• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki gunde bir konu aciyorum ama kusura bakmayin :(

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.777
12.183
363
Kizlar iki gunde bir konu aciyorum ve ceviz kabugunu doldurmayacak seyler hakkinda fikir istiyorum sizden ama inanin ki yasadigim Dogu Afrika ulkesinde insanlar asiri ketum ve cok sey paylastigim kimse yok. Onlara icimi acinca kendimi biraz varini yogunu anlatan histerik abla gibi hissediyorum cunku kendileri asla ozel hayatlarindan bahsetmiyorlar. Whatsapptan Turkiyedeki arkadaslarimi ve kardesimi de artik darlamak istemiyorum. Burasi daha genis bir platform oldugu icin buradan yazmak iyi geliyor. Bikan olursa "eeh be sen de yeter" diyen olursa da anlarim valla.

Daha once kendini sevmek nasil olur ve dis gorunusumu degistirmek istiyorum diye konu acmistim.

Simdi ben astroloji gibi fal gibi batilliklara saplanti derecesinde inanan bir insanim. Aslinda zeki biri olarak gorurum kendimi de neden bunlara bu kadar yurekten inaniyorum onu da bilmiyorum yani. Dogumgunun 2 Temmuzda yengec burcunda gunes tutulmasi oldu ve yukselenim de yengec. Her seyi birakip astrolojiden parayi kirmis bir arkadasim var. Dedi ki bana offf bu sene o kadar degiseceksin ki inanamayacaksin kendine.

Ben de dedim ki evet bu sene degisim senesi. Yapabilirim. 5 6 yildir uzerime yapismis olu topragini atacagim. Depresif ve tembel olmayacagim artik. Isten gelince saatlerce kanepede oturup "Iste benim stilim" izleyerek, "Bir derdim var" okuyarak, candy crush oynayarak gecirdigim, kendimden nefret ettigim zamanlari degistirecegim. Her gun ama her gun isten gelince boyle yigilip kaliyordum, sonrasinda sucluluk hissiyle kanepede uyuyakaliyordum, sabah gec kalkip ise gec kalip ayni bitkin dongude donup duruyordum iste.

Yasamimdaki en baskin duygu sucluluk. Multeci kampinda calisiyorum, isimi cok seviyorum ama bu is suclulugumu inanilmaz tetikliyor. Surekli onu yapsaydim bunu yapsaydim multeciler magdur olmazdi, aldigim parayi hak etmiyorum, isyerimde herkes beni yetersiz buluyor... gibi dusunceler. Ve kendimi begenmiyorum. Aynaya baktigimda gordugum 81 kglik kadin, mahallemizin deli teyzesi modunda saci basi dagilmis, hafif tombul, surekli herkese gulumseyen ve neseli davranan, ama icten ice olmus bitmis kadin ben degilim, olamam gibi geliyor. Sanki icimdeki potansiyelin uzerine milyonlarca yag hucresi, diyabet, yagli karaciger, bel fitigi serpmisim, sanki kapilarimi kapatmisim.

Insan aylardir topuklarini torpulemez mi? Kaslarini almaz mi? Bir krem surmez mi? Biraz spor yapmaz mi? Kendine guzel bir yemek pisirmez mi?

Buraya yillardir farkli nicklerle yaziyorum, bir ara beni acayip somuren, asiri kontrolcu, ve cinsel siddet de uygulayan, masterimi birakip Turkiye'ye gelmemi isteyen, her seyimi kontrol eden bir sevgilim oldu, sonra da ben bitik durumdayken terk etti baska biri icin (iyi ki de terk etti, kurtuldum) o donemde major depresyona girdim ve bu kilolari aldim, bir daha da veremedim. 4 sene filan olmustur ayrilali, ama erkeklere asla guvenemiyorum, sanirim bu kilolar da onun bir uzantisi, sanki bir savunma kalkani gibi, han agir yasamlar diye bir tnt programi var ya, oradaki obezite sorunu olan insanlarin da hep bir siddet hikayeleri var, hafif ona benzetiyorum bu durumu. Ama gercekten artik degisim zamani. Yeter artik istemiyorum ben boyle biri olmak.

Eeeee bu kadar yazdin peki derdin ne diyeceksiniz? Derdim su ki ben Agustos basina kadar hedef koydum (ilk adim). Her gun yuruyus ve yoga yapacagim, ilaclarimi alacagim, her gun 20 dakikami ozbakimima ayiracagim ve yemek yapacagim diye. Sonuna odul koydum (kiyafet alisverisi) Ajandama yazdim her gun bunlaru. Yaptiklarima tik atmak icin. Ama ilk gunlerden saldim. Simdi de yine bu kararlarim yalan olacak diye cok ama cok korkuyorum. Size yazmamin sebebi de benzer hikayeler duymak. Hic kendinize hedefler koyup basardiniz mi? Yapabildiniz mi? Nasil yapabildiniz?

Isin garibi hayatinda hicbir sey basaramamis biri degilim, 3 sene Avrupa'da tek basima yasadim, simdi tek basima Ruanda'da calisiyorum, parami kendim kazaniyorum, liseden beri yatili okudum, kendi basima seyahat ederim, kendimi guclu biri olarak gorurum. Gecen sene 15 kilo verdim, simdi durdu. Ama en basit seyi, kilo vermeyi, daha enerjik, dinamik, kendine bakan biri olmayi bir turlu beceremedim.

Ya beni en büyük motive eden şey ünlülerin falan fotoğraflarına bakmak,
ben de onlar kadar zayıf olacağım diye çok gaza geliyorum, bir hafta 2 hafta sonra tam vazgeçecekken bir bakıyorum 1 2 kilo vermişim sonra hemen o gazla devam ediyorum. :D
tavsiye ederim
ancak daha önce böyle bir konu açmıştınız biliyorum ve neden hala işinizi değiştirmediğinizi anlayamıyorum. Çok para da kazanmıyordunuz sanırım, hatta birileri sizden para bekliyordu öyle bir şeyler vardı.
yani siz bilirsiniz ama neden kendinize bunu yapıyorsunuz anlamıyorum.

Hedefleriniz arasına düzenli olarak kitap okumayı eklemenizi de tavsiye ederim. Düzenli kitap okuduğum zamanlar daha dinç hissediyorum. Her şeyim de düzene giriyor.

ben de onlar kadar zayıf olacağım diye çok gaza geliyorum, bir hafta 2 hafta sonra tam vazgeçecekken bir bakıyorum 1 2 kilo vermişim sonra hemen o gazla devam ediyorum. :KK70:
tavsiye ederim
ancak daha önce böyle bir konu açmıştınız biliyorum ve neden hala işinizi değiştirmediğinizi anlayamıyorum. Çok para da kazanmıyordunuz sanırım, hatta birileri sizden para bekliyordu öyle bir şeyler vardı.

Turkiyeye donunce yapabilecegim bir is yok. Insan haklari konum. BM'de calisiyorum. Turkiye'deki BM ofisi inanilmaz bir kuculmeye gitti. Sivil toplum kuruluslarinin (mesela af orgutu) hepsini terorist Ilan ettiler. Aihm basvurulari yapan avukatlara yazdim is yok. Akademik Alana basvurdum galatasaray hukuk mezunu oldugum not ortamamam yuksek oldugu ve aihm'in oldugu Strasbourg'da insan haklari masteri yapmis olmama ragmen hicbir yere alinmadim.

Simdi baska ulkelerde baska pozisyonlara basvuruyorum. Turkiye'ye donmek isterdim ama su kosullarda mumkun degil.

Turkiyeye donunce yapabilecegim bir is yok. Insan haklari konum. BM'de calisiyorum. Turkiye'deki BM ofisi inanilmaz bir kuculmeye gitti. Sivil toplum kuruluslarinin (mesela af orgutu) hepsini terorist Ilan ettiler. Aihm basvurulari yapan avukatlara yazdim is yok. Akademik Alana basvurdum galatasaray hukuk mezunu oldugum not ortamamam yuksek oldugu ve aihm'in oldugu Strasbourg'da insan haklari masteri yapmis olmama ragmen hicbir yere alinmadim.

Simdi baska ulkelerde baska pozisyonlara basvuruyorum. Turkiye'ye donmek isterdim ama su kosullarda mumkun degil.

muhakkak başka pozisyonlar da olur yeter ki hayata dar ve umutsuz şekilde bakmayın.
hayat sadece bir iş kolundan ibaret değil.
türkiyedeki küçülmeyi ben de biliyorum save the children bile kapandı mesela türkiye şubesi.
ama yineliyorum hayat sadece tek iş kolu demek değil, arama alanınızı genişletin, olmuyorsa başka alana kayın.
Yani sizin için diyorum yıllarınızı heba etmeyin.

Bence asıl sorun siz olduğunuz yeri sevmiyorsunuz ve her kilolu insan mutsuz değil kendinize takıntı yapmışsınız . Öz bakım konusunu da mutsuzlugunuza bağlıyorum

muhakkak başka pozisyonlar da olur yeter ki hayata dar ve umutsuz şekilde bakmayın.
hayat sadece bir iş kolundan ibaret değil.
türkiyedeki küçülmeyi ben de biliyorum save the children bile kapandı mesela türkiye şubesi.
ama yineliyorum hayat sadece tek iş kolu demek değil, arama alanınızı genişletin, olmuyorsa başka alana kayın.
Yani sizin için diyorum yıllarınızı heba etmeyin.

Haklisiniz aslinda. Cok negatiflestim. Gercekci diil bu soylediklerim aslinda o kadar belki de. Yeni yeni isler bakmaya basladim. Aklima gelen her yere bakiyorum basvuruyorum. Mutlaka bir sey cikacak :) cok sag olun.

yani şunları yapacak kapasitede bir kadının kıytırık 20 dk yı kendine ayırmaktan aciz olduğunu, adinin tekinin yükünü 4 yıldır taşıdığını mı söylüyorsun.
titre ve kendine gel lütfen.
kendini hangi noktada sevmeyi bıraktıysan bul ve kendini affet artık.

Yanınızda sizi gazlayacak biri yok , yalnız olduğunuz için iyice salmışsınız kendinizi bence . Bu kadar kendini salmakta bıkkınlık yaratmıyormu .
Ve ayrıca sizin yerinizde olmak isteyen çok insan vardır buna emin olun , iyi bir eğitiminiz var , kapıdan çıkıp çarşı pazar gezemeyen , yol iz bilmeyen özgüvensiz insanlar ... üstelik çok gençsiniz .
Bu arada bende 1 Temmuz doğumluyum o arkadaş ne dedi başka yengeçler için o_O

evet valla resmen yalnızlıktan sizi gaza getirecek kimse olmadığından yapmıyorsunuz bunu katılıyorum arkadaşa.
ben bile iş yerinde kimse güzel giyinmiyor diye, adam gibi giyinmeyi bıraktım. ayda 3 - 4 anca.
o yüzden tebdil i mekanda ferahlık var demiş atalarımız.

ben de onlar kadar zayıf olacağım diye çok gaza geliyorum, bir hafta 2 hafta sonra tam vazgeçecekken bir bakıyorum 1 2 kilo vermişim sonra hemen o gazla devam ediyorum. :KK70:
tavsiye ederim
Ben bu aralar rihanna ve selena gomez fotolarına bakıyorum hep 😂

yani şunları yapacak kapasitede bir kadının kıytırık 20 dk yı kendine ayırmaktan aciz olduğunu, adinin tekinin yükünü 4 yıldır taşıdığını mı söylüyorsun.
titre ve kendine gel lütfen.
kendini hangi noktada sevmeyi bıraktıysan bul ve kendini affet artık.

Cok tesekkurler gercekten!!! yapmaya calisiyorum. Cok ama cok uzun suruyor. Aliskanliklarim o kadar kotu ki. Sanki beynimi bedenimi bozuk para gibi harciyorum. Ama sanki hissediyorum artik degisecek bu cikmaz durumlar sanki bir degisimin esiginde gibiyim...

Yanınızda sizi gazlayacak biri yok , yalnız olduğunuz için iyice salmışsınız kendinizi bence . Bu kadar kendini salmakta bıkkınlık yaratmıyormu .
Ve ayrıca sizin yerinizde olmak isteyen çok insan vardır buna emin olun , iyi bir eğitiminiz var , kapıdan çıkıp çarşı pazar gezemeyen , yol iz bilmeyen özgüvensiz insanlar ... üstelik çok gençsiniz .
Bu arada bende 1 Temmuz doğumluyum o arkadaş ne dedi başka yengeçler için o_O

Kesinlikle. Surekli pispislanmak isteyen bebek gibi de Turkiye'deki arkadaslarima yazmak gaz istemek de istemiyorum. Utaniyorum biraz. Burasi cok iyi geliyor ama bana. Cok tatli ve akilli kadinlar var. Seviyorum burayi.

1 temmuzsa dogumgununuz sanki bu gunes tutulmasi sizi de cok etkiler. Bu bir bucuk sene yengec-oglak ekseninde bir suru tutulma varmis ve bizi olumlu anlamda etkileyecekmis. Daha cok hayata bakisimiz kisiligimizin guclu yonleri vb konularda.

evet valla resmen yalnızlıktan sizi gaza getirecek kimse olmadığından yapmıyorsunuz bunu katılıyorum arkadaşa.
ben bile iş yerinde kimse güzel giyinmiyor diye, adam gibi giyinmeyi bıraktım. ayda 3 - 4 anca.
o yüzden tebdil i mekanda ferahlık var demiş atalarımız.

Bence de artik buradaki surem bitti. Insallah tez zamanda bir mekan degisikligi amin. :)

Astroloji eğitimi aldım. Evet, değişim var sizin için ben de yükselen yengeç burcundayım. Değişim içerden başlar karar verdiyseniz bunun devamı gelecektir. Kilo ile ilgili ben yavas yavas ama emin adımlarla ilerleyip verdim. İlaç vs kullanma durumum olmasaydı şu anki fazladan 5-6 kilom olmayacaktı ama onu da şu an fazla takmıyorum o yüzden veremedim. KK nın diyet gruplarına katılın ben o sayede disiplini sağladım hatta mezun olmuştum. Başarılısınız zaten güzel bir eğitim kariyer hayatınız olmuş. İyi ünilerden mezun olup mesleğini yapamayan bir çok insan var. Duygusal konularda da kendinize güvenin şu an 7. ev Satürn kalıcı ilişki fırsatları karşınıza çıkabilir.

Benim bir tavsiyem var yani benim motivasyonum düştüğümde işe yarar. Belki sana da faydası olur
Sen ödülü başa al. Sonda yapacağın alışverişi şimdi yap. Kendini mutlu edecek sana öz güven verecek şeyleri al. Daha sonrasında yapmak istediklerini planlarını gerçekleştir. 1 2 ay sonra yeniden kendine ödül ver
Örneğin ben kendimde ders çalışma motivasyonunu arıyorum hep. Eğer düşerse ödülümü ya da planımı başa koyuyorum. Önce ödül sonra iş 😁 işe yarıyor ama her zamana yaptığım şey değil tabiki.kolay gelsin

Back
X