• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki farklı görüşte insanın evliliği

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu sahibi sizin çocuklarınızın babası hayatta yalnız baba demeleri de doğru olmaz. Ayrıca bakalım eski eş babalık yapmaktan vaz mı geçecek? Eğer her evlilikte baba figürü değişecekse yazık o çocuklara. Çocuklarım babası belli o gelen babalık yapmayacak.

Konu sahibi sizin çocuklarınızın babası hayatta yalnız baba demeleri de doğru olmaz. Ayrıca bakalım eski eş babalık yapmaktan vaz mı geçecek? Eğer her evlilikte baba figürü değişecekse yazık o çocuklara. Çocuklarım babası belli o gelen babalık yapmayacak.
Baba figürü değişecek demedim zaten. Onların bir babaları var. Ama aynı evde yaşayacaklarsa ister istemez bi figür oluşturacak

Hanımefendiler bir tane bile yapici y da aklı başında yorum yapmadılar. Çünkü onlara göre diğer hiç bir ülkede pedofili yok. Ama Tayland'a gitmiş herkes sadece çocuk pedofilisi için gidiyor
Pedofili kavramı o kadar alıştığımız bir kavram haline geldiki çok kolay suçlayabiliyoruz
Bu ülkede dini eğitim veren bir kurumda 50 küsür erkek çocuğuna tecabüz edildi
Ve en yetkili isim bir kereden birşey olmaz dedi
Haliyle ülkede en güvenilir sandıkları yerlerde böyle olaylar duyan insanların güven duyguları ciddi oranda hasar görmüş durumda
Sadece normal değil böyle itham etmek diyorum
Kendinize gelin diye sarsasım var insanları

Baba figürü değişecek demedim zaten. Onların bir babaları var. Ama aynı evde yaşayacaklarsa ister istemez bi figür oluşturacak
O nedenle size dikkat edin dediler. Çevrem genel anlamda tek tanrılı dinlere inanmayanlardan oluşuyor. Babam, abim, dayım,kuzenlerim, eşim, samimi arkadaşlarım…
Ve bu nedenle diyorum çok tuhaf neden tövbe etti dine yöneldi? Çok tuhaf yani. Dini inanışta genelde aile gördüklerinle bir yönelme olur. Sonradan fikir değiştirilir. Ama inançsız olmak büyük bir karardır ve çok üstünde düşünülür. Tekrar inança yönelmek daha az görülür bundan. Her şeyi ölçüp tartmalısınız bir anne olarak

O nedenle size dikkat edin dediler. Çevrem genel anlamda tek tanrılı dinlere inanmayanlardan oluşuyor. Babam, abim, dayım,kuzenlerim, eşim, samimi arkadaşlarım…
Ve bu nedenle diyorum çok tuhaf neden tövbe etti dine yöneldi? Çok tuhaf yani. Dini inanışta genelde aile gördüklerinle bir yönelme olur. Sonradan fikir değiştirilir. Ama inançsız olmak büyük bir karardır ve çok üstünde düşünülür. Tekrar inança yönelmek daha az görülür bundan. Her şeyi ölçüp tartmalısınız bir anne olarak
Ben bu konuyu tam ifade edememis olabilirim. Sadece din üzerine düşünmemiş. Sonrasında din üzerine araştırmalar yapmış ve islama yönelmeye karar vermiş

Sizi anlamazlar çünkü tamamen eleştirmek ve yıkmak üzerine odaklanmışlar. Ne anlatırsanız anlatın boş.
Hanımefendi çocuklarınız için çok dikkatli olun diyen herkesi aşkınızı yıkmaya çalışmakla suçluyorsunuz, farkında mısınız? Çocuklar sizin ve belli ki umurunuzda değiller, bu niye bizi cahil yapıyor ben onu anlamadım? Sadece " voooov ne büyük aşk hemi de sevap " diyen yorumlar istiyorsanız çocuklardan bize de bahsetmemeliydiniz. O zaman herkes gıpta ederdi , aşkınıza destek verirdi, istediğiniz gibi yorum yapardı. Ama durum gün gibi ortada.

Sayfalarca yorumlar yapılmış hepsini okuyamadım ama kendi tecrübeme göre farklı kültür ve inançtan biriyle mutlu olabilirsiniz. Ancak birbirinizin özel alanlarına, inançlarına saygı duymak şartıyla. Eşimle yeni evliyiz ama uzun süreli bir ilişkimiz oldu. Bugüne kadar hiç din hakkında pek konuşmadık. Aynı şekilde siyasi konularda da. Siz de bunlara çok takılan bir insan değilseniz neden olmasın. Ama çocuklarınızı kendi dini değerlerinize göre yetiştirmek istiyorsanız burda sorun yaşarsınız. Kültürler, inançlar farklı olsa da birbirinizden çok şey öğrenir, hayata farklı bakış açılarıyla bakmayı öğrenirdiniz. Bu farklılıklar çok sorun olmazdı. Ama dediğim gibi siz hep kendi penceresinden bakan biriyseniz, eşinizin size uyum sağlamasını istiyorsanız kaos çıkar. Çocuk faktörünü de detaylı düşünmeniz lazım. Siz yetişkin bir insan olarak bu farklılıklardan rahatsız olmayabilirsiniz ama çocuklarınız nasıl bir ortamda büyüdü, onlar da alışabilecekler mi yoksa afallayacaklar mi? Ayrıca bu adamı ne kadar tanıyorsunuz, ne kadar güveniyorsunuz? Pedofili ile ilgili yorumlar gördüm, kızmışsınız ama buna benzer suç veya eğilimleri varsa hemen anlayamayabilirsiniz. Biraz daha araştırıp emin olsanız ne kaybedersiniz ki. Ben onlarada kulak verin derim

ben şimdi sizin ailenizin pedefili olabilme ihtimalini düşünüyorum mesela inançlı olsalar düşünmem
inançsız insanlardan uzak dururum töbe tecavüz ederler diye (sarcasm) yazıyımda şimdi anlamayan çıkar:KK70:
pedofili olma ihtimali oalbilir bunu araştır adli sicil kaydına bak çevresine sor demek mesela o kişi pedofilidir dmeektir
ben ekranın ardından teşhiş edebiliyorum hemen kim pedofili kim atayisssst
mesela onlar da ekran ardından benim kesin inanan biri olduğumu tespit edip ona görüm yaptılar
inanıyorum mesela neye bunlar önemli değil sorgulamak kötüdür hepimiz aynı düşünmeliyiz

Hanımefendi çocuklarınız için çok dikkatli olun diyen herkesi aşkınızı yıkmaya çalışmakla suçluyorsunuz, farkında mısınız? Çocuklar sizin ve belli ki umurunuzda değiller, bu niye bizi cahil yapıyor ben onu anlamadım? Sadece " voooov ne büyük aşk Hemi de sevap " diyen yorumlar istiyorsanız çocuklardan bize de bahsetmemeliydiniz. O zaman herkes gıpta ederdi , aşkınıza destek verirdi, istediğiniz gibi yorum yapardı. Ama durum gün gibi ortada.
Hanımefendi ilk başlarda bu konuya aynen sizin söylediğiniz gibi elbette bu konuda var dedim ama siz ısrarla aynı konu üzerinde konuşup duruyorsunuz. Olabilir de olmayabilir de. Kimseye kefil olamam ben babama bile. Sadece dikkatli olabilirim ama direk pedofili suçlusu diye yargılamak aşırı uç

ben şimdi sizin ailenizin pedefili olabilme ihtimalini düşünüyorum mesela inançlı olsalar düşünmem
inançsız insanlardan uzak dururum töbe tecavüz ederler diye (sarcasm) yazıyımda şimdi anlamayan çıkar:KK70:
pedofili olma ihtimali oalbilir bunu araştır adli sicil kaydına bak çevresine sor demek mesela o kişi pedofilidir dmeektir
ben ekranın ardından teşhiş edebiliyorum hemen kim pedofili kim atayisssst
mesela onlar da ekran ardından benim kesin inanan biri olduğumu tespit edip ona görüm yaptılar
inanıyorum mesela neye bunlar önemli değil sorgulamak kötüdür hepimiz aynı düşünmeliyiz
Sizinki sorgulamak değil suçlamaktır

Sayfalarca yorumlar yapılmış hepsini okuyamadım ama kendi tecrübeme göre farklı kültür ve inançtan biriyle mutlu olabilirsiniz. Ancak birbirinizin özel alanlarına, inançlarına saygı duymak şartıyla. Eşimle yeni evliyiz ama uzun süreli bir ilişkimiz oldu. Bugüne kadar hiç din hakkında pek konuşmadık. Aynı şekilde siyasi konularda da. Siz de bunlara çok takılan bir insan değilseniz neden olmasın. Ama çocuklarınızı kendi dini değerlerinize göre yetiştirmek istiyorsanız burda sorun yaşarsınız. Kültürler, inançlar farklı olsa da birbirinizden çok şey öğrenir, hayata farklı bakış açılarıyla bakmayı öğrenirdiniz. Bu farklılıklar çok sorun olmazdı. Ama dediğim gibi siz hep kendi penceresinden bakan biriyseniz, eşinizin size uyum sağlamasını istiyorsanız kaos çıkar. Çocuk faktörünü de detaylı düşünmeniz lazım. Siz yetişkin bir insan olarak bu farklılıklardan rahatsız olmayabilirsiniz ama çocuklarınız nasıl bir ortamda büyüdü, onlar da alışabilecekler mi yoksa afallayacaklar mi? Ayrıca bu adamı ne kadar tanıyorsunuz, ne kadar güveniyorsunuz? Pedofili ile ilgili yorumlar gördüm, kızmışsınız ama buna benzer suç veya eğilimleri varsa hemen anlayamayabilirsiniz. Biraz daha araştırıp emin olsanız ne kaybedersiniz ki. Ben onlarada kulak verin derim
Teşekkür ederim. Bakın dikkatli olmayı önermek oldukça mantıklı. Oldukça nazik bir dille yazmışsınız. Elbette bunu da göz önünde bulunduracağım. Benim kızdığım şey uyarı değil üslup. Hanımefendilerin üslubu o kadar yargılayıcı ki. Sadece eleştirmek için eleştiriyor gibi

Sizinki sorgulamak değil suçlamaktır
Evet tam olarak böyle yapıyorlar. Dikkatli olun bunu da göz önünde bulundurun demiyorlar. Ee 40 yaşında evlenmemiş ama hayatının bir döneminde Tayland'da yasadiysa kesin pedofili suçlusu. Bununla ilişki yaşama. Sen berbat bir annesin tarzi tamamen suçlayıcı ve kaba bir üslupla hareket ediyorlar

size diyorlar ki Tayland a gitmiş orda çocukları bile çalıştırıyorlar hastalık kapmış olabilir doğru söylüyor olma ihtimaliniz var bi etrafa sorayım olmadı HIV testi zaten yapar değil o aslaaaa fuhuş yapmaz çok ergence davranmıyor musunuz?
:D
Yaw kızlar çocuk-kültürel fark vs çok doğru konulara işaret etmişsiniz ama bir yandan da pek konuyu okumadan biraz fazla zorlamışsınız ayy güldüm vallahi yalan yok kızmayın bana olur mu 😊

Konu ilginç geldiği için baştan okudum ve konu sahibi -haliyle- geçmiş cinsel birlikteliklerinin vs gayet farkında adamın, yazmış önceki sayfalarda. Nasıl tanıştıklarını da yazmış, epey bir detay vermiş aslında. Sadece ara sayfalarda olduğundan gözden kaçmış sanırım. Açıkçası benim gözümde dünya görüşü dar görmüş geçirmişliği olmayan kadın (zaten kendini ifade tarzından öyle olmadığı belli) ile uçarı serseri adam birlikteliği canlanmadı. Ama çocuklar konusunda vs risklere katılıyorum.

Konu sahibi, siz şu anda aşıksınız veya ilgi beğenilmek hoşunuza gidiyor adı her neyse. Ve de bu duygular çok güzel gerçekten, yaşamak lazım. Önemli olan kısım evlilik vb ciddi kararları bu duyguların etkisindeyken vermemek. Buradaki hanımların söyledikleri belli ki hoşunuza gitmiyor ama o yazılar hayat tecrübelerinden geliyor, o yüzden kızsanız da gıcık da olsanız savunmaya geçmeden aklınızın bir köşesine katın o yorumları, bulunsun belki lazım olur.

Siz bu adamı tanıyın biraz, görüşün edin. Başka bir yolu yok bunun. Zamanla işin rengi ortaya çıkar. Dediğim gibi sadece şu coşkunuz durulmadan ciddi bir karar vermeyin. Ve de acele etmeyin. Aklınızdaki bütün o endişeler cevap bulacaktır zamanla ben öyle düşünüyorum. Belki de kendiniz bitirmek isteyeceksiniz çocuklar vs yürümeyeceğini anlayıp. Bunun tek yolu o tanıma sürecini geçirmek.

Evet tam olarak böyle yapıyorlar. Dikkatli olun bunu da göz önünde bulundurun demiyorlar. Ee 40 yaşında evlenmemiş ama hayatının bir döneminde Tayland'da yasadiysa kesin pedofili suçlusu. Bununla ilişki yaşama. Sen berbat bir annesin tarzi tamamen suçlayıcı ve kaba bir üslupla hareket ediyorlar
Yorumların hiçbirinde berbat bir anne oldugunuz söylenmedi? Sadece çocukları yok sayan tavrıniz karşısında anne olup olmadığınız sorgulandı. ( Ki normal yani ne bilelim gerçekten 2 bebeğiniz olup olmadığını?) bu soru bile zorunuza gittiyse kendinize dönüp bir bakmanız gerekmez mi acaba bir yerde hata mı yapıyorum diye?

:KK70:
Yaw kızlar çocuk-kültürel fark vs çok doğru konulara işaret etmişsiniz ama bir yandan da pek konuyu okumadan biraz fazla zorlamışsınız ayy güldüm vallahi yalan yok kızmayın bana olur mu 😊

Konu ilginç geldiği için baştan okudum ve konu sahibi -haliyle- geçmiş cinsel birlikteliklerinin vs gayet farkında adamın, yazmış önceki sayfalarda. Nasıl tanıştıklarını da yazmış, epey bir detay vermiş aslında. Sadece ara sayfalarda olduğundan gözden kaçmış sanırım. Açıkçası benim gözümde dünya görüşü dar görmüş geçirmişliği olmayan kadın (zaten kendini ifade tarzından öyle olmadığı belli) ile uçarı serseri adam birlikteliği canlanmadı. Ama çocuklar konusunda vs risklere katılıyorum.

Konu sahibi, siz şu anda aşıksınız veya ilgi beğenilmek hoşunuza gidiyor adı her neyse. Ve de bu duygular çok güzel gerçekten, yaşamak lazım. Önemli olan kısım evlilik vb ciddi kararları bu duyguların etkisindeyken vermemek. Buradaki hanımların söyledikleri belli ki hoşunuza gitmiyor ama o yazılar hayat tecrübelerinden geliyor, o yüzden kızsanız da gıcık da olsanız savunmaya geçmeden aklınızın bir köşesine katın o yorumları, bulunsun belki lazım olur.

Siz bu adamı tanıyın biraz, görüşün edin. Başka bir yolu yok bunun. Zamanla işin rengi ortaya çıkar. Dediğim gibi sadece şu coşkunuz durulmadan ciddi bir karar vermeyin. Ve de acele etmeyin. Aklınızdaki bütün o endişeler cevap bulacaktır zamanla ben öyle düşünüyorum. Belki de kendiniz bitirmek isteyeceksiniz çocuklar vs yürümeyeceğini anlayıp. Bunun tek yolu o tanıma sürecini geçirmek.
Bakın bu üsluba kesinlikle katılıyorum. Zaten önceki mesajlarda ısrarla söyledim zaman gerekiyor. Hemen nikah masasına oturmayı zaten düşünmüyorum.

Sizi anlamazlar çünkü tamamen eleştirmek ve yıkmak üzerine odaklanmışlar. Ne anlatırsanız anlatın boş. Çünkü onlara göre kendi düşüncesinde olmayan herkes cahil bi onlar doğruyu biliyor
Dizi film gibi inançlı muhafazakar kadın inançsızlığın gölgesinde oradan oraya savrulan ve nihayetinde aşkı bulan bir erkek... fırtınalı ve imkansız bir aşka adım adım...

Bacım o adam İslami araştıracak,seni ikna edecek sonra evlenince eksi yaşamına geri dönecek. Sen peygamber değilsin insanları dine döndürecek bilgin de mevkiin de yok. Aşkınıza saygım sonsuz ama bunu bil yani. Adam canı isteyince içecek namazını kılarsa belki 2 vakti aksatacak.
Bunlara tamamsan evlen tabii şu an sana cazip geliyor değiştirme fikri ama değiştiremedigini görünce yıkılma

:KK70:

Ben adam pedofili tayland a gitmiş yuhhh atayistt adam demedim yorumlarımı okuduysanız aynı bölümde okuduğum adamla sevgili olurken ve nişanlanmadan önce araştırdım dedim. Aslında konunun uzamasının sebebi konu sahibinin kemalim yapmazo fuhuş yapmaz o pedofili olmaz saçma yorumlar bunlar demesi. Ben sizin kadar eğitimli olduğunu geniş çerçeveden dünyaya baktığını falan düşünmüyorum karşımızdaki kadının malesef keşke öyle olsaydı. Bu ihtimalleri araştır ne olur olmaz demek bile onun için yargılamak . Ben eşim aslaaaa fuhuş yapmaz ben aslaaa adam öldürmem gibi kesin şeyler söyleyemiyorum mesela 26 yaşındayım evli olduğum adamı da 7 yıldan fazladır tanıyorum. İki çocuğum olsa biri 2 diğeri dört kendini ifade edemeyecek kadar küçük oldukları için birlikte olduğum adamı iyice araştırırım bunun için Tayland a gitmesi gerekmez Allah sizi inandırsın pedofili hayatımızın bir gerçeği beş vakit namaz kılması, hristiyansa her pazar muhakkak ayine gitmesi değil mesele. Mesele daha önce baba olmamış bir adamın küçücük çocuklarla aynı evde yaşama "ihtimali" ve konu sahibinin tüm bunlar yerine kendi ikili ilişkilerini düşünmesi kendilerinin anlaşmasına odaklanması 18 yaşında gibi binini binini bin ını aşıkım tavrı.
Şu kadar niye yazdığımı sorarsanız gerçekten o çocuklar adına korktum ne kadar hoşlanmasa da belki aklının bir köşesinde bir kılçık olur ve belki bir umut evlendiği zaman dikkat eder diye

Yorumların hiçbirinde berbat bir anne oldugunuz söylenmedi? Sadece çocukları yok sayan tavrıniz karşısında anne olup olmadığınız sorgulandı. ( Ki normal yani ne bilelim gerçekten 2 bebeğiniz olup olmadığını?) bu soru bile zorunuza gittiyse kendinize dönüp bir bakmanız gerekmez mi acaba bir yerde hata mı yapıyorum diye?
Birkaç sayfa öncesine giderseniz eğer sizin çocuğunuz olmak istemezdim ne kadar düşüncesiz bir annesin yorumunu elbette görürdünuz

Back