• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki çocukla evde çalışma imkanın :(

Yarali1987

Şu koca dünyada yalnızlığımda boğuldum...
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
219
141
103
kızlar dert oldu bu içime işe yaramaz tembel hissediyorum kendimi ev hanımıyım 2çocuğum var biri 3yaşında okula gidiyor diğeri 8aylık, fransada yaşıyorum allaha şükğr maddi sıkıntım yok rabbim eşimi başımızdan eksik etmesin bi dediğimi iki etmez fakat ben artık ona destek olmak istiyorum ne bilim kendi param olsun istiyorum,çocuklar olduğu için dışarda çalışmam mümkün değil, bide kapalı olunca pek imkanım yok burda. Şimdi merak ediyorum ben gibi olanlar mutlaka vardır burdan fikir almak istiyorum evde ne iş yapılabilir özellikle fransada olan okuyan varsa yardımcı olurmusunuz lütfen neyi nerden alabilirim nasıl pazarlarım...vs teşekkürler kızlar vakit ayırdığınız için

kızlar dert oldu bu içime işe yaramaz tembel hissediyorum kendimi ev hanımıyım 2çocuğum var biri 3yaşında okula gidiyor diğeri 8aylık, fransada yaşıyorum allaha şükğr maddi sıkıntım yok rabbim eşimi başımızdan eksik etmesin bi dediğimi iki etmez fakat ben artık ona destek olmak istiyorum ne bilim kendi param olsun istiyorum,çocuklar olduğu için dışarda çalışmam mümkün değil, bide kapalı olunca pek imkanım yok burda. Şimdi merak ediyorum ben gibi olanlar mutlaka vardır burdan fikir almak istiyorum evde ne iş yapılabilir özellikle fransada olan okuyan varsa yardımcı olurmusunuz lütfen neyi nerden alabilirim nasıl pazarlarım...vs teşekkürler kızlar vakit ayırdığınız için
El becerin varsa değişik şeyler yapıp satabilirsin mesela.. Orada nelerden hoşlanırlar pek bilgim yok ama netten araştırabilirsin

Millet Türkiye'de iş bulamıyor sen Fransa'da nasıl bulacaksın ya da Türkiye'den biri sana nasıl yardımcı olacak anlamadım

benim kayınvalide yıllarca örgü makinasında kazak, yelek,...vs örüp satmış. (Türkiyede ama)

fransa da soğuk memleket, olabilir diye aklıma geldi şimdi.

onun dışında pek bilgim yok.

Dikiş dikebilirsin oradaki tesettürlü bayanlara özel tasarım yapıp dikersin.. Tabi yeteneğin var mı ve öğrenebilir misin?

Millet Türkiye'de iş bulamıyor sen Fransa'da nasıl bulacaksın ya da Türkiye'den biri sana nasıl yardımcı olacak anlamadım
Neden bu kadar negatifsiniz? Ne yani nasıl olsa iş yok diye kılımı kıpardatmıyımmı? Yardım olarakta maddi bişey kesinlikle demedim akıl istiyorum veya fransada yaşayıp okuyan varsa belki yardımcı olurlar diye söyledim insanların şevkini kırmayın lütfen

ne güzel. çok avantajlısınız o zaman.şöyle ki ,oralarda el işleri çok değerli kıymetli ve pahalıdır biliyorsunuz.
el örgüsü kazaktan,el yapımı takılara herşey makina işlerinin en az 2 katı ediyor.ordaki internet sitelerde bu tür şeyleri yapıp stabilrsiniz.mesela keçe işleri de onlar için farklı birşey.
bunları bilmiyorsanız ,netten videolarla ,biraz da elbecerisi ile kolaylıklar öğrenebilirsiniz.
çok komplike şeyler olmasına gerek yok ilk zamanlarda.

O kadar küçük 2 çocuğa bakıp, ev ile ilgilenip, bir yandan da üretecek misiniz? Helal valla, ne hamarat kadınlar var.

Belki çeviri yapabilirsin? Türkiye den bir yayın evi adına, Fransızca'dan Türkçe'ye

Çok kazandırmaz gerçi ve çok sıkıcı

Merhaba , kız kardeşim dil bölümü okuyor o da para kazanmak istiyordu. İnternetten araştırıp bulmuştu türkçe filmleri ingilizceye çeviriyordu biraz zor zaman alıyor ama aylık kazanç neredeyse 2.500 tl ye kadar çıkıyor.(kardeşim vakti kısıtlı olduğundan hiç kazanamadı o ayrı ) ha bir de türk dizilerini fransızcaya çevirirsiniz

ev yapımı hemen bayatlamayan kurabiyeler şekilli ve göze hitap eden ya da sevgililere yönelik olabilir doğum için olabilir oranın kültürüne göre özel günler için süslemeler yapabilirsiniz anlaşabildiğiniz bir yerde satışa sunulmasını sağlayabilirsiniz. ya da bir site kurup fransa da yakın yaşayan türk bayanlar için ülkemize özgü yapabileceğiniz gıda olur el işi olur bu tür şeyleri pazarlayabilirsiniz. size şöyle bir örnek vereyim malum site üzerinden bir bayanın ördüğü çok tatlı converse seklinde patiklere denk geldim kendisinin belki 100 takipçisi bile yoktu ama ben bu sekilde çalışan bayanları takdir ediyuorum ve destek olmayı da seviyorum kendisiyle iletişime geçtim benim için 3 patik yaptı sanırım 3-4 günde hazırdı aynı şehirde degiliz ve kendisi bu tür internetten bişeyler sdatma işine yeni yeni başlamıştı ondan bir hesap numaraıs aldım kendisi örgüsünün her halini ve en son bitip paketlediği halini fotograflayıp atıyordu parasını yatırdım eşi sabah işe gitmeden kargoıya verdi aldım ertesi günü çoook güzel örmüş. işyerimde gören arkadaşlarımda bayanı ekledi daha sonra spariş verenler oldu herkes sayfasında paylaştı falan yayıldı. kendisi simdi sadece ürünleri için bir sayfa acmış. yapıyor yetişebildiği kadar onunda bebegi var görüyprum ekledik birbirimizi arkadaş olduk ve kendisi 20 yaşında siz de yapabilirsiniz :)

Ben Cinden (aliexpress) veya turkiyeden getirip ebay de satis yapiyorum. Ancak 3-5 harclik geciyor elime.
cok iyi bi pazar arastirmasi lazim. Ne gider ne gitmez. Sonra rahatlikla evden yapabilirsin.

Benim cevremde birkac ev hanimi, börek, manti sarma gibi
Yiycekler hazirlayip satiyorlar. Calisan hanimlar siparis veriyor
Misafirleri geldiginde.

bence 8 aylik bebegin iyice ele avuca gelsin,yurusun krese filan baslasin oyle dusun evden is yapmayi.
bunalmakta haklisin ama ikisi de cok kucuk,3 yas ve 8 aylik nedir,minnaciklar daha.

Öncelikle fransızcanızla orantılı çeviri işi olabilir.
İnternetten belirli yemekler üzerine kendini geliştirebilirsin, mesela çin mutfağı türk mutafgı pastacılık gibi
Online işlere yönelebilirsin

Neden bu kadar negatifsiniz? Ne yani nasıl olsa iş yok diye kılımı kıpardatmıyımmı? Yardım olarakta maddi bişey kesinlikle demedim akıl istiyorum veya fransada yaşayıp okuyan varsa belki yardımcı olurlar diye söyledim insanların şevkini kırmayın lütfen
Ben negatif değilim, olan şeyi söylüyorum. Ayrıca size "iş yok, çalışma" diyen de yok, böyle bir şey demem de saçma olur zaten. Maddi yardım istediğini de ima etmedim ayrıca .. Sanırım tamamen yanlış anladınız ifade etmek istediğimi. Türkiye şartlarında yaşasaydınız çok iyi anlardınız neyi anlatmak istediğimi. İşi özeti "kelin merhemi olsa kendi başına sürer" demek istemiştim. Genel bir yorumdu... Demek ki ayrıntılı yazmam gerekiyormuş.

Back