• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İHANET

melikelike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
317
72
98
Merhaba kızlar öncelikle dert benim değil. Yengemin ablasının derdi. 1 senedir işin içinden bir türlü çıkamıyorlar. 3 kadın toplandık sizin yorumlarinizi bekliyoruz. Yengemin ablasının dilinden yazıyorum. 20 yıllık evli 19 yaşında oğlum var. Geçen yıl eşime dedesinden yüklü bir miktarda miras kaldı (800.000) civari. Bu paralarla 3 daire bir dükkan bir araba aldı. Aldığı mirasın biraziyla mal-mülk sahibi oldu digerinide ilk eşi ile yedi. Üstelik ilk eşi eşimi fakirliginden dolayı bırakmış ve üstüne onu aldatmistir. Ben bütün fakirligini kavga-gurultusunu çektim fakat o parayı bulunca ilk karısına gidip ona eşyalar altınlar aldı. Oğlumu yeni evlendirdik. 1 ay oldu düğünde herkese mutlu çift rolü yaptık. Ailem sonuna kadar arkamda.Bunun sonu tabiki ayrılık. 3 evde eşimin üstüne bunlar miras yolu ile alındı. Bir eve şer koydurdum. Tablette mesajlarda var kanıt olarak. Yalnız ben eşimin dava açmasını bekliyorum ben acarsam tazminat nafaka ve evlerden hak alabilirmiyim? Ne yapicagimi şaşırdım nasıl davranmaliyim nasil bir yol gozlemlemeliyim. (Cevap bekliyoruz kızlar)

Önce mal mülk planı yapıp sonra boşansaydınız keşke,dede neciydi acaba merak ettim:KK57:

mantık olarak miras yoluyla elde edilmiş mülk üzerinden hak iddia edilemez gibi geldi bana ama hukukçular cevaplasın öğrenelim bizde..

Mirasa bak be maşallah
Dede ne iş yapıyormuş böyle miras bırakmış
Bide tek sizin eşinize mi bıraktı
Başka çocuğu yokmuymuş çok şanslısınız gerçekten de

Not: İhanet adlı bugün 2.konu devamı gelir artık

Dilekçeyi verirseniz evleri satamaz oyalanırsanız kağıt üzerinde de olsa evleri başka birinin üzerine yapabilir...

Merhaba kızlar öncelikle dert benim değil. Yengemin ablasının derdi. 1 senedir işin içinden bir türlü çıkamıyorlar. 3 kadın toplandık sizin yorumlarinizi bekliyoruz. Yengemin ablasının dilinden yazıyorum. 20 yıllık evli 19 yaşında oğlum var. Geçen yıl eşime dedesinden yüklü bir miktarda miras kaldı (800.000) civari. Bu paralarla 3 daire bir dükkan bir araba aldı. Aldığı mirasın biraziyla mal-mülk sahibi oldu digerinide ilk eşi ile yedi. Üstelik ilk eşi eşimi fakirliginden dolayı bırakmış ve üstüne onu aldatmistir. Ben bütün fakirligini kavga-gurultusunu çektim fakat o parayı bulunca ilk karısına gidip ona eşyalar altınlar aldı. Oğlumu yeni evlendirdik. 1 ay oldu düğünde herkese mutlu çift rolü yaptık. Ailem sonuna kadar arkamda.Bunun sonu tabiki ayrılık. 3 evde eşimin üstüne bunlar miras yolu ile alındı. Bir eve şer koydurdum. Tablette mesajlarda var kanıt olarak. Yalnız ben eşimin dava açmasını bekliyorum ben acarsam tazminat nafaka ve evlerden hak alabilirmiyim? Ne yapicagimi şaşırdım nasıl davranmaliyim nasil bir yol gozlemlemeliyim. (Cevap bekliyoruz kızlar)
tabiki talep edebilirsiniz kanıtınız var neden edemeyesinz ki bir de resmi nikahlı iken alınmış mallar illa sizin de hakkınız var bi avukatla güzelce oturup konuşun. belki tek celsede bitmez eşiniz mal vermek istemezse ama çekişmeli de olsa alırsınız ama hukuk mahkemelerinde avukat önemli sağlam kadın haklarını savunan birini bulursanız sıkıntı olmaz

Hak iddaa edemezmissiniz gibi geliyo bana eğer öyle bi durum varsa tedbir koydurun..

Evlilik birligi icinde edinilmis butun mallarda (para da dahil) eslerin ortak hakki vardir. Miras intikali gerceklestikten sonra nikahli eş bu mallara ortak olur. Yani esinizin suan uzerine olan ev, dukkan, varsa banka hesaplarindaki para vs.. Sizin de hakkiniz var.
Dava acma konusuna gelince bosanma davasinin kimin actiginin hicbir onemi yok. Esiniz de acsa siz de acsaniz tazminat ve nafaka hakkiniz var. Tek farki su. Esiniz davayi acarsa harclari o yatirmak durumunda siz acarsaniz siz yatiracaksiniz. Ama bosanma gerceklesip davayi kazanirsaniz dava masraflari karsi tarafa yukletilecek. Yani bir kaybiniz olmayacak.
Ama sunu da gozden kacirmamak lazim. Bosanmak icin gecerli sebepleriniz var mi? Delilleriniz var mi? Once bunu bir avukata danisarak dava acin. Hakli iken haksiz duruma dusmemek icin.

Kadın geri mi çağırmış gel artık zenginsin diye.Şerh koydurduğu ev dışında diğerine ne yapar bilemem miras hukukuna göz atın.Gerçi evliyken alınmış mallar hakkı vardır ya.

Yalnız bu miras işi çokta iyi değilmiş.benim dedem de"benim paramı yaksanızda bitmez" derdi.cidden böyle bir meblağ kaldı ama mirasçıların hali berbat kardeş kardeşe düşman.

gidin bir avukata anlatın herşeyi o size daha iyi bilgi verir...

Başıma geldiği için rahatlıkla söyleyebilirim. Evlilik birlikteliği süresince edinilen mallar ortak ancak miras yoluyla edinilen mallar da eşin bunda hakkı yok....
Davayı siz açarsanız şartlarınızı ona göre sunarsınız. yani tazminat, nafaka, takılar, velayet... bunlar hakkında hakkınızı talep edebilirsiniz. Davayı eşiniz açarsa da eşiniz endisiyle ilgili şeyleri isteyebilir, tazminat gibi. Bir avukata gitmeniz şart. Bir de öne sürdüğünüz boşanma sebepleri için tanık ya da delilleriniz olmalı. Aynı zamanda eşinizin de eğer davayı o açacaksa....

Ooo dede mısırda mıydı :D
Üç kadın toplaşıp gidip bir avukatla görüşün daha detaylı bilgi alırsınız daha sağlıklı olur

Back