• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki arada kalmaktan biktim artik/esimin ailesiyle babamlar bir türlü anlasamiyor

yasemin1976

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
80
1
86
Almanya
Hanimlar artik bayagi bunaldim iki arada kalmaktan. Esimle 19 senelik evliliyiz 2 kizimiz var bu zamana kadar ciddi bir problem yasamadik ALLAHIMA sükürler olsun... ama esimin türkiyedeki ailesine asiri düskünlügü bazen problem oluyordu (ailesinden herhangi biri maddi bir sorun yasasa hemen onlara yardimci oluyordu.
ilk zamanlar birsey demedim aman problem olmasin onlarin isi görülsün tabiki birazda saflik var sonra tabi ses cikartmaya basladim sonra farkina vardim benden gizli yollamaya baslamis tabi ozaman ciddi sorunlar cikti....neyseki esimde anladini sonunda kardeslerin bazi yaptiklari haksizligi. Bundan 4 sene önce Türkiyede ev yaptirmaya basladik yaninda hic kimse yoktu kardeslerinden hic biri maddi yönden hic yardim etmediler ama bizim zamaninda onlara göndermis oldumuz paralar uctu...
Asil üzüntüm Esimin annesi ve babasi ben onlarin 19 senelik gelinleriyim buzamana kadar hep yanlarinda oldum her yönden maddi ve manevi daha benden haric 4 gelinleri var hic kimse umursamazdi aramazdi ben hergün onlari arardim hal hatir sorardim. izine gittim zaman bir bavul hediye izin dönüsü para hasliklari. (diyeceksiniz yapman lazim bunlar onlar seninde annen babam tabiki yapmam lazim ama hersey karsilikli....)
Bundan 3 sene önce annemi kaybettim gercekten cok ama cok zor bir dönem gecirdim ama esimin ailesinden hic kimse benim yanimda olmadi ne aradilar ne sordular...günlerce depresyondan yorgan dösek yattim ama aramadilar...tabiki arada baska olaylar oldu....tamam esim yanimda oldu ama onlardanda bekledim...simdi aramizda biraz mesafe var bende artik onlari aramiyorum sormuyorum tabiki esim ciddi rahatsizlik duyuyor o onlarla konusuyor ben iceri gidiyorum...aslinda bende rahatsiz oluyorum sonucta bende insanim ama onlari bir türlü afedemiyorum cok kirildim....
aslinda problem biraz eskiye dayali, ben esimle akraba oluyorum, kayinvaldemle babaannem elti oluyorlar hic birbirlerini hic sevmemisler aslinda onun icin beni pek istememis..ogluna yayladan bir kiz alcakmis cok is yapan tabiki :3: bende yurtdisinda oldugum icin ve kesinlikle oraya ayak uydurmam zor oldugu icin esim buraya geldi...
Simdiki asil üzüntüm 2 senedir babamlada kötüler....Annem vefat edince babam 6 ay sonra evlendi babama gicik oldular tamam ilk basta bende cok üzüldüm elden birsey gelmiyor...babam suanda türkiyede yasiyor evlerimiz yanyana sürekli bir gereksiz bir olay... en sacma bir olay gecenlerde babam arabasini kayinvaldemlerin evinin ( bizim yaptirdimiz evde kaliyorlar onlar bize arsa verdi onlara 1. kati verdik bizde 2. katta yerlesecegiz INSALLAH) önüne park etmis.. kayinvaldem oralari yikmis baska ver yok mu niye buraya park ettin ??!!! Tabiki babamda cok icerlemis benim kizimin hic mi hakki yok evi benim kizim yaptiriyor borc ödüyor sefasini onlar sürüyor birde rezillik cikartiyorlar....bunu bana babam söylemedi babaannem söyledi oda sundan söyledi oda onlara sinirlenmis..gecen gün babaannem Rahmetli annem icin mevlüd okutmus..kayinvaldem gelmemis hatta babannem birzat kendi cagirmis gelmemis....ya o mevlüd benim annem icin okunuyor güya rahmetli annemi cok severdi niye gitmedi ama haksizmiyim beni sevse annemi sevse giderdi. bu aksam kayinpederin biraz rahatsiz oldunu ögrendik esim tabiki aradi..telefonu bana isaret etti sende konus diye tabi bende kafami salladim tabiki darildi bana.. simdi onunla konussam kayinvaldemlede konusmam lazim okadar terbiyesizlik yap sonra konus yapamadim... Onun icin size danisiyorum esimide kirmak istemiyorum ama onlar beni kiriyorlar adaletsizlik deyilmi bu onlar beni kirsin ama ben onlara saygi göstermem lazim..ben hastayim kimsenin umrunda deyil kayinpeder hasta olunca akar sular durulcak..yoksa hanimlar benmi haksiz oluyorum benmi yanlis yapiyorum... canim annem yanimda olsa bana yol gösterirdi simdi yanimda yok tek basima kaldim:14: isin icinden cikamiyorum---

Canim benim bende üzüldüm bi insanda hicmi yüz olmas kayin validen bu zor zamaninda sana Annelik yapicina seni
Ezip gecmeye calisiyor böyle insanlari ben Allaha havale ediyorum, :14::14::14:

Son düzenleme:
Hak etmeseler bile, saygılı davranman gerekiyorsa, bunu onlar için değil, kendin için, aile huzurun için yapacaksın tatlım.
Hiç olmazsa eşin istediği zamanlarda yalandan bir iki hatır sorarak geçiştirebilirsen, yüz yüze geldiğinizde için rahat olur.
Yaptığınız iyilikleri onlar bilmiyorsa, Allah biliyor canım. Allah rızası için yaptınız. Elbet mükafatını göreceksiniz.
Kapınızın dışında olanları önemsememeye çalış. Babanla anlaşamıyorlarsa bu babanla onların sorunu. Bırak kendileri halletsin.
Seninle ilgisi olmayan hiç bir konuya kendini dahil etme. Herkes kapısını kapatır, yastığa başını koyar, mışıl mışıl uyurken,
sen evinde huzursuz, uykusuz geceler geçirirsin.

oyyy kuzum kıyamam.sanırsam sizinle yaşıt kızım var bu nedenle gece gece daha bir etkilendim yazdıklarınızdan...öncelikle annenizin mekanı cennet olsun...
bu yazdıklarınız kolay şeyler değil ama bir din adamı tv de '' Unutmayın ama AFFEDİN'' dedi...affetmek ruhunuzu özgür bırakır ve bedeninizi hastalıklardan korur, affedin fakat size yapılanları unutmayıp cebinize koyun orda dursun, kendinizi üzdürmeyin ve ailenizin huzuru ve selameti bakımıdan mesafeli olun diye öğütledi...siz gençlerin işi çok zor büyükler bir zamanlar kendilerinide gelin olduğunu unutmasalar keşke...
siz varsanız dünya var, kızlarınız için, kendinizi üzmeyin üzdürmeyin ve çokda dert etmeyin maalesef ölümlü dünyada ölümsüz gibi yaşanılıyor...allaha havale edin...sevgiler....:kkk:

Son düzenleme:
Canım elbet kırgınlıklar unutulmuyor ama başka çaremizde kalmıyor bazı zamanlarda şimdi sana desemki 19 yıllık evliliğini hiçemi sayacaksın alacağım cevabı bende biliyorum elbette saymayacaksın saymaman gerekiyor hep sua et rabbim eşine doğru olanı adaletli yolu göstersin şuda bişr gerçekki genelde bu eşler ailelerinden kazık yemeden akıllanmıyorlar.Sabır diliyorum gönlünü ferah tutmaya gayret et inşallah herşey düzelecek sende bir evlat olarak babacığına üzülürsün anneciğini zaten kaybetmişsin rabbim sana hepsinin sabrını versin.Anneninde mekanını cennet eylesin,nur içinde yatsın inşallah.

canım benım, öncelikle annecıgının mekanı cennet olsun .

yasadıkların gercekten cok uzucu ve kırılmak da affedememek de cok cok haklısın .

davan da sonuna kadar hak verıyorum sana ama ,sen onlar kadar gaddar olma .

ınsanlık sen de kalsın .sen kalbını öfkenle köretme .

esın ıcın ara konus gecmıs olsun dıleklerını soyle .

onlar utansın yaptıklarından .

Canımm öncelikle anneciğinin mekanı cennet olsun, Allah sabırlar versin. Çok üzüldüm durumuna,çok yıpranmış üzülmüşsün belli ki :( peki eşin senin kırıldığın noktaları biliyor mu? ailesinin sana olan yanlışlarını? Bu konuda tavrı ne? Olanları unutmak zor tabii ki ama sen onları arayıp hatır sorsan konuşsan da kötüsün aramasan da kötüsün. O yüzden bari sen saygını yine göster ki senin için rahat, kocanla aran iyi olsun.,kocan senin ilerde Allah korusun daha büyük bi kavga çıkarsa sende suç kalmasın, ben yine her zamanki gibi görevlerimi yerine getirdim hiçbir yanlışım yok diyebilesin, Allah yardımcın olsun...

Cok sagolun okadar güzel cevaplar gelmis biran hafifledim.

Esim tipik 90 % türk erkekleri gibi 3 maymunu oynuyor görmüyom, duymuyorm, söylemiyorum bana diyorki bende onlarla kötü mü olayim ben ona giriyorum tabiki onlar senin annen baban benim icin kötü olmana gerek yok ama bazi gercekleri söyleyebilir o benim esim hayat arkadasim ona biraz destek olun diye... ama daha neler konusuyorlar bilmiyorum...

Aslinda ben vicdan olarak rahat olmam lazim tamam aramizda mesafe var ama ben bu zamanda icinde yinede bayramlarda aradim görevimi yaptim...ama benden fazlasini bekliyorlar eskisi gibi olmami bekliyor ama cam kirildi zaman eskisi gibi olmuyor.....Esim diyorki bize nazar degdi eskiden sen onlari annen baban gibi severdin simdi niye böyle bende diyorumki demekki hersey benim cabamlaymis ben kirildim bak onlardan bir bir caba yok demekki ben yürütüyormusum...artik yoruldum hersey icin ben caba göstermekten...Canim rahmetli annemde böyle idi aman o darilmasin o üzülmesin diye kendini parcaladi kimseye yaranamadi 59 yasinda (hayatinda sigara ve icki icmemis kadin karaciger kanserinden vefat etti) sonun annem gibi olmasini istiyorum baskalari icin yasamak istemiyorum.. canim annem kendini herkese adadi babamin ailesine.... ne oldu babaannem ve halamlar annemin kirki cikmadan babama hanim aramaya basladilar ve sonunda 6 sonra evlendirdiler...babama kizimam o benim babam bir tek babam kaldi onuda kaybetmek istemiyorum...

Kayinvaldemler isiyorki onlar babamla kötü diye bende babamla küs olmami hic olurmu....

yasemin, eşiniz eğer bu duruma çok üzülüyorsa, tlf.nu uzattığı için eşinizin hatrı için konuşabilirsiniz k.validenizle üstün körü, saygıyı bırakmadan.

Sonuçta eşiniz her konuda yanınızdaydı, babanız gelse babanızla konuşmasın mı siz annesiyle konuşmuyorsunuz diye ?

Bırakın akrabalar kendi aralarında ne yapıyorlarsa yapsınlar..

Onlar akrabaymış üstelik.

Park kavgası mı yapıyorlarmış, mevlüde mi gitmiyormuş bunları dert etmeyin derim ben.

Tamam insan üzülür ama bunun için değmez ki eşinizle, hayat arkadaşınızla aranızı bozmaya.

Rahmetli anneniz yanınızda olsaydı o da derdi eminim; ''boşver kızım, sen mutlu olmaya bak.. Saygını ver mesafeni koru''

Tipik akıllı anne tavsiyeleri bunlar. Allah rahmet eylesin.

...

Ne isterler ki 20 yıla yakın evli insanlardan hala ?

bu araba mevzusunu eşine söyledin mi bence söyle ve parasını biz ödüyoruz onların yaptığına bak nasıl senin ailen bukadar nankör olabilir o evde bnm de hakkım var ve birdaha böyle birşey olmasın sakın babam o benim babam de açıkça....
birde haksız değilsin sadece paranla var olmuşun onlar için tabi sadece sen değil eşinde..... eşinle konuş cnm sen arada kaldığın için onlar yaptıkları haksızlıklara terbiyesizliklere artık tahammülüm kalmadığı ve onlarla görüşmediğim için sen arada kaldın onlar yüzünden olmasına rağmen ben özür diliyorum ama değil hastalıkda en kötü zor zamanımda dahi yanımda olmayan ben konuşmak istemedikçe benimle konuşmayan insanlar için beni zorlama neolur... ben ailemiz için onlar beni aramasada nasılsın demesede aradım sordum biliyorsun ama ne hastalığımda nede annemin vefatında bir kere aramayan halimi hatrımı sormayan (tabi burda birkaç şey ekle düşüncesizlikleriyle ilgili başka ne olay varsa) insanlar için ben artık daha fazla sinirlerimi yıpratamam.. bizim yaptırdığımız evde oturuyorlar ama geçen babam arabasını parketti diye kıyameti koparmışlar bukadar çingene hep bana hep bana olmaları beni daha da soğutuyor de açıkça tabi gayet sakin rahat konuşabileceğiniz bir ortamda ve çok ciddi ama asla ses yükseltmeyen karşı tarafa çok da kötü(küfür) etemeden nazikçe

bu araba mevzusunu eşine söyledin mi bence söyle ve parasını biz ödüyoruz onların yaptığına bak nasıl senin ailen bukadar nankör olabilir o evde bnm de hakkım var ve birdaha böyle birşey olmasın sakın babam o benim babam de açıkça....
birde haksız değilsin sadece paranla var olmuşun onlar için tabi sadece sen değil eşinde..... eşinle konuş cnm sen arada kaldığın için onlar yaptıkları haksızlıklara terbiyesizliklere artık tahammülüm kalmadığı ve onlarla görüşmediğim için sen arada kaldın onlar yüzünden olmasına rağmen ben özür diliyorum ama değil hastalıkda en kötü zor zamanımda dahi yanımda olmayan ben konuşmak istemedikçe benimle konuşmayan insanlar için beni zorlama neolur... ben ailemiz için onlar beni aramasada nasılsın demesede aradım sordum biliyorsun ama ne hastalığımda nede annemin vefatında bir kere aramayan halimi hatrımı sormayan (tabi burda birkaç şey ekle düşüncesizlikleriyle ilgili başka ne olay varsa) insanlar için ben artık daha fazla sinirlerimi yıpratamam.. bizim yaptırdığımız evde oturuyorlar ama geçen babam arabasını parketti diye kıyameti koparmışlar bukadar çingene hep bana hep bana olmaları beni daha da soğutuyor de açıkça tabi gayet sakin rahat konuşabileceğiniz bir ortamda ve çok ciddi ama asla ses yükseltmeyen karşı tarafa çok da kötü(küfür) etemeden nazikçe

Canim bugün tekrar tüm cesaretimi topladim bunlarin hepsini ona söylemedim tabi icimde olan baska olaylarida... ALLAHTAN esim sessizdir fazla ses cikartmaz tabiki oda üzüldü diyorki bende biliyorum bunlari ama onlar benim annem ve babam.. ben istiyorumki tekrar eskisi gibi olun... bende dedim eskisi gibi olmaz benim onlara daha fazla sevgim kalmadi.. senin hatirin üzerine saygim var ama fazlasini bekleme...üzüldü bana sarildi..
geriye bakinca.. Benim babam cok akilli bir adam ilk nisanli oldumuz dönemde nereye yerlesme konusunda onlar tabiki türkiyede kalmami istemislerdi tabi onlara is yapmam icin... babam karsi cikmisti hayir dedi kizi alacaksaniz almanyada yasicaklar...simdi düsünüyorum ben türkiyede bunlarin yaninda kalsaydim, benim yuvam bunlar yüzünden coktan yikilmisti. yinede kendimi cok sansli hisediyorum.. onlar türkiyede ben burda bukadar olay oluyorda ben türkiyede yasasam bunlar bana daha neler yaparti... bu kaynana yüzünden ne kadar yuvalar yikiliyor...

eşin telefonu sana uzattıysa kayınpederinle konuşsaydın , kayınvalidenle konuşmaya gerek yokki o an.. sonuçta geçmiş olsuna konuşuyorsun...
kaynanan annein mevlüdüne gitmediyse gerçek yüzünü göstermiş oldu, sonuçta seni sevmese bile torunlarının ananesiydi, bence çok ciddi birey olmadıkça o mevlüde teşrif etmesi gerekirdi...
neyse anlattıgınız şeyler aslında büyük şeyler değil. burdan objektif bakınca kolay geliyor ama yaşayana sormak lazım, elbetteki size zor geliyordur..
19 senelik bir evlilik var.. bu süreçte baya bir tecrube yaşamıssınızdır, madem size deger vermiyorlar sizde onlara deger vermeyin ve birazda rahat olun, kafanızı takmayın. anladımki çok duygusal ve içerlenen bir yapınız var.işiniz gücünüz, colugunuz cocugunuz, eşiniz, eviniz var.. bir sürü sorumluluklarınız varken eşinizin ailesini kafanıza takmayın.degmez ya.

Back