• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Çocuklu Adam

Konu sahibi de standartlarının altına düşünce dert yandığı gün '' paragöz '' ithamı ile karşılaştığında yine de üslubunu bozmazsa, ancak öyle dikkate alırım bu sözü.
Nereden baksan saçmalık. Adamın kazancının yarısına ortak olmayı, ancak yarısı üzerinde plan yapmayı baştan kabul ediyor. Hayat kalitesi daha yüksek olabilecekken. Hem de kim için? Kadınlığının en güzel zamanlarında, 30’larında, 50‘lik bir adam ve onun çalışmaya tenezzül etmeyen eski eşi için. 😐

fiziksel görüntünüz kötümü yada bi sıkıntımı var . aileniz uygun gördü . 15 yıl sonra yaşlı adamamı bakacaksınız bide annesi
Ailesi modernmiş, eğitimciymiş. O yüzden hoşgörülülermiş. :deli:

Eski eşim deyince bi rahatladım. Neyse ki o adama ısrarla çocuk vermeye kalkmamışsınız. Şu an mutlusunuz inşallah?
Yok, inanın öyle cahillikten korunmayı bilmemekten değildi hamilelik. O da istiyordu, ben de. Ayrılsak bile benim mesleğim ve iyi maaşım vardı zaten, her türlü bakardım tek başıma bir bebeğe. Ama hamilelik olunca fikrinin değişmesi, ona bakamam demesi zaten evliliği bitiren parçaydı. Çok şükür uzamadan anlaşmalı bitti o evlilik.

Şuan evet, çok şükür her şey o kadar yolunda ki. Çok teşekkür ederim sorduğunuz için. ❤️

İşi gücü olan gencecik kadınsın. Çalış kredi çek, 1+1 bir ev al. Elalemin sorumsuz heriflerinin çocuklarının okul, servis, tatil parasını ödeyeceğine kendi hayatına yatırım yap. Paranı biriktir, araba al. Hayata 1-0 önde başla.
Bu yaş farkıyla hangi erkekle birlikte olsan sana prenses muamelesi yapar zaten. Ama ona aklı başında 28 yaşındaki her kadın yüz vermez. Kendi hayatına yatırım yap, elalemin çocuğunun, eski eşinin harcayacağı parayı denkleştirmek yerine kendi hayatını iyileştir.

En nefret ettiğim erkek türü eski karısı hakkında konuşanlar…ya anlaşamadık de ,yürümüyodu olmadı de geç ne diye onca yıl aynı yastığa başkoyduğun , sana 2 evlat vermiş kadını kötülersin…bu benim için direk soğuma sebebidir sizse onla bir olmuş hiç tanımadığınız kadını şöyle kötü,böyle paragöz diye anlatabiliyorsunuz…yalnız yarın evlenip boşanırsanız bu adam sizin arkanızdan da atıp tutacak çünkü kataktersiz…

Dertsiz başına dert alma, 28 yaşında gencecik kariyerli bir kızsın, kendinden 14 yaş büyük 2 çocuk sahibi adamla ne işin var. Yıllar geçtikçe şu an problem görmediğin yaş farkı gözüne batar, bundan on yıl sonra senin enerjine yetebilir mi ya da hala o adama aşkla bakabilir misin? Şartlarınız eşit değil, onun iki çocuğu maddi manevi ekstra yükümlülükler demek. O çocuklarla yetmeye çalışırken sizin kurduğunuz çekirdek aileyi maddi veya manevi anlamda eksik bırakırsa anlayışla karşılayabilir misin? Her hafta sonunu eşinin çocuklarıyla geçirmek ister misin? Sen anne olmak istersin o üçüncü kez baba olmak ister mi? Bu duygu ikinizi de aynı şekilde heyecanlandırır mı? Üçüncü çocuğa yada ailenize maddi ve manevi olarak yetebilir mi? Belli ki eski eşle çocuklar için dahi olsa görüşmesi sizi rahatsız ediyor, bu durum zamanla aranızda daha büyük sorunlara yol açmaz mı? Benim de kızım var böyle bir evlilik yapsın ister miyim, istemem. Tabi beni dinler mi o ayrı. Hayatta yapacağımız en önemli seçim eş seçimi, iyi düşün.

Gencecik kızsın, işinde var. Neden 2çocuklu senden 10 yaş büyük biriyle olacaksınki. Tabiki kayınvalide adayın seni ister. 40 yaşındaki ogluna bekar, genç, çalışan kız bulabilecekmiydi?

Evlenirsen çok başın agrıyacak. Burdan bakınca rahat görülüyor. Şimdiden sevgilisi oldugunu bilmeyen iki çocuk seni hep kıskanacak, asla kabullenemeyecek. Eski eşiyle hep görüşecek. Bir ömür o haftasonu çocukları ile takılacak, sen annenlere mi gideceksin?

Hem anneye yardım ediyor. Hem 2 çocuk var. Ee sizde yuva kuracaksınız. İnsanlar bir eve bakamazken siz üç eve bakmak için ugraşacaksınız. O çocuklara yeri gelecek senin çocuğundan kısıp para verecek, şuan gözüne batmasa da o zaman sorun yapacaksın.

İleride belki velayeti babası alacak. Sizinle yaşayabilir çocuklar. Ayrıca sizin çocugunuz oldugunda diger çocuklar kabullenmeyecek, kıskanacaklar.

Daha iyi şartlarda yaşamak varken kötü yaşamak bir süre sonra gözünüze batacak.

Haaa şuda var. Sen 40 ına geldıgınde eşin 50 lerinde olacak. Sen gezelım tozalım derken onda o enerji olmayacak.

Sonuç olarak nerden baksan olumlu bir tarafını göremiyorum. Benim fikrim bu. İnşallah ben yanılırım.Aşk karın doyurmuyor. Aralarında ne geçti bilemem ama çok iyi bir eş olsaydı karısı boşamazdı bence.

Daha doğrusu anlaşmalı boşanma olayında karşılıklı anlaşılıyor ve sözleşmeye yansımıyor olaylar. Diyelim ki kadın adamı başka bir kadınla yatakta yakaladı. Dava açıp kanıtlarsa ne var ne yok alır. Adam diyor ki zaten alacak, rezillik çıkmasın konu uzamasın. Tazminat, ev, araba vereyim anlaşalım. Böylece anlaşmalı boşanılmış oluyor. Her anlaşmalı boşanma medeniyetten kurularak boşanma anlamına gelmiyor. Kimbilir ne halt etti de boşadı kadın.
Oğlumun babası ile aynen anlattığınız şekilde boşandım.Evi de arabayı da aldım,dosyaya baksanız anlaşmalı tabi, ne diye boşanmış ki bunlar dersiniz öyle pür-ii pakk

Yazılacak her şeyi arkadaşlar yazmış.

10 15 sene sonra doya doya sevişemeyeceğiniz adamla evlenmeyin demeye geldim ben :KK53:
Sorunsuz evliliğimde 2.boşanma lafı sevüşememek yüzünden geçti desem abartmış olmam, hatta evet evet baya geçti. Adamın iki çocuğu da benden bu arada, devamlı görüşmek zorunda olduğu bir eski eş ve bakmak zorunda olduğu 2.bir ev yok. Ha bir de, aramızda 5 yaş var sadece.

49 yaşında, boşanmış, bir çocuğu olan anneyim. Cocuğu olan boşanmış biriyle evlenmeyi istemem. Sizinki çok iyi cesaret doğrusu.
10 ay gibi kısa bir sürede evlilik dusunmek... Biraz fazla hızlı geldi bana. Sevgi kelebekleri yüzünden ayağınız fazla yerden kesilmiş gibi. İyi cesaret doğrusu. Yaş farkı da var.

Hepinize çok teşekkür ederim. Kiminiz dalga geçmek için vaktini harcadi, kiminiz gerçekten samimice nasihat verdi tecrübelerini paylaştı. Hepsi benim için değerli. Zira içerisinden almam gerekenleri aldim bütün yorumların. Yakın zamanda bir yol çizeceğim kendime. Bir karara varıp, benim icin en doğru olduğunu düşündüğüm yolu... Hepimiz hayat yolunda kendi yolumuzda yanlışlar doğrular yaparak çeşitli tecrübeler ediniyoruz. Kimseyi kınamam, kimseye salak gözüyle bakmam. Bir yerlere gelmiş, iyi eğitim almış bir kadınım. İyi kültürlü bir aileye sahibim. Ama bu yanlış yapmayacağım anlamına gelmiyor. İnsanım. O nedenle herkesin fikri benim icin cok değerli. Şimdilik annemlerde kalmayı ve kafamı toplamayı istiyorum. Ondan sonrasına bakacağım. Hayırlısı olsun...

Çoğu yorumu okumadım. Arkadaşımdan örnek vermek istiyorum. Arkadaşım 30 yaşında iken, 2 kez evlenip boşanmış ve her iki eşinden de 1'er çocuğu bir adamla evlendi. Arkadaşımin da evlendiği ilk sene çocuğu oldu. Mutlular bir sıkıntıları yok. Arkadaşımın geliri iyi. Eşinin ilk zamanlar iş konusunda sıkıntısı vardı. Onu da atlattılar...

fiziksel görüntünüz kötümü yada bi sıkıntımı var . aileniz uygun gördü . 15 yıl sonra yaşlı adamamı bakacaksınız bide annesi
Hayır aksine, yeşil gözlü beyaz tenli sarışın Bulgaristan gocmeni bir kadınım.Şimdi kendime güzelim demek ne kadar doğru bilinmez ama su zamana kadar çevremde beğenmeyen birine rastlamadım.

Son düzenleme:
Hayır aksine, yeşil gözlü beyaz tenli sarışın Bulgaristan gocmeni bir bayanım. Şimdi kendime güzelim demek ne kadar doğru bilinmez ama su zamana kadar çevremde beğenmeyen birine rastlamadım.
Ben sizin bu ilişkiyi iyi yürüteceginizi düşünüyorum. Kendine güvenen biri izlenimi aldım sizden. Çok kıskanç biri degilseniz neden olmasın. Önceki mesajimda bahsettiğim gibi, hiç evlilik yapmamış bir arkadaşım 2 kez boşanmış biri ile evlendi ve mutlular. Bu arkadaşım olgun ve kendinden emin biri olduğundan zorlanmadı.

Ben sizin bu ilişkiyi iyi yürüteceginizi düşünüyorum. Kendine güvenen biri izlenimi aldım sizden. Çok kıskanç biri degilseniz neden olmasın. Önceki mesajimda bahsettiğim gibi, hiç evlilik yapmamış bir arkadaşım 2 kez boşanmış biri ile evlendi ve mutlular. Bu arkadaşım olgun ve kendinden emin biri olduğundan zorlanmadı.
Çok kıskanç biri değilim ama hayatımda böyle bir şey daha önce yaşamadığım için ne yapacağımı bilemeyebiliyorum. Duygular ağır basıyor ve bazı şeyleri kaldıramayıp bitsin diyebiliyorum. Ve bence diğer arkadaşların da dediği gibi tepki verdiğim şeyler haklı sebepler. Hala kafam karışık bu nedenle duygularından bir sıyrılıp dusunmem gerekiyor. Ayrılmak da evlenmek de çocuk oyuncağı değil. İyi degerlendirebilmem lazim. Arkadaşınız ne kadar zamandır evli? Eşinin çocuklarıyla diyaloğu nasıl?

Maddi manevi sorunlar olsa bile çözülür mü? Ne dersiniz? Tecrübeli arkadaslarin da yorumlarını bekliyorum... Teşekkür ederim.
:KK37::KK37::KK37:Çözülmez...Evlilik şuan ki hayatınız gibi birşey değil...Adamın sorumlulukları var ...Sizinde daha hiç tecrübe edemediğiniz sıfırdan bir hayatınız ve hayallerınız var...Sizin yüreyeceğiniz yollara asfalt dökmüş tekrar yürüyor...Sizin hayaller dediğiniz seyleri o yasadı ve eskitti ....Ama böylesine bir mertebeye gelipte şu tabloyu göremediğinizi düşünmüyorum ee ailenizde desteklediğine göre sizi sanırım denemekten bırsey kaybetmem dusuncesınde de olabılırsınız...Hayatınız için doğru kararlar diliyorum:KK37::KK37::KK37:

Çok kıskanç biri değilim ama hayatımda böyle bir şey daha önce yaşamadığım için ne yapacağımı bilemeyebiliyorum. Duygular ağır basıyor ve bazı şeyleri kaldıramayıp bitsin diyebiliyorum. Ve bence diğer arkadaşların da dediği gibi tepki verdiğim şeyler haklı sebepler. Hala kafam karışık bu nedenle duygularından bir sıyrılıp dusunmem gerekiyor. Ayrılmak da evlenmek de çocuk oyuncağı değil. İyi degerlendirebilmem lazim. Arkadaşınız ne kadar zamandır evli? Eşinin çocuklarıyla diyaloğu nasıl?
7 yıldır evliler. Arkadaşımın da iki çocuğu oldu. Evlendiği ilk yıl hamile kaldı, 3 yıl sonra tekrar çocuğu oldu. Diyalogları iyi diye biliyorum. Tabi doğruysa bana söyledikleri. Ancak şunu belirtmek isterim aralarında ki yaş farkı daha az. İyi düşünün tabi kolay bir karar değil. Arkadaşım da gel gitler yaşadı sonra sevgi ağır bastı.

Back