İhtiyaç - Ev - Konut Kredileri Dosya Masrafları Geri Ödeniyor Mu?

yasmin2013

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
318
140
İnternette bi haber okudum halihazırda çekilen krediler için bankaların haksız olarak tahsil ettiği dosya masrafları geri ödenecekmiş. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

İnternette bi haber okudum halihazırda çekilen krediler için bankaların haksız olarak tahsil ettiği dosya masrafları geri ödenecekmiş. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

bunu bende araştırıyorum sordum geçen gün tüketici hakem heyetine ödeniyormuş ama ödediğin masrafı gösteren bankadan bir yazı gerekiyormuş
bu yazıyı da banka parayla veriyormuş komedi ya:) bizde uğrasıyoruz inşaallah alırız

bunu bende araştırıyorum sordum geçen gün tüketici hakem heyetine ödeniyormuş ama ödediğin masrafı gösteren bankadan bir yazı gerekiyormuş
bu yazıyı da banka parayla veriyormuş komedi ya:) bizde uğrasıyoruz inşaallah alırız

cidden komedi ya :) bankaya dilekçe ile mi başvurdun ilk etapta ne yapmak gerekiyor

Ben bu konu ile alakalı hakem heyetine başvurdum evraklarla hakem heyeti haklı buldu banka parayı ödememek için mahkemeye verdi daha sonuçlanmad bekliyoruz.

cidden komedi ya :) bankaya dilekçe ile mi başvurdun ilk etapta ne yapmak gerekiyor

eşim çekti krediyi. dilekçeyi hakem heyetinden alıyorsun canım doldurup bankadan aldığın evrakla veriyormuşsun öyle söyledi bana hakem heyetindeki memur. eşimde bankadan sorusturmuş 40liraymış o evrak birde bir hafta sonra geliyormuş merkezden parayı ödedi bakalım evrak gelince başvurusunu yapacak. bizimki devlet bankası belki özel bankalarda para almıyorlardır önce bankayla görüş bence cnm....

bankaya dilekçe verilmiyor

Son düzenleme:
Elinizde bulunana dosya masraflarını gösteren makbuz hesap hareketi yada ödeme planı gibi evraklarla(bankadan da temin edebilkrsiniz)
bulunduğunuz yerin kaymakamlığındaki tüketici hakem heyeti ne şikayetçi olmanız gerekiyor hakem heyeti ilgili bankadan savunma istiyor savunmanın gelmesinin ardından kararını bankaya bildiriyor(yüzde doksan ödeme yönünde) banka da ilgili karara istinaden mahkeme açabiliyor

işin özeti evet geri alınabiliyor
ancak bu süreç 2-5 ay içinde gerçekleşiyor
bankalar kendileri hakkında şikayetçi olan bu müşterileri bir nevi kara listeye alıyorlar ve bir sonraki kredi taleğlerinde asla dosya masraflı kredi kullandırmıyorlar bunun yerine faiz oranıdaha yüksek olan krediler veriyorlar
yada ilgili müşterilerine birdaha kredi vermiyorlar

eşim çekti krediyi. dilekçeyi hakem heyetinden alıyorsun canım doldurup bankadan aldığın evrakla veriyormuşsun öyle söyledi bana hakem heyetindeki memur. eşimde bankadan sorusturmuş 40liraymış o evrak birde bir hafta sonra geliyormuş merkezden parayı ödedi bakalım evrak gelince başvurusunu yapacak. bizimki devlet bankası belki özel bankalarda para almıyorlardır önce bankayla görüş bence cnm....

bankaya dilekçe verilmiyor

Anladım canım çok sağol hemen bankayla görüşeyim o vakit. İnşallah geri alabiliriz. Bugüne kadar 3 kredi çektim. En az bin tl para. İnşallah verirlerde bir gedik doldurur en azından :)

Anladım canım çok sağol hemen bankayla görüşeyim o vakit. İnşallah geri alabiliriz. Bugüne kadar 3 kredi çektim. En az bin tl para. İnşallah verirlerde bir gedik doldurur en azından :)

evet resen soyuyorlar insanı ya. inş alırsın canım asya arkadşın dediğini bi oku istersen ben o durumu hiç bilmiyordum tekrar krediye ihtiyacın olsa yüksek faiz oranıyla veriyorlarmış yuh artk ya :KK43:

ilçenizdeki tüketici hakem heyetlerine başvurun. hakem heyeti tüm parayı ödetse bile banka mahkemeye gidip iptal ettirebiliyormuş. iptal ettirirse mahkeme mastafları size kabiliyormuş... inş. yanlış hatırlamıyorumdur. daha detaylı bilgi alacaksan 175'i ara

5 sene önce xxx bankasından konut kredisi çekmiştik 2600 masraf ödemiştik, bir yıl sonra yapılandırdık ve başka bankaya geçtik. Başka bankaya geçerken de 1600 civarı yapılandırma bedeli ödedik.

Yeni bankaya da 2 bin civarında yeni masraf ödedik. Toplamı 6.600 yaptı.

Bizim miktarlar büyük olduğu için tüketici hakem heyetine değil de tüketici mahkemesine dava açtı avukatımız.

Biri sonuçlandı ve 2700 lira aldık.

Diğerinin de davası önümüzdeki hafta onuda alırsak 6600 liramızı geri almış olacağız.

Dekontlarımıza gelince de biz dekontlarımızı saklamıştık onun için ücret ödemememize gerek kalmadı.

Ben bundan 7 ay evvel ihtiyaç kredisi çektim
tüketici haklarındaki arkadaşım önerisi üzerie
ödeme planımla başvuruda bulundum
3 ay içinde geri dönüş oldu
fazla diildi ama 250 tl dosya masrafımı geri aldım bankadan:KK34:

ben geçen hafta ev kredisi dosya masrafımı geri almak için başvurdum.her kredi için bende 20 lira aldı .iki kredim vardı 1150 liralık. 40 lirada çıktı parası verdim tüketici hakem heyetine verdim dilekçe ve çıktıları. ödediğim 40 tl dekontuda iliştirdik. bunuda parasını alacaksın dedi. toplam 1190 lira yazdık dilekçeye. 3 ayı buluyormuş. aman versinlerde isterse 5 ayı bulsun az para değil sonuçta.benim bankam 20 lira istedi diğer bir banka 5 lira istiyormuş. başka bir banka hiç istemedi.diğer bir devlet bankası ,ise 50 tl istiyormuş ama merkezden gelirse yani kredi daha eskiden çekilmişse 250 tl istiyormuş. bilmiyorum değermi. ama altı üstü 2 dilekçe verdik. giderse 40 lira gidecek ama gelirse 1190 lira. bence deneyin...

evet benim annemler ziraat ve halkbanktan dosya masraflarını aldılar bankayada ayrıca para falan ödemediler. ilk önce kaymakamlıktan bi kagıt alıp doldurdular sonra bankaya verdiler 1 2 ay sürdü bankadan cvp geldi ve geçen gün aldılar parayı.. bende kredi kullanmıştım garantiden 350 tl masraf almışlardı onun için başwurcam

bende finansa başvurcam 500tl dosya masrafı olur mu ya

alan arkadaşlar nasıl bir süreç detaylı yazsalar olur mu
sadece bağlı bulunduğumuz kaymakamlığın tüketici heyetine başvurmamız yeterlimi
yanımızda gidince neler olmalı

sonuçta iş yerinden izin alıp gideceğiz eksik olmasın

bende finansa başvurcam 500tl dosya masrafı olur mu ya

alan arkadaşlar nasıl bir süreç detaylı yazsalar olur mu
sadece bağlı bulunduğumuz kaymakamlığın tüketici heyetine başvurmamız yeterlimi
yanımızda gidince neler olmalı

sonuçta iş yerinden izin alıp gideceğiz eksik olmasın

evet benim annemler ziraat ve halkbanktan dosya masraflarını aldılar bankayada ayrıca para falan ödemediler. ilk önce kaymakamlıktan bi kagıt alıp doldurdular sonra bankaya verdiler 1 2 ay sürdü bankadan cvp geldi ve geçen gün aldılar parayı.. bende kredi kullanmıştım garantiden 350 tl masraf almışlardı onun için başwurcam

Ben bundan 7 ay evvel ihtiyaç kredisi çektim
tüketici haklarındaki arkadaşım önerisi üzerie
ödeme planımla başvuruda bulundum

3 ay içinde geri dönüş oldu
fazla diildi ama 250 tl dosya masrafımı geri aldım bankadan:KK34:

2010 da ev kredisi çekmiştik ve geri aldık herkes alabilir,
saygılar :KK42:

5 sene önce xxx bankasından konut kredisi çekmiştik 2600 masraf ödemiştik, bir yıl sonra yapılandırdık ve başka bankaya geçtik. Başka bankaya geçerken de 1600 civarı yapılandırma bedeli ödedik.

Yeni bankaya da 2 bin civarında yeni masraf ödedik. Toplamı 6.600 yaptı.

Bizim miktarlar büyük olduğu için tüketici hakem heyetine değil de tüketici mahkemesine dava açtı avukatımız.

Biri sonuçlandı ve 2700 lira aldık.

Diğerinin de davası önümüzdeki hafta onuda alırsak 6600 liramızı geri almış olacağız.

Dekontlarımıza gelince de biz dekontlarımızı saklamıştık onun için ücret ödemememize gerek kalmadı.

Umut vermiş oldunuz bana kızlar çok sağolun. Ben şöyle yaptım. Eşimin çektiği krediler için internet bankacılığımız var dekontlara oradan ulaştım. Ama kendi kredilerime ait olanlara ulaşamadım. Çünkü o hesabımı kapattırmıştım aktif olsaydı onları da o şekilde alcaktım. Eğer kredilerinize ait ödeme planı varsa sanırım orada da yazıyormuş alınan masraf tutarı onunla da başvuru yapılıyormuş. Yalnız ben kendi ilçemdeki tüketici hakları hakem heyetinin telefonunu bulamadım bir türlü, başka ilçedekine başvursam olur mu acaba?

Merhabalar. .bu konuda bizde dertliyiz çok kredi kulkandik ve cok masraf verdik:-( alan arkadaşlar ne kadar sürede sonuçlandı acaba? Bende başvuruda bulunmak istiyorum. .

Bu konuyla ilgili soyle bisey duydum kredi cekerken o okumadan imza attgimiz sozlesmede banka isterse butun parayi toptan isteyebilirmis. Dosya masraflari icin kredi bittikten sonra basvurun diyorlar. Ne kadar dogru bilmiyorum.

X