anne-babanı dinle..nokta...Merhaba . Çok uzatmadan anlatayım.
Sozlum , 1 seneye kadar evlemeyi dusndgum insan ve ailesi sorunum.
Babası genç ama çalışmıyor. Abisi kendine calisiyor ailesine 1 lira katmışligi yok.
Kardeşleri kuzenleri hep kendine yetiyor.
Eskiden çok iyi bir isi varmış ve bekarmis , ailesine bakiyormus. Ne güzel .
Artik yolumuzu cizyoruz. Eski işinden eser yok. Eski gelirinden eser yok .
Zar zor evlenecegiz belki de .
Ama babası ona rağmen ben bir ise gireyim diyemiyor. Hatta girmiyor bizm birikimimizden yiyorlar.
Annesi hic biraz arttrym oğlum için diyemiyor .hicbir şeyden geri kalmiyor . çok lüks yaşıyor. Artik annem ve babam sozlum için olumlu yorum yapmıyorlar bu da beni çok uzuyor .
Ne yapıtın ne ediyim . ilerde neler yaşarım bilmiyorum . yaşım 22 bu arada .Yorumlarinizi bekliyorum.
haakım olan bır seyı talep edıyorum kısacası(yada umuyorum)Kişiliğinizi çözümleme gibi bir niyetim yok, hiç aklıma da gelmedi.
Demek istediklerimin ana fikri ilk cümledir, bu sebeple tekrar dikkat etmeniz açısından yineledim.
Kısaca, zaten hakkımız olmayan bir şeyi talep etmemiz gerektiğini savunuyorsanız fikir olarak, tersi durum olduğunda da verici olmayı kabullenmiş oluyorsunuz mantık doğrultusunda. Diğer türlüsü hep bana hep bana anlayışını ortaya çıkarıyor.
Ben de sizin yaşadığınızın tam tersini yaşadım ve eşimin ailesinin vericiğili altında eziliyorum çünkü kanıma dokunuyor.
Genç olan, çalışıp kazanabilecek olan bizlerken, bunca yıl bir şekilde biriktirdiklerini gençlerin önüne sonsuzca sunması gururumu incitiyor. Kazanıp, her şeyi geri ödeyebileceğim günü hayal ediyorum sadece...
Elbette anne baba dügün için birikim yapmasina gerek yok. Bunun ilk savunucusu benim hatta. Sadece durum burda çok farkli. Destek degilseler bile köstek oluyorlar, ve bu yalnis. Evlattan, evlatlik vazifesini yerinden getirmesini bekliyorsan, anne babadan da ayni seyi beklemelisin. Eger elin ayagin tutuyorsa, çalismalisin. Evladindan para beklememelisin. Sonuçta anne baba 40-50 yasinda oluyorlar ve hayatin bir bölümünü katletmisler. Evlat ise, hayata daha yeni basliyor. En çok o maddi, manevi destege ihtiyaci var. Yani maddi destek ile, en azindan para biriktirme imkanindan konusuyorum.
Bu arada evlatlar kendileri seçmiyor dogmayi. Anne, baba bu karari aliyorlar. Elbette geçinmeleri lazim, evlatlarina bakmalari lazim. Yani seçimin arkasinda durmalari lazim. Yani bu görevi, evladin görevi ile bir tutamazsin. Ha velev ki anne baba çok hasta, gerçekten isteseler bile çalisamiyorlar artik, elbette anne, babani yardim edersin fakat hiç kimse seni kullanmaya hakki yok. Seni doguran anne, baba dahi. Ve bu konudaki olay tam bundan ibaret. Anne lüks seyler istiyor, baba çalismiyor, ve evlat bunlara bakiyor. Bu tamamen yalnis bir durum, yani savunulcagi hiç bir tarafi yok.
Merhaba . Çok uzatmadan anlatayım.
Sozlum , 1 seneye kadar evlemeyi dusndgum insan ve ailesi sorunum.
Babası genç ama çalışmıyor. Abisi kendine calisiyor ailesine 1 lira katmışligi yok.
Kardeşleri kuzenleri hep kendine yetiyor.
Eskiden çok iyi bir isi varmış ve bekarmis , ailesine bakiyormus. Ne güzel .
Artik yolumuzu cizyoruz. Eski işinden eser yok. Eski gelirinden eser yok .
Zar zor evlenecegiz belki de .
Ama babası ona rağmen ben bir ise gireyim diyemiyor. Hatta girmiyor bizm birikimimizden yiyorlar.
Annesi hic biraz arttrym oğlum için diyemiyor .hicbir şeyden geri kalmiyor . çok lüks yaşıyor. Artik annem ve babam sozlum için olumlu yorum yapmıyorlar bu da beni çok uzuyor .
Ne yapıtın ne ediyim . ilerde neler yaşarım bilmiyorum . yaşım 22 bu arada .Yorumlarinizi bekliyorum.
Calismiyorum henüz , okuyorum .siz çalışıyor musunuz
ilerde büyük ihtimal kendi maasıyla onlra yrdm eder sizin maasla da gecinmeye calısırsınız boyle konular burda çok var en güzeli parayı bağlamanız araba ev fln alın para olmayınca yollayamaz baba da bir iki ay baktı para yok mecbur bir iş bulur..
Konuştum sozlumle .. Evlendikten sonra tabiki kendimizi zor gecindiririz merak etme dedi . bilemiyorum ama inanasim geldi . artik bir zahmet cekiliversinler . babamda isterse 5 lira getirsin eve bizim için sorun olmaz , para mühim degil insanlığı mühim ama sadece sana yetirsin ailesine ihtiyac dahilinde yine yardim etsin ama çalışıp parayı gidip onlara vermesin diyor , hakli da .. Ben son sınıf üni ogrencisyim isim hazır ailem varlıklı benim kendi gelecegimle ilgili kaygım yok şükür . fakat ileride bu durmlar canımı sıkar mi bilemiyorum..
Hayir .. Skntim paradan çok düşüncesizlik.. O yuzden belirtmek istedim.Ailenizin varlıklı olduğunu neden belirtme gereği duydunuz ki ? Hani benim ailemin geçim sıkıntısı yok ben destek çıkmayacağım , eşim de kendi ailesine destek çıkmasın mı demek istediniz ?