• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki çocuklu hayat nasıl

CocoChanelmademoiselle

Bi kızı bi oğlu varmış 👩‍👧‍👦🥰🙏🏻
Pro Üye
Anneler Kulübü
22 Haziran 2016
12.668
57.648
598
Selam arkadaşlar..

11 aylık bi kızım var şükürler olsun,bugün ikinci hamileliğimi öğrendim.korunuyorduk condomla bir şekilde oldu işte.daha ben kızıma doyamamışken açıkcası buruk bi sevinç oluştu.aslında çok mutluyum ama acaba zorlanır mıyım ( ki büyük ihtimalle zorlanıcam) acaba çocuklarıma yetebilir miyim bu düşünceler oluştu kafamda.birde ilk Doğumdan kalma fissür rahatsızlığım vardı,ameliyat oldum ama tam iyileştim sayılmaz.hamilelikte de nasıl olucak nasıl yapıcam bilmiyorum. 2 çocuklu hayat nasıl bunu öğrenmek istiyorum.ilk bebeğinden 1 yıl sonra hamile kalan var mı acaba benim gibi?

Ah darısı bana derim ... illaki vardır 1 yaş farkı, hatta seninkiler arasında 1 buçuk olacak sanırım, allah analı babalı büyütsün.

Bir de şöyle düşün:

Ikiz veya üçüz anneleri ne yapıyor?
Nasıl yapıyor?

Yeterim yetmem düşüncesine girmeyeceksin, ayrımcılık yapmayacaksın, sen ablasın/ abisin yok. Dışlanmış hisseder. Ona ne alıyorsan aynısını diğerine de. Eşit davran, yeterli olacaktır.

Selam arkadaşlar..

11 aylık bi kızım var şükürler olsun,bugün ikinci hamileliğimi öğrendim.korunuyorduk condomla bir şekilde oldu işte.daha ben kızıma doyamamışken açıkcası buruk bi sevinç oluştu.aslında çok mutluyum ama acaba zorlanır mıyım ( ki büyük ihtimalle zorlanıcam) acaba çocuklarıma yetebilir miyim bu düşünceler oluştu kafamda.birde ilk Doğumdan kalma fissür rahatsızlığım vardı,ameliyat oldum ama tam iyileştim sayılmaz.hamilelikte de nasıl olucak nasıl yapıcam bilmiyorum. 2 çocuklu hayat nasıl bunu öğrenmek istiyorum.ilk bebeğinden 1 yıl sonra hamile kalan var mı acaba benim gibi?
Bende 15 aylikken hamile oldugumu ogrendim. Ayni sorular bende de var. Doğduktan sonra duzene sokana kadar sıkıntı çekeriz sonrasi guzel olur. Genelde herkes sıkıntın 1 bucuk yıl sonrası senin icin cok guz olacak diyo. Doğduktan sonra bir sekilde duzen oturtulur. Benim icin gebelik donemi zor gecti. Tam ilgi zamani. Hep kucak istiyor. Hep ayaktayım. Hic dinlenemedim. Cok yoruluyorum. Karnim büyüdüğü içinmi bilmiyorum gelip hep karnima oturuyor.
Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin biraz zorluk cekeceksin ama ikiz gibi buyurler

Ah darısı bana derim ... illaki vardır 1 yaş farkı, hatta seninkiler arasında 1 buçuk olacak sanırım, allah analı babalı büyütsün.

Bir de şöyle düşün:

Nasıl yapıyor?

Yeterim yetmem düşüncesine girmeyeceksin, ayrımcılık yapmayacaksın, sen ablasın/ abisin yok. Dışlanmış hisseder. Ona ne alıyorsan aynısını diğerine de. Eşit davran, yeterli olacaktır.
Teşekkür ederim,ister istemez korku kaplıyor işte insanı.tavsiyelerinizi dikkate alıcam 🙏🏻

Bir de şöyle düşün:

Nasıl yapıyor?

Hamilelik sureci zor geciyor. Ikiz anneleri hamileyken yatip dinlenebiliyor. Biz malesef hep bebege bagli kalıyoruz. Gozlerim kapanirdi direnirdim. Cok zor. Dogduktan sonrasi bu kadar zor olmaz sanirim

Bende 15 aylikken hamile oldugumu ogrendim. Ayni sorular bende de var. Doğduktan sonra duzene sokana kadar sıkıntı çekeriz sonrasi guzel olur. Genelde herkes sıkıntın 1 bucuk yıl sonrası senin icin cok guz olacak diyo. Doğduktan sonra bir sekilde duzen oturtulur. Benim icin gebelik donemi zor gecti. Tam ilgi zamani. Hep kucak istiyor. Hep ayaktayım. Hic dinlenemedim. Cok yoruluyorum. Karnim büyüdüğü içinmi bilmiyorum gelip hep karnima oturuyor.
Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin biraz zorluk cekeceksin ama ikiz gibi buyurler
Sanki ilk çocuğa haksızlık ettim düşüncesi olmuş muydu sende de hamileliğini öğrendiğinde?

Direk basliga hitaben cevap veriyorum , cok kotu , ama kisiye gore degisir bu durum
:( korkuyorum ya napıcam bilmiyorum.rabbim verdi şükürler olsun başım gözüm üstüne.ama sanki kızıma haksızlık etmiş gibi hissediyorum.onun en güzel zamanlarını çalacakmış gibi hissediyorum

:( korkuyorum ya napıcam bilmiyorum.rabbim verdi şükürler olsun başım gözüm üstüne.ama sanki kızıma haksızlık etmiş gibi hissediyorum.onun en güzel zamanlarını çalacakmış gibi hissediyorum
Yazip da sizi uzmek istemiyorum ama kendinizi psikolojik olarak hazirlayin derim , gercekten zor bir surec ama dedigim gibi kisiye gore cocuga gore de degisir , ben benim cocuklarimin karakterleri ve kendi asiri hassasligim yuzunden zorlaniyorum , cogu insan benim kadar zorlanmiyor

Hayir
Sanki ilk çocuğa haksızlık ettim düşüncesi olmuş muydu sende de hamileliğini öğrendiğinde?
Hayir olmadi. Daha cok ikisine yetisebilecekmiyim,esit davranabilecekmiyim bakabilecekmiyim gibi dusunceler vardi. Sende oyle dusunme. Rabbim sana bu cani nasip etmiş. Ne guzel birsey. Kızınla bol bol ilgilen. O zaman dusuncelerin degisir. Ben oyle yaparak yendim bazi seyleri. Isi gucu biraktim. Kizima verdim kendimi

Yazip da sizi uzmek istemiyorum ama kendinizi psikolojik olarak hazirlayin derim , gercekten zor bir surec ama dedigim gibi kisiye gore cocuga gore de degisir , ben benim cocuklarimin karakterleri ve kendi asiri hassasligim yuzunden zorlaniyorum , cogu insan benim kadar zorlanmiyor
Sizinde mi yas araligi az bebeklerinizin Kac yas var

Çocuklarımin arası 2 buçuk yaş, kolay olduğunu söyleyemem açıkçası. Çocuğa anneye göre de değişecek şeyler bunlar tabi. Anlayışlı, hayatınızı kolaylaştıran bir eşiniz varsa daha kolay olur herşey.

Ben kızıma haksızlık olduğunu da düşünmüyorum açıkçası bu durumun. Yeterince ilgileniyoruz babasıyla beraber, kardeşi oldu diye birşeylerden mahrum kalmadı. Bunu yaparken biz yoruluyoruz ama değiyor bir şekilde.

Rahat bir hamilelik ve kolay bir doğum nasip olsun inşallah.

Ben konudan biraz farklı olarak bir şey sormak istiyorum, fissur rahatsızlığı varken mi doğum yaptınız acaba? şuan bir sorunum yok gerçi dönemsel tekrarlayıp geçtiği zamanlarda oluyor ama ilerde bebek düşünürsek acaba normal doğuma engel olur mu yada hamilelikte beni zorlar mı diye bazen düşünüyorum açıkçası.

Sizinde mi yas araligi az bebeklerinizin Kac yas var
8 sene var aralarinda 😅
Valla beni hayatta hicbir sey iki cocuklu anne olnak kadar yipratmadi , sadece oglum varken hep cok iyi bir anne oldugumu dusunurdum meger tek cocuk icin iyi bir anneymisim , 2 cocuk beni ezdi gecti

Bundan kırk yıl önce çalışan annenin 1 yıl arayla doğan bebekleriyiz kardeşimle ,biz büyüdük herkes büyür yani ,oluyor ama birazcık zorlanırsınız ,
Şimdiden strese girmeyin üzmeyin canınızı ,sağlıklı doğum sağlıklı bebişler dilerim

Iki cocuklu hayat nasil?
Cevap veriyorum; b.k gibi.

(Kusura bakmayın. Kuduz bulaşır mi, yarasa b.kundan kuduz geçer mi adli konudan geldim🤣)
Neden b.k gibi.
8 sene var aralarinda 😅
Valla beni hayatta hicbir sey iki cocuklu anne olnak kadar yipratmadi , sadece oglum varken hep cok iyi bir anne oldugumu dusunurdum meger tek cocuk icin iyi bir anneymisim , 2 cocuk beni ezdi gecti
Yas araligi da fazla neden bu kadar zorladi.

Çok teşekkür ederim hepinize.istemsizce gözlerim doldu.rahatsızlığımdan ötürü zaten kızımla yeterince ilgilenememiştim,şimdi hamilelik kardeş derken iyice haksızlık ettim ona.sadece onun için gözyaşlarım.keşke yavrumla bi kaç sene ilgilenebilseydim doyabilseydim ona :(:(

Back