Gelinlik Modelleri İki Düğün

Daphne85

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
5.358
294
363
İstanbul
Merhaba herkese, benim 20 gün sonra düğünüm var ve iki düğünüm olacak.İlk düğünümde gelinliğimi en fazla 2 saat giymiş olacağım daha sonra abiye giyeceğim.Merak ettiğim şey gelinlik bu sürede kirlenir mi? Çünkü kuru temizleme facialarını duyuyorum.Kuru temizlemeyede vermek istemiyorum.Ne yapacağımı şaşırdım

benim 4 gün düğünüm oldu 3 gün gelinlik giydim memleketimde olan düğünden sonra tokatta olan düğünde kuru temizlemeciye götürdüm ama sadece etek kısımlarını temizlettim çünkü sadece ora kirleniyor yani canım sadece etekleri temizletirsin zaten o da çok kirlenmiyor diğer düğünün olacağı yere gitmeden nişanlın iyi bir kuru temizlemeci araştırsın mutlaka için rahat olsun

benim de iki yerde düğünüm oldu...ilk düğünde 2 saat giydim ve benm gelinliğim kuyrukluydu ve duvagı uzundu baya bi kirlendi..diğer düğüne gitmeden de bir alışveriş merkezinn kuru temzilemsine verdim hiç bir şey de olmadı...hatta misss gibi kokmuştu

benimde 2 kere düğünüm oldu ilki salonda idi o yüzden hiç batmadı gibi birseydi etekleri. vermedim kuru temizlemeciye zaten vaktim yoktu düğün bitti yola çıktı. 2. düğünüm eşimin memleketinde kır düğünü oldu ve çok kötüydü :)

çok batarsa ver bence

gelinliği kuru temizlemeye verince kötü sonuç çıkması için iki neden var.

birincisi, gelinlikçimin dediğine göre bazı kurutemizlemeciler kuru temizleme yapmayıp gelinlikleri bildiğin çamaşır makinesinde yıkıyorlarmış. yani kuru temizlemeye verilecekse gerçek kuru temizleme yapılacağından emin olmak gerekiyor. alışveriş merkezlerinde olan büyük kuru temizlemeciler genelde işlemleri açıkta yapıyorlar, makineleri filan görebildiğiniz için daha güvenilirler.

ikincisi ise, gelinliğiniz çok ucuz malzeme ve işçilikte yapılmış olursa, bir kere dahi kuru temizleme uygulanınca mahvolabiliyor. mesela birçok kişiden taşlarının döküldüğü şikayetini duyarız, bazıları ise hiç böyle bir sorun yaşamaz. aradaki fark, birincilerin taşlarının yapıştırma olması, ikincidekinin ise tek tek dikilerek tutturulmuş olmasıdır.

her ihtimale karşın bütün gelinlere önerim, gelinliğinizi teslim alırken kumaş bilgilerinizi isteyin ve bakım, yıkama talimatlarını sorun...

Bir arkadaşımın bu konuda uyguladığı yöntem şu oldu: Eteği kuyrukluydu ve etek kısmı kirliydi çok, bulaşık deterjanıyla ılık suyla dolu leğende kibar kibar çitileme yaptı, süngerle de biraz sürttü, sıktıktan sonra da hemen arkasından ütü masasına yatırıp ütü yaparak kuruttu. Pırıl pırıl da oldu. Sadece duysam gözlerimle görmesem size tavsiye edemezdim biraz cesaret istiyor açıkcası:)
Dilerim kendinizce uygun bir yol bulursunuz.

bende gelinliğimi ve nişanlığımı aldığım yere götürmek istedim..götürmeden önce de aradım oradakiler dostlarım kızlar getireyim mi nişanlıkla gelinliğimi bir kuru temizleme yapılsın dediğimde bana sakın temizletme dediler..neden dediğimde ise renkleri soluyor veya bozuluyor dediler..o yüzden korkuyorum öylece kutuya koyduk nişanlığımla gelinliğimi duruyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…