• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki farklı görüşte insanın evliliği

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çocuklar yokmuş bgibi davranan , ik çocuğumun olduğu kimseyi bilgilendirmek diyen , varlıklarını işyerinde bile saklayan sizsiniz yalnız :işsiz: Biz zaten sürekli çocuklar açısından yorum yaptık
Baba olmakla ilgili tek bir soru göremedim. Tamamı ya pedofiliyse ya sapıksa gibi saçma varsayımlar üzerineydi çünkü. Bunun dışında mesela nerde yaşayacaksınız çocuklarla ne kadar vakit geçireceksiniz. Ya da evlendikten sonra çocuklara bakış açınız nasıl olacak gibi daha mantıklı seyler sorabilirdiniz

Çocuklar yokmuş gibi davranan , kaç çocuğumun olduğu kimseyi ilgilendirmez diyen , varlıklarını işyerinde bile saklayan sizsiniz yalnız :işsiz: Biz zaten sürekli çocuklar açısından yorum yaptık
Aslaaa çocuklarla ilgili sorunlara cevap vermiyor çünkü umursamıyor denerim boşarım kafasında bu adam pedofili olabilir mi yooo asla olamaz kaydına baktın mı suç kaydına cevap yok evde şunları yaşayablirsiniz cevap yok yanlızca "love" var
ama eve giren adam çocukların psikolojisini etkilerse tekrar boşanmada neler yaşarlar yok

Baba olmakla ilgili tek bir soru göremedim. Tamamı ya pedofiliyse ya sapıksa gibi saçma varsayımlar üzerineydi çünkü. Bunun dışında mesela nerde yaşayacaksınız çocuklarla ne kadar vakit geçireceksiniz. Ya da evlendikten sonra çocuklara bakış açınız nasıl olacak gibi daha mantıklı seyler sorabilirdiniz
Saçma mı ? Saçma mı cidden siz anne olduğunuzdan emin misiniz? Allah o çocukları korusun sizden

Israrla belli başlı şeylerde dönüp durdugunuz için artık kaale almıyorum.
2-4 yaşlarında iki bebek gibi küçük ayrıntılara takildigimiz için özür dileyip çekiliyorum ben. Mutluluklar dilerim konu sahibi. Çocuklarınız Allah'a emanet olsun zira belli ki başka sahipleri yok.

Saçma mı ? Saçma mı cidden siz anne olduğunuzdan emin misiniz? Allah o çocukları korusun sizden
Hayır benim takıldığım konu hiç dünya görmemiş hiç bir şey hakkında fikri olmayan tamamen cahil birine yorum yapar gibi ya pedofiliyse falan demeniz. Bunları elbette göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ama siz çözüm üretmiyorsunuz. Sadece birini damgalayip ondan uzak dur diyorsunuz. İşte saçma olan kısmı bu

Çunku o çocukların babası zaten var. 2. Evlilikte eşiniz onlara baba olmayacak, en iyi ihtimalle abi olacak, anlayışlı merhamet li koruyucu bir figür olacak.(en iyi ihtimalle :işsiz: ) Evlenince bu adamın gerçekten babalık yapacağını, babalarının yerini alabileceğını düşünüyorsanız siz iyice uçmuşsunuz. Biz boşa konuşuyoruz.

Konu pedofiliye kadar gelmiş 🥴
Hayal gücüne bak ya🤣
Bu kadın kime güvenip yeni bir hayata başlıyacak 🤔
Konu sahibi dindar dinsiz uyumuna ben inanmıyorum
O anlamda sağlıklı bir birliktelik olacağını düşünmüyorum
Not:dinsiz deyince, kahvede oturup ahkam kesen göbekli amca gibi bu dinsiz ahlak anlayışı yoktur pedofili de olur herşeyde olur kafasında mı düşündünüz 👎

Çunku o çocukların babası zaten var. 2. Evlilikte eşiniz onlara baba olmayacak, en iyi ihtimalle abi olacak, anlayışlı merhamet li koruyucu bir figür olacak.(en iyi ihtimalle :işsiz: ) Evlenince bu adamın gerçekten babalık yapacağını, babalarının yerini alabileceğını düşünüyorsanız siz iyice uçmuşsunuz. Biz boşa konuşuyoruz.
Ben de bunu söylüyorum zaten. Düzenli görüştükleri onları çok seven bir babalari zaten var. Endişelenmenize gerek yok yani saygılar

ben sıcak bakmıyorum açıkçası. ne kadar ıyı olursa olsun. hele de çocuklarınız kuçukse. bence onları buyutun okutun evlendırın bütün enerjinizi çocuklarınızı ahlaklı ve hayırlı evlat olmaları yolunda harcayın. zaten ayrılık yaşamışşsınz. yenı bır ınsanı hayatına alıp tanımak huyunu suyuna alışmak kolay değil. yıne de sız bılırısnz tabi..

Hayal gücüne bak ya🤣
Not:dinsiz deyince, kahvede oturup ahkam kesen göbekli amca gibi bu dinsiz ahlak anlayışı yoktur pedofili de olur herşeyde olur kafasında mı düşündünüz 👎
Adam dinsiz değl ki? İntihar geçmişi olan inanç bunalımı yaşayan , yıllarca Tayland'da ( çocuk sex sektörünün göbeği) yaşamış hiç evlenmemiş , son bir yıldır cuma ya gitmeye karar vermiş 40 yaşında bir adam :işsiz: Bu arada pedofilinin hangi inanç biçiminde daha yaygın olduğunu biliyorsunuzdur umarım.

Son düzenleme:
Bunu biliyorum ama yine de en doğru insan oymuş gibi geliyor. Gerçekten merak ediyor ve saygı gösteriyor. Dini bir yönelimi oluştu. Ama yinede yetişme tarzlarımız falan çok farklı
Bence 5 ay kısa bir süre biraz daha bekleyin bence olabilir çevremde kültürel farklılığı olup evli olup mutlu olan var neden olmasınki merhametli vicdanlı size saygı ve sevgi gösteren değer veren ve İYİ bir insansa yani karşılıklı olarak böyle olunursa olabilir bence , olmaz farklıyız deyip kesitirip atmayın , sonuçta o adamın çevresi yurtdışında yaşamış olması nedeniyle o şekilde Bi yönelim göstermiş ,belki içinde hep dine müslümanlıga ve muhafazakar bi yapıya yönelim vardı ama bunu kendinde keşfetmedi ,bence biraz daha tanıyın derim hakkınızda hayırlısı olsun inşallah ❤️

Hayal gücüne bak ya🤣
Nihayet aklı başında bir yorum. Çok teşekkür ederim. Gerçektende böyle bakın buna katılıyorum. Zaten bu konuda endişelerim var

Hayal gücüne bak ya🤣
gerçekten hayat tecrübesizliği mi eğitimsizlik mi hepsi mevcut sanırım bol bol kitap okumanı kumdan kafanı çıkarıp etrafa bakmanı en önemlisi çevreyle biraz daha ilgili olmanı öneririm dinsiz insan pedofi olur çıkarımı yapacak kadar okuduğunu anlamayan sığ düşünce tarzının malesef herkeste olduğunu düşünen birine tek ve son cevabımdır

Bence 5 ay kısa bir süre biraz daha bekleyin bence olabilir çevremde kültürel farklılığı olup evli olup mutlu olan var neden olmasınki merhametli vicdanlı size saygı ve sevgi gösteren değer veren ve İYİ bir insansa yani karşılıklı olarak böyle olunursa olabilir bence , olmaz farklıyız deyip kesitirip atmayın , sonuçta o adamın çevresi yurtdışında yaşamış olması nedeniyle o şekilde Bi yönelim göstermiş ,belki içinde hep dine müslümanlıga ve muhafazakar bi yapıya yönelim vardı ama bunu kendinde keşfetmedi ,bence biraz daha tanıyın derim hakkınızda hayırlısı olsun inşallah ❤️
Birde baba olmamış hiç babalık duygusu sorumluluğu yok ?! Kesinlikle katılmıyorum yahu adı baba olup 3,5 çocuğu olup baba olamayan o babalığı haketmeyen o sorumluluğu kaldıramayan o kadar insan var kiiii! Ama baba olmayı hak eden ve baba olamayan da bir sürü insan var kesinlikle bu açıdan bakmayın

Nihayet aklı başında bir yorum. Çok teşekkür ederim. Gerçektende böyle bakın buna katılıyorum. Zaten bu konuda endişelerim var
cidden çok cahil ve dünyada hiçbir şey görmemiş bir kadın olabilirsin onu anladım bu sana da son yorumum keşke çocuk yapmaya ehliyeti olsa insanların onunla evlenirim onu da boşarım aklı başında yorum dediği yoruma bak 22 yaşında bir çocuğun daha kişisel gelişimi tamamlamamış insanları kendi küçücük penceresinden yargılayan ergenin yorumu .. Neyse kime laf anlatıyorum ben ya takılmana bak:deli:

Adam dinsiz değl ki? İntihar geçmişi olan inanç bunalımı yaşayan , yıllarca Tayland'da yaşamış hiç evlenmemiş , son bir yıldır cuma ya gitmeye karar vermiş 40 yaşında bir adam :işsiz:
Bilemiyorum inancı nedir lakin küçükken dini eğitim alıp dindar bir çevrede olur sonrasında hakikaten tarafsız okuyup dini araştıran birinin inanç bunalımı yaşamaması çok güç
Tayland deyince bir yargıya varıyoruz değil mi
Peki dünyanın islam çoğrafyası hakkında yargısı var tamamen doğru mu bu
Ne kadar alışmış olmuş olsakda pedofili ağır ithamdır
Bu pedofilidir iması bile bence suçtur

Birde baba olmamış hiç babalık duygusu sorumluluğu yok ?! Kesinlikle katılmıyorum yahu adı baba olup 3,5 çocuğu olup baba olamayan o babalığı haketmeyen o sorumluluğu kaldıramayan o kadar insan var kiiii! Ama baba olmayı hak eden ve baba olamayan da bir sürü insan var kesinlikle bu açıdan bakmayın
Sizi anlamazlar çünkü tamamen eleştirmek ve yıkmak üzerine odaklanmışlar. Ne anlatırsanız anlatın boş. Çünkü onlara göre kendi düşüncesinde olmayan herkes cahil bi onlar doğruyu biliyor

Bilemiyorum inancı nedir lakin küçükken dini eğitim alıp dindar bir çevrede olur sonrasında hakikaten tarafsız okuyup dini araştıran birinin inanç bunalımı yaşamaması çok güç
Tayland deyince bir yargıya varıyoruz değil mi
Peki dünyanın islam çoğrafyası hakkında yargısı var tamamen doğru mu bu
Ne kadar alışmış olmuş olsakda pedofili ağır ithamdır
Bu pedofilidir iması bile bence suçtur
Hanımefendiler bir tane bile yapici y da aklı başında yorum yapmadılar. Çünkü onlara göre diğer hiç bir ülkede pedofili yok. Ama Tayland'a gitmiş herkes sadece çocuk pedofilisi için gidiyor

Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.
Şimdi herşey pürüzsüz görünebilir size ama evlenince öyle olmadığını göreceksiniz...

Back