İki Arada Bir Derede

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte terspistler bile bu yüzden iki tarafı dinliyor . Konu sahibi ve yenge neler yaşadı bilemeyiz .

burada yenge suçlu yazmak kolay. peki onun için aynı evde kayınvalide, kayınpeder ve görümce ile yaşamak kolay mı ?
ona sorsak eminim o da bir sürü şey anlatır, kendisine nasıl davranıldığı ile ilgili.
olaydaki tek suçlu abiniz. evlenmiş ama ev kurmayı becerememiş.

Yani siz ne yapabilirsiniz bilmiyorum. Anneniz birlik yasamak konusunda israrci hatta siz gidince de sizi sucluyor baban senin yuzunden oldu filan ne kadar sacma seyler ne alakasi var cok sacma sakin bu suclamaya inanmayin.

Anneniz ikna olmaz gibi duruyor e siz de annenizi birakamiyorsunuz aslinda olay abinizde bitiyor birlik yasamak istemesi yasamaz.

Bence burda sizin yapabileceginiz sey gelininixi anladiginizi hissettirmek ve ev islerinde yardimci olmaya calismak. Annenizi de ikna etmeye calismak.

yanlis anlamayinda milletten size ne ayni evin icinde birbirinizi yiyince yuzyuze bakamayacak duruma gelince o millet aferim mi diyor tabi hersey gelinin ustundeyse yemegi temizligi o ayri belki ondan ayrilmak istemiyorsunuzdur
Yani bana kalsa milletin ne dediği umrumda olmaz kedndi doğrularımla hareket ederim ama annemle düşünce yapımız çok farklı

İşte terspistler bile bu yüzden iki tarafı dinliyor . Konu sahibi ve yenge neler yaşadı bilemeyiz .
iste konu sahibide hakli olabilir gercekten yenge kotu kalpli bir insandir kendisi sikayetci zaten ozaman annesini ikna edecek olanda o gecicek bos eve diyecek annesine anne boyle mutsuzuz ayiriyorum evimizi kendi evimizde kendimiz temizleyelim kendimiz pisirip yiyelim bende aksamlari geldigim zaman yemekleri yaparim hafta sonlari isini gorurum ona gerek yok diyecek ikna edecek gelinden bosanmiyorlar yaa

Ayrı ev kurma imkani da vermiyormus kvalide millet ne der diye . Bir evde 5 kişi rahat rahat pijamayla bile gezemezsin temizlik yapmayayım desen laf gelir ki yük gelindeyimis zaten . Bence herkesin biraz da işine geliyor olan yengeye oluyor. Abi olaya müdahale edecek ya da görümce annesiyel konuşacak abiyle yemgeyi boş eve gönderip yemek olayını da ayıracaklar tatlı tatlı birkaç günde bir toplanacaklar.

Yani bana kalsa milletin ne dediği umrumda olmaz kedndi doğrularımla hareket ederim ama annemle düşünce yapımız çok farklı
bakin sizde hosnut degilsiniz aksamlari evinize kosa kosa gitmek varken neden ayaklariniz geri geri gitsin zaten yatmaya yukaridaysaniz gunduzleride yine yukarida kalacaksiniz evi ayiripta sehir yada ulke degistirmeyeceksiniz annenize soyleyeceginiz sey anne bir daha mi kavga edelim mesela bu korona bitince alin annenizi cikarin disari bi cay kahve esliginde konusun

yani akıl var mantık var.. kadın evliliğin ne olduğunu bile anlayamamıştır ki böyle 50 kişi birarada. gerilse de haklıdır. kim istemez eşiyle başbaşa zaman geçirmeyi.
hepsini geçtim bu kadar insan ortak tuvalet, banyo..
bu bile delirmeye yeterli bence.
abi evlenmeyi bildiği gibi düzen kurmayı da bilmek zorunda. hala annesinin "elalem ne der" lafına uyup hayat kuramıyorsa zaten yenge kişisi ne dese ne yapsa haklı.

Neyini kestiremeyecek? Genç bekar görümce, hayatını yaşamaya devam ediyor işte, gelin eve girdi aman onun kuralları uygulanacak onun düzenine geçelim, ferahlatalım hep mi diyecekti? Zaten ev içindeki bir düzene, klasik geleneklerle giriyorsan; başına gelecek bellidir: Gelinsin diye hizmet beklenir, hele çalışmıyorsan ev işleri, yemek, hizmet çoğunluk senden beklenir. Bunun doğru olduğunu söylemiyorum ama görünen köy budur, kılavuz istemez. Geleneklerden biraz haberdar olan herkes (Ki gelin hanım da Paristen gelmemiştir) ne çeşit sorunlar yaşanabileceğini kestirebilir aynı eve girerken, beklentileri öngörebilir. En başında kabul etmeyecekti, ev ev üstüne olmaz diyecekti.

Kendi hakkını savunup yapmıyorum diyebilecek, ayrı ev istecek kocasından bu kadar memnun değilse, bir yandan hizmetçilik yapıp bir yandan hırsını görümceden çıkaracağına, çocuklarını kışkırtacağına. Bu tamamen gelinle eşinin sorunu.

Detaylı bilgi için bin küsür yorumlu konumu okuyunuz
Sırf siz dediniz diye bin küsür yorumlu konumuza baktım da şu yorum beni benden aldı :)
Yoruma gerek yok.

Dedim ya annemle biz ayrı eve cıksak 3 maaş girecek eve
Abimlere 1
O yuzden işlerine gelmiyor
Abiniz kesin bir de 30 yaş üstüdür ve hala dul kadının maaşına çökme peşinde pes! Yengeden ziyade herkesi mutsuz eden abiniz. Yenge de bence maaile birlikte yaşamaktan sinir stres sahibi olmuş kadıncağız.

Doldurmak ne Allah askina? Nasil dolduruluyor bir izah eder misiniz cok merak ediyorum durduk yere bir insanin hiç kusuru yokken o insan hakkinda ne anlatip birini doldurabilirsin? Benim aklima bisey gelmiyor cunku cidden merak ediyorum. Sizin yapmadiginiz şeyleri hayali olarak abinize mi anlatiyor eşi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…