• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki farklı görüşte insanın evliliği

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci evliliğinizde aşktan çok mantık ön planda olmalı. Çocuklarınız da varmış üstelik. Çok iyi tartmanız lazım.

Ben yabancı ve müslüman değil diye okumuşum. Yanlış anlamışım. Müslüman olmasa evet imkansız olurdu yabancı olması değil.
Değil müslümanmış kendisi,dinden uzaklaşmış o aralar şimdi tekrar yönelme var diyor.
İllaki müslümanmı olması gerejkiyor bu durumda.

Burda kendinizi ön plana atıp, çocukları ikinci plana atıyorsunuz. Hiç evlilik yapmamış adam çocuklarınıza babalık, abilik yapabilir mi? çocuğunuzla iletişimi nasıl gözlemlediniz mi? yani demem o ki kendinizi değilde daha çok çocuklar açısından düşünmeniz lazım. evlenirsiniz cicim ayları biter çocukları sorun edebilir, ikinci evlilklerin büyük çoğunluğu çocuklardan dolayı hemen bitiyo.

herhangi bir kültüre ait olmadan yetişmiş olmasının iyi tarafı önyargısının az olması ki bu olumlu. öte yandan sadece merak ediyor ve tanımaya çalışıyorum müslümanlığı. yarın bazı şeyleri kabul etmeyebilir, uzaklaşabilir, başka bir inanç sistemini de yakın bulabilir.
şu an ilgileniyor olması illa ki hevesle dinimize sarılıp belli kalıplara gireceği anlamını taşımıyor.
keza bunca sene rahat, özgür yaşamış birinin belli bir yaştan sonra kendisini kalıplara sokacağına da pek inanmıyorum ben.
kararınızı islama yönelim göstermesi üzerine vermeyin derim.
diyelim ki yöneldi araştırdı ama devam ettirmedi, siz buna rağmen evliliğinizi sürdürür müsünüz ?
çünkü anladığım kadarıyla karşınızdakinin inancı sizin kırmızı çizgilerinizden biri.

Birşey mi içtiniz :)

Adam zaten muslumanmis ben yanlış okumuşum yazmışım neyi soruyorsunuz anlamadım 😶
Çay içtim olurmu.

Yanlış okuduğunuzu söylediniz zaten,siz iik başta vatandaşı yabanvcı zannettiniz.
Diyorsunuz ki müslüman olan bir kadın müslüman olmayan biriyle evlilik yapamaz

Dini açıdan müslüman bir kadın müslüman olmayan biriyle evlilik yapamaz. Tesetturu süs olarak takmadiysaniz bunu bilmeniz lazım. Farklı kültürden ziyade başka şeyleri dert etmeniz lazım.

İşin dini kısmını bilememde çok var öyle yabancı erkekle evlenen kadınlarımız.
Bende şöyle demişim.

Çay içtim olurmu.

Yanlış okuduğunuzu söylediniz zaten,siz iik başta vatandaşı yabanvcı zannettiniz.
Diyorsunuz ki müslüman olan bir kadın müslüman olmayan biriyle evlilik yapamaz

Bende şöyle demişim.

Evet yapamaz. Dini inançları olan biri dini kurallar gereği böyle bir evlilik yapamaz, yapsa da geçerli olmaz dini olarak. Bunu ben söylemiyorum kime sorsanız aynı şeyi söyler yani. Dini inançları olmayan birini zaten bunlar bağlamaz.

Evet yapamaz. Dini inançları olan biri dini kurallar gereği böyle bir evlilik yapamaz, yapsa da geçerli olmaz dini olarak. Bunu ben söylemiyorum kime sorsanız aynı şeyi söyler yani. Dini inançları olmayan birini zaten bunlar bağlamaz.
Yapanlar nasıl yapıyor peki,dinen geçersiz o zaman dini kurallara göre.
Benim bilmediğim kıstaslar bunlar ben işin evlilik kısmına bakarım.
Çok yakından tanıdığım bir büyüğün kızı elin amerikalısyla evlendi yıllar önce ,şansa bakın ki adam yarı sünnetli çıktı nasıl oluyorsa oda.
İnanç kısmına gelğrsek ben deistim...

Yapanlar nasıl yapıyor peki,dinen geçersiz o zaman dini kurallara göre.
Benim bilmediğim kıstaslar bunlar ben işin evlilik kısmına bakarım.
Çok yakından tanıdığım bir büyüğün kızı elin amerikalısyla evlendi yıllar önce ,şansa bakın ki adam yarı sünnetli çıktı nasıl oluyorsa oda.
İnanç kısmına gelğrsek ben deistim...

İşte deist olduğunuz için bunlar sizi bağlamaz. Ama dini inançları olan biri buna dikkat eder. Kuranı kerimde açıkça yasaklanmıştır bu. Dini olarak mümkün değil ama yasal olarak engel yok tabi. Ben tesettürlü olduğunu da ek olarak ifade edince konu sahibi uyarmak istedim sadece kötü bir niyetim yok :)

İki çocuk sahibi kadın bence daha olgun davranmali.
Aynı inanca sahip bizler bile yeri geliyor hiç taniyamamisiz bu ne biçim adam yada kadın diyoruz.
Bu kadar zitliktan sorunsuz evlilik çıkması zor bence.

İşte deist olduğunuz için bunlar sizi bağlamaz. Ama dini inançları olan biri buna dikkat eder. Kuranı kerimde açıkça yasaklanmıştır bu. Dini olarak mümkün değil ama yasal olarak engel yok tabi. Ben tesettürlü olduğunu da ek olarak ifade edince konu sahibi uyarmak istedim sadece kötü bir niyetim yok :)

ya ben şeyi merak ediyorum. müslüman erkek yabancı kadınlar evleniyor, kadın din değiştirmese de. bu kadar problem edilip uyarılmıyor.
ancak kadın yabancı ile evlenmek isterse hemen dini engel söyleniyor.
size özel yazmıyorum, toplumun genel bakış açısı bu.
bence burada ciddi bir ikilem var.

ya ben şeyi merak ediyorum. müslüman erkek yabancı kadınlar evleniyor, kadın din değiştirmese de. bu kadar problem edilip uyarılmıyor.
ancak kadın yabancı ile evlenmek isterse hemen dini engel söyleniyor.
size özel yazmıyorum, toplumun genel bakış açısı bu.
bence burada ciddi bir ikilem var.

Dini yorum yapmak yasak ama inşallah banlanmam neyse :)

Bu senin benim yazdığımiz bir kural değil ama. Açık açık kuranı Kerim de yazıyor. Müslüman kadın evlenemez, Müslüman erkek hristiyan ve Yahudi ile evlenebilir ama atesit birisi ile evlenemez. Toplumun genel bakış açısı değil dini olarak böyle. İsteyen uygular istemeyen inanmayan zaten uygulamaz kimse silah dayamiyor

Back