Ihbar hakkinda

mnykm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2013
157
103
103
Merhabalar .Öncelikle polis tanıdığı veya polis olan birisi varsa cevaplarsa çok sevinirim.biliyorsunuz ki toplum olarak tahammül boyutu azalan insanlar olduk. Ve kavga olayları fazla oluyor. Bu gibi durumlarda mesela mahallemizde olan bir durumdan rahatsız olup bunu şikayet etsek polis bizimle ilgili bilgileri bu kişilere bildirir mi? Veya böyle bir şikayette bulunduğumuzda bizimde o suç mahalinde bulunup polise eslik etmemiz gerekir mi?
Biliyorum ki şikayet etmek isteyen çoğu insan bu gibi sebeplerle edemiyor

Mesajlara geç cevap verirsem şimdiden kusura bakmayın internetin sıkıntılı

valla ben almanyada bi olay yüzünden sikayetde bulundum.
yüz kere dedim bilgilerim verilmesin diye. kadina bana ayni mektub geldi üzerinde kocaman benim adresim plakam ismim var ve kadininda bütün bilgileri vardi.

Ben gecen sene Türkiye‘de komsumuzu ihbar etmistim evin sesinden köpek cigliklari geliyordu, kadin yavru köpege iskence ediyordu polis geldiginde hakkimizda hic bir bilgi vermedi, verseydi bile umrumda olmazdi kadin belali bi tipti, bu cigliklari duyan cok kisi oldu fakat korkudan kimse polisi ariyamadi.
Polis geldiginde yavrucak kanlar icindeydi. Düsündükce hala sinirden delirebilirim. Korkmayin yani, hakkinizda bilgi vermezler

Ben komşuyu şikayet ettiğimde isim verilmedi ama başka bir sorun var mı diye bağıra bağıra konuşan iki polis kapıma geldi, gayet de duydular konuşmaları. Üstüne gasp edilen erkek arkadaşım şikayette bulunmuştu, tespit bile aynalı odada yapılırken adamların evine giden celp üzerinde erkek arkadaşımın ev adresi, telefon numarası vesaire her şeyi vardı. Şikayet edilen kişinin abisi erkek arkadaşımı arayıp aramızda halledelim bunu diye kibarca tehdit etti. Bu nedir diye polisi aradığımızda olur öyle hatalar denildi. Hiç bir şekilde güvenmiyorum emniyete bu gördüğüm olaylar ve daha nicesi yüzünden. Verilmemesi gerekiyor diye biliyorum ama kurallara uyuluyor mu bilmiyorum.

Cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Malesef insanlar psikopat olduğu için bizlerde tereddüt ediyoruz böyle durumlarda. Kimse elin adamına adresi gitsin istemez o yüzden temkinli olmak istediğim için sormak istedim. Biraz polisten polise fark var sanırım bu konuda.

Ben de birkaç defa şikayet ettim. Kimse bilgimi filan vermedi. Aradığınızda söyleyin paylaşılmasını istemiyorum diye yine de garantiye alırsınız. Şu da var bir haberde okumuştum. Kadın kocasını şikayet ediyordu. Adam cinayet işlemiş. Kumayı öldürmüş. İlk eş paylaşılmasın diyerek ifade vermiş. Dosya ilk eşin ifadesi ile ortaya çıkmış. Kadın korkudan ne yapacağım hapisten çıkınca diye ağlıyordu. Böyle salaklıklar da olabiliyor.

Ben defalarca şikayet ettim kim olduğumla ilgilenmediler .Direk adres,eşkal alıp olaya müdahale ettiler .

Benim anladığıma göre, eğer olay doğrudan sizinle ilgiliyse şikayetçi olarak yazılıyorsunuz. Eğer çevrenizde görüp duyduğunuz bir olaysa sizi kaydetmiyorlar. Yanılıyor olabilirim sadece gözlemim bu yönde.

Back
X