• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki farklı görüşte insanın evliliği

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen nette tanıştınız
Duygusal boşluktasınız
Size çok iyi hissettirdi
Gerçek halini bilemiyorsunuz
İki farklı görüş dediğiniz dini düşünce mi ?
Hayata bakış açısı , sosyal yaşantı vs mi ?
Hayata bakışı , sosyal yaşantısı , aile yapısı , çevresi , ekonomik durumu vs bunlar arasında uçurum fark varsa dengeli ilişki yaşanmıyor pek.

Eşim muhafazakar olsaydi ben ayak uyduramazdim. Bana hic karismamasi ve ayni ortamda egreti durmamamiz gerek. Ailesi, arkadaslarinin benim yasamima etkileri olmamali, daha dogrusu esim buna izin vermemeli. Bunlarin disinda her konuda bana uygunsa olabilir, neden olmasin. Yinede 5 ay cok kisa, bu kadar israr etmesi de pek normal degil.

Tayland fuhuş turizminin kaynağı, hatta fuhuş ülkenin başlıca geçim kaynağı denebilir. Çocuk seks işçileri çok sayıda, erkek çocuklarına da hormon verip o şekilde çalıştırıyorlar. Aileler aç kalmamak için ya kendileri bu işte çalışıyor ya çocuklarını çalıştırıyor😶

Kısacası iğrenç bir yer, pedofil Avrupa ve Amerikalıların gidiyor genelde🤮🤮🤮 Hastalık kapmadan ziyade şöyle leş gibi bir yere gitmiş biriyle asla olmazdım.
Igrenc ki ne igrenc, ladyboy'lari da unutmayalim.. Bogghk
Bizim Turkiyeli erkekler zaten onu da anlamazlar da iste. Disi sanip elin erkegiyle de eglenirler.

Hayır seks turizmi konusunu zaten biliyorum. Ama bu insan büyük bir şirketin mühendisi olarak çalışmaya gitmiş. Rusya'da ve Finlandiya ya da aynı şirketle gitmiş mesela. Şimdi o ülkeleri de mi araştırmalıyım bu mantıkla
Iyi de zaten pazarci Osman emmi Tayland'a calismaya gidemez ki lisan sorunundan oturu. Dolayisiyla da Fuhusistan'a belli kariyer sahibi erkekler gidiyor genellikle. O kulturun icinde yasayip da tatmamak Turkiye'de baklava ikram edilince hayir ben almayayim demek gibidir.

Hayır seks turizmi konusunu zaten biliyorum. Ama bu insan büyük bir şirketin mühendisi olarak çalışmaya gitmiş. Rusya'da ve Finlandiya ya da aynı şirketle gitmiş mesela. Şimdi o ülkeleri de mi araştırmalıyım bu mantıkla

Gezmeye değil çalışmaya gittiyse bir şey diyemem. Belki bura da çok egzotik buraya da gideyim dedi öyle bir niyeti yoktu, belkim gece gezmeye çıkınca herkes yapıyor ben de bir bakayım nasılmış dedi fuhuş yaptı, bilemeyiz.

Iyi de zaten pazarci Osman emmi Tayland'a calismaya gidemez ki lisan sorunundan oturu. Dolayisiyla da Fuhusistan'a belli kariyer sahibi erkekler gidiyor genellikle. O kulturun icinde yasayip da tatmamak Turkiye'de baklava ikram edilince hayir ben almayayim demek gibidir.
Bu çok dar bir bakış açısı. Yani fuhuş yapmamıştır diyemem. Ama açıkçası bunu Türkiyede yetişmiş erkekler içinde söyleyemeyiz. Biraz mantıklı yorumlar yaparsanız sevinirim bu noktada. Zaten eli yüzü düzgün biri. Hayatından çok fazla kadın geçtiğini zaten biliyorum. Bizimki salt vücutla ilgili bir durum değil. Öyle olsa zaten yeterince kendi tarzında kadin var çevresinde. Daha çok bir güven ilişkisi gibi. Ayrıca 5 aydır tanımıyorum. 1 yıldır tanıyorum. 5 aydır özel bir ilişki içine girdik sadece

Gezmeye değil çalışmaya gittiyse bir şey diyemem. Belki bura da çok egzotik buraya da gideyim dedi öyle bir niyeti yoktu, belkim gece gezmeye çıkınca herkes yapıyor ben de bir bakayım nasılmış dedi fuhuş yaptı, bilemeyiz.
Sadece fuhuş çerçevesinden bakamayiz. Az önceki yorumda söylediğim gibi çirkin bir adam değil ve zaten hayatında yeterince kadın görmüş. Öyle ki özel hayatında varolan 2. Türk kadınıyim. Tamamı yabancı kişilerle olan ilişkiler. Ben yapmamıştır demiyorum zaten. Ama evlilik sohbetini benden önce gerçekleşmiş fuhuş noktasına sürüklemek yanlış geliyor. Kültürel farklılık dini bakış açısı ya da çocuklar noktasında yaptığınız yorumlara katılabilirim ama bu çok saçma

z önceki yorumda söylediğim gibi çirkin bir adam değil
bu adamın mükemmelliğine inanıyorsanız niye buraya sordunuz babalık duygusunu tatmamış bir adamın babalık yapabileceğini düşünecek kadar "salt" bir bakış açısına sahip olmalıydınız. Maşallah millete dar bakış açınız var demişsiniz ama sizinki de "realist" bir bakış açısı değil

bu adamın mükemmelliğine inanıyorsanız niye buraya sordunuz babalık duygusunu tatmamış bir adamın babalık yapabileceğini düşünecek kadar "salt" bir bakış açısına sahip olmalıydınız. Maşallah millete dar bakış açınız var demişsiniz ama sizinki de "realist" bir bakış açısı değil
Farkettiyseniz diğer mantıklı yorumların hepsini zaten değerlendirmeye aldim. Çünkü zaten gerçek hayatta birbirimizi tanımayan bir kaç insanız. Babalığı noktasında soruda da belirttiğim gibi sorun olabileceğini zaten düşünüyorum. Ama sırf Tayland'da yaşadı diye direk yargılamak noktasını doğru bulmuyorum.

Farkettiyseniz diğer mantıklı yorumların hepsini zaten değerlendirmeye aldim. Çünkü zaten gerçek hayatta birbirimizi tanımayan bir kaç insanız. Babalığı noktasında soruda da belirttiğim gibi sorun olabileceğini zaten düşünüyorum. Ama sırf Tayland'da yaşadı diye direk yargılamak noktasını doğru bulmuyorum.
Bana fikirleriniz bakış açınız çok uçarı geliyor. Bu adam cumaya gidecek değişecek birden iyi aile babası olacak diye düşünmeniz aklıma pembe panjurlu ev getiriyor .

Bana fikirleriniz bakış açınız çok uçarı geliyor. Bu adam cumaya gidecek değişecek birden iyi aile babası olacak diye düşünmeniz aklıma pembe panjurlu ev getiriyor .
Hayır tam olarak anlatamadığım nokta bu sanırım. Bu adam yaklaşık 3-4 senedir zaten biraz daha muhafazakâr bir hayat yaşamaya çalışıyor. Yani pat diye bir değişim söz konusu değil. Burda uzun uzun intiharın eşiğine gelmesinden annesinin vefatina kadar onu benden önce değiştiren çok konu var. Sanirım bu konuda daha fazla mesaj yazmayacağım

Hayır tam olarak anlatamadığım nokta bu sanırım. Bu adam yaklaşık 3-4 senedir zaten biraz daha muhafazakâr bir hayat yaşamaya çalışıyor. Yani pat diye bir değişim söz konusu değil. Burda uzun uzun intiharın eşiğine gelmesinden annesinin vefatina kadar onu benden önce değiştiren çok konu var. Sanirım bu konuda daha fazla mesaj yazmayacağım
Siz iki farklı insan diye girip şimdi cumaya giden muhafazakar bir adam olan birine çevirdiniz konuyu.
Eğer bu adam şu an cumaya giden namaz kılan bir adamsa zaten farklılık yok, hani nerede farklılık?
Benim eşim bazında bakarsak ateist bir adam kapalı bir kadınla asla evlenmez. Ama aynı eşim artık inanıyorum, namaz kılar oruç tutarım içmem diyorsa e zaten bu durumda adam değişti. Aynı adam değil.
Yani sizin konunuzda farklı yok ki??

Siz iki farklı insan diye girip şimdi cumaya giden muhafazakar bir adam olan birine çevirdiniz konuyu.
Eğer bu adam şu an cumaya giden namaz kılan bir adamsa zaten farklılık yok, hani nerede farklılık?
Benim eşim bazında bakarsak ateist bir adam kapalı bir kadınla asla evlenmez. Ama aynı eşim artık inanıyorum, namaz kılar oruç tutarım içmem diyorsa e zaten bu durumda adam değişti. Aynı adam değil.
Yani sizin konunuzda farklı yok ki??
Buna cevap yazmam için önce baştan itibaren herşeye tek tek cevap vermem icap eder. O yüzden önceki mesajları okumanızı tavsiye ederim.

Buna cevap yazmam için önce baştan itibaren herşeye tek tek cevap vermem icap eder. O yüzden önceki mesajları okumanızı tavsiye ederim.
Okudum ben mesajları.
Ve adam eskiden farklıymış, değişmiş. Artık o da muhafazakar biri. Şu an bariz bir farklılık yok babalığı yaşamaması dışında.
Tek farkınız bu.başka pürüz yok bana göre

Okudum ben mesajları.
Ve adam eskiden farklıymış, değişmiş. Artık o da muhafazakar biri. Şu an bariz bir farklılık yok babalığı yaşamaması dışında.
Tek farkınız bu.başka pürüz yok bana göre
Teşekkürler. Ama yinede de bu muhafazakârlıgı hangi boyutta yaşamak istiyor. Ya da eski hayatını özler mi filan bir sürü şeyi düşünmek zorundayım.

bence bu kısım ayrımcılık adına yazılan bir yorum olmuş, yani kim çevirisinde bunu böyle belirtmişse.
ben böyle bir ikilik olmasını genel islami bakış açısında anlamlı bulamadım, inandırıcı da gelmedi.
ne yazık ki zaman içerisinde pek çok çeviri ile bazı şeyler işe geldiği gibi yazılmış. bu da öyle olabilir.
evet dini yorum yasak, sadece fikir edinmek adına sormak istemiştim. uzatıp banlanmayalım.
sevgiler :)
Ben bunun aciklamasini ya okumustum ya da dinlemistim. Bilgi vermek amaciyla yaziyorum sadece. Her iki cinsinde muslumanla evlenmesi daha iyi ancak kadının musluman olmayanla evlenmemesinin nedeni dinini yaşamada eşi sorun çıkartabilir. Engel olabilir. Asıl amaç kadını korumak. En basitinden tesettüre girme diyebilir. Evde namaz kıldığını görse kavga çıkartabilir. Vs vs.. Ama hristiyan bir kadinla evlenen erkeğe esi ne kadar karşı çıkabilir ki. Anlaşmazlık olabilir ama bir erkeğin uygulayacagı mobingi uygulayamaz. Gider cami de namaz kılar.
Yani yıl olmuş 2021 ama erkekler hala daha baskın toplum da. Türkiyede de böyle başka ülkelerde de. Maalesef.

Evlenmemeli
Dindar dinsiz
Bu ben kırmızı o maviyi seviyor diye birşey değilki
Sen dünya görüşünden yaşam biçimlerinden bahsediyorsun
Ki diğer dinlere oranla mensup olduğunuz din bu gibi konulara tolerans göstermez

Teşekkürler. Ama yinede de bu muhafazakârlıgı hangi boyutta yaşamak istiyor. Ya da eski hayatını özler mi filan bir sürü şeyi düşünmek zorundayım.
Bir sürü kadınla iliski yasamis. Iciniz alabilecek mi peki. Yani tam tövbe ederse tamam da. Ya yalan soyluyorsa ya evlendikten sonra dediginiz gibi ozlerse.

eğer siz bu adamın değişimine ve iyi baba olacağına inanıyorsanız kımseyi zaten ilgilendirmez anlattığınız bu adamla evliliğinizin yürüyeceğine inanmıyorum

Back