sürekli mesaide. Sonra akşam bi bakıyorum ee her şey aynı
Benimkide öyle arada laf söylüyor yada tozlu yerleri ıslak mendille silip bana gösteriyor 😂

Ya işte öylede tek bişeyle bitmiyoki mesela 15 gün önce bi misafir geldi pasta yapmıştım bitmedi dolapta kurudu kaldı e borcamda çikolatalı bide nasıl çıkar onlar 😏
Canım 15 günlük pastanın dolapta ne işi var 2 gün içinde yedin yedin yoksa çöp sütlü ürün beklemez zehirlenirsin mazallah dök at bulaşık makinesine yerleştir ben 8 aylık hamileyim bide riskli gebeyim bu kadar yapmıyorum bi silkelen kendine gel ben senin bu durumunun psikolojik olduğunu düşünüyorum depresyonda olabilir misin? Çünkü depresyonda olan insanların bu tür davranışları olur yanlış anlamadın ins

Doğru da şu pandemide hamileyken eve birini çağırmak nekadar olur bilemedim🤣 ay kendime gülesin geliyor çağırmasamda bu pasaklılıkla zaten korona olursun diyenler olacaktır muhtemlen
Evinize misafir alabilmeyi göze alıyorsanız temizlik için yardım da alın bence. Bir de gerçekten eşya yükünuz fazlaysa bunu azaltın. Bunun için nette videolar var inanılmaz motive ediyor.

Canım 15 günlük pastanın dolapta ne işi var 2 gün içinde yedin yedin yoksa çöp sütlü ürün beklemez zehirlenirsin mazallah dök at bulaşık makinesine yerleştir ben 8 aylık hamileyim bide riskli gebeyim bu kadar yapmıyorum bi silkelen kendine gel ben senin bu durumunun psikolojik olduğunu düşünüyorum depresyonda olabilir misin? Çünkü depresyonda olan insanların bu tür davranışları olur yanlış anlamadın ins
Yok yemiyoruz zaten hatta eşim üzerinden okadar zaman geçince Aa sen pastamı yaptın Çıkarsana ortaya böyle görmeyince yemek aklıma gelmiyo diyo bende dedim yok o eski 15 gün önceki olan

Evinize misafir alabilmeyi göze alıyorsanız temizlik için yardım da alın bence. Bir de gerçekten eşya yükünuz fazlaysa bunu azaltın. Bunun için nette videolar var inanılmaz motive ediyor.
Çok değil aslında ama işte tembel insana herşey ağır geliyo

Bide şey var mesela Çelik tencereler su lekesi ve kullanmaktan kararıyor ya mesela öyle durunca hiç yemek pişireyim gelmiyor ama tencere çok hangisinden başlıcam da hepsini tellicem diyip bırakıyorum

Kullanmaktan kararmaz tencere. Düzenli temizlemeyince kararır. Telleme dediğiniz şey beş dakikasını alır insanın. Hepsini toplu yapmaya üşeniyor iseniz o gün yemeği hangi tencerede pişiricekseniz pişirmeden önce telleyip öyle yapın yemeği. Her gün iki farklı tencere kullansanız bir hafta içinde hepsi temizlenir.

Banyoya girdiğinizde duş aldıktan sonra beş dakikada duşakabini temizleyip çıksanız bekleyip kirlenmez. Tuvalete gittiğinizde çıkmadan iki dakika ovsanız Birikmez mesela.

Yapıyoruz yine kirleniyor bitmiyor demişsiniz bir mesajda. Hayat böyle zaten. Bir kere kitap okuyunca bir daha okumuyor muyuz? Bir kere dizi izleyince bir daha izlemiyor muyuz? Genel temizlik, düzen de hayatın parçası. Tabi ki bitmeyecek ve devam edecek. Hani deseniz ki titiz biri değilim olmak istiyorum. Buna gerek yok asgari seviyede düzen ve temizlik kafi derdim ama siz bayağı pis ve tembel görünüyorsunuz şöyan :)

Ne yaparsınız bilmem ama çocuk doğmadan önce yapın bence. Zira doğacak çocuğun da temiz bir evde yaşamaya hakkı var. Emeklediğinde toz topaklarını yutup, on beş gündür sehpada duran bardağı yalamasın çocuk, yazıktır. L

bende temiz ev seven ama temizlik yapmayı sevmeyenlerdenim.bende çocuk olduğu için mecburiyetten yapıyorum. tembellik başa bela birşey ya .çok isterdim böyle zevkle temizlik yapan bir kadın olmayı.

mesela ne zaman temizliğim bitsin kahve içeyim desem hiç o kahveye sıra gelmez ya temizlik yetişmez fırsat bulamam

ben de iş yapmaya başlamadan önce içerim kahvemi başlarım .
mutfak işlerini telefondan dizi açıp yaparım çamaşır katlarkende dizi açarım zaman geçer.
çamaşırları makinede bekletme gibi lüksüm yok yoksa işin içinden çıkılmaz. siz de sizi harekete geçirecek birşey bulun kimi hareketli müzik dinler kimi sakız çiğner.
mesela şimdi yaprak dökümü açtim mutfağa giriştim
neyse ağzımızın tadı bozulmasın ben kaçayım😉

Yani benden daha beter birisini ilk kez duyuyorum kendimce bir kac sey yazacagim umarim uygularsiniz cunku boyle devam ederseniz hic toparlanamazsiniz.

Once evinizi oda oda gozden gecirin fazlalik ve kullanmadiginiz esyalari atin veya ihtiyaci olana verin ama bunu mutlaka yapin, evi esinizden veya bir baskasindan yardim alarak bir gunde ince bir sekilde temizleyin en onemli kisma geliyoruz simdi uyandiginiz gibi yataginizi toplayip telefonunuzdan kronometreyi acin kendinize 15dk zaman tutun ve bu surede evi toplayip hafif isler yapin klozet ve lavabo temizlemek veya evi hizlica supurmek gibi ama bunu her gun aksatmadan yapin sadece 15dk bir cok is yapabilirsiniz.
Eger her gun boyle kucuk bi toparlama seansi yaparsaniz eviniz hep temiz kalir ve gercekten daha cok temizlik yapasiniz gelir.
Esinizle is bolumu yapin ornegin camasir yikamak kaldirmak sadece onun olsun 😂

Birde pandemi haricinde soyluyorum sık sık misafir cagirin baska turlu temizlik yapamiyorsunuz cunku😂

Back